PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : passat & insignia çekişmesi...



kilicMR
13 08 2013, 22:57
arkadaşlar merhaba...

1.6t cosmo 180 hp manuel vites opel insignia ile 1.4 tsi dsg passat arasında kaldım... yakıt çok büyük öneme sahip olmasada makul derecede önemlidir... yol tutuşu, virajlarda savrulma , ses yalıtımı, komfor ve kalite ararım bir araçta... sizce tercihimi ne yönde yapmalıyım... passat 122 ps sizce yeterlimidir araç için... bilgilerinizi kısa sürede rica ediyorum... birde kullanan arkadaşlardan yakıt tüketimi hakkında güncel bilgi rica ediyorum... iyi akşamlar...

emre...

Arguss
13 08 2013, 23:03
http://www.passatturkiye.com/tanisma/7279-beyler-sizce-insignia-mi-passat-mi.html

erhaneda2
14 08 2013, 01:36
Merhaba;

Şayet Performans derseniz şüphesiz ki Insignia. Yalnız yanlış hatırlamıyorsam passatın son kasalarındaki 1.4 TSI lar da 140 hp olanlarda var. Keza olmasa dahi ben Vw nin kullandığı motorun aysını SUPERB de kullanıyorum ve gayet verimli.

Şehir için 9 lt nin altına düşebilgiğimi hatırlamıyorum :( ( LPG den önce ) buda yaklaşık olarak 4 km de 45 krş a tekamül ediyor.

Eğer malzeme kalitesi, yol tutuşu, uzun vadede dayanıklılık ve parça güvenliğini değerlendirirseniz Vw herzaman benim gözümde Opelden daha istikrarlı ilerleyen bir marka olmuştur.

Ayrıca Passatın iç genişliği özellikle arka koltuğu insignia da çok daha geniş.

Kişisel fikrimi sorarsanız (Performansı gözardı edecek olursak) Insigniaya bakmazdım.

Belirttiğim hususlar tamamen kişisel fikrim.

Arguss
14 08 2013, 10:06
İnsignia'da çok belirgin aktarma problemi vardır, yani 180 hp olduğuna aldanmayın o gücü size hissettirmez bunuda herkes bilir ilk piyasaya çıktığında kıyamet kadar ikinci ele düşme sebeplerinden biridir yani 184 hp bir 3.20d veya 1.4 tsi 160 hp bir jettaya yetişme şansı bile yok bunun dışındada yakıtı fazladır ama kötü araç değildir tasarımı ve özellikleri passattan üstündür diyebilirim ama bu söylediklerim çok önemli faktörler bu yüzden passat tercihim olur.

Bende 2 senedir tsi kullanıyorum, genelde kısa mesafe ve şehir içi daha hiç 8.5 lt bile görmedim ortalamam 8.1 ve 8.3 lt arasında ki uzun yolda girerse rahatlıkla 7.0 lt ye düşüyor.

Passait
14 08 2013, 11:40
Ben denedim aracı kullandımda.Şunu söyliyim güzel Opsiyonlu bir passata değişmem.İnsignia kötü asla diyemem Tasarımı gerçekten çok güzel ama çevremdeki birçok insanında dediği(kullanan dahil) bir passat prestiji asla yok bu arabada.(Şahsi Görüşümdür) :)

efemuratt
14 08 2013, 11:48
İnsignia'da çok belirgin aktarma problemi vardır, yani 180 hp olduğuna aldanmayın o gücü size hissettirmez bunuda herkes bilir ilk piyasaya çıktığında kıyamet kadar ikinci ele düşme sebeplerinden biridir yani 184 hp bir 3.20d veya 1.4 tsi 160 hp bir jettaya yetişme şansı bile yok bunun dışındada yakıtı fazladır ama kötü araç değildir tasarımı ve özellikleri passattan üstündür diyebilirim ama bu söylediklerim çok önemli faktörler bu yüzden passat tercihim olur.

Bende 2 senedir tsi kullanıyorum, genelde kısa mesafe ve şehir içi daha hiç 8.5 lt bile görmedim ortalamam 8.1 ve 8.3 lt arasında ki uzun yolda girerse rahatlıkla 7.0 lt ye düşüyor.


Emre kardeşim, İnsignia nın 180 HP yi hissettirmediğini deneyip gördün mü bu kadar net söyleyebiliyorsun? Herkes bilir ilk piyasaya çıktığında evet ama alan 180 HP diye arabaya biner binmez allah ne verdiyse dip gaz gitti. Turbo teknolojili motorlara geçiş çok hızlı oldu ve insanlar atmosferik motorlara sahipken bu motorlara sahip araçlara geçiş yaptığında araçların performansını görmek adına kapışmalara dip gaz yapmalara yeltendi.. Ne kadar köfte o kadar ekmek misali araçlar da her araçta olduğu gibi bu şekilde performans kullanımına elbette yakıt tüketimi olarak olumsuz bir tablo çizdirdi. Şu an öyle bir algı var ki İnsignia 1.6 Turbo araçlar için, resmen kamyon muamelesi yapılıyor bileni bilmeyeni bu muameleyi yapıyor. Birçok turbo teknolojili araç piyasaya ilk çıktığında insanlar yol bilgisayarını tam anlamı ile kullanmayı alışmayı araca ve tepkilerine alışmayı zamanla sağladı ve bu zamana kadar sadece yakıt anlamından bakarsak insanlar olumsuz algıya kapılmış olabilirler. Ama öyle bir gerçek var ki, çevremizde bilip veya bilmeden, her ne konu olursa olsun, bir başkasından duyduğu olumlu/olumsuz bir düşünceyi yorumu, net bir gerçekmiş gibi kabul edipi üzerine bir de kendileri yorum yapmaya başladıkları için toplumda iyi olan ya da iyi olmayan bir durum genelde hep uç noktalarda düşünülüyor, iyi olan ya çok iyi ediliyor, ya da iyi olmayan çok kötü oluyor... Bu algı ve durum bir türlü değişmedi değişmiyor ve öyle görünüyor ki değişmeyecek kolay kolay... Malesef ki

Ben yakıt tüketimi konusunda şunu açık şekilde söyleyeceğim,

ışık yandığında, yaklaşık bir 10 km kullandıktan sonra, 100 TL lik yakıt aldım ve şehir içi öyle çok aşırı kasmadan 273 km yol yaptım araçla. Kurşunsuz 95 oktan benzinin litre fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 4.65 civarı idi.

Burdan Adana ya full depo ile çıktık yola, menzil 722 km gösteriyordu yakıtı aldığımda. Adana ya giderken otobanda genelde yolun hemen hemen % 70 ini 170-180 üzeri gittim ve ara ara 240 civarına çıktığım oldu. Sol şerite fırlayan bazı iyi niyetli insanlar(!) olmasaydı bu hızlarda seyirimi devam ettirebilirdim ama tam hızı arttırıyorum daha birkaç km sonra yavaşlamak zorunda kalıyorum 160 km/h lara kadar.. Genelde bu şekilde kullandım ve araçta 4 kişiydik toplamda ve bagajda bir büyük boy valiz bir orta boy valiz ve spor çanta vardı. Giderken performanslı kullanım dönerken 120 km/h sabitleyerek geldim. Adana ya vardığımda çeyrek depodan biraz fazla kalmıştı ortalama yakıt tüketimi 9.9 lt. gösteriyordu. Dönüşte hızı yolun nerdeyse % 80-85 inde sabitleyerek geldim, tırlarla otobüslerle kardeş kardeş geldik diyebilirim :) Malatya ya vardığımda ortalama yakıt tüketimi 7.1 lt gösteriyordu ve depoda yarım depodan bir tırnak fazla yakıt kalmıştı.

Aracın yol tutuşu, o yüksek hızlarda gerçekten güven veriyordu ve hızını hiç belli etmiyordu araç.. Kullanımı son derece keyifli bu aracın. Çok başka bir sürüş karakteri var bunu ancak kullanan yaşar ve anlayabilir..

Şunu açık yüreklilikle belirtmek isterim ki, hiçbir zaman İnsignia yanlısı olarak veya taraflı şekilde, ve yazılarımı bir savunma niteliği ile yazmadım yazmam. Sadece benim hissettiğim yaşadığım ve gördüğüm gerçekleri ne düşünüyorsam onu yazmaya gayret ediyorum şahsım adına.

İnsignia için yaşadıklarımdan deneyimlerimden sonra söyleyeceklerim kısa ve öz bu kadar..

Saygılarımla

Arguss
14 08 2013, 13:35
Kullanmadığım ve görmediğim bir araç hakkında yorum yapma şansım zaten yok, beni bilen bilir çok çeşit araç kullanmışımdır zaten, oradan buradan duyacaklarım yorumları yapacak insan değilim CDTİ nı dahi kullandım hiç bir zaman passat sempatizanı olmadım insignia daha iyidir diyede belirttim kötü yönlerinide belirttim eğer ( Emre kardeşim, İnsignia nın 180 HP yi hissettirmediğini deneyip gördün mü bu kadar net söyleyebiliyorsun? ) sorunuzun cevabı buysa evet kullandım ve bu kadar net söylüyorum, öyle bir yazmışsınızki herkesi benimle aynı kefeye koyup kulaktan duyma bilgilerden bahsediyorum gibi algıladım.

Demek istediğim o araç 180 hp gitmesi gerektiği gibi gitmiyor benim gibi düşünende çok insignia sahibi biliyorum, kötü araç demedim hatta passatdanda üstün olabilir dedim kendi deneyimimi, gördüğümü söyledim benim görüşüm bu :) Yoksa bende isterim aynı fiyata hatta daha az bir fiyata 1.6 180 hp ağzına kadar dolu az kmli bir araç almayı Passat'ın daha çok tercih edilmesinin sebebi kimsenin anlamaması, aslında bu araçların az yakması yada başka bir 180hp bir araca göre fark olmadığından, yada kulaktan doğma bilgilerle oluşan bilgi kirliliği olacağını sanmıyorum.

Siz kalkıp 120 hp bir araçtan inip insignia'ya binerseniz tabiki size uçak gelecektir, bu beklentilerinize ve ne ile kıyasladığınıza bağlıdır 1.4 tsi 122 hp'den de inip binerseniz böyle hissedersiniz deneyip görün kararınızı kendiniz verin

97has
14 08 2013, 13:59
İçinize hangisi siniyorsa onu alın, Insignia çoğu şartta Passattan çok yakacaktır; ama ondan daha da iyi gidecektir. Ekmek-köfte meselesi neticede. Geri kalan klasmanlarda, bildiğim kadarıyla Insignia, yol tutuş faktöründe ve iç mekanda bazı noktalarda kalite bakımından Passatta önde, onun dışında çok çok büyük bir farklılık yok. Hangisini seçerseniz seçin pek pişman olmazsınız. :)

derin siyah passat b7
14 08 2013, 16:08
insignia 1.6 180 liğin yakıt tüketimini bilmiyorum ama benim araçta şehir içi kullanıma bağlı olarak 7.5-8.3 arası, şehir dışında ise yine kullanıma göre 5.5-7.2 arası.Tasarım zevki kişiden kişiye değişebiliyor.Bu konuda ve iç ferahlık konusunda ben passat derim.insignia yı kullanmadığım için kıyaslıyamıyorum, fakat içine oturdum.Yani kıyaslıyabileceğim iç ferahlık ve dış görüntü olarak passat ı tercih ettim.Bir başkası insignia diyebilir, önemli olan sizin beğeniniz.

kilicMR
14 08 2013, 22:45
bugün kartalda bir galeriye araç bakmaya gittik ve passat ile insigniayı yanyana koymuşlar... uzun uzun inceleme fırsatım oldu araçları... dış mekandan şöyle bir baktığımda ilk gözüme çarpan insigna oldu fakat iç mekandada passat beni çok etkiledi...

araçların ikiside son derece benzerler birbirlerine fakat benim öğrenmek istediğim seyir sırasında araçların iç mekana aktarılan gürültü seviyesi farkalrı veya lastık gürültüsü farkları ,

birde şunu sormak istiyorum 1.4 tsi 122 hp DSG şanzuman bir araç için ara hızlanmalar iyimidir... araç atak bir araçmıdır... yüksek hızlara ulaşmaktan ziyade araçta ataklık serilik hoşuma giden kısım...

yardımlarınızı rica ediyorum... Eğer her iki aracıda kullanmış arkadaşlar varsa lütfen yorumlarınızı esirgemesinler...

iyi akşamlar

mustican
14 08 2013, 22:54
ben her iki aracida kullanmis biri olarak ARGUS nickli arkadasa katiliyorum..
180 HP gorunumu yok aracta..
ben 122 lik passata yetiyor demiyorum ama tatmin etmiyor da degil
ben passat alirim hic dusunmeden..

kilicMR
14 08 2013, 22:59
bende aracın sadece kalkışlarda biraz hantal kaldığını duymuştum... 3. ve 4. viteslerini çok methediyorlar... malesef ki sürüş zevkini yaşama fırsatım olmadı... bugünki deneyimimden sonra passat gözüme daha bir cazip gözüktü...

drblizzz
15 08 2013, 12:05
merhaba memleketime gittiğimde aldığım araba gelmediği 1360 km de olan insignia cdti arabayı kullandım yaklaşık 3000 km gittim dediğini yorumlara katılıyorum daha bir şık içi daha bir güçlü ama o gücü hissettirmiyor opel ve yakıt olarak motor cc si fazla olduğundan mı biliyorum fazla fiyat performans aralığını iyi bulmadım opelin. sonra kendi arabam geldi ondan da yaklaşık 3000 km 16 passat tdi cc olarak az olmasına rağmen belki de bilmiyoryum kendi arabam olduğu için mi bilmem daha bir güç fiyat aralığı bana etkili geldi.allah kimsenin arabasına kaza bela vermesin dikkat li olalım.oma vw bir prestij olduğunun farkına vardım.benim de kişisel görüşüm bu:D

kilicMR
15 08 2013, 18:49
arkadaşlar passat 1.4 tsi dsg sanzuman... 2009 2010 model fiyat aralığı ne kadar olabilir sizce. galerilerde çok çarpık fiyatlar duyuyorum ve benimde dengem şaştı... değişensiz temiz bir araç sizce max ve min kaç bin tl olabilir_?

yardımlarınız ıcın tesekkurler...

07PASSAT
15 08 2013, 19:09
Bende ikisi arasında kaldım ama 2.el piyasası,, yakıtı ve arka koltuk mesafesini hesaba kattığımda passatı seçtim ve gayet memnunum maşallah...


Life goes on....

G-Force
15 08 2013, 21:59
Bütçeniz uygun ise benim gibi 160 PS alın. O durumda aklınız Insignia'da kalmaz. DSG-7 muhteşem konforlu. (Manuel 160 PS yok sanırım) Passat'ın içi geniş ve sessiz. Ancak Yol tutuş olarak Insignia daha iyi. Eğer limitleri zorlarsanız anlarsınız. Ama günlük kullanımda fark etmezsiniz. Dış tasarım daha klasik ama Passat her zaman Passat'dır.

kilicMR
15 08 2013, 22:41
Bütçeniz uygun ise benim gibi 160 PS alın. O durumda aklınız Insignia'da kalmaz. DSG-7 muhteşem konforlu. (Manuel 160 PS yok sanırım) Passat'ın içi geniş ve sessiz. Ancak Yol tutuş olarak Insignia daha iyi. Eğer limitleri zorlarsanız anlarsınız. Ama günlük kullanımda fark etmezsiniz. Dış tasarım daha klasik ama Passat her zaman Passat'dır.

malesef en fazla 45.000 tl civarı param mevcut... bunun üzerine suan cıkmam ımkansız gıbı gozukuyor... dsg sanzuman dusunuyorum bende... ınsallah 122 ps bir passat sahıbı olucam gibi gorunuyor yakın zamanda...

ınsıgnıa
23 08 2013, 15:01
Arkadaşlar selam.Ben bir opel İnsignia sport tourer kullanıcısıyım.Passatmı inginia mı başlığınızı ve yorumlarınız görünce aranıza katılarak fikir vermek istedim.Bende insigniateam üyesiyim.Bir tercih yaparken bütçene,aile büyüklüğüne,kullanımın nerede olacağı,şöförün kullanım alışkanlığı ve beklentileri,yakıt,km gibi daha sayılabilecek bir sürü etken var.Bunları gözardı ederek şu araba beş para etmez demek veya şu arabayı al demek çok saçma.bunu soran arkadaşlara da şaşıyorum.Soruyu sorarken beklentilerini paylaşırlarsa ona göre cevap alabilirler bence.Gelelim insignianın şehir efsanesi eksilerine.Çok yakıyor.Neye kime göre çok? Şehir içinde sürekli dur kalk yapan herhangi 1500 kilo üstü arabalar ne yakıyorsa onu yakıyor.BMW ve Mercedes yakınca bu kadar dillenmiyor.Neden bu arabaları örnek gösteriyorum? Çünkü 180 beygir turbo motor bir araç ve süratlendikçe özellikle 3.vitesten sonraki sürüş zevki tartışılmaz.Şehirdışında 7-8 lt yakıyor.şehir içinde de sakin kullanım (hızlı kalkış ve yüksek devirli kullanım olmaması) da 10-11 litre.Ama bu aracı kullanırsanız sakin kullanmak çok zor anlarsınız.1.4 motoru tavsiye etmiyorum.yakıt konusunda tatmin edebilir ama performansı zayıf.Sitemizdeki arkadaşlar chip yaptırıp 160-170 beygire çıkarıyorlar.Arabam tourer olduğu için içi çok geniş ve duruşu mükemmel bir spor duruşu var.Passast varriantlar ile kıyaslamam bile.sürat derseniz 255'i görüyorum ve güvenli hissediyorum kullanırken.flexi şase olması apayrı bir güzellik.afl far deseniz tam bir buluş.Bunların dışında sayamayacağım onlarca özellik var ve cosmo serisinde çoğu standart.Sıfır alırken her araçta olduğu gibi zarar ediliyor.Ben 2.el 2010 model aldım ve 48.000 geldi.Sıfırı 82.000 tl.değer kaybı çok denebilir.Fakat bu kaybı ben yaşamam.Bu fiyata bu konforda araba audi,bmw,mercedes veya ww bulamazsınız.passat senelerce Tofaş ve reno serisinden sonra piyasada tutan tek araba belki.maalesef tutmasından dolayı da fazla donanımlı olmamasına karşın golf gibi hakkından fazla ödüyorsunuz.satarkenda zarar etmediğinizi duyar gibiyim.ben o kadar para verip arabadan keyif almadıktan sonra ne anladım.diğer lüks araba alanlar çok ciddi zararlar ile satıyorlar.araba kötü diyemi? zevk meselesi.En başında söylediğim gibi siz ticari kaygı ile alıyorsanız bence hiç araba almayın.külliyen zarar.ev veya döviz alın.heleki sedan modellere opc bady kit yapılıp chip ile 215 beygire çıkardığınızda BMW ve Mercedes c serileri ile çok rahat kafa tutabilirsiniz.hem performans hemde görüntü olarak.yok Ben dedemin binmek istediği arabaya binmek istemiyorum.biraz sportif olması iyi olur.50sinden sonra passat hala olur zaten.o zaman alırım gerekirse.insignianın mukayese edilecek ww aracı cc dir.kusura bakmasın passat severler.takımtutar gibi marka tutmaya gerek yok.opellerin kötü yanı dizel olarak ww gibi kaliteli ve ucuz olmaması.Benim mukayesem benzinli karşılaştırmasıdır.İnsignia ile ilgili sorularını e kafanıza takılan olursa bilgim kadarı ile cevaplamaktan mutluluk duyarım.

07PASSAT
23 08 2013, 18:49
Öncelikle size şunu söyliyeyim fikirleriniz için saolun fakat bizim bu konuda konuşmalarımız çok afedersiniz ama bişey yarıştırma değil; burdaki herkes yetişkin bir insan herkesin bir fikri var bazı fikirlerinize katılmıyorum öncelikle passat dede arabası değil her yaşa hitap eden premium bir araba ;yani 2009 da çıkan birşey değil yıllardan beri en çok tercih edilen arabalar arasında sıfırı için bile şu an 3 ay sıra bekleniyor .ayrıca benzinli insignia sürenlerden duyduğumuz yakıt sarfiyatları içler acısı tamam doğrudur çok karizma ve şekil bir araba ama herşey görünüş değil.bende insignia hastasıydım birçok insignia sever kardeşim gibi ama ortadaki gerçekler beni passata döndürdü.sonuçta bu konuşmalarımız taraflı değil (şahsım adına )VW PASSAT babamın malı değil saygılarımla....


Life goes on....

AlpEren
23 08 2013, 18:49
2009 senesinde sıfır 2.0t cosmo insignia almıştım 85.000 liraya alıp 29.000 km de zor sattım ki hatasız arabaydı 49.000 liraya sattım. He güzel araba ancak direksiyonu vw ye göre çok hissiz malzeme ve plastik kalitesi vw den 1 sınıf altta. Süreki motor suyu arızası veriyor insignialar. Yol tutuşu iyidir ancak kafadan çok kayar. Bu arada şehir içi 16 litre ortalamadır saçma şekilde yakıyor.

derin siyah passat b7
24 08 2013, 19:39
Bu olay tamamen zevkler ve renkler olayı.Benim aracımda led yok.Led olmamasına rağmen tercihim tasarım ve iç ferahlık konusunda passat oldu.Bugün d segmentinde yeni araba alacak olsam yine passat(siyah) alırdım, ama mutlaka led li, elektrikli katlanır aynalı ve lastik basınç sensörlü olurdu.led li passat bence görsellik olarak birçok e segmenti araçla da yarışır( led siz de iyi de:)).İnsignia yı da bir çok kişi görsellik olarak beğeniyor, dediğim gibi zevkler ve renkler olayı.

ınsıgnıa
26 08 2013, 15:14
Daha önce ifade ettiğim gibi beklentileriniz ile ilgili.16 lt yakması için çok kısa mesafeli iş yerine aaç yeni çalıştığında yüksek devirle çalıştığı için 14 lt başlayıp 9-11 lt arasına düşer.Şehirdışında 16 lt'yi sürekli 220 üzeri kullanırsanız yakalarsınız.Aracımda su eksilmesi ve kafadan kayma yaşamadım.Zaten birçok insignia kullanıcısı yüksek hızlarda kullanıyor bu arabayı.Böyle bir şikayet olsa görünüşüne bakılmaz ve alınmazdı bu araba.Değer kaybı olarak Mercedes te BMW de veya başka bir lüks donanımlı otomobil nasıl zarara satış oluyorsa bunda da var.ww de 2.el zamanın şahin brodway i gibi türk halkının efsanesi olduğu için haketmediği sıfır ve 2.el fiyatlarında oluyor.4 ay beklenecek bir araba değil passat.2 el içinde çok ciddi verilecek paralar değil.zevk meselesi.yatırım için evin önünde yatıracağıma yastığımın altına altın alırım. :) opeli 2 .el alırsanız değer kaybına da uğramazsınız.teşekkürler.

zaloglu
26 08 2013, 15:39
hiçbir zaman otobanda sol şertiti kapatmış bir insignia görmedim. genelde sol şeridi kapatmış bmw mercedesler ve bunların arka tamponuna yapışmış nice passatlar gördüm. buna bende dahil.
insignia arada kalmış bir araç ne spor ne ağır. türkiye şartlarında pirim yapmamasının sebebine gelince kimse 10 ve 15 lt arası yakıt harcayan bir aracı tercih etmez. tabiki 2. el de yok paralarına alıp gene yok paralarına elden çıkarırısınız. ayrıca en önemli şey passatlar mercedes ile aynı fabrikadan çıkıyor. ne kadar doğru ne kadar yanlış aldığım vw bayii söylemişti. onun yalancısıyım.
passat başlı başına prim yapmış yıllardır bilinen olan bir model 1973ten beri üzerinde çalışılıp üretilen bir araç ama insignia hangi aracın hangi modelin devamı belli bile değil. o yüzden kim ne derse desin ferahlık olsun yakıt olsun yol tutuşu olsun herzaman için passat. önden kaymalara gelince fizik kurallarının dışına çıkarsanız her araba kayar. passat öyle artistik yapılacak bir araç değildir. ağır abi yolda eser geçer. heyecana ihtiyacı yoktur.
saygılarımla

beyaz güvercin
12 12 2013, 17:52
Daha önce ifade ettiğim gibi beklentileriniz ile ilgili.16 lt yakması için çok kısa mesafeli iş yerine aaç yeni çalıştığında yüksek devirle çalıştığı için 14 lt başlayıp 9-11 lt arasına düşer.Şehirdışında 16 lt'yi sürekli 220 üzeri kullanırsanız yakalarsınız.Aracımda su eksilmesi ve kafadan kayma yaşamadım.Zaten birçok insignia kullanıcısı yüksek hızlarda kullanıyor bu arabayı.Böyle bir şikayet olsa görünüşüne bakılmaz ve alınmazdı bu araba.Değer kaybı olarak Mercedes te BMW de veya başka bir lüks donanımlı otomobil nasıl zarara satış oluyorsa bunda da var.ww de 2.el zamanın şahin brodway i gibi türk halkının efsanesi olduğu için haketmediği sıfır ve 2.el fiyatlarında oluyor.4 ay beklenecek bir araba değil passat.2 el içinde çok ciddi verilecek paralar değil.zevk meselesi.yatırım için evin önünde yatıracağıma yastığımın altına altın alırım. :) opeli 2 .el alırsanız değer kaybına da uğramazsınız.teşekkürler. Merhaba sevgili arkadaşım,,,fikirleriniz ve düşüncelerinize çook ama çoook katılıyorum,,,ve 6 ay içinde istanbula yerleşecek bir kişi olarak şu an otomobilimi satılığa çıkarmış bulunuyorum...bundan sonra alacağım otomobil kesinlikle insigna olacaktır...çünkü ben 1.performansa ve markaya,,,2.dış görünüşe sportifliğe ve dizayna,,,3.ve en son benzin yakışına önem verenlerdenim...öyle olmasaydı,,şu an 2.0 turbo kullanmazdım...zaten 1.6 motorda vergi klasında en düşük seviyede...bu otomobili alan istanbul,etilerden bir komşum,,2011 modelini 3 ay önce aldı ve kendisine şu an sorduğumda otomobilden çook memnun olduğunu söylüyor...yol tutuşu ve sessizliği mükemmel diyor...sportif görünüşü ve kıvrak hareketleriylede otomobilden çok zevk aldığını söylüyor...ben performans,yol tutuş ve dış dizaynın sportif yapısına önem verenlerden(markada önemli tabiki) olduğumdan tam bana göre bir otomobil deyip bu otomobili çoook inceledim,,,ve çok beyendim...inşallah allah kısmet ederse insigna team,a da üye olup bu otomobili alacağıma inanıyorum...40 ödül den fazla ödül almış bir otomobil muhakkaki iyidir...ama bizim ülkemizde bir piyasa yapmak için iyi,yi kötü,,,kötüyü,de iyi yapmaya çalışan kişiler her zaman olmuştur...otomobil bir zevk meselesinin yanında,,kişilerin iyi olanada iyi demeyi bilmeleri lazım gelir...Sevgiler...

AlpEren
13 12 2013, 00:41
Daha önce ifade ettiğim gibi beklentileriniz ile ilgili.16 lt yakması için çok kısa mesafeli iş yerine aaç yeni çalıştığında yüksek devirle çalıştığı için 14 lt başlayıp 9-11 lt arasına düşer.Şehirdışında 16 lt'yi sürekli 220 üzeri kullanırsanız yakalarsınız.Aracımda su eksilmesi ve kafadan kayma yaşamadım.Zaten birçok insignia kullanıcısı yüksek hızlarda kullanıyor bu arabayı.Böyle bir şikayet olsa görünüşüne bakılmaz ve alınmazdı bu araba.Değer kaybı olarak Mercedes te BMW de veya başka bir lüks donanımlı otomobil nasıl zarara satış oluyorsa bunda da var.ww de 2.el zamanın şahin brodway i gibi türk halkının efsanesi olduğu için haketmediği sıfır ve 2.el fiyatlarında oluyor.4 ay beklenecek bir araba değil passat.2 el içinde çok ciddi verilecek paralar değil.zevk meselesi.yatırım için evin önünde yatıracağıma yastığımın altına altın alırım. :) opeli 2 .el alırsanız değer kaybına da uğramazsınız.teşekkürler.

Tr de herkesten once tecrube ettim insignia 1.5 sene kullandim.. Bana verebileceginiz bilgilerin cok daha fazlasini verebilirim size. Memnun kalmis olsam satmazdim bu kadar basit buda bir kullanici yorumudur. Satarken de ben sattim alirkende ben aldim benzinini de ben aldim. Oyuzden dedikleriniz benim dusuncemi yada yasadiklarimi degistirmiycek . Bu arada hali hazirda insignia st 2.0cdti cosmo kullanan yakin arkadasim var 1 yildir ilanda araba 110 milyara almis kaza boya yok arabada 80.000 de takasta 45 milyar verdiler gecen hafta . Icler acisi gercekten. Opel alman sifatini haketmiyor gozumde

Emirhan
13 12 2013, 03:11
Alperen Bey'e tamamiyle katılıyorum. İnsignia ilk çıktığında herkes spor görünümüne ve 180 hp lik motoruna aldanarak büyük paralar verdiler, verdiler ama o kadar para verip de memnun kalan ve satarken üzülerek satan hiç görmedim. Kime sorsam çok yakıyor ve istenilen performansta değil yorumunu alıyorum. Bunun ispatı zaten araba saten sitelerde satışlardan belli. Amacım aracı kötülemek değil sadece gereksiz yakıt ve gereksiz abartılmış bir fiyat olarak insignia nın bir çok insanın canını yaktığını belirtmek. Tabi seçim size kalmış.

Saygılarımla

livevalue
13 12 2013, 08:31
General Motors Chevrolet'i batırmayı başardı sıra Opel'in. Insignia serisinde alınabilir tek kasa bana göre ST olanı. Ama teknolojisi ne kadar artarsa artsın kalitesinin eski Vectralar kadar iyi olmadığını söyleyebilirim.
2005 yılında 0 km olarak aldığım Astra aracımı son bir yıl içinde aşağı yukarı 4.000-TL masraf çıkarttıktan sonra sattım. Belki piyasada ender rastlayabileceğiniz kadar da bakımlı bir araçtı.
Artık tovbeliyim. Mecbur kalmadıkça kesinlikle Amerikan sermayesi ve teknolojisiyle üretilmiş bir Opel almam. Zaten son tasarımlar şahsi kanaatim rezalet. ST kasayı yine ayrı tutuyorum. Özel bir görüntüsü var. Ama tutup da CC aracımla hiçbir Opel'i kıyaslamam. Volvo, Audi, BMW ve Mercedes C class ile kıyaslanması daha mantıklı. Hiç değilse onlar firmayı nasıl batırırız diye düşünmeyip gerçekten kaliteden ödün vermiyorlar.
Sadece Opel ve Volvo kıyaslaması yapayım. Astra H ön fren diskleri KDV dahil 475-TL+işçilik; buna karşılık Volvo S60 ön fren diskleri KDV dahil 375-TL ve bu fiyata işçilik te dahil. İnannayan Ankara'da Opal oto ve Grup Volvo'yu arayıp teyit edebilir. Acaba hangisi zengin arabası?

Why hi one why!!

beyaz güvercin
13 12 2013, 08:51
Herkese Günaydın...Öncelikle bu foruma çok teşekkür etmek istiyorum...çünkü bana passatın ne derece kaliteli olduğunu öğretti..sizin çok övdüğünüz passatlar otomatiklerinde (dsg yi örnek veriyorum) utanılacak seviyede...insanları ancak bu şekilde kandırırlar...siz önce bir inceleyin bakalım kaç kişi bu forumda otomatikten vaz geçmiştir...benim babamın fiat grande punto 2009 model basit otomatik vitesli 1.4 lük arabası bile bu passat,lardan çoookkk ama çok sağlam çıkmıştır..(bu araba sıfır 26.000 tl ye alındı.).şu an 40.000 km aştı en ufak bir sorunu bile yoktur...ben burda 80,90,100 bin tl veripte 1,2,3 yıllık passat otomobillerinin ne sorunlarla (sadece otomatik değil) karşılaştığını çok zaman okudum...şimdi şöyle örnek verelim...hadi sizin sıfır alma gücünüz var aldınız,alıyorsunuz,,,her üç yılda bir değistirme şansınızda var otomobilinizi...bu aradada bir bozukluk olduğunda garantiden her şeyi yaptırıyorsunuz....ya bu otomobiller garanti süreci bittiğinde yani 5,,,6 yaşına geldiğinde bir passat sever zar zor biriktirdiği parasıyla bu otomobili alsa,,,yani (passatın kalitesine güvenerek) ve ondan sonra bu tür sorunlarla karşılassa,,,ki kaldıki daha 30,40 bin km de iflas eden bir otomatik ve ondan hariç birçok gacur ,gucur sesleri,,,yüksek hızda rüzgar sesi,,ve kalitesiz ön konsul,,,daha bir çok neden sayabilrim mekanik aksamlada ilgili...(bu forumu iyice okuyun çok şeyi göreceksiniz),,ve bir insan yani yeni alamayacak bir vatandaş bu otombilleri 6,,7 yaşında alsa kimbilir ne sorunlarla karşılaşacak...(benimde karşılaştığım gibi,,,motor hariç her şeyi fiyasko bu otomobillerin)...şiiimdiii nerde kaldı bunun kalitesi??? şimdi gelelim insignanın çok yakıyor denilmessine,,,bu araba benim için çok yakmıyor,,,1.6 motor ve 180 hp...arkadaşlar ne kadar güç,,o kadar benzin sarfiyatı demektir...kimi insan ekonomik olmasını düşünür,,,ona göre karar verir,,kimi insan benzine harcıyacağı parayı düşünmez performansına bakarak otomobil alır....bu arabayı kıyaslarken 1.6 benzinli passatla kıyaslayın,,,1.6 passatta şehir içinde çok rahat 10 litre yakar...benim eniştede 1.4 dsg şirket arabası 2012 model var..9.5,, litre istanbul şehir içinde çok rahat yakıyor diyor...yani ne kadar yakması biraz kullanıcı ilede alakalı...(Bu arabada yolda arıza nedeniyle 2 kere kaldı)... yani kısacası ne kadar ekmek,,o kadar köfte misali,,,bu insigna 1.6 artı 180 hp ve 1613 kg bir otomobil...almanların kendi ürettikleri otomobiller için bir lafı vardır,,,bunu kulak arkası etmeyin...derlerki,,,yeni bir kasa çıkıyorsa ilk yıl almayın,,nedeni ilk yıl otomobilin tüm kusurları ortaya çıkar ve ikinci yıldan itibaren düzeltmeye gidilir...kısacası bir otomobil uzun yıllar kullanılmak için alınıyorsa bunun kaç lira zarar ettim düşüncesi düşünülmez...fazla zarar etmemek isteniyorsa 2. el alınır...bence insigna gayet kaliteli ve motor performansına göre gayet insanı memnun edebilecek bir otomobil...sevgiler...

funky34
13 12 2013, 09:09
Ben 2 yıldır Passat B7 kullanıyorum, tek bir sorunla bile karşılaşmadım.

derin siyah passat b7
13 12 2013, 09:35
Herkese Günaydın...Öncelikle bu foruma çok teşekkür etmek istiyorum...çünkü bana passatın ne derece kaliteli olduğunu öğretti..sizin çok övdüğünüz passatlar otomatiklerinde (dsg yi örnek veriyorum) utanılacak seviyede...insanları ancak bu şekilde kandırırlar...siz önce bir inceleyin bakalım kaç kişi bu forumda otomatikten vaz geçmiştir...benim babamın fiat grande punto 2009 model basit otomatik vitesli 1.4 lük arabası bile bu passat,lardan çoookkk ama çok sağlam çıkmıştır..(bu araba sıfır 26.000 tl ye alındı.).şu an 40.000 km aştı en ufak bir sorunu bile yoktur...ben burda 80,90,100 bin tl veripte 1,2,3 yıllık passat otomobillerinin ne sorunlarla (sadece otomatik değil) karşılaştığını çok zaman okudum...şimdi şöyle örnek verelim...hadi sizin sıfır alma gücünüz var aldınız,alıyorsunuz,,,her üç yılda bir değistirme şansınızda var otomobilinizi...bu aradada bir bozukluk olduğunda garantiden her şeyi yaptırıyorsunuz....ya bu otomobiller garanti süreci bittiğinde yani 5,,,6 yaşına geldiğinde bir passat sever zar zor biriktirdiği parasıyla bu otomobili alsa,,,yani (passatın kalitesine güvenerek) ve ondan sonra bu tür sorunlarla karşılassa,,,ki kaldıki daha 30,40 bin km de iflas eden bir otomatik ve ondan hariç birçok gacur ,gucur sesleri,,,yüksek hızda rüzgar sesi,,ve kalitesiz ön konsul,,,daha bir çok neden sayabilrim mekanik aksamlada ilgili...(bu forumu iyice okuyun çok şeyi göreceksiniz),,ve bir insan yani yeni alamayacak bir vatandaş bu otombilleri 6,,7 yaşında alsa kimbilir ne sorunlarla karşılaşacak...(benimde karşılaştığım gibi,,,motor hariç her şeyi fiyasko bu otomobillerin)...şiiimdiii nerde kaldı bunun kalitesi??? şimdi gelelim insignanın çok yakıyor denilmessine,,,bu araba benim için çok yakmıyor,,,1.6 motor ve 180 hp...arkadaşlar ne kadar güç,,o kadar benzin sarfiyatı demektir...kimi insan ekonomik olmasını düşünür,,,ona göre karar verir,,kimi insan benzine harcıyacağı parayı düşünmez performansına bakarak otomobil alır....bu arabayı kıyaslarken 1.6 benzinli passatla kıyaslayın,,,1.6 passatta şehir içinde çok rahat 10 litre yakar...benim eniştede 1.4 dsg şirket arabası 2012 model var..9.5,, litre istanbul şehir içinde çok rahat yakıyor diyor...yani ne kadar yakması biraz kullanıcı ilede alakalı...(Bu arabada yolda arıza nedeniyle 2 kere kaldı)... yani kısacası ne kadar ekmek,,o kadar köfte misali,,,bu insigna 1.6 artı 180 hp ve 1613 kg bir otomobil...almanların kendi ürettikleri otomobiller için bir lafı vardır,,,bunu kulak arkası etmeyin...derlerki,,,yeni bir kasa çıkıyorsa ilk yıl almayın,,nedeni ilk yıl otomobilin tüm kusurları ortaya çıkar ve ikinci yıldan itibaren düzeltmeye gidilir...kısacası bir otomobil uzun yıllar kullanılmak için alınıyorsa bunun kaç lira zarar ettim düşüncesi düşünülmez...fazla zarar etmemek isteniyorsa 2. el alınır...bence insigna gayet kaliteli ve motor performansına göre gayet insanı memnun edebilecek bir otomobil...sevgiler...

yazdıklarınıza kontra, tartışma amaçlı soru olarak lütfen düşünmeyin.Peki passat bu kadar sorunlu bir araç, neden segmentinde her ay satış rakamlarına göre lider olup, neredeyse c segmenti satışları kadar satıyor.Yıllarca passat kulananlar neden bir daha almayı düşünüyor.Bir insan bu kadar sorunlu bir aracı neden almak istesin?Yurt dışını bilmiyorum ama Türkiyede neden bu kadar prestijli sizce?Sorunlu kötü bir araba kafalarda bu kadar iyi yerlere oturabilir mi? Üst düzey yetkililer madem yolda kalma riskleride var, neden makam arabası olarak çok fazla tercih ediyor?

Arguss
13 12 2013, 09:53
Bazı sorunları vardır bunun bu kadar çok olmasının sebebi çok satması ve çok duyulmasıdır, ve şu anda Türkiyede en çok satan araçlardan biri vw, ve avrupa pazarında dsg şanzıman sorunlu olduğunu varsayarsak arıza oranı 10 araçta 1'i yani %10 ancak bu araçlar çok sattığı için daha hepsinde sorun varmış gibi algılanıyor. İnsignia çok güzel araçtır, bende severim hele ki yeni insignia çok güzel tasarlandı ama bir araca 80 - 90.000 tl veripte 1-2 sene sonrasında neredeyse yarı fiyatına satmak ?? Size birşey söyleyeyim işte benim için en büyük sorun bu. Golfün hangi kasasını alırsanız alın çok kolay satarsınız, passat'da öyle hatta bazen kar bile edersiniz, sorunlar çıkıyor ancak bir şekildede aşılıyor.


iPhone 'den Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi

sadık_57
13 12 2013, 09:54
Stok 1.6 litre 180 bg Flexride şasili insignia nın 220 ile gideerken yanımdan hızlıca geçip 2 şerit makas attığını gözümle gördüm ki. O araç İnsignia Team da bir arkadaşın aracıdır.

Yani 1.6 stok insignia yı hiç de hafife almayın, hele hele chiplisine hiç bulaşmayın derim.

mmcakmak
13 12 2013, 10:08
Ben de öncelikle piyasadaki passat marka konumlandırmasının bi adım önde oluğu prestij anlamında passat derim. Ek olarak ben 2. eline de bakmakta açıkçası fayda görüyorum. Passatımı almadan önceaynı segmentte olduğu için insignia 1.4 T 140 BG e bakmıştım. 2. fiyatşarında kayıp passata göre fazla idi. Şu anda ikisi de hatasız olmak kaydıyla 10-15 binde bir 1.4 tsi passat için sıfır fiyatının 3-4 bin TL altına alıcı var. İnsigniada bu rakam aralığı ancak 10-12 bin altına olursa geçerli. İstisnalar elbette vardır ancak sahibinden.com a bir bakılırsa fikrimi destekleyecek ilanla görebilirsiniz. Herkese kazasız bol keyifli sürüşler.

beyaz güvercin
13 12 2013, 10:18
yazdıklarınıza kontra, tartışma amaçlı soru olarak lütfen düşünmeyin.Peki passat bu kadar sorunlu bir araç, neden segmentinde her ay satış rakamlarına göre lider olup, neredeyse c segmenti satışları kadar satıyor.Yıllarca passat kulananlar neden bir daha almayı düşünüyor.Bir insan bu kadar sorunlu bir aracı neden almak istesin?Yurt dışını bilmiyorum ama Türkiyede neden bu kadar prestijli sizce?Sorunlu kötü bir araba kafalarda bu kadar iyi yerlere oturabilir mi? Üst düzey yetkililer madem yolda kalma riskleride var, neden makam arabası olarak çok fazla tercih ediyor?
arkadaşım yazdıklarınıza cevap vermek için yazıyorum,,,tartışmak için değil...passat ve birçok otomobiller eskiden çok daha kaliteli araçlardı...kaliteli araç yapıp isim yapmış ,,,belli bir kitleyi etkilemiş marka olarak ön plana çıktılar...yani kaliteli sözcüğü eski den elde ettiği başarılarının semeresini şimdi sürdürmesi anlamına geliyor...yani 60 yaşındaki bir baba oğluna bak oğlum passat kalitelidir dedirtmiş bir otomobil olduğu içindir...bunun içine bmw ve mercedesleride koyabilirsiniz...ama hepsi değil malesef,,,yani hepsi kaliteli milyon kilometre gidiyor falan denmesi örneğin mercedes için hayallerde ve eskilerde kaldı..buna 1.6 motorlu bmw ve mercedeside örnek verebilirim...gidin mercedes servislerine biraz onlarla hasır neşir olun bakın size ne diyecekler,,,1.6 sını almayın veya şu kasasını almayın diye her şeyi söyleyecekler..(benim çocukluk arkadaşım mercedes tamir servisinde çalışıyor,,,gelen arabaları ve sorunlarını görseniz şaşarsınız diyor..) yani kısacası artık otomobiller sadece satış rakamı yakalayayım da nasıl olursa olsun diye üretiliyor malesef...onun için şimdi sizin söylediklerinize gelirsem,,türkiyedede çok iyi bir reklam ve prestij sahibi olan passatı satmak hiçte zor olmasa gerek...makam arabasına gelince,,,bu arabayı makam arabası olarak kullananlar,,bmw ve mercedese para vermek istemeyenlerdir...yoksa parası olupta araba almak isteyen zaten bmw ve mercedes alıyor. kişiler demek istedim (bu forumda örneği olup 520 f.10 almıştır)...şimdi sizi aydınlatma amacıyla ve bir arkadaşın çok insigna var satılık demesi üzerine,,,sahibinden.com...2009,,,2013 yazın,,,çünkü insigna 2009 da türkiyede satışa sunuldu...şu an itibarıyla satılık 1136 insigna ve 2009 itibarıyla 2226 satılık passat olduğunu göreceksiniz..yani passat satışı sahibinden com da daha fazla...burda bir şeyleri tartışmayalım,,,,gözüken gerçek vw genin iyi reklam yaparak daha çok satış rakamını yakalamış olmasının yanı sıra eski sağlam otomobil prestijinide iyi kullanmış olmasından ileri gelmektedir....yoksa insigna dünya çapında 40 ödülden fazla ödül almış ,,,avrupa da yılın otomobili seçilmiş bir otomobilse buna kötü araba denemez....burda marka tarafı olarak konuşmadan önce birazda insanlar kendi kullandığı otomobillere öz eleştiri yapabileceklerki,,,ben bu insanları alkışlayabileyim...bu yüzden bu forumda gerçekleri yazarak marka taraflı konuşmadan passatı eleştiren ve 90,,100 bin tl veripte bu haklı eleştirileri yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum...herkesin kendi düşüncesi zevki ve kanaatidir...ama kimsenin alınmasına gerek yok,,,bu benim şahsi fikrim ve düşüncem..ben passat,lara bu paraları hiç bir zaman vermem..bu paraları hak etmeyen otomobiller...(türkiyedeki rakamlarını söylüyorum..) yoksa şu an moldovada sıfır 1.4tsı passat b7 14.500 euro ....tekrar sevgiler diler,,,kazasız belasız iyi sürüşler dilerim...

Thief
13 12 2013, 10:32
Hangi cipli insignia getiriyorsanız getirinde bir görüyüm ben onu benm arabaya :)

sadık_57
13 12 2013, 10:35
Kusura bakmayın, alınmayın da lütfen ama sadece arkasından bakarsınız o da İnsignia kaybolana kadar sürer.

derin siyah passat b7
13 12 2013, 10:37
arkadaşım yazdıklarınıza cevap vermek için yazıyorum,,,tartışmak için değil...passat ve birçok otomobiller eskiden çok daha kaliteli araçlardı...kaliteli araç yapıp isim yapmış ,,,belli bir kitleyi etkilemiş marka olarak ön plana çıktılar...yani kaliteli sözcüğü eski den elde ettiği başarılarının semeresini şimdi sürdürmesi anlamına geliyor...yani 60 yaşındaki bir baba oğluna bak oğlum passat kalitelidir dedirtmiş bir otomobil olduğu içindir...bunun içine bmw ve mercedesleride koyabilirsiniz...ama hepsi değil malesef,,,yani hepsi kaliteli milyon kilometre gidiyor falan denmesi örneğin mercedes için hayallerde ve eskilerde kaldı..buna 1.6 motorlu bmw ve mercedeside örnek verebilirim...gidin mercedes servislerine biraz onlarla hasır neşir olun bakın size ne diyecekler,,,1.6 sını almayın veya şu kasasını almayın diye her şeyi söyleyecekler..(benim çocukluk arkadaşım mercedes tamir servisinde çalışıyor,,,gelen arabaları ve sorunlarını görseniz şaşarsınız diyor..) yani kısacası artık otomobiller sadece satış rakamı yakalayayım da nasıl olursa olsun diye üretiliyor malesef...onun için şimdi sizin söylediklerinize gelirsem,,türkiyedede çok iyi bir reklam ve prestij sahibi olan passatı satmak hiçte zor olmasa gerek...makam arabasına gelince,,,bu arabayı makam arabası olarak kullananlar,,bmw ve mercedese para vermek istemeyenlerdir...yoksa parası olupta araba almak isteyen zaten bmw ve mercedes alıyor. kişiler demek istedim (bu forumda örneği olup 520 f.10 almıştır)...şimdi sizi aydınlatma amacıyla ve bir arkadaşın çok insigna var satılık demesi üzerine,,,sahibinden.com...2009,,,2013 yazın,,,çünkü insigna 2009 da türkiyede satışa sunuldu...şu an itibarıyla satılık 1136 insigna ve 2009 itibarıyla 2226 satılık passat olduğunu göreceksiniz..yani passat satışı sahibinden com da daha fazla...burda bir şeyleri tartışmayalım,,,,gözüken gerçek vw genin iyi reklam yaparak daha çok satış rakamını yakalamış olmasının yanı sıra eski sağlam otomobil prestijinide iyi kullanmış olmasından ileri gelmektedir....yoksa insigna dünya çapında 40 ödülden fazla ödül almış ,,,avrupa da yılın otomobili seçilmiş bir otomobilse buna kötü araba denemez....burda marka tarafı olarak konuşmadan önce birazda insanlar kendi kullandığı otomobillere öz eleştiri yapabileceklerki,,,ben bu insanları alkışlayabileyim...bu yüzden bu forumda gerçekleri yazarak marka taraflı konuşmadan passatı eleştiren ve 90,,100 bin tl veripte bu haklı eleştirileri yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum...herkesin kendi düşüncesi zevki ve kanaatidir...ama kimsenin alınmasına gerek yok,,,bu benim şahsi fikrim ve düşüncem..ben passat,lara bu paraları hiç bir zaman vermem..bu paraları hak etmeyen otomobiller...(türkiyedeki rakamlarını söylüyorum..) yoksa şu an moldovada sıfır 1.4tsı passat b7 14.500 euro ....tekrar sevgiler diler,,,kazasız belasız iyi sürüşler dilerim...

Yanlış anlamam, burada saygı çerçevesinde cevaplar yazarak düşüncelerimizi belirtiyoruz.Sizin olatya bakış açınıza göre bir örnek vereyim.Diyelim ki bundan on sene önce kurulmuş bir fabrika çok kaliteli bir x ürününü üretiyor.Bu ürün gerçekten kalitesinden dolayı toplum tarafından çok tutulup , prestij sahibi oluyor.Peki bu ürün git gide kalitesinden ödün verilerek üretilip piyasaya sürülse ve hatta artık sorunlu olarak üretilse,bu ürünün piyasadaki satış rakamları en azından aynı kalır mı? ki ben ce satış rakamları gün geçtikçe artıyor.Yetkililerden makam arabası olarak kullananlara bmw, mercedese parası tetmediğinden demişsiniz.Peki bmw, mercedes haricinde passat tan başka kaliteli makam aracı yok mu? neden onu daha çok tercih etmiyorlar?Dediğim gbi bunlar benim düşüncelerim.Sizin düşüncelerinizede saygı duyarım.

Thief
13 12 2013, 10:46
Kusura bakmayın, alınmayın da lütfen ama sadece arkasından bakarsınız o da İnsignia kaybolana kadar sürer.

Benim için mi yazdınız bu mesajı ?

eengfd
13 12 2013, 10:59
İnsignia'nın bagajını büyütmeleri lazım; ön taraf çok yakışıklı ama arka tarafın yeniden tasarlanması lazım. Tam bir aile aracı niteliğinde değil.

beyaz güvercin
13 12 2013, 11:00
Yanlış anlamam, burada saygı çerçevesinde cevaplar yazarak düşüncelerimizi belirtiyoruz.Sizin olatya bakış açınıza göre bir örnek vereyim.Diyelim ki bundan on sene önce kurulmuş bir fabrika çok kaliteli bir x ürününü üretiyor.Bu ürün gerçekten kalitesinden dolayı toplum tarafından çok tutulup , prestij sahibi oluyor.Peki bu ürün git gide kalitesinden ödün verilerek üretilip piyasaya sürülse ve hatta artık sorunlu olarak üretilse,bu ürünün piyasadaki satış rakamları en azından aynı kalır mı? ki ben ce satış rakamları gün geçtikçe artıyor.Yetkililerden makam arabası olarak kullananlara bmw, mercedese parası tetmediğinden demişsiniz.Peki bmw, mercedes haricinde passat tan başka kaliteli makam aracı yok mu? neden onu daha çok tercih etmiyorlar?Dediğim gbi bunlar benim düşüncelerim.Sizin düşüncelerinizede saygı duyarım. işte konu burda aydınlanıyor zaten,,,isim yaptıkları için ön plana çıkmışlar,,,ama bu demek değildirki başka otomobiller kalitesiz dir...işte bence kendini ispatlamış ve daha ucuza alınabilecek bir otomobilde opel insigna...(benim düşüncem) ama makam aracı olarak konuya baktığınızda olay değişiyor..ben bunu sadece makam aracı olarak değil,,normal bir vatandaş olarak neyi nasıl hangi model alabilim ve bana ne hitap eder,,,hangisi kalitelidir,,,parama ve zevkime göre ne alabilirim diye düşünerek,,kalitelimidir? diye düşünerek ve bu otomobilin 40 tan fazla ödül aldığını görerek bu kararı vermiş bulunmaktayım...siz şimdi düşünebiliyormusunuz ,,bir iş adamının makam aracı olarak kullandığı otomobilin çok tanınmamış bir marka olmasını...olamaz,,,iş adamının prestiji düşer...ben iş adamı değilim,,,halk,tan bir vatandaşım...bunun içinde opelin,de kaliteli bir otomobil markası olduğunu bildiğimden güzel sport gözüken,,(opelde kalitesiyle yıllarca satmış ve kendin ispatlamış bir modeldir),1.6 motoruyla klasında en yüksek güç ve torku olan bu arabaya hiç bir zaman kötü araba diyemem doğrusu...bende sizin düşüncelerinize saygı duyar,,,iyi sürüşler dilerim...ayrıca kaliteli bir konuşma örneği sergilediğinizden dolayıda sizi tebrik ederim...

ali729
13 12 2013, 11:01
arkadaşım yazdıklarınıza cevap vermek için yazıyorum,,,tartışmak için değil...passat ve birçok otomobiller eskiden çok daha kaliteli araçlardı...kaliteli araç yapıp isim yapmış ,,,belli bir kitleyi etkilemiş marka olarak ön plana çıktılar...yani kaliteli sözcüğü eski den elde ettiği başarılarının semeresini şimdi sürdürmesi anlamına geliyor...yani 60 yaşındaki bir baba oğluna bak oğlum passat kalitelidir dedirtmiş bir otomobil olduğu içindir...bunun içine bmw ve mercedesleride koyabilirsiniz...ama hepsi değil malesef,,,yani hepsi kaliteli milyon kilometre gidiyor falan denmesi örneğin mercedes için hayallerde ve eskilerde kaldı..buna 1.6 motorlu bmw ve mercedeside örnek verebilirim...gidin mercedes servislerine biraz onlarla hasır neşir olun bakın size ne diyecekler,,,1.6 sını almayın veya şu kasasını almayın diye her şeyi söyleyecekler..(benim çocukluk arkadaşım mercedes tamir servisinde çalışıyor,,,gelen arabaları ve sorunlarını görseniz şaşarsınız diyor..) yani kısacası artık otomobiller sadece satış rakamı yakalayayım da nasıl olursa olsun diye üretiliyor malesef...onun için şimdi sizin söylediklerinize gelirsem,,türkiyedede çok iyi bir reklam ve prestij sahibi olan passatı satmak hiçte zor olmasa gerek...makam arabasına gelince,,,bu arabayı makam arabası olarak kullananlar,,bmw ve mercedese para vermek istemeyenlerdir...yoksa parası olupta araba almak isteyen zaten bmw ve mercedes alıyor. kişiler demek istedim (bu forumda örneği olup 520 f.10 almıştır)...şimdi sizi aydınlatma amacıyla ve bir arkadaşın çok insigna var satılık demesi üzerine,,,sahibinden.com...2009,,,2013 yazın,,,çünkü insigna 2009 da türkiyede satışa sunuldu...şu an itibarıyla satılık 1136 insigna ve 2009 itibarıyla 2226 satılık passat olduğunu göreceksiniz..yani passat satışı sahibinden com da daha fazla...burda bir şeyleri tartışmayalım,,,,gözüken gerçek vw genin iyi reklam yaparak daha çok satış rakamını yakalamış olmasının yanı sıra eski sağlam otomobil prestijinide iyi kullanmış olmasından ileri gelmektedir....yoksa insigna dünya çapında 40 ödülden fazla ödül almış ,,,avrupa da yılın otomobili seçilmiş bir otomobilse buna kötü araba denemez....burda marka tarafı olarak konuşmadan önce birazda insanlar kendi kullandığı otomobillere öz eleştiri yapabileceklerki,,,ben bu insanları alkışlayabileyim...bu yüzden bu forumda gerçekleri yazarak marka taraflı konuşmadan passatı eleştiren ve 90,,100 bin tl veripte bu haklı eleştirileri yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum...herkesin kendi düşüncesi zevki ve kanaatidir...ama kimsenin alınmasına gerek yok,,,bu benim şahsi fikrim ve düşüncem..ben passat,lara bu paraları hiç bir zaman vermem..bu paraları hak etmeyen otomobiller...(türkiyedeki rakamlarını söylüyorum..) yoksa şu an moldovada sıfır 1.4tsı passat b7 14.500 euro ....tekrar sevgiler diler,,,kazasız belasız iyi sürüşler dilerim...
passatın 2. eli daha çok var diyorsunuz ,passat insigniadan kat kat fazla satığından haliyle 2. eli daha fazla olacaktır
saygılarımla

AlpEren
13 12 2013, 11:28
passatın 2. eli daha çok var diyorsunuz ,passat insigniadan kat kat fazla satığından haliyle 2. eli daha fazla olacaktır
saygılarımla
Demekki insanlar passati daha cok tercih ediyor neden ? Akil ve mantik passat diyor..

Thief
13 12 2013, 11:44
http://www.youtube.com/watch?v=EsgONzdExWc&feature=share Video Alperenin cc den cekildi bizi başlatırken alper yaptı kornayı alper bizi videoya cekmek için dip gaz geldi arkamızdan.

http://www.youtube.com/watch?v=FiBTm5heq4c Aşşağıdada alperen ve 3.20 d nin üst hızlarda basma sonucu

http://www.youtube.com/watch?v=KzTd615Vgvg
insignia lar kumda oynasın varsa bekleriz

AlpEren
13 12 2013, 11:46
2013 model ibiza cupralarin 0-100 u 6.9sn dir.


Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

sadık_57
13 12 2013, 11:53
Benim için mi yazdınız bu mesajı ?

Genel anlamda yazdım, bana göre İnsignia, yakıt olarak passatın gerisinde ama donanım ve görünüş olarak (kişilere göre değişir tabi ki) önde. Bugün 2011 Cosmo flexride sunrof ve navili aracı temiz az km li olarak ortalama 50 - 55 bin tl aralığında alabiliriz. Otomatik vitesi olsa ben bile düşünürdüm. Bu araç ve 1.6 180 bg motor ne yazık ki özellikle trafik de çok yakmasından dolayı tutulmadı. Aslında bu durum ikinci el araç alacaklar için iyi bile oluyor, ilk sahiplerinin ettikleri korkunç zararı kesinlikle etmiyorlar zaten. Bu araç kesinlikle ikinci el alınır. Motor konusunda gerçekten kullanan biri olarak söylüyorum ki, 240-250 km/s hızlara zorlanmadan çıkabilen bir motor. Bu aracın eksisi aşırı ağır olması ve bu sebepden dolayı 0-100 değercilere göre aracın yavaş olması, ama 100 den sonrası da kolay kolay hiçbir 1.6 araçda yoktur.

beyaz güvercin
13 12 2013, 13:05
Genel anlamda yazdım, bana göre İnsignia, yakıt olarak passatın gerisinde ama donanım ve görünüş olarak (kişilere göre değişir tabi ki) önde. Bugün 2011 Cosmo flexride sunrof ve navili aracı temiz az km li olarak ortalama 50 - 55 bin tl aralığında alabiliriz. Otomatik vitesi olsa ben bile düşünürdüm. Bu araç ve 1.6 180 bg motor ne yazık ki özellikle trafik de çok yakmasından dolayı tutulmadı. Aslında bu durum ikinci el araç alacaklar için iyi bile oluyor, ilk sahiplerinin ettikleri korkunç zararı kesinlikle etmiyorlar zaten. Bu araç kesinlikle ikinci el alınır. Motor konusunda gerçekten kullanan biri olarak söylüyorum ki, 240-250 km/s hızlara zorlanmadan çıkabilen bir motor. Bu aracın eksisi aşırı ağır olması ve bu sebepden dolayı 0-100 değercilere göre aracın yavaş olması, ama 100 den sonrası da kolay kolay hiçbir 1.6 araçda yoktur. sizi tebrik ediyorum sadık ceylan arkadaşım...benim düşündüklerimi tam olarak açıkladığınız için...bende cosmo fleksride şasi beyaz 2012 bakıyorum...şu an 2011 buldum..ama aracı ortalama 6 ay sonra almak istediğimden 2012 ninde piyasaya çıkacağına inanıyorum..şu an çok yok...beyaz olarak..ama yenilenmiş makyajlı kasası yeni satışa sunuldu...ve bir hatırlatma (1.6 nın otomatiği bile geldi.)...passat ekonomik ağırlıklı düşünülmüş bir otomobil,(zevk meselesi),,insigna ise güç,tork ve sportif yapısını tercih eden kişiler için düşünülmüş...2011 veya 2012 ortalama 55.ooo bin tl aralığında düşünüyorum...bir alman sözü,,,yıllarca bmw özel serviste çalışmış bir alman arkadaşımın sözü,,,,,ağır otomobil kaliteli otomobildir,,artı yüksek hızlarda sizi kesinlikle savurup atmaz...bunu bmw ve mercedes yıllarca yaptı...o yüzden çok tutuldu,çok sattı...ama ağır otomobil, ler kaliteli olmasının yanısıra çok parça kullanıldığından daha maliyetli oluyorlar derdi hep...sevgiler...

kubi
13 12 2013, 13:48
Her ülkenin araba pazarının kendine has karakteristiği vardır.
Örnek; Almanya'da variant/sw araçların daha fazla talep edilmesi, Türkiye pazarında ise sedanın daha fazla talep edilmesi.
Marka ve model bazında da ülkelere göre çok farklı durumlar hepimiz tarafından az çok bilinmektedir.
Dolayısıyla marka model karşılaştırmaları göreceli değerlendirmeler olup; kişisel tercihlere göre önem arz ettiklerinden, şu daha iyi bu daha kötü demek mümkün değildir.
Evet araba bir ulaşım aracı; ama işin tatmin&mutuluk tarafı yadsınamaz.
En beğendiğinizi, en gönlünüzü hoş eden aracı alıp kullanın. Kullanırken pişman olmamak bence en önemli kriter.
Herkese keyifli sürüşler... :)

Passait
13 12 2013, 13:49
Walla ben İnsignia kullanma şansını buldum.Zaten arkadaşlar çok güzel bir konuya temas etmişler.Dış görünüş olarak gerçekten çok güzel bir araç ( Beyaz Özellikle ).Ama ben gidip 70-80.000 Bandında 0 KM araba alacak olsam tercihimi Passat tan yana kullanırdım,kullandımda zaten :) Ama ikinci el bakacak olsam 50.000 civarında ikinci el alacağım araba İnsignia olurdu.Alınmayacak araba olduğunu kimsenin söyleyeceğini düşünmüyorum , çünkü haksızlık olur.Ben 1-2 yıl sonra yine 0 KM alacak olsam Passat İnsignia arasında yine Passatı alırım.Benim genel anlamda opele karşı bir ısınamamazlığım söz konusu oda etkili olabilir.Eğer 2.El daha pahalı bir araç düşünürsem onun adıda Şimdiden Belli Mi ne W :))

TEM255
13 12 2013, 13:53
Formdaki sohbetlere dikkat ettigimde gercekten sinirlar cercevesinde guzel paylasimlar gerceklesmektedir. Bu cok guzel.

Iki arac arasindaki farklari ve benzerlikleri arkadaslar cok guzel ozetlemisler. Hepsinede sahsim adina katiliyorum. Tarz meselesi birazda. Hem yakittan tasarruf edip hemde hiz ve tork veren bir arac yok malesef. Guc arayanlar tutku sahibi arkadaslar bence insigna dusunebilir. Suspansiyonlari ozellikle sert olmasi sebebiyle biraz daha yol tutusu iyidir. Ama konfor sakin bir surus ve tasarruf isin icine girerse passat.

Arkadaslarinda dedigi gibi ikinci el piyasasindan dolayi opel sikintili olabilir. Ama her markanin ve modelin tutkulusu vardir. Ama su kesin vw nin satislarinin yaninda kalitesi eskiye nazaran daha dusuktur. Buda dunyadaki tum firmalar icin gecerli. Mercedes cla ve a kasalari icin piyasaya yonelik araclar imal ediyorsa diger bi cok firmada aynidir. Burada yukarda bi kac ornekten yola cikarak soyluyorum volvo firmasi genel olarak kaliteden odun vermeyen bir firma ama Tr de gerekli satis stratejisini olusturamamistir.

Herseye ragmen iki araçta alinir ve zevkle binilir.

Saygilar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arguss
13 12 2013, 14:02
Her zaman söylerim yine söylüyorum 90 - 100 binler passat bu paraların hakkı arabalar değil ben vermem, ama kesinlikle insignia da almam üst segmentlerin ikinci ellerine yönelirim en kötü.
1.6 tdi manuel araca highline diye 90 - 95 bin vermek benim için mantıksız


iPhone 'den Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi

eengfd
13 12 2013, 14:05
Formdaki sohbetlere dikkat ettigimde gercekten sinirlar cercevesinde guzel paylasimlar gerceklesmektedir. Bu cok guzel.

Iki arac arasindaki farklari ve benzerlikleri arkadaslar cok guzel ozetlemisler. Hepsinede sahsim adina katiliyorum. Tarz meselesi birazda. Hem yakittan tasarruf edip hemde hiz ve tork veren bir arac yok malesef. Guc arayanlar tutku sahibi arkadaslar bence insigna dusunebilir. Suspansiyonlari ozellikle sert olmasi sebebiyle biraz daha yol tutusu iyidir. Ama konfor sakin bir surus ve tasarruf isin icine girerse passat.

Arkadaslarinda dedigi gibi ikinci el piyasasindan dolayi opel sikintili olabilir. Ama her markanin ve modelin tutkulusu vardir. Ama su kesin vw nin satislarinin yaninda kalitesi eskiye nazaran daha dusuktur. Buda dunyadaki tum firmalar icin gecerli. Mercedes cla ve a kasalari icin piyasaya yonelik araclar imal ediyorsa diger bi cok firmada aynidir. Burada yukarda bi kac ornekten yola cikarak soyluyorum volvo firmasi genel olarak kaliteden odun vermeyen bir firma ama Tr de gerekli satis stratejisini olusturamamistir.

Herseye ragmen iki araçta alinir ve zevkle binilir.

Saygilar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hem yakıtan tasarruf edip hem de hiz ve tork veren ayrıca da kısmen makul fiyatlı olabilecek bir araç 1.6 CDTI motorlu yeni insignia olabilecektir belki bir süre sonra.

mehmetmert
13 12 2013, 14:07
Kusura bakmayın, alınmayın da lütfen ama sadece arkasından bakarsınız o da İnsignia kaybolana kadar sürer.

Vallahi onu bunu bilmemde az çok anlıyorsam bu işlerden "Thief" nickli arkadaşın aracıyla denemek için, en dip yazılımlı İnsignia 1.6 turboyuda getirseniz en az 3-4 boy farkı var :)

TEM255
13 12 2013, 14:34
Hem yakıtan tasarruf edip hem de hiz ve tork veren ayrıca da kısmen makul fiyatlı olabilecek bir araç 1.6 CDTI motorlu yeni insignia olabilecektir belki bir süre sonra.

Yeni insignanin kac hp oldugunu bilmiyorum fakat hic bir dizel sportif anlamda bana zevk vermedi. Asli guc ve spor araclar yuksek motor devirlerinden dolayi benzinli motorlardir. Her ne kadar 4 turbolu dizeller uretildiysede. Bu gibi sebeplerden dolayi tercihim her zaman benzinli arac olmustur. Tabi tasarruf icin alinan dizeller haric. Bu klasmanda 130 hp lik dizeller 1.6 lar icin konuşuyorum yuksek hizlarda aracin sagirlasarak tabiri caizse gitmemesidir. Kisa mesafe ivmelenmelerinden bahsetmiyorum dizel araclarin torklari her zaman yuksektir.

Saygılar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

derin siyah passat b7
13 12 2013, 14:54
Herkesin görüşüne saygı duyarım ama başlıktaki gibi bence passat ile insignia arasında bir çekişme yok.

eengfd
13 12 2013, 15:34
Yeni insignanin kac hp oldugunu bilmiyorum fakat hic bir dizel sportif anlamda bana zevk vermedi. Asli guc ve spor araclar yuksek motor devirlerinden dolayi benzinli motorlardir. Her ne kadar 4 turbolu dizeller uretildiysede. Bu gibi sebeplerden dolayi tercihim her zaman benzinli arac olmustur. Tabi tasarruf icin alinan dizeller haric. Bu klasmanda 130 hp lik dizeller 1.6 lar icin konuşuyorum yuksek hizlarda aracin sagirlasarak tabiri caizse gitmemesidir. Kisa mesafe ivmelenmelerinden bahsetmiyorum dizel araclarin torklari her zaman yuksektir.

Saygılar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Toplam yararlılık anlamında bakış yerine sportif anlamda ve yarış gibi niyetler söz konusu ise araba spektrumu daha farklı olur elbette.

Thief
13 12 2013, 15:47
13617Bu nereeee 13618Allah için :fir forever cc :)

funky34
13 12 2013, 16:00
Her arabanın + ları - leri vardır. Insignia güzel araba ancak 2.el değeri çok kötü oldugu için uzak durdum.

TEM255
13 12 2013, 17:28
Toplam yararlılık anlamında bakış yerine sportif anlamda ve yarış gibi niyetler söz konusu ise araba spektrumu daha farklı olur elbette.

Evet tabiki genel olarak sakin surusler ve yakitini dusunen biri icin passatin motorlari ideal. Bu benzinlisi icinde dizel icinde gecerli. Fsi leri hic sevmeme ragmen. Opel genellikle fazla yakar. Bu imajini halen korumakta. Ayni zamanda cevredeki bir cik arkadasiminda yasamis oldugu sorunlar opelle ilgili benimde goruslerimi etkilemistir. Fakat Tr distirubutoru ve dsg nin azizligini ortaya koyunca vw de kucumsememek gerek.

Saygilar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi