PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat siparisten teslime yasanan surec



Sayfa : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

muzafferkaratas
26 05 2013, 23:59
122121221312214122151221512216122161221712218
PASSAT SIPARISTEN TESLIME YASANAN SUREC
Merhaba arkadaslar… Bu basligi yeni arac alacak arkadaslar icin aciyorum. Kendi aracimi almaya karar verdigimde Passat hakkinda hicbir fikre sahip degildim. Bildigim herseyi bu forumdan ogrendim diyebilirim. Bu nedenle forumda bana yardimci alan abilerime ve kardeslerime cok tesekkur ederim. Burada arac almaya karar verdigim andan itibaren basimdan gecenleri ve nasil bir surec yasadigimi anlatacagim.
Yeni araba almaya karar verdigim andan itibaren neredeyse butun markalarin sitelerini dolastim. Uzun yillar binebilecegim saglam ve guvenilir bir aile arabasi almak istiyordum. 60000 TL butce ile bu ise girdim. Yaptigim arastirmalar edindigim bilgiler sonucunda bu paraya alabilecegim en uygun aracin Passat olduguna karar verdim. Passat; fiyat, kalite, performans, yakit tuketimi ve ikinci elde az deger kaybediyor olmasi nedeni ile tercihim oldu. Beyaz bir Passat almaya karar verdim ve basladim arastirmaya. Bir kac tane bayiye gittim arac hakkinda bilgi aldim test surusu yaptim kesin kararimi verdim. Bu andan itibaren zorlu bir surec basladi. Arac siparisi verecek bayi bulamadim. Nereye gitsem ellerinde arac olmadigini soyluyordu siparis vermek istedigimde de siparis doneminin acilmadigini soyluyorlardi. Siparis donemi acilinca haber verin dedigimde de cok fazla talep oldugunu beni arayamacaklarini soylediler. yani siparis acildigi zamani yakalarsam siparisimi gecebileceklerini soylediler. Neyse ki Denizliden bir arkadasim vasitasi ile torpil bularak Bati Otomotivden siparisimi verdim. Bu arada opsiyonlarida biraz arastirdim. Sonuc olarak 05 Mart 2013 tarihinde;


62700 TL Passat 1.4 TSI Comfortline BMT Manual Seker Beyazi Bej Ic Doseme
2700 TL Bixenon Far
550 TL Katlanir Ayna
135 TL Lastik Basinc Sensoru

(1650 TL Kasko)
(1440 TL Garanti Uzatma)
(300 TL Trafik Sigortası)


Opsiyonlari ile birlikte siparisimi verdim. Kullananlara sordugumda opsiyonlar konusunda en onemlisinin BIXENON far oldugunu soylediler. Yani butceniz elveriyorsa kesinlikle eketmenizi tavsiye ederim. Lastik basinc sensorunun de fiyati uygun geldi, Katlanir aynayi ise arabanin biraz karizmasi olsun diye eklettim. Tabi sonra bu aynalarin kumanda ile kapanip acilmadigini ogrenince de kucuk capli bi sok yasadim J
Tabi siparisi vermekle olay bitmiyor. Siparisi verdigimiz bayi bu Siparisi Dogus Oto nun merkezine iletiyor, onlar onayladiktan sonra da Almanyaya iletiliyor. Dogus oto siparisinizi onaylayip Almanya ya bildirdigi anda aracinizin Siparis numarasi da olusuyor. Bu andan itibaren bu siparis numarasi ile VW’nin sitesinden CANLI DESTEK araciligi ile aracinizin durumunu ogrenebiliyorsunuz. Siparisniz Almanya ya iletildikten sonra Fabrika aracinizin ne zaman uretilecegini belirliyor ve aracinizin uretim tarihini ve tahmini teslim tarihini ogrenebiliyorsunuz. Siparis numarasini ogrendikten sonra satis temsilcisi ile pek isiniz kalmiyor genelde canli destekten bilgi aliyorsunuz. Benim aracimin Siparisi Almanya ya 25 Mart 2013’de(20’nci gun) iletildi ve 25 Nisan 2013’de(56’nci gun) aracim uretime girdi. 02 Mayis 2013’de (63’uncu gun) aracim uretildi ve gemiye yuklenmek uzere gemiye sevk edildi. 17 Mayis 2013 (78’inci gun) de Neptune Ithaki isimli gemiye yuklendi ve 20 Mayis 2013 (81 ‘inci gun) aksami da Turkiye’ye geldi 24 Mayis 2013’de (85‘inci gun) de bayime ulasti. 27 Mayis 2013 de (88’inci gun) aracimi teslim aldim. Yani Siparisi verdikten 20 gun sonra siparis almanyaya iletildi. 56 gun sonra uretime planlandi. 63’uncu gun uretimden cikti 78’inci gun gemiye yuklendi 88’inci gun aracimi teslim aldim. Dedigim gibi Aracinizin uretimden cikip Turkiyeye gelene kadarki sureci surekli olarak VW Canli Destek’ten takip edebilirsiniz. Arabanizin nerede uretildigini ne durumda oldugunu vs. Aracinizin yuklendigi geminin de ismini ogrenerek ; Canlı Deniz Haritası - AIS - Gemi Trafik ve Konumları (http://www.marinetraffic.com/ais/tr) isimli siteden geminin nerede oldugunu takip edebilirsiniz.
Aracimi teslim aldiktan sonra yapilmasini gerekli gordugum bazi konular hakkinda da teslim oncesi bazi arastirmalar yaptim. Teslim aldiktan sonra yapacaklarim:


Koltuklar bej oldugu icin Koltuk koruma
Uv korumali guvenlikli cam filmi on cam dahil
Celik Karter Muhafazasi
Alarm
Vag-Com kablosu satin almak ve aracin bazi ozellikleri ile oynamak.


Koltuklari nasil temiz tutabilirim diye biraz internette arastirma yaptim. Pahali uygulamalar yapmak istemiyordum bu nedenle kendi uygulayabilecegim biseyler arastirdim. Nanoteknolojik bazi urunlerin su ve kir itici ozellikleri varmis. Bunlarla ilgili bir kac video izledim biraz arastirdim Nasiol Cabin Care diye bir urun buldum. Bunu urunu koltuklara kendimiz spreyle uygulayabiliyoruz ve gercekten de ise yariyor, uyguladiktan sonra koltugun uzerine dokulen suyu camuru ne varsa kaydiriyor koltugun kirlenmesine izin vermiyor. Bu markanin koltuk koruma, boya koruma ve cam su kaydirici olarak uc farkli urunu var. Ben Cabin Care, Metal Coat, GlassShield ve TireShine urunlerini aldim. Tavsiye ederim.
Film konusuna ise daha onceden gecirdimiz bir kaza nedeni ile takintiliyiim. Onceki aracimin da camlar filmliydi ve bir kaza aninda film camin dagilmasini engelleyerek belki de hayatimizi kurtardi. Bu nedenle on cam da dahil tum camlara film yaptirmaya karar verdim. Film yaptirmayi dusundugum icin de renkli cam opsiyonundan vazgecmistim. Film konusu ile ilgili olarak da biraz arastirma yaptim. Kaliteli UV korumali bir filmin dosemelerin solmasina engel oldugunu, aracin icini yazin serin, kisin ise yalitim saglayarak sicak tuttugunu bunun da yakit tasarrufuna yardimci oldugunu ogrendim. Ayrica da kaza aninda camin dagilmasini engelliyor hirsizlarin cami kirmasini zorlastiriyor. Marka olarak sologuard 3M Llumar ve Ziebart onerdiler. Ben Llumar marka 2 numara film yaptirmaya karar verdim. Bugun aracımı bayiden alır almaz ilk iş oraya gidip filmi çektiricem Tabii film uygulamasinin hala yasal olmadigini da belirteyim. Ancak fazla abartilmadigi takdirde polis ceza yazmiyor.
Bundan onceki arabam GOLF IV’du onunla en ufak bir tumsekten gecerken bile aracin altini burnunu yere surtuyordum. Bir gun yoldaki tumseklerden birini gecerken aracin altini yere surttum karter delindi. Yag bosaldi bir suru de isim vardi rezil oldum. Herneyse Turkiye de yollarda biraz sikintili ne olacagini kestiremiyor insan bu nedenle de isi sansa birakmak istemedim. Celik karter muhafazasinı da alip taktirıcam. Uzerinde plastik bir karter muhafazasi var aslinda… celik karter muhafazasi ile ilgili forumlarda motorun kaza aninda dusmeyecegi, hararet yapabilecegi gibi yorumlar okudum. son olarak isin piirine Taner GODE abimize sordum o da cok arastirmis ve taktirmis. Ben neden taktirmayayim dedim. Cok pahali birsey degil kesinlikle oneririm.
Alarm konusu ise Alarmin Passat da standart olmamasi beni cok sasirtti opsiyonlu fiyati ise cok yuksek. Bu nedenle arabanin kendi kumandasindan calisabilen bir alarm taktirmaya karar verdim. Biraz arastirdim. Servis garantili olarak META marka alarm takiliyormus. Henuz taktirmadim ama firsat buldugum anda onu da yaptiricam.
Vag-Com kablosu ile aracta cok guzel degisiklikler yapilabiliyormus henuz nasil kullanabilecegimi bilmiyorum ama bilgisayar konularinda basariliyimdir. Forumdan da yardim alarak bu isi kendim yapabilecegimi dusunuyorum.
Umarim bu bilgiler yeni arac alacak arkadaslar icin faydali olur. Konuyu bu kadar uzatmamin sebebebi ise ben bu konularda biraz takintiliyim. Bu bilgileri elde etmek icin yuzlerce sayfa forum okudum cok arastirdim. Benim gibi takintili arkadaslara faydali olacagini dusundugum icin her ayrintiyi yazmaya calistim.
Bu yazı biraz aceleye geldi müsait bir zamanda bilgileri daha da ayrıntılı olarak güncelleyeceğim. Motor performansı ses yalıtımı ve yakıt tuketim bilgilerini Diyarbakır a gidince yazarım. Arabayı alır almaz 1500 km yol yapıcam.

xnes
27 05 2013, 07:18
fıratçiftçi bey 2600 TL ye kosko yaptırdığını söylemişti. siz 1650 TL ye yapmışsınız. kaskonuzu ve sigortanızı hangi şirkete yaptırdınız acaba. neden bu kadar farklar var anlamadım. full kaskomu sizinki.

http://www.passatturkiye.com/uye-resimleri/7391-almanyada-dogdu-turkiyeli-oldu-aracima-kavustum.html

bende yakın zamanda alacağım aracımı şimdiden aştırma yapıyorum.

firatciftci44
27 05 2013, 08:26
ikimizin yaşı aynı, arabalarımızın arasında 3-4bin tl lik fiyat farkı var ama kaskoda 1000 tl neden farketmiş ben de anlamadım :D benim kasko full dediler. perdem bile yırtılsa kaskodan değiştiriliyormuş... ne kadar doğru bilmiyorum..

muzafferkaratas
27 05 2013, 09:08
ikimizin yaşı aynı, arabalarımızın arasında 3-4bin tl lik fiyat farkı var ama kaskoda 1000 tl neden farketmiş ben de anlamadım :D benim kasko full dediler. perdem bile yırtılsa kaskodan değiştiriliyormuş... ne kadar doğru bilmiyorum..

Benim kasko da ayni sekilde. Kasko yu da bayiden yaptirdim. Yani Dogus grubu ile anlasmali olan. Fiyat farki plakadan olusmus olabilir. Benim araba 20 plaka olacak. Diyarbakir plaka alsaydim belki 3500 lira bile cikabilirdi. Arkadasim yeni Auris aldi diyarbakir plaka trafik sigortasina 550 kaskoya 3500 lira fiyat cikardilar.


Sent from my iPhone

k.burak
27 05 2013, 09:08
hayırlı uğurlu olsun aracınız kazasız belasız binin inşallah. araç geldikten sonra eklettiğiniz karter muhafazasını servistemi taktırdınız ve kaça taktırdınız? cam filmi size ne kadara mal oldu?

muzafferkaratas
27 05 2013, 09:12
hayırlı uğurlu olsun aracınız kazasız belasız binin inşallah. araç geldikten sonra eklettiğiniz karter muhafazasını servistemi taktırdınız ve kaça taktırdınız? cam filmi size ne kadara mal oldu?

Karter muhafazasini vospar dan alicam. Biraz arastirdim 1.4 122 lik icin uygun olanin Fiyati 90 TL. Alip servise taktirmayi dusunuyorum. Karter muhafaZasini daha almadim. Ama ilk firsatta alip takicam.


Sent from my iPhone

xnes
27 05 2013, 09:23
bende şanlıurfadayım ama ankara plaka düşünüyordum.
bende mi 20 plaka alsam acaba.:sor3

firatciftci44
27 05 2013, 09:29
Benim kasko da ayni sekilde. Kasko yu da bayiden yaptirdim. Yani Dogus grubu ile anlasmali olan. Fiyat farki plakadan olusmus olabilir. Benim araba 20 plaka olacak. Diyarbakir plaka alsaydim belki 3500 lira bile cikabilirdi. Arkadasim yeni Auris aldi diyarbakir plaka trafik sigortasina 550 kaskoya 3500 lira fiyat cikardilar.


Sent from my iPhone

hah evet fark bundan yanadır o zaman. doğuşun anlaşmalı olduğu firma değil muzaffer bey, bayideki sigorta şirketi neyse onu yapıyorlar...

xnes
27 05 2013, 09:35
Benim kasko da ayni sekilde. Kasko yu da bayiden yaptirdim. Yani Dogus grubu ile anlasmali olan. Fiyat farki plakadan olusmus olabilir. Benim araba 20 plaka olacak. Diyarbakir plaka alsaydim belki 3500 lira bile cikabilirdi. Arkadasim yeni Auris aldi diyarbakir plaka trafik sigortasina 550 kaskoya 3500 lira fiyat cikardilar.

Sent from my iPhone

peki doğuş gurubu ile anlaşmalaı olan bayi hangisi acaba.

muzafferkaratas
27 05 2013, 19:33
hah evet fark bundan yanadır o zaman. doğuşun anlaşmalı olduğu firma değil muzaffer bey, bayideki sigorta şirketi neyse onu yapıyorlar...

Kaskonun adi "ALİANZ VOLKSWAGEN KASKO" ALLİANZ sirketi genisletilmis kasko. Ama meslek indirimi yapilmis yaziyo biyerlerinde de. Belki onun da etkisi vardir.


Sent from my iPhone

firatciftci44
27 05 2013, 22:55
Kaskonun adi "ALİANZ VOLKSWAGEN KASKO" ALLİANZ sirketi genisletilmis kasko. Ama meslek indirimi yapilmis yaziyo biyerlerinde de. Belki onun da etkisi vardir.


Sent from my iPhone
kazasız belasız binin inşallah muzaffer bey. konuşmalarımız daha dün gibi aklımda siz de hatırlarsanız :) sağ salim hayırlısıyla kavuştuk, allah ağız tadıyla kullanmayı eskitmeyi nasip etsin cümlemize. bekleyenlere sabır, dileyenlere de gönlüne göre versin diyelim...

serken33
28 05 2013, 01:23
hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullanın artık darısı başımıza diyorum ama hiçte yakın görünmüyor

cit_38
28 05 2013, 21:02
muzaffer hocam aracınız hayırlı olsun.Bende 1 aya kadar sipariş vermeyi düşünüyorum sormak istediğim birkaç soru olacak bayiden ne kadar indirim alabildiniz bazı arkadaşlar indirim alırsanız bunu sipariş formuna yazdırın diyorlar siz böyle bir şey yaptınız mı oluyorsa nasıl yapılacak?Sipariş konusunda bayideki arkadaşa beyaz içi bej istediğimde içi bej olmayabilir gibisinden bişeyler dedi genellikle içi siyah oluyor diye bir de istenmediği halde bazen sanroof bi-xenon gibi opsiyonlar ekstradan gelebilir dedi.Sipariş formunda araç bizim istediğimiz özelliklerde üretilmiyor mu?Yoksa başkasının caydığı aracı verme düşüncesi mi yatıyor bayinin aklında biraz uzun oldu kusura bakmayın .

Budak
28 05 2013, 21:13
Muzaffer Bey aracınız hayırlı olsun, sağlıkla kullanırsınız inşallah.

muzafferkaratas
28 05 2013, 21:34
muzaffer hocam aracınız hayırlı olsun.Bende 1 aya kadar sipariş vermeyi düşünüyorum sormak istediğim birkaç soru olacak bayiden ne kadar indirim alabildiniz bazı arkadaşlar indirim alırsanız bunu sipariş formuna yazdırın diyorlar siz böyle bir şey yaptınız mı oluyorsa nasıl yapılacak?Sipariş konusunda bayideki arkadaşa beyaz içi bej istediğimde içi bej olmayabilir gibisinden bişeyler dedi genellikle içi siyah oluyor diye bir de istenmediği halde bazen sanroof bi-xenon gibi opsiyonlar ekstradan gelebilir dedi.Sipariş formunda araç bizim istediğimiz özelliklerde üretilmiyor mu?Yoksa başkasının caydığı aracı verme düşüncesi mi yatıyor bayinin aklında biraz uzun oldu kusura bakmayın .

Araciniz eger uretilmemis ve sifirdan siparis veriyorsaniz soylediginiz gibi durumlarin olmasi soz konusu degil. Araciniz sifirdan uretilecegi icin sizin verdiginiz opsiyonlarla uretiliyor. Siparisi verdiginiz zaman siparis numaraniz olustugu anda size de teklif formu gonderiyorlar. Bu formda sizin istediginiz opsiyonlarin kodlari gorunuyor buradan istediginiz opsiyonlarin islenip islenmedigini istemediginiz birr opsiyonum olup olmadigini gorebilirsiniz. Siparis formunu iyi kontrol edin bence. Size o olmaz bu olmaz ekleyemeyiz diyorlarsa ya da farkli opsiyonlarla gelebilir diyorlarsa bayiye gelen herhangibir arabayi ya da birinin siparis verip de almaktan vazgectigi bir arabayi da vermeyi dusunuyor olabilirler. Kaporayi da havale yaparak oderseniz elinizde bir dekontunuz olabilir. Zaten siparis verirken bir form daha dolduruyorlar. Orada alinan kapora da yaziliyor. İndirime gelince ben%1 alabildim. Bagaj havuzu ve en dandiginden kagit kalinliginda kaucuk paspas alabildim.




Sent from my iPhone

cit_38
28 05 2013, 21:45
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için kayseri,konya ve en son Ankara ile görüştüm ve en iyi indirimi yapan ankaradaki bayiydi.O da dediğim gibi ilk konuşmamızda içi bej olmayabilir ekstra donanım gelebilir gibi konuştu ama benim forumdan öğrendiğim birçok bilgi sayesinde ayarlarız istediğiniz özellikleri dedi :)Dün aradı siparişinizi girelim diye ama benim için gelecek ay daha uygun olacağından ve direk ankaraya gideceğim yüzyüze son kez iyice konuşup siparişi vermek istiyorum.Elimizde belge olma açısından kapora olayını iyi söylediniz gitmeden önce eft yapsam mı? Daha sonra elden verdiğimde vermemiştiniz gibi bir sıkıntı olur mu ilerde

Joshep
28 05 2013, 22:30
ikimizin yaşı aynı, arabalarımızın arasında 3-4bin tl lik fiyat farkı var ama kaskoda 1000 tl neden farketmiş ben de anlamadım :D benim kasko full dediler. perdem bile yırtılsa kaskodan değiştiriliyormuş... ne kadar doğru bilmiyorum.. Arabalarınız hayırlı olsun arkadaşlar, Allah kaza bela vermesin. Ben kaskoyu 1,6tdi dsg comfort arabama 1,100 tl ye yaptırdım, Ankara plaka, (gerçi ufak bir miktar personel indirimim var, ama bu kadar fark yaratacak bir tutar değil) 2,600 tl çok uçuk geldi bana.

firatciftci44
29 05 2013, 00:31
Arabalarınız hayırlı olsun arkadaşlar, Allah kaza bela vermesin. Ben kaskoyu 1,6tdi dsg comfort arabama 1,100 tl ye yaptırdım, Ankara plaka, (gerçi ufak bir miktar personel indirimim var, ama bu kadar fark yaratacak bir tutar değil) 2,600 tl çok uçuk geldi bana.

kaderde varsa üzülmeye gerek yok abi :)) başımın gözümün sadakası olsun fazla aldılarsa da :) arkadaşlar jantı kaldırıma sürttüğüm takdirde çizilirse dahi değişim yapılabileceğini söyledi full kaskoyuş cart curt.. herneyse ben şahsen o kadar para bayılmışken bu kasko yanında şerbet gibi geldi desem yalan olmaz :D

firatciftci44
29 05 2013, 00:33
hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullanın artık darısı başımıza diyorum ama hiçte yakın görünmüyor

arabanız geldiğinde inmek istemeyeceksiniz emin olun :) işte o an bu forumda geçirdiğiniz tansiyon düşürme etkinlikleri uçup gidiyor allah can sağlığıyla kavuşmayı ve kullanmayı nasip etsin herşeyden önce

serken33
29 05 2013, 00:38
arabanız geldiğinde inmek istemeyeceksiniz emin olun :) işte o an bu forumda geçirdiğiniz tansiyon düşürme etkinlikleri uçup gidiyor allah can sağlığıyla kavuşmayı ve kullanmayı nasip etsin herşeyden önce
amin amin amin diyoruz artık. çok tşk ederim

serken33
29 05 2013, 00:42
Arabalarınız hayırlı olsun arkadaşlar, Allah kaza bela vermesin. Ben kaskoyu 1,6tdi dsg comfort arabama 1,100 tl ye yaptırdım, Ankara plaka, (gerçi ufak bir miktar personel indirimim var, ama bu kadar fark yaratacak bir tutar değil) 2,600 tl çok uçuk geldi bana.
yusuf bey kaskoyu ne zaman ve nerede yaptırdınız acaba.

zaloglu
29 05 2013, 08:34
yusuf bey kaskoyu ne zaman ve nerede yaptırdınız acaba.

kime yaptırdıysanız çok iyi fiyat

muzafferkaratas
29 05 2013, 21:56
Arkadaslar herkese merhaba. Bilgisayar yanimda olmadigi icin forumu pek takip edemedim. Fazla da yazamadim. Bugun itibari ile Diyarbakir'a donmus bulunmaktayim. Yolculuk 13 saat surdu. Arabamin kilometresi 1400 kusur oldu. Ortalama hizim 96 KM\SA Ortalama yakit tuketimim 6.4\100 KM cikti. Genel olarak Cruise Control acik 120 KM ye sabit yolun yarisinda klima acik yarisinda klima kapali idi. Zaman zaman 160'a ciktigimda oldu. 80 e dustugumde oldu. Adana Otobanindan Urfa ya kadar neredeyse hep 6'nci vitesete 120 km sabit hizla gittim. O rampalarda bile araba hic cekisten dusmedi hepsini 120 ile tirmandi. Bu yakit ortalamasinin 100 km ye yakini sehir ici kullanimda yapildi. Yakit olarak ve performans olarak araba cok tatmin edici geldi. Icine de o kadar ses almiyor. Yalitimini cok begendim. Sansima arabanin uzerindeki lastikler Michelin Primacy Hp geldi. Oto hold start stop cruise control hepsi cok duzgun calisiyor. Anahtari acinca selamliyor farlari acinca boyle bir show yapiyor hayran kaldim arabaya. 13 saat yolculuk sonunda da hic yorulmadigimi farkettim. Sabah yola cikarken korkmustum bu kadar kilometreyi bir gunde gidebilir miyim diye ama araba hic yormuyor. Arabayi aldiktan sonra hemen filmciye gittim LLumar marka film yaptirdim. ATC 50 dedi yanilmiyorsam. Film arabayi cok degistirdi. Mukemmel oldu diyebilirim. Yoldan gelince arabanin on tarafi sinek cesetlerinden gorunmuyordu :) hemen yikadim parlattim. Musait bir anda resimlerini cekip buraya eklicem...
Bu arada hepinize iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim... Aracini teslim alan arkadaslarimin araclari hayirli olsun. Gule gule kullanin. Arac bekleyenlere de Allah sabir versin. Ama emin olun PASSAT beklediginiz her ana degecek bir araba...

Joshep
29 05 2013, 22:29
yusuf bey kaskoyu ne zaman ve nerede yaptırdınız acaba.
kusura bakmayın arkadaşlar fiyat konusunda yanlış bilgi vermişim
Hatalı bilgi için tekrar özür dilerim...

Joshep
29 05 2013, 22:37
Bu arada kaskoyu eureko dan geçen hafta yaptırdım, doğuş grubu araçlarına daha iyi fiyat veriyorlar, trafik sigortasını da bayi axa aracılığı ile 306 TL ye yaptı (trafikte eureko iyi fiyat veremedi), araba ankara plakalı.

muzafferkaratas
29 05 2013, 23:46
Bu arada kaskoyu eureko dan geçen hafta yaptırdım, doğuş grubu araçlarına daha iyi fiyat veriyorlar, trafik sigortasını da bayi axa aracılığı ile 306 TL ye yaptı (trafikte eureko iyi fiyat veremedi), araba ankara plakalı.
Benim sigorta EUREKA dan 303 TL cikti.

serken33
30 05 2013, 00:02
Arkadaslar herkese merhaba. Bilgisayar yanimda olmadigi icin forumu pek takip edemedim. Fazla da yazamadim. Bugun itibari ile Diyarbakir'a donmus bulunmaktayim. Yolculuk 13 saat surdu. Arabamin kilometresi 1400 kusur oldu. Ortalama hizim 96 KM\SA Ortalama yakit tuketimim 6.4\100 KM cikti. Genel olarak Cruise Control acik 120 KM ye sabit yolun yarisinda klima acik yarisinda klima kapali idi. Zaman zaman 160'a ciktigimda oldu. 80 e dustugumde oldu. Adana Otobanindan Urfa ya kadar neredeyse hep 6'nci vitesete 120 km sabit hizla gittim. O rampalarda bile araba hic cekisten dusmedi hepsini 120 ile tirmandi. Bu yakit ortalamasinin 100 km ye yakini sehir ici kullanimda yapildi. Yakit olarak ve performans olarak araba cok tatmin edici geldi. Icine de o kadar ses almiyor. Yalitimini cok begendim. Sansima arabanin uzerindeki lastikler Michelin Primacy Hp geldi. Oto hold start stop cruise control hepsi cok duzgun calisiyor. Anahtari acinca selamliyor farlari acinca boyle bir show yapiyor hayran kaldim arabaya. 13 saat yolculuk sonunda da hic yorulmadigimi farkettim. Sabah yola cikarken korkmustum bu kadar kilometreyi bir gunde gidebilir miyim diye ama araba hic yormuyor. Arabayi aldiktan sonra hemen filmciye gittim LLumar marka film yaptirdim. ATC 50 dedi yanilmiyorsam. Film arabayi cok degistirdi. Mukemmel oldu diyebilirim. Yoldan gelince arabanin on tarafi sinek cesetlerinden gorunmuyordu :) hemen yikadim parlattim. Musait bir anda resimlerini cekip buraya eklicem...
Bu arada hepinize iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim... Aracini teslim alan arkadaslarimin araclari hayirli olsun. Gule gule kullanin. Arac bekleyenlere de Allah sabir versin. Ama emin olun PASSAT beklediginiz her ana degecek bir araba...
hoşgeldiniz muzaffer bey. dilekleriniz için teşekkür ederim. bence 6,4 iyi bir değer. ben bu kadar az beklemiyordum

muzafferkaratas
30 05 2013, 22:22
Arkadaslar Bizim arabalarda MIRROR DOWN ozelligi yokmu? Ben menu de goremedim. Servis gorevlisi de passatlarda bu ozelligin olmadigini soyledi. Konu hakkinda bilgisi olan var mi?

mvk63
31 05 2013, 09:56
1.6 tdı şeker beyazı passat sipariş kodum geldi 4-11 haziranda üretime alınacak 2-9 temmuzda bana teslim edilecek arkadaşlar aracı mersin opat tan sipariş ettim acaba urfa da mı teslim almalıyım yoksa mersindemi hangisi daha avantajlı olur.

xnes
31 05 2013, 10:14
1.6 tdı şeker beyazı passat sipariş kodum geldi 4-11 haziranda üretime alınacak 2-9 temmuzda bana teslim edilecek arkadaşlar aracı mersin opat tan sipariş ettim acaba urfa da mı teslim almalıyım yoksa mersindemi hangisi daha avantajlı olur.

merhaba sizinle aynı durumdayız. bende urfada olduğum halde malatyadan sipariş ettim arabayı. bende canlı destekle görüştüm bana haziranın ilk yarıs üretim temmuzun ilk yarısı teslim dediler. yanlız anlamadığım bu canlı desteğin bana garezi var sanırım. herkese verdikleri bilgileri bana veremiyorlar. opsiyonları sormuştum onu biz göremiyoruz demişlerdi. bir sürü arkadaş gayette güzel öğreniyorlar. üretimi ve teslimin tam haftasını soruyorum yukarda yazdığım gibi cevap veriyorlar. sinirlendim valla.

bu arada bende malatya bayisine urfadan teslim almak istiyorum dedim sorun olmaz dedi. hangisi avantajlı olur onu bilmiyorum.

kagan06
31 05 2013, 10:21
Opsiyonlari ogrenmek istiyorsaniz saticiniza ulasip uzerinde siparis numaranuz ve adinizin yazdigi teklif formunu mail atmasini soyleyin ;)

Chattekiler pek bilmezler

Samsung ile TePeTakLa gönderildi

xnes
31 05 2013, 10:27
Opsiyonlari ogrenmek istiyorsaniz saticiniza ulasip uzerinde siparis numaranuz ve adinizin yazdigi teklif formunu mail atmasini soyleyin ;)

Chattekiler pek bilmezler

Samsung ile TePeTakLa gönderildi

kağan bey ben opsiyonlarını biliyorum da son kez ne olur ne olmaz bir sorayım dedim canlı desteğe. yoksa bir sıkıntı yok yani. adam lar sürekli yuvarlak cevaplar veriyorlar.

aligalip07
31 05 2013, 10:41
Sayılı gün geçer bekliyoruz bugün tarihler netleşmeye başladı :alk

BUrak>Merhaba ben Burak, nasıl yardımcı olabilirim?
Ali Galip ŞENGÖÇEN>hangi aşamaya kadar araca opsiyon ekletebiliyoruz
Ali Galip ŞENGÖÇEN>14..... sipariş no
Burak:
Ali Bey, üretim planı yapılmış araçlarda değişiklik mümkün olmuyor.
Burak:
Kontrol edelim.
Ali Galip ŞENGÖÇEN>tmm
Ali Galip ŞENGÖÇEN>bekliyorum
Burak:
Aracınız üretim planı yapılmış. 11.06.2013 - 18.06.2013 tarih aralığında üretime alınacak. Yetkili Satıcınıza tahmini teslim tarihi 09.07.2013 - 16.07.2013 aralığıdır.
Burak:
Siparişinizde değişiklik yapılamaz.
Ali Galip ŞENGÖÇEN>anlıyorum sizden gemi ismi alabilirim değilmi daha sonra
Burak:
Henüz gemi ismi belli değil.
Ali Galip ŞENGÖÇEN>hayır daha sonra yani
Burak:
Tabi Limana transfer edildikden sonra gemi ismi iletilebilir.
Ali Galip ŞENGÖÇEN>teşekkürler çok saolun verdiğiniz bilgiler için
Burak:
Ben teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

xnes
31 05 2013, 10:57
Emre>Merhaba ben Emre, nasıl yardımcı olabilirim?
Ben>merhab
BEN>ben 2 seferdir canlı destekle görümeme rağmen sürekli yuvarlak cevaplar alıyorum başka sipariş veren arkadaşlara üretim ve teslim tarihi tam söylenmesine rağmen bana haziranın ilk yarısı ve temmuzun ilk yarısı gibi yvarlak cevaplar veriliyor neden?
BEN>sipariş no 1.......
Emre:
Hemen kontrol ediyorum. Sizi biraz bekleteceğim.
BEN>tamam
Emre:
Beklediğiniz için teşekkür ederim.
Emre:
Şu anda sizin belirttiğiniz gibi aracınız üretimini beklemektedir. Üretici firmadan verilen tahmini bilgileri sizlere iletmekteyiz. Durumunuzun devamını yetkili satıcımızdan öğrenebilirsiniz.
BEN>bakın bir arkadaşımda aynen canlı destekle görüştü ve 4- 11 haziran üretim 6-11 temmuz teslim gibi bir cevap aldı. bizim ne farkımız var ben müşteri değilmiyim
BEN>başkalarının aldığı cevapları ben neden alamıyorum.
Emre:
Ben sizede tarih verebilirim. Ancak verilen tarihler net tarihler değildir.
Emre:
04.06 - 11.06 Üretim tarihidir.
Emre:
02.07 - 09 .07 Tahmini teslim tarihidir.
BEN>tarih verin siz. birde eklediğim opsiyonları teyid edebilirmisiniz.
Emre:
Eklediğiniz opsiyonları yetkili satıcınızdan öğrenebilirsiniz.
BEN>nasıl hizmettir bu anlamadım. şu tarihi öğrenmek için üç kere iletişimmi kurmam lazımdı . hizmetinizden hiç memnun kalmadım.

esesli
31 05 2013, 11:11
Benim tarihte belli oldu.;):kahkaha:kahkaha:kahkaha:kahkaha

Zeynep>
Merhaba ben Zeynep, nasıl yardımcı olabilirim?


yasin>
iyi günler zeynep hanım 141*** nolu sipariş hakkında bilgi rica edicektim


Zeynep:
Merhaba Yasin Bey, sizin için kontrolü gerçekleştiriyorum


Zeynep:
Aracınız, Passat 1.4 TSI BMT 122 PS Highline Man. /2T2T Derin Siyah sanıyorum


yasin>
evet


Zeynep:
Araç "Scheduled" konumunda, üretim planına alınmış anlamına geliyor , tahmini olarak teslim tarihi 09.07.2013 - 16.07.2013 olarak gözükmekte


yasin>
hangi fabrikada üretiliyoracaba?


Zeynep:
Mosel'de üretimi gerçekleşecek Yasin Bey


yasin>
çok teşekkürler zeynep hanım aracın opsiyonel donanımlarını görebiliyormusunuz acaba


yasin>
kansas jant eklen miş mi?


Zeynep:
Ben teşekkür ederim, onu da kontrol edebilirim tabi


yasin>
sunroof, park asist2 , arka camlarda perde, zebrano dekor, kansas jant olucaktı opsiyonlarım


Zeynep:
Zebrano ahşap dekor, sunroof ve kansas jantlar

Zeynep:
Perdeler ve park asistanını da görüyorum evet

yasin>
çok teşekkürler zeynep hanım kolay gelsin


Zeynep:
Rica ederim, aracınız geldiğinde iyi günlerde kullanmanızı diliyorum .Hoşçakalın

xnes
31 05 2013, 11:15
Benim tarihte belli oldu.;):kahkaha:kahkaha:kahkaha:kahkaha

Zeynep>
Merhaba ben Zeynep, nasıl yardımcı olabilirim?


yasin>
iyi günler zeynep hanım 141*** nolu sipariş hakkında bilgi rica edicektim


Zeynep:
Merhaba Yasin Bey, sizin için kontrolü gerçekleştiriyorum


Zeynep:
Aracınız, Passat 1.4 TSI BMT 122 PS Highline Man. /2T2T Derin Siyah sanıyorum


yasin>
evet


Zeynep:
Araç "Scheduled" konumunda, üretim planına alınmış anlamına geliyor , tahmini olarak teslim tarihi 09.07.2013 - 16.07.2013 olarak gözükmekte


yasin>
hangi fabrikada üretiliyoracaba?


Zeynep:
Mosel'de üretimi gerçekleşecek Yasin Bey


yasin>
çok teşekkürler zeynep hanım aracın opsiyonel donanımlarını görebiliyormusunuz acaba


yasin>
kansas jant eklen miş mi?


Zeynep:
Ben teşekkür ederim, onu da kontrol edebilirim tabi


yasin>
sunroof, park asist2 , arka camlarda perde, zebrano dekor, kansas jant olucaktı opsiyonlarım


Zeynep:
Zebrano ahşap dekor, sunroof ve kansas jantlar

Zeynep:
Perdeler ve park asistanını da görüyorum evet

yasin>
çok teşekkürler zeynep hanım kolay gelsin


Zeynep:
Rica ederim, aracınız geldiğinde iyi günlerde kullanmanızı diliyorum .Hoşçakalın

Allahım delirecem. sizlerler konuşanların cevaplarını görünce sinirlerim oynuyor. btün gerizekalılar bana mı denk gelmiş.
sorduğum hiçbir soruya adam gibi cevap alamadım.

xnes
31 05 2013, 11:17
bu canlı destektekilerle. telefon daki müşteri temsicilerinin yetkileri aynı mı acaba. arayıp şikayetedesim geldi.

xnes
31 05 2013, 11:29
vw telefon nosu kaç tı acaba.

kagan06
31 05 2013, 11:35
Stress yapmayin arkadaslar , teklif formunda yazan neyse o uretilir ;)

Sadece siparis durumunu sorgulamaniz yeterli, teklif formunda yazana gore vw uygun fabrika belirleyip araci uretim planina aliyor , zaten eklenmemissede yapacak birseyiniz yok , ama eklenmemezlik olamaz, teklif formunda yazan neyse o;)

Samsung ile TePeTakLa gönderildi

xnes
31 05 2013, 11:37
hayır mesele adamların cevap verme tarzı. mesela bakın yasin beye verilen cevaplar ne kadar güzel. daha sormadan cevap vermişler ben soruyorum ısrar ediyorum gene yok. tarihi bile 3. seferde söyleyebildiler.

aligalip07
31 05 2013, 15:34
Kaganın dediği doğru zaten canlı desteğin dediği gibi bu aşamadan sonra ekleme yapılamadığına göre olmayan yada unutulan bir opsiyonda ekletilemiyeceği için can sıkmaya gerek yok ne gelirse o ancak göründüğü gibi amatör değiller neyi sipariş ediyorsak o üretiliyor kısmet bekleyelim görelim.

Sent from my C6603 using Tapatalk 2

thebird
31 05 2013, 23:10
zeynep hanım ne güzel cevaplamış. bundan sonra bağlandığımızda zeynep hanımı isteyelim bizde o zaman..

Taner Göde
31 05 2013, 23:22
PASSAT'ı beklemek
SEVGİLİ'yi beklemek

gibidir, ikisi de rüyalara girer, ikisi de her zaman güzel şeylerle anılır. Bu süreci bıkmadan defalarca yaşayabilirim. Her yıl araç alıp satarak ve konfigüre edip 2-3 ay bekleyerek bu duyguya ulaşabiliri.

serken33
01 06 2013, 01:54
o değilde Mersin/ Opat hala bizi sallıyor. kapora vereli 2 ay oldu ve sipariş numarasını bile alamadık daha.

Taner Göde
01 06 2013, 08:34
Onlara "Biz Osmaniye'den geliyoruz" diyecektiniz, ya da "Bizi Osmaniye'den Ba### Oto### ve Men*** Kar*** gönderdi" deseydiniz siparişiniz 1 haftada teyit edilirdi. Aslında büyük şehirler dışındaki bayiler biraz "lokmacı", yani öyle özel siparişle, sipariş takibiyle vb. ilgilenmek istemiyorlar, Doğuş Otomotiv'in gönderdiği (kotaya attığı) hazır donanım paketli araçları satmak istiyorlar. Opat da aynen böyle bir yetkili bayi işte. Gerçi Aykan'ın da pek geri kalır yanı yok.


o değilde Mersin/ Opat hala bizi sallıyor. kapora vereli 2 ay oldu ve sipariş numarasını bile alamadık daha.

tarsus33
01 06 2013, 12:42
Eeee Volkswagen den araç almak kolay mı?Kasım da sipariş vermiştim,Nisan da aldım aracı :lolAllah bekleyen arkadaşlarıma sabır versin:)

serken33
01 06 2013, 19:55
taner abi keske daha öncesinden haberimiz olsaydı. bu kadar sallayacaklarını düşünemedik. başa gelen çekilir misali oldu artık

serken33
01 06 2013, 19:55
Eeee Volkswagen den araç almak kolay mı?Kasım da sipariş vermiştim,Nisan da aldım aracı :lolAllah bekleyen arkadaşlarıma sabır versin:)
sizde de iyi sabır varmış ben o kadar beklemem vazgeçerim

aligalip07
01 06 2013, 21:17
Daha çok param olsa 150-180 bin civarı mercedes alırdım beklemezdim ama 80-90 bine alınabilecek en iyi araba buydu mecbur bekliyoruz bu arada taner beyin dediği gibi beklemekte bir heyecan yaratıyor birde bayide elli kişinin içine binip bakıp almadığı bir arabayı almaktansa benim için üretilen bir arabayı beklemek farklı bir duygu hatta güzel bir duygu.....:-D

Sent from my C6603 using Tapatalk 2

NacromantiA
01 06 2013, 23:31
o değilde Mersin/ Opat hala bizi sallıyor. kapora vereli 2 ay oldu ve sipariş numarasını bile alamadık daha.

bende aykandan sipariş verdim 15.05.2013 te kapora yolladım sipariş numarası bu hafta belli olacak dendi bize aracınızın siparişi girildi onaylandı sipariş numarası bekliyoruz diyolar aykandan zeki bey böyle diyo ?

serken33
02 06 2013, 00:31
bende aykandan sipariş verdim 15.05.2013 te kapora yolladım sipariş numarası bu hafta belli olacak dendi bize aracınızın siparişi girildi onaylandı sipariş numarası bekliyoruz diyolar aykandan zeki bey böyle diyo ?
hatırlıyorum siz sipariş verdiğiniz zaman paylaşmıştınız. inşallah sorun yaşamazsınız

mvk63
03 06 2013, 09:03
arkadaşlar temuz teslim araçlarda %kaç indirim aldınız payalaşırsanız sevinirim bizde ona göre davranalım

xnes
03 06 2013, 09:14
indirime pek yanaşmıyorlar. ben bayiye indirimi sordum bakın dedim 1-2 bin TL indirim alanalar varmış siz ne kadar yapacaksınız dedim. kem küm etti. öyle 1-2 binlira olazda 500-600 TL gibi birşey olabilir dedi. ne diyelim yapmasa ne diyebilirizki. bende domuzdan kaç kıl koparsak kardır dedim.

canlı destek yalan söylemiyorsa temmuz 2-9 arası teslim.

aligalip07
03 06 2013, 09:37
xnes doğru söylüyor banada aynı meblaları kullandılar 500-600 oda araç gelmeden pazarlık etmedi benim bayi yani havada şuan araç gelincede biliyorlar müşteri alıp gideyimde ne olursa olsun diyor ancak tamda orda benim inadım başlıyor 500-600 yaptıracam o kesinde birde üstüne yıkabilirsem camlara film çektirecem bakalım ümidim yok ama deniyecem.

mvk63
03 06 2013, 14:41
65.500 hayal yanı :))

NacromantiA
04 06 2013, 00:11
indirim yok kaldırım var aracı sipariş veriyorsun bi fiyat veriyolar araç geldimi başka fiyatlar ortaya çıkıyor indirimde hiç yok adam açık açık diyor sana istersen kaporanı veriyim diyor alma arabayı ben sana verdiğim fiyattan fazlasına 2 güne satarım diyor 5-6 ay sıra bekliyor adamlar diyor sende mecbur alıyorsun yapacak bişey yok :D

NacromantiA
04 06 2013, 00:14
ben amarok almaya gitmiştim 2012 yılının 2 . ayında adamlar 3 ay sonra gelir indirim yapamayız araçlar arjantinden geliyor falanda filan dediler ilgilenmediler bende kızıp gidip navara almıştım çok müşteri kaybediyor adamlar ama hala 5-6 ay sıra var nasıl oluyorsa arkadaş :D bide şöyle bi gıcıklık var amarok highline 4x2 siyah + navigasyon dedim adama elimde gri var diyor yaw kardeşim siyah istiyorum diyorum adam yüzünü çeviriyor böyle bişey varmı ya :D

ahmetj4n
04 06 2013, 21:37
arkadaslar merhaba aracım bugun gemıye yuklendı ama ben daha once neptune ithaki isimli gemiyi Canlı Deniz Haritası - AIS - Gemi Trafik ve Konumları (http://www.marinetraffic.com/ais/tr) sitesinden bulabılmıstım sımdı gorunmuyor sebebını bılen varmıdır

NacromantiA
04 06 2013, 23:03
arkadaslar merhaba aracım bugun gemıye yuklendı ama ben daha once neptune ithaki isimli gemiyi Canlı Deniz Haritası - AIS - Gemi Trafik ve Konumları (http://www.marinetraffic.com/ais/tr) sitesinden bulabılmıstım sımdı gorunmuyor sebebını bılen varmıdır
ya boğazlardan geçiyodur veya başka bir gemiye yüklenmiştir

flogart
04 06 2013, 23:50
Sayılı gün geçer bekliyoruz bugün tarihler netleşmeye başladı :alk

BUrak>Merhaba ben Burak, nasıl yardımcı olabilirim?
Ali Galip ŞENGÖÇEN>hangi aşamaya kadar araca opsiyon ekletebiliyoruz
Ali Galip ŞENGÖÇEN>14..... sipariş no
Burak:
Ali Bey, üretim planı yapılmış araçlarda değişiklik mümkün olmuyor.
Burak:
Kontrol edelim.
Ali Galip ŞENGÖÇEN>tmm
Ali Galip ŞENGÖÇEN>bekliyorum
Burak:
Aracınız üretim planı yapılmış. 11.06.2013 - 18.06.2013 tarih aralığında üretime alınacak. Yetkili Satıcınıza tahmini teslim tarihi 09.07.2013 - 16.07.2013 aralığıdır.
Burak:
Siparişinizde değişiklik yapılamaz.
Ali Galip ŞENGÖÇEN>anlıyorum sizden gemi ismi alabilirim değilmi daha sonra
Burak:
Henüz gemi ismi belli değil.
Ali Galip ŞENGÖÇEN>hayır daha sonra yani
Burak:
Tabi Limana transfer edildikden sonra gemi ismi iletilebilir.
Ali Galip ŞENGÖÇEN>teşekkürler çok saolun verdiğiniz bilgiler için
Burak:
Ben teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Ali galip bey sanırım sizin araç ile benim araç aynı partide üretilecek, canlı destek bana haziranın 3 haftası üretim bandına gireceğini Temmuz'un 3'üncü haftası ise üretimin tamamlanabileceğinin tahmin edildiğini söylemişti, yalnız kafamı karıştıran nokta şu bu passat araçların ortalama üretim süresi 1 ay diye biliyorum, bu aracın üretildikten sonra gemiye yüklenmesine kadar geçen süre yaklaşık 20 gün, gemiyle Türkiye'ye gelmesi 3 gün, limandan bayiye ulaşması 2 gün sürüyor, yani aracın fabrikada üretimi tamamlandıktan sonra bayiye gelmesi 25 gün sürüyor, yani üretime başladıktan sonra bayiye ulaşması yaklaşık 55 günü buluyor, canlı destekten size söyledikleri bayiye teslim tarihi ise aracın üretime başlamasından sonra yaklaşık 1 ay, ne ara bunlar üretip de teslim edecekler size anlamadım, acaba 09.07.2013-16.07.2013 olarak güzüken yetkili satıcıya teslim tarihi aracın üretiminin tamamlanma tarihi olmasın ?

xnes
05 06 2013, 08:16
..........

xnes
05 06 2013, 08:18
Ali galip bey sanırım sizin araç ile benim araç aynı partide üretilecek, canlı destek bana haziranın 3 haftası üretim bandına gireceğini Temmuz'un 3'üncü haftası ise üretimin tamamlanabileceğinin tahmin edildiğini söylemişti, yalnız kafamı karıştıran nokta şu bu passat araçların ortalama üretim süresi 1 ay diye biliyorum, bu aracın üretildikten sonra gemiye yüklenmesine kadar geçen süre yaklaşık 20 gün, gemiyle Türkiye'ye gelmesi 3 gün, limandan bayiye ulaşması 2 gün sürüyor, yani aracın fabrikada üretimi tamamlandıktan sonra bayiye gelmesi 25 gün sürüyor, yani üretime başladıktan sonra bayiye ulaşması yaklaşık 55 günü buluyor, canlı destekten size söyledikleri bayiye teslim tarihi ise aracın üretime başlamasından sonra yaklaşık 1 ay, ne ara bunlar üretip de teslim edecekler size anlamadım, acaba 09.07.2013-16.07.2013 olarak güzüken yetkili satıcıya teslim tarihi aracın üretiminin tamamlanma tarihi olmasın ?

arkadaşım ne yaptın sen yaa. üretim 1 ay sürer mi. 1 haftada bitirirler. örneğin benim aracın üretim tarihi 4-11 haziran, 2-9 temmuz teslim. ona göre düşün yani.

flogart
05 06 2013, 08:42
arkadaşım ne yaptın sen yaa. üretim 1 ay sürer mi. 1 haftada bitirirler. örneğin benim aracın üretim tarihi 4-11 haziran, 2-9 temmuz teslim. ona göre düşün yani.

arkadaşım bana canlı destekteki temsilcinin biri aracınız üretimine haziran ortası gibi başlanır temmuz ortası gibi de aracın üretimi tamamlanır ağustos başı gibi de bayiye gelir dediği için aracın üretim süresinin 1 ay olduğu gibi bir düşünce hakim oldu doğan olarak, ben de sabah canlı destekten başka birine sordum 2-3 gün sürer dedi aracın üretim süresi, aracın üretimine başladıktan dört hafta sonra bayiye gelir dedi, hepsi farklı bir şey söylüyor,

flogart
05 06 2013, 08:44
bu arada benim aracın üretilmeye başlama tarihi 18.06.2013'müş canlı desteğin verdiği bilgiye göre

thebird
05 06 2013, 10:24
Nuptune ıthakı gemisi şu an koper mlimanına doğru hareket ediyor. 05.06.2013 saat 13.00 da limana varacak. yani aracınızın gemiye yüklenmiş olması mümkün değil. benim araçta büyük ihtimal bu gemiyle gelecek. gemi haftasonu derinceye gelir. pazarteside gümrük işlemleri başlar.

arkadaslar merhaba aracım bugun gemıye yuklendı ama ben daha once neptune ithaki isimli gemiyi Canlı Deniz Haritası - AIS - Gemi Trafik ve Konumları (http://www.marinetraffic.com/ais/tr) sitesinden bulabılmıstım sımdı gorunmuyor sebebını bılen varmıdır

zaloglu
05 06 2013, 10:26
gemi bazen çekim alanı dışına çıkıyor o yüzden görünmüyor 1 2 saate geri ortaya çıkar panik yok!!!

thebird
05 06 2013, 10:26
passat üretim süresi 5-6 gündür.

arkadaşım bana canlı destekteki temsilcinin biri aracınız üretimine haziran ortası gibi başlanır temmuz ortası gibi de aracın üretimi tamamlanır ağustos başı gibi de bayiye gelir dediği için aracın üretim süresinin 1 ay olduğu gibi bir düşünce hakim oldu doğan olarak, ben de sabah canlı destekten başka birine sordum 2-3 gün sürer dedi aracın üretim süresi, aracın üretimine başladıktan dört hafta sonra bayiye gelir dedi, hepsi farklı bir şey söylüyor,

thebird
05 06 2013, 10:31
benim gibi Haziran ve sonrası aracını teslim alacaklara kötü haber: 11 haziran salı gününden itibaren 700- 800 TL zam geliyor. dün kocaeli ark otoda yaptığım görüşme sonucu euro yükseldiğinden dolayı zam yapılacağı söylendi. ayrıca aracınızı temmuzun ilk haftasına kadar bekletebilirseniz 400 TL ilk 6 aylık vergiyi doğuş oto ödemiş oluyor. siz araç bedeliyle birlikte ikinci altı aylık vergiyi ödemiş oluyorsunuz.

aligalip07
05 06 2013, 10:33
Ali galip bey sanırım sizin araç ile benim araç aynı partide üretilecek, canlı destek bana haziranın 3 haftası üretim bandına gireceğini Temmuz'un 3'üncü haftası ise üretimin tamamlanabileceğinin tahmin edildiğini söylemişti, yalnız kafamı karıştıran nokta şu bu passat araçların ortalama üretim süresi 1 ay diye biliyorum, bu aracın üretildikten sonra gemiye yüklenmesine kadar geçen süre yaklaşık 20 gün, gemiyle Türkiye'ye gelmesi 3 gün, limandan bayiye ulaşması 2 gün sürüyor, yani aracın fabrikada üretimi tamamlandıktan sonra bayiye gelmesi 25 gün sürüyor, yani üretime başladıktan sonra bayiye ulaşması yaklaşık 55 günü buluyor, canlı destekten size söyledikleri bayiye teslim tarihi ise aracın üretime başlamasından sonra yaklaşık 1 ay, ne ara bunlar üretip de teslim edecekler size anlamadım, acaba 09.07.2013-16.07.2013 olarak güzüken yetkili satıcıya teslim tarihi aracın üretiminin tamamlanma tarihi olmasın ?


Bilmiyorum valla kardeşim şimdi aklımı karıştırdın canlı desteğin yalancısıyım zaten baya bir mağdur oldum eğer öle ağustos falan derlerse iptal bile ederim satışı 25 nisandan beri arabasızım kafayı yiyecem sıcaklarda başladı feci olur yani bugün gene bi konuşurum fırsat bulursam canlı destekle sende konuşursan paylaşta mevzuya açıklık getirelim ok.

xnes
05 06 2013, 10:56
benim gibi Haziran ve sonrası aracını teslim alacaklara kötü haber: 11 haziran salı gününden itibaren 700- 800 TL zam geliyor. dün kocaeli ark otoda yaptığım görüşme sonucu euro yükseldiğinden dolayı zam yapılacağı söylendi. ayrıca aracınızı temmuzun ilk haftasına kadar bekletebilirseniz 400 TL ilk 6 aylık vergiyi doğuş oto ödemiş oluyor. siz araç bedeliyle birlikte ikinci altı aylık vergiyi ödemiş oluyorsunuz.


yapma be. ben indirim beklerken adamlara bak zam yapacaklar. bu kasa artık son demlerini yaşamıyor mu daha ne zammı bu. az mı kazanıyorlarmış. tövbe tövbe.

aligalip07
05 06 2013, 11:06
Thebird bişey biliyordurda söylüyordur ancak bence zam olmaz banada zam beklemiyoruz dediler bence thebird sana indirim yapmamak için öle bir laf etmiş olabilirler ancak resmi sayfasında artış olursa yapıcak bişey yok.

aligalip07
05 06 2013, 11:45
Bayi ve canlı destekle yaptığım görüşmede verilen tarih aralıklarının büyük ölçüde doğru olduğu söylendi herhangi bir gecikme öngörülmüyormuş. Yani sıkıntı yok :)

flogart
05 06 2013, 12:25
benim gibi Haziran ve sonrası aracını teslim alacaklara kötü haber: 11 haziran salı gününden itibaren 700- 800 TL zam geliyor. dün kocaeli ark otoda yaptığım görüşme sonucu euro yükseldiğinden dolayı zam yapılacağı söylendi. ayrıca aracınızı temmuzun ilk haftasına kadar bekletebilirseniz 400 TL ilk 6 aylık vergiyi doğuş oto ödemiş oluyor. siz araç bedeliyle birlikte ikinci altı aylık vergiyi ödemiş oluyorsunuz.

tam ölücü zaten bu doğuş oto, ne yani kur farkını da doğuş karşılasa

flogart
05 06 2013, 12:26
Bayi ve canlı destekle yaptığım görüşmede verilen tarih aralıklarının büyük ölçüde doğru olduğu söylendi herhangi bir gecikme öngörülmüyormuş. Yani sıkıntı yok :)

inşallah bir an evvel gelirde belki zamdan etlilenmeyiz

thebird
05 06 2013, 13:51
zaten web sitesinde görücez fiyatların güncellenp güncellenmeyeceğini. ocaktan beri 6 aydır zam olmuyor tam arabayı almaya 1-2 hafta kala bu zam çok can sıkıcı.

Thebird bişey biliyordurda söylüyordur ancak bence zam olmaz banada zam beklemiyoruz dediler bence thebird sana indirim yapmamak için öle bir laf etmiş olabilirler ancak resmi sayfasında artış olursa yapıcak bişey yok.

muzafferkaratas
05 06 2013, 19:56
Arac bekleyen arkadaslarim. Biliyorum ki cok heyecanlisiniz, bende arabami teslim alana kadar hergun forumdaydim, biseyler arastirdim, yazilanlari okudum. Zaman gecmek bilmedi cok sinirlendigim sabirsizlandigim anlar oldu. Canli destek den aldigim bilgilerle bayiiden aldigim bilgiler uyusmadi. Cok belirsizlikler yasadim... Zaman zaman bu kadar beklenilir mi bir araba icin ya da bir arabaya bu kadar para verilir mi dedigim zamanlar oldu. Ama arabama kavustugum gun butun bu olanlari unuttum. Simdi memnuniyetimi tarif edemiyorum. Iyi ki bu kadar beklemisim iyi ki bu arabayi almisim diyorum. Siparis surecinde maalesef aksakliklar yasaniyor, can sIkIci olaylar yasanabiliyor. Bence biraz sabirli olun. Forumda biri "Passat sahipleri sabirli insanlardir. Cunku herbiri arabasina kavusmak icin en az 3 ay bekmemistir" diyordu... Sabredin. Emin olun beklediginize degecek...

flogart
05 06 2013, 20:21
Arac bekleyen arkadaslarim. Biliyorum ki cok heyecanlisiniz, bende arabami teslim alana kadar hergun forumdaydim, biseyler arastirdim, yazilanlari okudum. Zaman gecmek bilmedi cok sinirlendigim sabirsizlandigim anlar oldu. Canli destek den aldigim bilgilerle bayiiden aldigim bilgiler uyusmadi. Cok belirsizlikler yasadim... Zaman zaman bu kadar beklenilir mi bir araba icin ya da bir arabaya bu kadar para verilir mi dedigim zamanlar oldu. Ama arabama kavustugum gun butun bu olanlari unuttum. Simdi memnuniyetimi tarif edemiyorum. Iyi ki bu kadar beklemisim iyi ki bu arabayi almisim diyorum. Siparis surecinde maalesef aksakliklar yasaniyor, can sIkIci olaylar yasanabiliyor. Bence biraz sabirli olun. Forumda biri "Passat sahipleri sabirli insanlardir. Cunku herbiri arabasina kavusmak icin en az 3 ay bekmemistir" diyordu... Sabredin. Emin olun beklediginize degecek...

Haklısın her passat sahibi bir sabır taşı :)

NacromantiA
05 06 2013, 21:57
Bilmiyorum valla kardeşim şimdi aklımı karıştırdın canlı desteğin yalancısıyım zaten baya bir mağdur oldum eğer öle ağustos falan derlerse iptal bile ederim satışı 25 nisandan beri arabasızım kafayı yiyecem sıcaklarda başladı feci olur yani bugün gene bi konuşurum fırsat bulursam canlı destekle sende konuşursan paylaşta mevzuya açıklık getirelim ok.
ben 15 mayısta kapora yolladım araç onaylanmış fabrikaya iletilmesi bekleniyormuş bu hafta içi sipariş numarası belli olacakmış bayiyi bugün aradım kesin bu hafta belli olacak dedi araçta ağustos ayının ortasında kesin elinizde olur diyor siz kapora yolladıktan kaç gün sonra sipariş numarası elinize geçti bilgilendirirseniz sevinirim ?

aligalip07
06 06 2013, 00:06
ben 15 mayısta kapora yolladım araç onaylanmış fabrikaya iletilmesi bekleniyormuş bu hafta içi sipariş numarası belli olacakmış bayiyi bugün aradım kesin bu hafta belli olacak dedi araçta ağustos ayının ortasında kesin elinizde olur diyor siz kapora yolladıktan kaç gün sonra sipariş numarası elinize geçti bilgilendirirseniz sevinirim ?

Kaporayı 24 nisanda verdim 5 mayısta sipariş girildi 17-18 mayıs gibi sipariş no verildi teslimay temmuz başı

Sent from my C6603 using Tapatalk 2

mvk63
06 06 2013, 08:04
merhaba ben aracımı urfa teslim istedim inşallah ramazan öncesi alırız araçlarımızı allahım herkese kazasız belasız günler versin.

flogart
06 06 2013, 10:38
ben 15 mayısta bayi ile ilk kez görüşüp kaporayı yatırdım, 20 mayısta sipariş numaram oluştu 5 günde yani

flogart
06 06 2013, 10:39
merhaba ben aracımı urfa teslim istedim inşallah ramazan öncesi alırız araçlarımızı allahım herkese kazasız belasız günler versin.

cümlemize

NacromantiA
06 06 2013, 13:07
ben 15 mayısta bayi ile ilk kez görüşüp kaporayı yatırdım, 20 mayısta sipariş numaram oluştu 5 günde yani
hangi bayi ya o ? 15 mayısta yolladım ben hala sipariş numarası belli değil

flogart
06 06 2013, 13:16
muğla lena Bodrum'dan sipariş verdim ben

flogart
06 06 2013, 13:17
hangi bayi ya o ? 15 mayısta yolladım ben hala sipariş numarası belli değil

muğla lena Bodrum'dan sipariş verdim ben

NacromantiA
06 06 2013, 15:01
muğla lena Bodrum'dan sipariş verdim ben

sizin araçta opsiyonel olarak ne istediniz? Az önce aradım bayiyi ve bana siz özel araç istediniz yoksa çoktan sipariş numarası belli olurdu dedi özel jant lar opsiyonel donanımlar istediğiniz için biraz daha uzun sürüyo ama bugün yarın belli olur dedi

flogart
06 06 2013, 15:09
sizin araçta opsiyonel olarak ne istediniz? Az önce aradım bayiyi ve bana siz özel araç istediniz yoksa çoktan sipariş numarası belli olurdu dedi özel jant lar opsiyonel donanımlar istediğiniz için biraz daha uzun sürüyo ama bugün yarın belli olur dedi

opsiyonel olarak 7k3 Premium lastik basınç sensörü istedim sonuçta bu özellik içinde jantların içerisine sensörler yerleştiriliyor ve özel üretim oluyor

flogart
06 06 2013, 15:11
sizin araçta opsiyonel olarak ne istediniz? Az önce aradım bayiyi ve bana siz özel araç istediniz yoksa çoktan sipariş numarası belli olurdu dedi özel jant lar opsiyonel donanımlar istediğiniz için biraz daha uzun sürüyo ama bugün yarın belli olur dedi

araca opsiyon eklemek aracın üretim süresini uzatabilir ancak siparişin yaratılıp sipariş numarasının oluşmasını uzatabileceğini düşünmüyorum açıkçası

NacromantiA
06 06 2013, 17:12
araca opsiyon eklemek aracın üretim süresini uzatabilir ancak siparişin yaratılıp sipariş numarasının oluşmasını uzatabileceğini düşünmüyorum açıkçası
size oranla ben baya bişey ekletmişim ya :D o yüzden normal ama siyah araca bej koltuklar bence yakışmıyor ama göreceli tabiki bide şu paspaslar ekstra paramı ?

ahmetj4n
06 06 2013, 17:21
arkadaslar merhaba bırsey sormak ıstıyorum bu lastık basınc sensoru jantı degıstırdıgınde kullanılabılıyormu

HGYAYLA
06 06 2013, 20:57
..........

flogart
06 06 2013, 21:03
size oranla ben baya bişey ekletmişim ya :D o yüzden normal ama siyah araca bej koltuklar bence yakışmıyor ama göreceli tabiki bide şu paspaslar ekstra paramı ?

Benim hoşuma gidiyor bej döşeme, siyah renk döşemeyi bir türlü sevemedim gitti. Bej renk yani kum rengi olarak geçen döşeme ile uyumlu paspaslar için extra bir ücret almıyorlar.

flogart
06 06 2013, 21:24
arkadaslar merhaba bırsey sormak ıstıyorum bu lastık basınc sensoru jantı degıstırdıgınde kullanılabılıyormu

iki çeşit lastik basınç sensörü var passatlarda: ilki sadece highline donanımlarda da standart olarak sunulan 7K6 Donanım kodlu fiyatı 135 tl civarında olan diğerine göre daha basit bir çalışma sistemi olan lastiğin dönme hızını hesaplayarak lastiklerden birisinin havası azaldığında uyarı veren ancak hangi lastikte sorun olduğunu göstermeyen sensördür,
diğeri ise bütün donanımlarda opsiyonel olarak sunulan 7K3 Premium lastik basınç sensörü, bu sistemde yedek jant dahil 5 jantında içerisinde kablosuz radyo frekansı ile çalışan lastik basınç sensörleri bulunuyor ve aracın merkezi sistemine anlık hava basıncını ve sıcaklığını göndererek yol bilgisayarında bütün lastiklerin hava basıncını psi olarak gösteren fiyatıda yaklaşık 460 tl olan sistemdir,
sizin donanımda hangisi var 7K6 mı? yoksa 7K3 mü? 7K6 ise jantı değiştirmeniz lastik basınç sensörünün çalışmasını etkilemez, 7K6 ise etkiler

derin siyah passat b7
06 06 2013, 23:31
Koyu renkli araçların içine bej döşeme candır ve çok şık bir görüntü verir.

xnes
07 06 2013, 09:42
ve sonunda aracım üretim aşamasında. 11 haziranda birilmesi lazım. 28/mosel fabrikasında.

NacromantiA
07 06 2013, 09:52
ve sonunda aracım üretim aşamasında. 11 haziranda birilmesi lazım. 28/mosel fabrikasında.
aracı aldığınız aşamaları sıralayabilirmisiniz mesela ne zaman kaparo yolladınız ne zaman onaylandı ne zaman sipariş numarası verildi gibi ?

mvk63
07 06 2013, 10:01
benim araçta seninkiyle aynı gün çıkacak urfa teslim istediysen aynı gün alırız araçları inşallah bir de ramazan öncesi teslim etseler ve zam gelmese çok iyi olacak.

xnes
07 06 2013, 10:15
aracı aldığınız aşamaları sıralayabilirmisiniz mesela ne zaman kaparo yolladınız ne zaman onaylandı ne zaman sipariş numarası verildi gibi ?

benim sipariş sürecim biraz sancılı oldu. bayii tarafından çok oyalanıp bekletildim. en sonunda doğuş müsteri hizmetlerine durumu ilettim ve bayi anında beni aradı ve sonraki hafta da siparişimi gireceğini söyledi. kısacası bayinin her söylediğine benim gibi saf saf inanmayın adamlar tam düzenbaz. hem müşteriyle ilgilenmiyorlar hemde kaçırmak istemiyorlar. yalan üstüne yalan yani. kısacası benim sipariş numarasını almam çok uzun sürdü. ama 1 hafta 15 günde alanlar bile varmış forumdan öğrendiğime göre. bayi ile samimiyetiniz yada bir aracı arkadaşınız varsa bu süreç kısalır tabiki. 11 mayıs gibi siparişim girildi 1 hafta sonrada sipariş numarası verildi. 4-11 haziran üretim. 2-9 temmuz teslim tarihim.

xnes
07 06 2013, 10:20
benim araçta seninkiyle aynı gün çıkacak urfa teslim istediysen aynı gün alırız araçları inşallah bir de ramazan öncesi teslim etseler ve zam gelmese çok iyi olacak.

inşallah veysel bey bende ramazan gelmeden almayı çok istiyorum. dediğiniz gibi zamda gelmezzse çok güzel olacak. inşallah teslimat zamanı tanışırız.

ahmetj4n
07 06 2013, 11:46
iki çeşit lastik basınç sensörü var passatlarda: ilki sadece highline donanımlarda da standart olarak sunulan 7K6 Donanım kodlu fiyatı 135 tl civarında olan diğerine göre daha basit bir çalışma sistemi olan lastiğin dönme hızını hesaplayarak lastiklerden birisinin havası azaldığında uyarı veren ancak hangi lastikte sorun olduğunu göstermeyen sensördür,
diğeri ise bütün donanımlarda opsiyonel olarak sunulan 7K3 Premium lastik basınç sensörü, bu sistemde yedek jant dahil 5 jantında içerisinde kablosuz radyo frekansı ile çalışan lastik basınç sensörleri bulunuyor ve aracın merkezi sistemine anlık hava basıncını ve sıcaklığını göndererek yol bilgisayarında bütün lastiklerin hava basıncını psi olarak gösteren fiyatıda yaklaşık 460 tl olan sistemdir,
sizin donanımda hangisi var 7K6 mı? yoksa 7K3 mü? 7K6 ise jantı değiştirmeniz lastik basınç sensörünün çalışmasını etkilemez, 7K6 ise etkiler


valla hangisi oldugunu bilmiorum aracım 1,4 tsı confort ekstra olarak istedim 135 tl demıslerdı sanırım 7K6