PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolu Volkswagen'i fena vurdu!!!



erkan81
10 08 2013, 15:50
Az çnce milliyette aşağıdaki haberi gördüm, eylül ve ekim aylarında araçlarını teslim alacak arkadaşların dikkatine. Bu arada araç gecikmeleri ve hasarlar nedeniyle 2. elde bir miktar artış yaşanabilir VW grubunda...

Dolu Volkswagen'i fena vurdu - Milliyet (http://ekonomi.milliyet.com.tr/dolu-volkswagen-i-fena-vurdu/ekonomi/detay/1748061/default.htm)

Dolu Volkswagen'i fena vurdu
Almanya’nın bazı bölgelerinde temmuz ayı sonunda görülen dolu yağışının Volkswagen tesislerinde açıkta park edilen 28 bin otomobilin önemli bölümünde hasara yol açtığı açıklandı.

Evlerinin önünde otomobillerini park edenlerin yanı sıra Alman otomotiv devi Volkswagen'in Wolfsburg'daki merkez tesislerinde dolu yağışının hasara yol açtığı ifade edildi. Günlük 3 bin 800 otomobil üretme kapasitesine sahip Wolfsburg'daki fabrikada üretilen ve açıkta park edilen 28 bin otomobil de dolu yağışının altında kaldı.


Alman medyasına açıklama yapan Volkswagen sözcüsü, hasarın boyutlarını tam olarak hesaplayamadıklarını, yüzde 100 denetimden geçmeyen hiçbir otomobili teslim etmeyeceklerini binlerce müşterilerinin geç teslimattan etkileneceğini söyledi.


Sigorta şirketi VGH yetkilileri de, dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 10 bin araç ile 11 bin dolayında konut ve işyerinin hasar gördüğünü, 100 milyon euroyu aşması beklenen zararın 2007'deki Kyrill kasırgasının faturasını aşmasının beklendiği ifade edildi. Almanya’da 5 yıl önce yine yaz mevsiminde görülen dolu yağışı, Volkswagen'in Emden tesislerindeki 30 bin araca hasar vermişti.

NacromantiA
10 08 2013, 16:49
2014 te anca ben aracı alırım gibime geliyor bi euro yükseliyor zam geliyor bir sel oluyor fabrika kapanıyor bir dolu yağıyor allahım sana geliyorum ne oluyor yaw

efemuratt
10 08 2013, 19:46
Öff çok yazık olmuş az buz değil 28.000 araç...:hh:pc Yahu bir de şöyle bir durum var, madem önceden de böyle bir durum yaşanmış neden önlem alınmıyor akıl var mantık var Almanlar bunun önlemini almalıydı daha önceden.. Değil 28.000 araç, bir aracın başına bile bu durum gelse insanın canı sıkılıyor yazık günah o araca sonuçta..

İnşallah bu araçlardan gemilere yükleyip Türkiye ye postalamazlar :) Valla bundan sonar bir süre bayilerden araçları teslim alırken millet boaya ölçüm cihazı da götürsün yanlarında.. Ezik göçük yerleri düzeltip lokal boyayıp kakalamasınlar sonra ülkelere... Yoksa 28.000 aracın cçatlayan camları ezilen gözen kaportaları nasıl orjinal haline dönüştürülecek bununla gerçekten uğraşırlar mı merak konusu... İnşallah sıkıntı olmaz bu konularda... Ya da fiyatlarında belirli indirimlere gidilecek hasarın ve onarımın boyutuna göre.. Sıkıntılı bir durum... Büyük geçmiş olsun diyelim.. Allah esirgesin bir daha..

flogart
16 02 2014, 17:26
Almanya'da 2013 yılında meydana gelen dolu yağışında açık alanda bekleyen ve doludan zarar gören araçlar vardı o araçlara ne oldu, ne gibi bir uygulama yaptılar ve hangi ülkelere sattılar çok merak ediyorum

muratuysal
16 02 2014, 18:32
Merhaba,araçlar yüksek ihtimalle sigortalıdır.Vw gibi bir fşrma bunları kesinlikle piyasaya sürmez.