PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FSI Motor



Sayfa : [1] 2

arass06
30 04 2013, 04:31
Merhabalar ..

Öncelikle Bazı forum sitelerinde ve arkadas ortamında aldıgım arabaya neden FSI motor aldınız cok fazla yakar ve cok hantal bir motordur diye söylentiler çıktı aracımızı alalı 2 ay oldu olmadı ve buda
benim morelimi çok kötü bir şekilde bozdu. Şimdi Sizlere sormam lazım FSI motor dedikleri gibi mi yoksa birkere adı kötü motora cıktı diye mi böyle deniliyor.. Gercekten Morelim bozuluyor artık..

GhosT BusteR
30 04 2013, 06:23
FSİ motor dedikleri gibi degil:)) kullanmak alışkanlık istiyor:)) hız istersen arabayı 3.000 devir bandından biraz üstte tutmak gerek .Son hızlarada 5. Viteste ulasmaya çalışın. 5. Viteste 6000 devirden aonra 6 ya atın hatta almayın:D Yakıt konusuna gelince 1.6 golf fsi sahibiyim. 1100 km yi gördüm 1 depoyla 90-110 arası hız sabitleme ile. Balıkesir egirdir git gel yaptm yani:) ama bastıgım zaman da 700 lere düştü.

Ama içinizi daha da rahatlatayım . Su an vw deki tsi de zaten fsi nin gelişyirilmişi. Vw isim politikası 3 harfli oldugu için tsi diye biliyorum . Gerçegi audide kullanılan tfsi. :) içiniz rahat olsun güle gğle kullanın hiç sıkıntı yapmayın bence:) 60.000 de aldıgım aracım neredeyse 120.000 de. 2 senede yaptım bu kadar km yi. Motor tık demedi daha:) ben memnunun yani. Şindi üülerek satacagım aracımı. Doguda görev yaptıgımdan dolayı :(

drkayzer
30 04 2013, 08:25
bence de moraliniz bozulsa iyi olur, aynen dedikleri gibi fsi günümüz koşulları için çok çok fazla yakar ayrıca çok hantaldır. Hele bir de satmaya kalktığınızda (benim başıma geldiği üzere) fsi olduğunu duyan kaçar, kimse almak istemiyor, satamıyorsunuz. Deyim yerindeyse araba elinizde patlıyor, ben ancak sahibindene bir sürü para bayılarak sattım o da otomatik diye aldılar manuel ise zaten hiç yüzüne bakan yok. Adam, fsi'a o kadar para vereceğime 3-5 daha koyar tsi alırım diye düşünüyor haliyle. Uzuuun yıllar binecekseniz ve benzin ve performans sizin için sorun değilse aracın keyfini çıkarın, selamlar

Metafor
30 04 2013, 09:24
Doğancan kardeş FSİ motorlar anlatıldığı gibi kötü bir motor değildir. Ayrıca arıza vermeyen sağlam bir motordur. TSİ motorlarda turbo arızası gibi masraflarla karşılaşabilirsiniz. Erkan kardeşimizin dediği gibi biraz bu motorları kullanmaya alışmalısınız. Zamanla alışacaksınız da...Şehirler arası yollarda 3000 devirle 110-120 km. hızla bin km'ye yaklaşırsınız. Şehir içi yollarda 2000 devirde 70-80 km. hız ile 800 km.yi aşan yol alabilirsiniz.

drkayzer
30 04 2013, 09:46
anlatınlara bakılırsa benim fsi başka fsidı :) forumdan İbrahim'de şahit 70lt benzin fulleyip 600km gidemiyordum ben ;)

GhosT BusteR
30 04 2013, 09:56
Aracınızı bakıma sokun.. Ben 97 oktan kullandım hep. Hiç öle denemem olmadı fulleyip cıkardım yola :) edirne istanbul balıkesir. 600 km de gittim bir depoya 1100 de . Performans istersen dediğim gibi 3000 üzeri tutucan dewiri 6000 de değiştir vitesi:) o zaman allah için çok yakiyo. Ama 60.000 km yi 1.5 senede yaptım ilk heyecan... 3 senedir araba bende su an doguda oldugumdan kullanamıyorum bir defada arıza cıkarmadı.

Hem FSİ kötü motor diyosunuz ama çogu vag grubu arabası fsi üzerinde . Misal audi yüksek modelleri hala fsi. Digerleri tfsi bugatti mi ne oda fsi diye biliyorum:) içiniz rahat olsun yani:) ama hız sabitlemeyi kesinlikle kullanın. Ben sabit 90 100 le gidiyorum dediginizde bile tamamen sabit gitmiyosunuz:) basın sabitleyin gitsin kendi:D

VWfromFL
30 04 2013, 09:58
Fsi motor iidir tek sorunu karakterini cozmek lazim esnek surus imkani vermez.. Yakit tuketimi dogru suruldugude 1.4 122 lik tsi dan iyi bile sayilabilir hacmi goz onunde bulunduruldugunda. Gunumuz kosullarinda da 115 hp hala hatri sayilir bir deger yani yabana atilacak bir motor olmamali heleki 4 bin devir uzeri motor sesi tsi lari aglatacak duzeyde zevk verir bu devir bandindan sonrada varini yogunu aktarir

drkayzer
30 04 2013, 09:59
hocam Allah için 3000 devir üzerinde kullanırsak zaten gürültülü motor, arabanın içinde durulmaz motor gürültüsünden zaten su gibi içtiği benzinin haddi hesabı da olmaz ayrıca :)

GhosT BusteR
30 04 2013, 10:00
70 tl ye 600 km de uçuk olmuş biraz 😱 260 lara fulletip 1100 leri gördüm ki. Yakıt aldgnz yeri degiştirin bence😆

GhosT BusteR
30 04 2013, 10:04
hocam Allah için 3000 devir üzerinde kullanırsak zaten gürültülü motor, arabanın içinde durulmaz motor gürültüsünden zaten su gibi içtiği benzinin haddi hesabı da olmaz ayrıca :)

Ben zaten performans istenildiğinde dedim😉 perdormns isteyen artık benxini düşünmez. Hem performans hmde az yakan araç biliyosanız paylasın bizimle. Ayrıca bndeki golf pek ses almıyorda:( yada bnm kulaklar sakat. İstanbul - balıkesir arası 160-220 arası gittiğim oldu 600 kmlere düştü . Anç hızlanmalar vs.

Yanı dediğim gibi 600 de 1100 de gittiğim oldu fsi ile

emperor
30 04 2013, 10:18
fsi motor alt devirlerde cansız haliyle ama Erkan beyin dediği gibi üst devirlerde fena sayılmaz öyle aşırı bir hantallık yok turbolu motorların alt devirlerdeki ataklığını bekleyemeyiz tabi,fsi ekonomi yapmak istersen yaptırır basmazsan yakmaz basarsan haliyle yakar ama gitmiyorum da demez :)

Taner Göde
30 04 2013, 10:42
Lütfen okuyun... Sizin için yazdım.

Moralinizi bozan otomobil teknolojisinden, motor mühendisliğinden, termodiamik kuramlardan, fizik kurallarından ve motorlu araç piyasasından zerre kadar anlamayan, tek yaptıkları kıraathanelerin güzel havalarda dışarı koydukları taburelerin üzerinde Maltepe içerken kendi ürettikleri "Şahin ve Toros Otomobil Evreni" içinde pırıltılı masallar anlatan "Piyasa Müdavimlerinin" hikâyelerini kitap ve dergilerden daha inandırıcı bulan ve OKUMAK yerine DİNLEMEK, YAZMAK yerine KONUŞMAK, AKTİF yerine PASİF olmayı tercih eden OTO PAZARI KANDIRICIKLARI tayfasıdır.

İçten patlamalı motorun nasıl KONSİPE edildiğini, kavramlaştırıldığını öğrenmek gerek. Krank mili, biyel kolu, piston ve silindir geleneksel içten patlamalı motorların ana parçalarıdır. Yukarı ve aşağı bir hareketi döner harekete çeviren makine esası budur. Her ne kadar zamanla gelişen sofistike teknolojilerle bunlar unutulmuş gibi dursa da esas parçalar bunlardır. Soğutma, yağlama vb. yan sistemler olup esas ve ana sistem budur. Şimdi bu sistemi "çalıştırmak" için pistonun silindir içinde hareket etmesini sağlamak gerek, bunun en basit yolu karbon zincirini hava ile karıştırarak kıvılcımla infilak ettirmek sureti ile ufak bir patlama meydana getirmek ve böylece genleşen gazın pistonu silindir içinde hareket ettirip bu aşağı hareketi döner harekete çevirmektir. Silindirin üstüne 2 tane kapak koyar, bir de kıvılcım için "çat çat" yapan bir alet. Kapakların birisine 1 boru, diğerine 1 boru, ikisine de birer kapı. Bir kapaktan içerine benzin, gaz, alkol, ispirto vb. koyar ve hava ile karıştırarak silindirin içine basar, "çat çat" aleti ile onu silindirin içinde patlatır, ortaya çıkan gazın pistonu aşağıya itmesinden sonra diğer kapatan dışarı çıkmasını sağlarız.

İşte size İÇTEN PATLAMALI MOTOR... Aslında çok basit, ama basit olduğu için etrafında dönen hikayeler, uydurulan efsaneler, yaratılan yalanlar çok fazla.

Motorun su ile soğutulması, dönen ve sürtünen parçaların yağlanması gibi yan sistemler daha sonra gelişti. En çok gelişme yakıtta ve bu yakıtın silindirin içine sevk, gazın da silindirden tahliye üzerine yapıldı. Kapaklar manifold, kapılar da valf (Fr. "soupape") oldu, "çat çat" aleti BUJİ oldu, valfleri hareket ettiren mekanizma da eksantrik mili haline getirildi.

120 yıl önce böyleydi. 90 yıl motorlar böyle yapıldı. Son 30 yılda valf sayısı, eksantrik sayısı arttı, supercharger kullanılarak motora daha fazla hava basıldı, eksoz gazı boşa gitmesin diye turbo icat edildi. Ama çok uzun süre yakıtı hava ile karıştıran o meşhur KARBÜRATÖR değişmedi. Her ne kadar özel uygulamalar yapıldıysa da geniş kitlelerin motorlu araçları KARBÜRATÖR aletini kullanmaya devam etti. KARBÜRATÖR görev olarak yakıt ve havayı motorun DIŞINDA karıştırıyor

Sonra birden iş değişti. TEK NOKTADAN PÜSKÜRTME icat oldu. Yakıt artık yer çekimi ve fizik kuralları (ventüri) çerçevesinde değil, kontrollü olarakmanifolda püskürtülmeye başlandı (SPFI). Sonra tek nokta yerine çok noktadan püskürtmeye başladılar, silindir sayısına denk gelecek şekilde (MPFI). Bir sonraki adım ise manifoldu ortadan kaldırıp yakıtı doğrudan silindirin içine püskürtmek oldu (GDI, FSI vb.). Her defasında daha fazla güç, daha az yakıt tüketimi elde edildi, sonra bunlara zamanla turbolar ve supercharger'lar takıldı, geliştirildi de geliştirildi ama ÖZ aynı kaldı.

FSI bir teknolojik safhadır. FSI yakıt besleme teknolojisinde otomobil tarihçesinin son halkasıdır. FSI kesinlikle kötü bir motor değildir. FSI'ye kötü demek TSI'ye de kötü demek anlamına gelir. Kaldı ki artık benzinli araçların çoğu doğrudan yakıt püskürtmeye geçmiştir. Ülkemizdeki vegilendirme ve yakıt pahalılığı nedeni ile motordan anlayanlar taksi durağındaki müdavimler olarak kalmaya devam etmiş, LPG'ye uyumluluk kriter ve kıstas olmuştur. MPI'ye uyan LPG sistemleri FSI/TSI'ye teknik açıdan uymadığı için kediler çiğere uzanamamıştır.

Saygılarımla,

Taner Göde

GhosT BusteR
30 04 2013, 11:03
Taner abim de noktayı koymuş zaten:)) ben onun üsyüne birşey diyemem. Ama bu da bir şans işi aldıgınız arabada sorun olabilir, kullanım şekliniz aracın karakterine uymuyor olabilir:) ben aldıktan sonra okudum herseyi . Ama hiç rastlamadım. Bunları olacak diye binerseniz olur:) bence düşünmeyin bunları. İçinize siniyor ve aracınızı seviyorsanız rahatla binin. Bu arada eline saglık Taner abim:) Güzel bi yazı olmus. Ama insallah Rabbim banada bi CC Nasib eder 😀 su daglıca görevim bitsin sipariş geçicem vdf de onaylarsa:D

Emektar ve satmaya kıyamadıgım golfumude satıcam 1 sene önce sahibindene koydum. Gelen ve arayan adamlar delirtti beni arabama iyi bakamaz diye yolladım adamları :))

11485
http://img.tapatalk.com/d/13/04/30/a4ataseq.jpg11486http://img.tapatalk.com/d/13/04/30/ysusepe8.jpg

sivil
30 04 2013, 11:51
bence de moraliniz bozulsa iyi olur, aynen dedikleri gibi fsi günümüz koşulları için çok çok fazla yakar ayrıca çok hantaldır. Hele bir de satmaya kalktığınızda (benim başıma geldiği üzere) fsi olduğunu duyan kaçar, kimse almak istemiyor, satamıyorsunuz. Deyim yerindeyse araba elinizde patlıyor, ben ancak sahibindene bir sürü para bayılarak sattım o da otomatik diye aldılar manuel ise zaten hiç yüzüne bakan yok. Adam, fsi'a o kadar para vereceğime 3-5 daha koyar tsi alırım diye düşünüyor haliyle. Uzuuun yıllar binecekseniz ve benzin ve performans sizin için sorun değilse aracın keyfini çıkarın, selamlar


anlatınlara bakılırsa benim fsi başka fsidı :) forumdan İbrahim'de şahit 70lt benzin fulleyip 600km gidemiyordum ben ;)
Valla bende katılmıyorum yazdıklarına Yılmaz bey.Senin arabada mutlaka bir sorun vardı.Tıpkı nokian lastiklerdeki hatalı balanstan dolayı hiç beğenmediğiniz gibi, mutlaka motordada bir sorun vardı sizin.Ben istanbul trafiğinde 8-9 litreden fazla yakmadım hiç.Üstelik chip tuning sprintbooster 235/17 jant-lastik ne ararsan var bende.Uzun yoldada kısa yolda da bizim B7 tsi dan bile az yakıyorum.
Sizden bir ricam olacak,bence siz, sizin aracınızın hatalı olduğunu kabullenip olumsuz yorum yazmayın fsi ile ilgili çünkü bize ve diğer kullanıcılara zararı dokunacak uzun vadede.Çünkü yazdıklarınız google da indeksleniyor malesef.

sivil
30 04 2013, 11:54
Lütfen okuyun... Sizin için yazdım.


FSI bir teknolojik safhadır. FSI yakıt besleme teknolojisinde otomobil tarihçesinin son halkasıdır. FSI kesinlikle kötü bir motor değildir. FSI'ye kötü demek TSI'ye de kötü demek anlamına gelir. Kaldı ki artık benzinli araçların çoğu doğrudan yakıt püskürtmeye geçmiştir. Ülkemizdeki vegilendirme ve yakıt pahalılığı nedeni ile motordan anlayanlar taksi durağındaki müdavimler olarak kalmaya devam etmiş, LPG'ye uyumluluk kriter ve kıstas olmuştur. MPI'ye uyan LPG sistemleri FSI/TSI'ye teknik açıdan uymadığı için kediler çiğere uzanamamıştır.

Saygılarımla,

Taner Göde

Ağzına sağlık Taner bey.

lecabus
30 04 2013, 12:13
TSI motor FSI motorun turbolu halidir. TSI ile TFSI aynıdır. Ama TSI motor tek çeşit değildir. Kendi içlerinde farklılıklar gösterebilirler. VAG grubu motorlarının hepsi FSI veya TFSI dönüştürüldü. Değişmeyen kaldı mı hatırlamıyorum. 1.6 FSI ilk FSI motorlardandır.

Passattaki 1.6 FSI beklentiye göre yorumlanabilir. Ben 5 yıl kullandım bu motoru. Aile arabası için oldukça uygun. Yakıt tüketimi yukarıda da yazıldığı gibi kullanım tarzına bağlıdır. Ben bir depo ile 600 km de gitmişimdir. 1000+ da km de. İvmelenmesi yavaştır. Ama hızlanınca da ivmesini hızını korur. Yüksek hızda yokuş çıkarken önünüze biri çıkarsa tekrar o hıza kolay çıkamazsınız. Amacınız hemen ivmeleneyim, yüksek hızlara hemen ulaşayım ise kullananı tatmin etmez. 2.0lt arabadan bu motora geçtiyseniz eski performansınızı ararsınız. Sizi tatmin etmez. Amacınız konfor ise tüm passatların konforu, içi aynıdır. Hatta 1.6 FSI'ın süspansiyonları yumuşak olduğu için yolda çukur, tümsek, taş gibi şeyler daha az konforunuzu bozar.

Arkadaşlarınızın ve çevrenizin dediği önemli değildir. Kendinizi o araçta huzurlu hissediyorsanız yeter.

drkayzer
30 04 2013, 12:21
Valla bende katılmıyorum yazdıklarına Yılmaz bey.Senin arabada mutlaka bir sorun vardı.Tıpkı nokian lastiklerdeki hatalı balanstan dolayı hiç beğenmediğiniz gibi, mutlaka motordada bir sorun vardı sizin.Ben istanbul trafiğinde 8-9 litreden fazla yakmadım hiç.Üstelik chip tuning sprintbooster 235/17 jant-lastik ne ararsan var bende.Uzun yoldada kısa yolda da bizim B7 tsi dan bile az yakıyorum.
Sizden bir ricam olacak,bence siz, sizin aracınızın hatalı olduğunu kabullenip olumsuz yorum yazmayın fsi ile ilgili çünkü bize ve diğer kullanıcılara zararı dokunacak uzun vadede.Çünkü yazdıklarınız google da indeksleniyor malesef.
Benim aracım hatalı mı? Böyle birşeyi de ilk kez duyuyorum, kaç kez yetkili servise kaç kez özel servise gösterdim ayrıca satarken de detaylı expertiz yapıldı, hiç bir sorun yoktu benim aracımın motorunda. Ha sağlamlığına gelince diyecek yok taş gibi motor ama şu söylediklerimi de kabul edin; su gibi benzin yakıyor,kasayı zor çekiyor, aşırı gürültülü, fsi'yı duyan kaçıyor...

VWfromFL
30 04 2013, 12:38
yanlis.. gercekten drkayzer bende ilk fsi lardan birini 2005 yilinda kullanmaya balsadim fsi a cok yakiyor demek gercekten yanlis.. sesli demek ise dahada yanlis fsi keske ses cikarsa ben 2.0TFSI motorda 1.6FSI motorun o atmosferik mukemmel sesini alamiyorum

sivil
30 04 2013, 13:34
Benim aracım hatalı mı? Böyle birşeyi de ilk kez duyuyorum, kaç kez yetkili servise kaç kez özel servise gösterdim ayrıca satarken de detaylı expertiz yapıldı, hiç bir sorun yoktu benim aracımın motorunda. Ha sağlamlığına gelince diyecek yok taş gibi motor ama şu söylediklerimi de kabul edin; su gibi benzin yakıyor,kasayı zor çekiyor, aşırı gürültülü, fsi'yı duyan kaçıyor...
İnanın hiç alakası yok bizim fsi araçların sizin anlattıklarınızla Yılmaz bey.Sadece atmosferik oluşundan dolayı yüksek devir isteyen bir motordur o yüzden performanslı ve yüksek devirli kullanımlarda her atmosferik motorda olduğu kadar ses çıkarır.Turbo tsi ile kıyaslamak yanlış olur atmosferik motoru.Turbodan dolayı alt devirde kullanma imkanı olduğundan daha sesiz olacağı kaçınılmazdır turbo motorun.Böyle olmasına rağmen bizim diğer tsi çok az devir kullanmasına rağmen ben ise yüksek devirde kullanmama rağmen yinede az yakıyorum tsi dan şehir içinde.Su gibi benzin kesinlikle yakmıyor.İst.şehir içinde 8-9 litre yi her araç yakıyor yakmıyorum diyen yalan söylüyordur aracı dizel filan değilse.Tsi 9-10 litreden aşağıya düşmüyor bizim nesi kötü şimdi bu fsi motorun ? Tamam gücü belli 115 hp bu kasa için biraz ağır kalıyor buda doğru ama bunu kabul ederek kullandığınız sürece hiç bir sorun yok.Ben chip tuning ve sprintbooster dan sonra inanın tsi dan daha fazla sevmeye başladım bu arabayı,özellikle o motorun horuldamasını bile seviyorum..Bunda çok şaşırtıcı bir şey yok..bazı motorlar gerçekten sağır tabir edilen motorlardan olabiliyor.Karşı komşumda 2 adet B7 var 1.6 dizel ve birinin diğerinden çok daha iyi kaçıp daha az yaktığını söylüyor.Motor işlerinde bu gibi şeyler olabiliyor.Yani arabanın biri çok iyi gidiyorken diğeri kütük gibi olabiliyor servis mervis ne yaparsanız yapın değişmiyor maalesef bu...şans işi yani birazda..

drkayzer
30 04 2013, 14:29
İnanın hiç alakası yok bizim fsi araçların sizin anlattıklarınızla Yılmaz bey.Sadece atmosferik oluşundan dolayı yüksek devir isteyen bir motordur o yüzden performanslı ve yüksek devirli kullanımlarda her atmosferik motorda olduğu kadar ses çıkarır.Turbo tsi ile kıyaslamak yanlış olur atmosferik motoru.Turbodan dolayı alt devirde kullanma imkanı olduğundan daha sesiz olacağı kaçınılmazdır turbo motorun.Böyle olmasına rağmen bizim diğer tsi çok az devir kullanmasına rağmen ben ise yüksek devirde kullanmama rağmen yinede az yakıyorum tsi dan şehir içinde.Su gibi benzin kesinlikle yakmıyor.İst.şehir içinde 8-9 litre yi her araç yakıyor yakmıyorum diyen yalan söylüyordur aracı dizel filan değilse.Tsi 9-10 litreden aşağıya düşmüyor bizim nesi kötü şimdi bu fsi motorun ? Tamam gücü belli 115 hp bu kasa için biraz ağır kalıyor buda doğru ama bunu kabul ederek kullandığınız sürece hiç bir sorun yok.Ben chip tuning ve sprintbooster dan sonra inanın tsi dan daha fazla sevmeye başladım bu arabayı,özellikle o motorun horuldamasını bile seviyorum..Bunda çok şaşırtıcı bir şey yok..bazı motorlar gerçekten sağır tabir edilen motorlardan olabiliyor.Karşı komşumda 2 adet B7 var 1.6 dizel ve birinin diğerinden çok daha iyi kaçıp daha az yaktığını söylüyor.Motor işlerinde bu gibi şeyler olabiliyor.Yani arabanın biri çok iyi gidiyorken diğeri kütük gibi olabiliyor servis mervis ne yaparsanız yapın değişmiyor maalesef bu...şans işi yani birazda..
görüşlerinize tamamen saygı duyarım aynı konularda farklı fikirler olabilir, bu da tabi forumun doğası gereğidir. Benim yakma açısından baktığım objektif kriter 350-400tl benzin parası verirken şuan 120tlye 1 ayı çıkarıyorum, en objektif kriterim bu selamlar...

Lukunku
30 04 2013, 14:32
görüşlerinize tamamen saygı duyarım aynı konularda farklı fikirler olabilir, bu da tabi forumun doğası gereğidir. Benim yakma açısından baktığım objektif kriter 350-400tl benzin parası verirken şuan 120tlye 1 ayı çıkarıyorum, en objektif kriterim bu selamlar...

Göstermedin gitti, o 120 liraya bir ay çıkarttıran şeyi. Kıskanç herif. :hh

GhosT BusteR
30 04 2013, 14:44
:)) FSİ için ufak bi sollama taktigi:) sollarken vites küçültüp gaza basarsanız ivmelenmede saglam oluyor:)) dediğim gibi arabanızın karakterini ögrenmeniz lazım. Her insanın bir olmadıgı gibi her arabada bir degildir:)). Dsg dede arıza var diyorlar ama herkezde yok. O arızaların bir kısmınında kullanım yanlışlıgındanoldugunu duymuştum mesela.? Ki şikayet edenden çok tercih eden ve çok memnun olanlarda var. Ki kendimi örnek verirsek.. Biliyorum dsg arıza yapabiliyo:)) ama alıcam;) arıza çıkartan %5 lik kesime denk gelmem diye düşünüyorum:))

drkayzer
30 04 2013, 15:03
Göstermedin gitti, o 120 liraya bir ay çıkarttıran şeyi. Kıskanç herif. :hh
Mehmet abicim, havalar yeni düzeldi bir yıkatayım çekip koyucam fotoğrafını kıskanç değilim ayrıca :)):))

lecabus
30 04 2013, 15:20
:)) FSİ için ufak bi sollama taktigi:) sollarken vites küçültüp gaza basarsanız ivmelenmede saglam oluyor:)) dediğim gibi arabanızın karakterini ögrenmeniz lazım. Her insanın bir olmadıgı gibi her arabada bir degildir:)). Dsg dede arıza var diyorlar ama herkezde yok. O arızaların bir kısmınında kullanım yanlışlıgındanoldugunu duymuştum mesela.? Ki şikayet edenden çok tercih eden ve çok memnun olanlarda var. Ki kendimi örnek verirsek.. Biliyorum dsg arıza yapabiliyo:)) ama alıcam;) arıza çıkartan %5 lik kesime denk gelmem diye düşünüyorum:))

Bu FSI'a özgü değil ki genel sollama kuralıdır. ;)

GhosT BusteR
30 04 2013, 15:23
😀😃😄 fsi de daha bi etkili abim ya:D ondan settim:) tsi de daha iyi toparlar gerek kalmaz ama fsi de sart gibi :D tabi sizden iyi bilemem benm ilk aracım bu baska arac kullanmadım. Bide dedenin almanyadan gelen uçuk motorlu bi mercosunu bi kere kullanmıstım . Bastınmı gidiyodu:D ona naZaran söylemiştim

dirlik
01 05 2013, 00:22
Doğancan kardeşim senin de benim de müsait olduğum bir gün Etlik Forum da buluşalım, merak ettiğin herşeyi anlatayım motor ile ilgili. Hatta senin araçla benimkinin gidişini ve çekişini vs. de kıyaslayalım. Fsi motoru sana kim kötülediyse iyi sallamış.
Merhabalar ..

Öncelikle Bazı forum sitelerinde ve arkadas ortamında aldıgım arabaya neden FSI motor aldınız cok fazla yakar ve cok hantal bir motordur diye söylentiler çıktı aracımızı alalı 2 ay oldu olmadı ve buda
benim morelimi çok kötü bir şekilde bozdu. Şimdi Sizlere sormam lazım FSI motor dedikleri gibi mi yoksa birkere adı kötü motora cıktı diye mi böyle deniliyor.. Gercekten Morelim bozuluyor artık..

Cornelius
01 05 2013, 02:00
Fsı sağlam motordur, eğer %100 uyumlu lpg takılabilseydi, Türkiyede yeri çok farklı ve primli olurdu


Tapatalkla iphonedan yazdım imla hatası olabilir..

arass06
01 05 2013, 05:24
Katılıyorum yapalım öle birşey Yaşınız Benden Büyük mü bilmiyorum ancak Kazım bey diyim en güzeli :) müsait oldugum bir zaman buradan haberleşelim buluşalım hatta ve hatta havalar güzelleşti bi konvoy bile yapabılırız . ankara civarından VW konvoyu resimler felan çekilebilirz herkes gelir yani ..

ozcan84
30 10 2013, 08:03
Mrb arkadaşlar, ya hepimiz biliyoruz ki fsi motorun kötülenmesinin tek sebebi benim gözümde 2005 de çıktıktan sonra uzun bi müddet tüp uyumu olmadığı içindir ama bu artık çözüldü benim arabam 2007 model 1.6 fsi brc marka tüplü daha gecen hafta ölçtüm 980 km yol yaptım tüpü de benzini de fulledim net yakıtım 0,245 tl dir km de vaktim olursa yakında yakıt fişlerimin resmini çekip yaptığım km ile siteye atacam, çok süper çalışıyor çekişi iyi yakıtı süper dsg aldım üstelik daha ne isteyim. Ha şuna katılım 2.0 motordan inip 1.6 fsi ye binen memnun kalmaya bilir fakat benim aracım aaile arabası 200 km/saate yapacak halim yok diyorsanız az yaksın+konfor sağlasın derseniz kesinlikle fsi+tüp +dsg değme gitsin :)

Kafam_Rahat
02 11 2013, 22:56
Özcan bey peki benzin ne kadar harcadiniz 980 km yolu sadece full depo lpg ile mi yaptınız aciklayabilir misiniz detaylı olarak rica etsem.

konan4206
02 11 2013, 23:33
13239 13240 buda km 278 kuruş eder.

bu benim kurban bayramında fsı motorla konya ya gittiğimdeki değer.110-120 suratte. hatta iki seferde hız denemesi yaptım 180 lerde geri bıraktım.alırken gürültülü çalıştığını netten araştırmıştım.ama beni rahatsız eden bir gürültüyle karşılaşmadım.hatta araca binen yakınlarım aracın nekadar sessiz çalıştığını bile söylediler.

ozcan84
03 11 2013, 23:34
Tabiki ne demek açıklarım tabiki, şöyle yaptım başta benzin+ tüpümü fulledim( benzin deposu zor doluyomuş bu arada :) ) sonra 90 tl tüp aldım, sonra ki dolumda 110 tl tüp+38 tl benzin aldı yani şunu demek istiyorum 980 km yolu 200 tl tüp+38 tl benzin yaktı arabam buda 0,244 de geliyor yakıtı bu yakıt ölçümüm kurban bayramı haftasına ait 2013 ün yani tamamen günceldir, web de fsi+tüp tamamen bi muamma gibi gözüküyor , fsi ve tüplü araç sahiplerine soru sorunca nedense cvp vermek zorlarına gidiyor arkadaşlar herkese yardımcı olurum ne gerekiyorsa bilgi olarak ve kesinlikle DURMAYIN taktırın derim çok fark var , kendim tüpcü değilim bilginize:)

ozcan84
03 11 2013, 23:37
Birde celal bey yanlış anlamayın ama bu yol bilgisayarındaki km/lt tüketimi baz almak yanlış olur ölçüm öyle yapılmaz kanımca, en doğru cevap şu şekilde olur km sıfırlanır deponuzu fullersiniz sonra örneğin 500 km yaparsınız depoyu tekrar doldurursunuz , aradaki yakıt farkı 500 km ye bölersiniz doğru sonuç budur bi deneyin bence çünkü tahminim arabanız 350-400 kuruş aşağısı yakması imkansıza yakın benim gözümde iyi günler dilerim

emperor
04 11 2013, 09:47
Birde celal bey yanlış anlamayın ama bu yol bilgisayarındaki km/lt tüketimi baz almak yanlış olur ölçüm öyle yapılmaz kanımca, en doğru cevap şu şekilde olur km sıfırlanır deponuzu fullersiniz sonra örneğin 500 km yaparsınız depoyu tekrar doldurursunuz , aradaki yakıt farkı 500 km ye bölersiniz doğru sonuç budur bi deneyin bence çünkü tahminim arabanız 350-400 kuruş aşağısı yakması imkansıza yakın benim gözümde iyi günler dilerim
Celal Beyin paylaştığı değerler uzunyol için geçerli..Oldukça güzel değerler zira bende bu tatil dönüşü afyondan erzuruma tıka basa dolu araçla 110 sabitle 5,9 ortalama ile geldim.Birde yol bilgisayarı uzun yolda virgülüne kadar doğru ölçer,bilginiz olsun..

konan4206
04 11 2013, 10:46
Birde celal bey yanlış anlamayın ama bu yol bilgisayarındaki km/lt tüketimi baz almak yanlış olur ölçüm öyle yapılmaz kanımca, en doğru cevap şu şekilde olur km sıfırlanır deponuzu fullersiniz sonra örneğin 500 km yaparsınız depoyu tekrar doldurursunuz , aradaki yakıt farkı 500 km ye bölersiniz doğru sonuç budur bi deneyin bence çünkü tahminim arabanız 350-400 kuruş aşağısı yakması imkansıza yakın benim gözümde iyi günler dilerim
ramazan bayramındada senin dediğin gibi ölçtüm konya ya giderken.fulleme usülü ile ozaman da 285 kuruş yakmıştı.yalnız aracım bakıma girmemişti ozaman. aradaki 0,010 luk fark ondan olabilir.ben 70 tl ye ankaradan konyaya varıyorum.önceki tüplü aracım c4 de 60 tl ye varıyordu. yanlış yok yani.

kpax
04 11 2013, 14:18
Arkadaşlar ,

Litre bazlı konuşursak daha ölçülebilir / her zaman kıyaslanabilir olur .
Mayıs 2013 de 2008 variant 1.6 FSi exclusive aldım 32000 km de şu an 44000 km de şehiriçi/şehirdışı ortalama 5.9 litre.

adro
04 11 2013, 18:37
13239 13240 buda km 278 kuruş eder.

bu benim kurban bayramında fsı motorla konya ya gittiğimdeki değer.110-120 suratte. hatta iki seferde hız denemesi yaptım 180 lerde geri bıraktım.alırken gürültülü çalıştığını netten araştırmıştım.ama beni rahatsız eden bir gürültüyle karşılaşmadım.hatta araca binen yakınlarım aracın nekadar sessiz çalıştığını bile söylediler.

çok iyi değerler bunlar..

mesutevren
04 11 2013, 22:43
arkadaşlar merhaba;
kurban bayramından 2-3 gün önce teslim aldığım 1.4 TSI CC ile bir depo benzin alıp izmire gidip geldim. gerisini siz düşünün. izmire git gel 1000 km. ve arabayı ne zorladım, nede bom boş kullandım. orta düzeyde 100-140 km sürat aralığında. TSI motor alırken biraz tereddütteydi m fakat kullandıktan sonra gayet memnunum. bir dizel kadar az değil belki ama ortalama 6.5 lt tüketimde beni gayet memnun etti doğrusu.

Kafam_Rahat
04 11 2013, 23:39
Fsi ve lpg işi beni çok düşündürdu şuan ancak aracimi satip 2007 2.0 tdi highline alma düşüncem olmasa kesinlikle taktirirdim lpg.

ozcan84
05 11 2013, 08:33
Peki değerli arkadaşlar benimde bi sorum var , şehir içi arabam yolbilgisayarındaki ortalama yakıtım 8,0 - 8,3 arası gidip geliyor , arabam 2007 model otomatik 1.6 fsi yakıt normal mi sizce? yani sizin rakamlara göre benimki yüksek çıkıyor lpg olayı çözüyor tabi sonucta şu an şehir içi 0,24 kuruş yakıyorum lpg den dolayı ama niye benzin yakıtım yüksek çıkıyor ?

Kafam_Rahat
05 11 2013, 20:30
Şehir içi rakamların brnce iyi istanbul trafiğinde olsaydın o değerleri görmen çok zor olurdu. Ama arkadsslarin dediği gibi her iki depoyu doldur 500 km kullan ve tekrar depoları doldur bu sana yakıt sarfiyatı konusunda daha dogru bilgi verecektir.

oldwolf
07 12 2013, 22:47
Lütfen okuyun... Sizin için yazdım.

Moralinizi bozan otomobil teknolojisinden, motor mühendisliğinden, termodiamik kuramlardan, fizik kurallarından ve motorlu araç piyasasından zerre kadar anlamayan, tek yaptıkları kıraathanelerin güzel havalarda dışarı koydukları taburelerin üzerinde Maltepe içerken kendi ürettikleri "Şahin ve Toros Otomobil Evreni" içinde pırıltılı masallar anlatan "Piyasa Müdavimlerinin" hikâyelerini kitap ve dergilerden daha inandırıcı bulan ve OKUMAK yerine DİNLEMEK, YAZMAK yerine KONUŞMAK, AKTİF yerine PASİF olmayı tercih eden OTO PAZARI KANDIRICIKLARI tayfasıdır.

İçten patlamalı motorun nasıl KONSİPE edildiğini, kavramlaştırıldığını öğrenmek gerek. Krank mili, biyel kolu, piston ve silindir geleneksel içten patlamalı motorların ana parçalarıdır. Yukarı ve aşağı bir hareketi döner harekete çeviren makine esası budur. Her ne kadar zamanla gelişen sofistike teknolojilerle bunlar unutulmuş gibi dursa da esas parçalar bunlardır. Soğutma, yağlama vb. yan sistemler olup esas ve ana sistem budur. Şimdi bu sistemi "çalıştırmak" için pistonun silindir içinde hareket etmesini sağlamak gerek, bunun en basit yolu karbon zincirini hava ile karıştırarak kıvılcımla infilak ettirmek sureti ile ufak bir patlama meydana getirmek ve böylece genleşen gazın pistonu silindir içinde hareket ettirip bu aşağı hareketi döner harekete çevirmektir. Silindirin üstüne 2 tane kapak koyar, bir de kıvılcım için "çat çat" yapan bir alet. Kapakların birisine 1 boru, diğerine 1 boru, ikisine de birer kapı. Bir kapaktan içerine benzin, gaz, alkol, ispirto vb. koyar ve hava ile karıştırarak silindirin içine basar, "çat çat" aleti ile onu silindirin içinde patlatır, ortaya çıkan gazın pistonu aşağıya itmesinden sonra diğer kapatan dışarı çıkmasını sağlarız.

İşte size İÇTEN PATLAMALI MOTOR... Aslında çok basit, ama basit olduğu için etrafında dönen hikayeler, uydurulan efsaneler, yaratılan yalanlar çok fazla.

Motorun su ile soğutulması, dönen ve sürtünen parçaların yağlanması gibi yan sistemler daha sonra gelişti. En çok gelişme yakıtta ve bu yakıtın silindirin içine sevk, gazın da silindirden tahliye üzerine yapıldı. Kapaklar manifold, kapılar da valf (Fr. "soupape") oldu, "çat çat" aleti BUJİ oldu, valfleri hareket ettiren mekanizma da eksantrik mili haline getirildi.

120 yıl önce böyleydi. 90 yıl motorlar böyle yapıldı. Son 30 yılda valf sayısı, eksantrik sayısı arttı, supercharger kullanılarak motora daha fazla hava basıldı, eksoz gazı boşa gitmesin diye turbo icat edildi. Ama çok uzun süre yakıtı hava ile karıştıran o meşhur KARBÜRATÖR değişmedi. Her ne kadar özel uygulamalar yapıldıysa da geniş kitlelerin motorlu araçları KARBÜRATÖR aletini kullanmaya devam etti. KARBÜRATÖR görev olarak yakıt ve havayı motorun DIŞINDA karıştırıyor

Sonra birden iş değişti. TEK NOKTADAN PÜSKÜRTME icat oldu. Yakıt artık yer çekimi ve fizik kuralları (ventüri) çerçevesinde değil, kontrollü olarakmanifolda püskürtülmeye başlandı (SPFI). Sonra tek nokta yerine çok noktadan püskürtmeye başladılar, silindir sayısına denk gelecek şekilde (MPFI). Bir sonraki adım ise manifoldu ortadan kaldırıp yakıtı doğrudan silindirin içine püskürtmek oldu (GDI, FSI vb.). Her defasında daha fazla güç, daha az yakıt tüketimi elde edildi, sonra bunlara zamanla turbolar ve supercharger'lar takıldı, geliştirildi de geliştirildi ama ÖZ aynı kaldı.

FSI bir teknolojik safhadır. FSI yakıt besleme teknolojisinde otomobil tarihçesinin son halkasıdır. FSI kesinlikle kötü bir motor değildir. FSI'ye kötü demek TSI'ye de kötü demek anlamına gelir. Kaldı ki artık benzinli araçların çoğu doğrudan yakıt püskürtmeye geçmiştir. Ülkemizdeki vegilendirme ve yakıt pahalılığı nedeni ile motordan anlayanlar taksi durağındaki müdavimler olarak kalmaya devam etmiş, LPG'ye uyumluluk kriter ve kıstas olmuştur. MPI'ye uyan LPG sistemleri FSI/TSI'ye teknik açıdan uymadığı için kediler çiğere uzanamamıştır.

Saygılarımla,

Taner Göde

eline saglik taner abim

oldwolf
07 12 2013, 23:21
Arkaadaslar aracimi alali 1 aya yakin oldu, severek kullaniyorum, bursa trafiginde kullaniyorum, yakit ortalamam 8,2 gösteriyor, daha aracin acemisi oldugumdan ileride bu degerin dusecegini dusunuyorum, araci bizden emekli bir abimden aldim, satmasi icin 3 hafta dil doktum, zorla satti, fsi oldugu icin zor satilacagi fikrine katilmiyorum, ayrica cok da onemli degil, passat bu sonucta, hervturlu gideri vardir, saygilar

dyt_hakan
08 12 2013, 08:37
Hayırlı olsun hocam siz keyifle binmeye bakın aracınıza o koltuğa oturduğu zaman insan dünyayı unutuyor. Araca alıştıkca yakıtta düşecektir. Heleki uzun yolda 100-110 sabitle yakıt tüketimini bak keyifle devam et ;-) kazasız ve sağlıklı günlerde kullanmanız dileğiyle.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

oldwolf
11 12 2013, 10:38
Arkadaşlar ,

Litre bazlı konuşursak daha ölçülebilir / her zaman kıyaslanabilir olur .
Mayıs 2013 de 2008 variant 1.6 FSi exclusive aldım 32000 km de şu an 44000 km de şehiriçi/şehirdışı ortalama 5.9 litre.

çok iyi değerler arkadaşım

oldwolf
11 12 2013, 10:42
Hayırlı olsun hocam siz keyifle binmeye bakın aracınıza o koltuğa oturduğu zaman insan dünyayı unutuyor. Araca alıştıkca yakıtta düşecektir. Heleki uzun yolda 100-110 sabitle yakıt tüketimini bak keyifle devam et ;-) kazasız ve sağlıklı günlerde kullanmanız dileğiyle.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hakan kardeşim teşekkür ederim, Allah sana da kaza bela vermesin, yolun açık olsun

korhan10
11 12 2013, 11:45
Oncelikle hayirli olsun Hakan bey.Bende 3 ay once passat ailesine katildim aracin ilk sahibi arkadasim iki depo benzinde bir wurth 500 enjektor temizleyici ekliyordu aracina ve bana da dev etmemi soyledi yanlis dogru bilmiyorum bu konu hakkinda herkes biseyler soyluyor ancak diger kullanicilarla karsilastirdigimda sanki aracim biraz az yakiyor sehir ici ve sehir disinda hep fullemek ve ayni istasyondan almak kaydiyla deniyorum uzun yolda 110 120 de gitsem 130 140 araligi cok degistirmiyor 33 kurusu gormedi max min 28 kr benzin lt fiyati 4.900 TL iken yapmis oldugum denemeler oyle sonuclandi 3 ayda 2900 km yol yaptim eger boyle giderse memnunum :) hep boyle olmasini umut ederek sizlerle paylasmak istedim.saygilarima.

konan4206
11 12 2013, 12:02
evet değerler hep aynı çıkıyor özellikle uzun yolda km 30 kuruşu geçmiyor.

serkanyazi
15 02 2014, 23:10
Merhaba
Araniza yeni katildim. 1.6 fsi icin korkan arkadaslara 2.0 fsi ile ortalamam 7.4 l Oldugunu soylemek isterimki uzun yolda 1.2 tsi yeti dsg ile bile 6.8altina inememistik 85 - 100 km arasi hizlarla. Sehir ici ise max 9lt oluyor. E yilda 8000 km yol yapiyorum bu arabamla e ozman keyfini surerim 2.0 performans olarakta oldukca yeterli. Selamlar

OĞUZLAR
16 02 2014, 00:18
Yeni geliştirilen bir motor mutlaka bir önceki motor teknolojisinden her anlamda üstündür,üstün olmalıdır da.Aksi takdirde o marka yok olamaya mahkumdur...

muratuysal
16 02 2014, 01:39
Arkaadaslar aracimi alali 1 aya yakin oldu, severek kullaniyorum, bursa trafiginde kullaniyorum, yakit ortalamam 8,2 gösteriyor, daha aracin acemisi oldugumdan ileride bu degerin dusecegini dusunuyorum, araci bizden emekli bir abimden aldim, satmasi icin 3 hafta dil doktum, zorla satti, fsi oldugu icin zor satilacagi fikrine katilmiyorum, ayrica cok da onemli degil, passat bu sonucta, hervturlu gideri vardir, saygilar



Merhaba aracınız hayırlı olsun.İyi günlerde kullanın

muratuysal
16 02 2014, 01:40
Merhaba
Araniza yeni katildim. 1.6 fsi icin korkan arkadaslara 2.0 fsi ile ortalamam 7.4 l Oldugunu soylemek isterimki uzun yolda 1.2 tsi yeti dsg ile bile 6.8altina inememistik 85 - 100 km arasi hizlarla. Sehir ici ise max 9lt oluyor. E yilda 8000 km yol yapiyorum bu arabamla e ozman keyfini surerim 2.0 performans olarakta oldukca yeterli. Selamlar



Merhaba aramıza hoş geldiniz

Kafam_Rahat
16 02 2014, 15:47
Samsun istanbul arasi fsi ile 4.3lt/100km ortalamam var fotoğrafını siteye yukleyene kadar zor inanmisti arkadaşlar :) ve hiz 120 km ile, bunun haricinde uzun yolda genel ortalamam 5.5-6.0 lt.

muratuysal
16 02 2014, 16:28
Samsun istanbul arasi fsi ile 4.3lt/100km ortalamam var fotoğrafını siteye yukleyene kadar zor inanmisti arkadaşlar :) ve hiz 120 km ile, bunun haricinde uzun yolda genel ortalamam 5.5-6.0 lt.


Süpermiş ben 1.6 dizel ile tekirdag mersin arası 5.2 ortalama ile gittim

konan4206
16 02 2014, 16:47
düşük hızlarda kullandığımda 90-100 gibi yakıtı kokluyor.

http://www.youtube.com/watch?v=fxKIuk6cosg

ismet_444
16 02 2014, 20:26
2.0 fsi manuel arıcımla. şehiriçi 45-50 krş. şehirdışı 30-35 krş. sakin kullanımdaki ortalamam. son güncel ölçümlerimdir. saygılar.

oldwolf
18 02 2014, 10:01
teşekkür ederim Murat Ali bey kardeşim, Allah cümlemize kaza bela vermesin, kazasız sürüşler dilerim

07PASSAT
18 02 2014, 10:31
Samsun istanbul arasi fsi ile 4.3lt/100km ortalamam var fotoğrafını siteye yukleyene kadar zor inanmisti arkadaşlar :) ve hiz 120 km ile, bunun haricinde uzun yolda genel ortalamam 5.5-6.0 lt.

Biz hala inanmadik;)bu arada resim de olsa acik konusayim bisey var yani; murat bey 1.6 tdi ile 5.2 ile gitmiş sizin fsi biraz işi abartmış darilma gucenme olmasin o zaman gecen de dedim herkes FSİ hastasi olurdu .siz bence fazla inat etmeyin sizin aracin şehir disi verileri belli sonucta diger veriler nerde 4.3 nerde biraz degil baya bi dusundurucu?


...VW CC 1.4 DSG 160HP....

emperor
18 02 2014, 10:42
önceki yaz erzurumdan afyona 5,2 ile gittim araçta iki kişi hız 100 sabit idi,erzurumdan doldurdum afyonda tam 1167 km sonra ışık yandı 61 litre benzin aldı,aynı yolu aynı hızlarla 5,9 ile ama dolu bagajla geldim,demem o ki olabiliyor ama eğim,yol durumu çok etkiliyor.

Kafam_Rahat
21 02 2014, 23:42
Eğim ve yol durumu kesinlikle etkiliyor ve full depo 1167 km de yabana atılacak değer değil, bravo. Bu arada son zamlardan sonra bakin temiz fsi ler birkaç ay sonra kapış kapış satılacak. Sifirda fiyatlar uçuk passata binmek isteyen tercih edecek. Bu arada lpg ile tam uyumlu 102 hp aracını satan bir arkadas vardı forumda araç çok hantal ve performanssiz diye bu kasanin hakkida minimum 115hp fsi motordur ve lpg ile de gayet güzel değerler yakalıyor kullananlar. Yakında fsi piyasası daha da hareketlenir bence. Gerçi bende satıp 160 hp 1.8 tfsi a4 almayı planlıyorum bu yaza kismetse.

Sevgiler.

jackal
05 03 2014, 13:07
Bu da benim bugün amatörce kaydettiğim şehir içi yakıt tüketiminin kısa bir videosu, ilk video da 6,8 lt devamında ise 6,6 ya kadar düşüyor. Aracım 2006 1.6 fsi passat


http://www.youtube.com/watch?v=emp656SYt2Y


http://www.youtube.com/watch?v=Tki0RASmkt8

gokhanzac
05 03 2014, 15:32
Bence çok güzel FSI araçlar çok yakar diyenlere kapak olsun :)

invariant
05 03 2014, 18:32
2 senedir 1.6 fsi a3 manuel sahibiyim, şehir içi ortamam 8lt civarında.

muratuysal
05 03 2014, 20:49
Merhaba,yakın zamanda megane 2 aldım eşime.şehir içi ortalama 8 lt altına düşmüyor ve araç 1.4

bdrmkrali
16 03 2014, 13:04
Öncelikle merhaba forma daha yenı uye oldum fsi motoru herkez kotuler ama bana göre cok güzel seri bir arac benım 1.6FSİ 2006 model passat var. Amabana gore gayet ıyı ve guzel bir perfonmans var ama fsi motoru kotuleyenlerıhiç anlam vermiyorum 100 7 sanıye bulmuyor cıkıyorum 170 flanda 100 gectikden sonra cok kısa sürede 170 cıkıyor ama 240 cok rahat cıkıyor yakıtı ıse sehır ıcı bıraz fazla yakar ama uzun yolda asla uzmuyor.. Iyı gunler...:)

jackal
16 03 2014, 13:34
Şehir içi ne kadar yakıyor 100 lt de ortalama


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

bdrmkrali
17 03 2014, 03:14
Sehir ici 6.6

fuat
17 03 2014, 08:13
Öncelikle merhaba forma daha yenı uye oldum fsi motoru herkez kotuler ama bana göre cok güzel seri bir arac benım 1.6FSİ 2006 model passat var. Amabana gore gayet ıyı ve guzel bir perfonmans var ama fsi motoru kotuleyenlerıhiç anlam vermiyorum 100 7 sanıye bulmuyor cıkıyorum 170 flanda 100 gectikden sonra cok kısa sürede 170 cıkıyor ama 240 cok rahat cıkıyor yakıtı ıse sehır ıcı bıraz fazla yakar ama uzun yolda asla uzmuyor.. Iyı gunler...:)

Sehir ici 6.6

Ziyaaaaaaaa. Biraz daha ufak atsan.
Hani bilmesek...

07PASSAT
17 03 2014, 08:55
Öncelikle merhaba forma daha yenı uye oldum fsi motoru herkez kotuler ama bana göre cok güzel seri bir arac benım 1.6FSİ 2006 model passat var. Amabana gore gayet ıyı ve guzel bir perfonmans var ama fsi motoru kotuleyenlerıhiç anlam vermiyorum 100 7 sanıye bulmuyor cıkıyorum 170 flanda 100 gectikden sonra cok kısa sürede 170 cıkıyor ama 240 cok rahat cıkıyor yakıtı ıse sehır ıcı bıraz fazla yakar ama uzun yolda asla uzmuyor.. Iyı gunler...:)

Hocam bende 160 beygirlik makina var o bile garibim bu güç olmasına ragmen fabrika verileri 8.5 saniye de 100 diyo, sizin fsi lere akıl sıra ermez bi arkadaşta önceki sayfalarda yazmıştı 100 km 4.5 lt yakıo diye valla hakikaten fsi motor tutulmamakla harcanıyor çoğu kişi fsi motordan kaçın diyo siz maşallah baya iyi değerler tutturuyorsunuz en sonunda fsi yi bilmesem cc yi satıp fsi passat aldıracaksınız;)


...VW CC 1.4 DSG 160HP....

gokhanzac
17 03 2014, 09:01
Öncelikle merhaba forma daha yenı uye oldum fsi motoru herkez kotuler ama bana göre cok güzel seri bir arac benım 1.6FSİ 2006 model passat var. Amabana gore gayet ıyı ve guzel bir perfonmans var ama fsi motoru kotuleyenlerıhiç anlam vermiyorum 100 7 sanıye bulmuyor cıkıyorum 170 flanda 100 gectikden sonra cok kısa sürede 170 cıkıyor ama 240 cok rahat cıkıyor yakıtı ıse sehır ıcı bıraz fazla yakar ama uzun yolda asla uzmuyor.. Iyı gunler...:).
Belki yanlış bakmıştır canım en son cc ye felan bindiyse onla karıştırıyordur :)

07PASSAT
17 03 2014, 09:06
.
Belki yanlış bakmıştır canım en son cc ye felan bindiyse onla karıştırıyordur :)

Aynen bu arkadaş cc ye binse heralde onunda 0-100 ünü 3 saniyeye indirirdi ;)o kadar hızlı masallah;)


...VW CC 1.4 DSG 160HP....

gokhanzac
17 03 2014, 09:09
Neyse fazla uzatmamak lazım konuyu

07PASSAT
17 03 2014, 09:11
Neyse fazla uzatmamak lazım konuyu

Aynen gerçeği anlasinda sikinti yok biz burda kimseye rencide etmeyiz ama arkadasin degerlerinde baya sikinti var;)


...VW CC 1.4 DSG 160HP....

bdrmkrali
18 03 2014, 01:12
ben suan aracımı satıp 2.TDI CC almayı düşünüyorum ama bakıyorumda sen 1.4 DSG almıssın k.b o araba 220 den sonra bagırır kasa agır hata yapmıssın ;)

gokhanzac
18 03 2014, 08:46
ben suan aracımı satıp 2.TDI CC almayı düşünüyorum ama bakıyorumda sen 1.4 DSG almıssın k.b o araba 220 den sonra bagırır kasa agır hata yapmıssın ;) . Sizin yaşınız kaç bilmiyorum ama babasının arabasıyla forumlarda havadan 18 likte değilim Yaşım 37 ve çocuklarım var kazancımı anca aileme harcaya biliyorum artırdığım birikimlerimlede ancak 1'4 TSI alabildim baba parası değil miras değil çok şükür arabamdan memnunum. Saygılar

bdrmkrali
18 03 2014, 10:44
babamın arabası deil kardeş rahat ol yani kendi alınterim ;)

gokhanzac
18 03 2014, 11:01
babamın arabası deil kardeş rahat ol yani kendi alınterim ;)
Ben sizi tanımıyorum sizde beni o yüzden kardeş kelimesini bana karşı kullanmanızı tasnif etmiyorum yaşınız kaç olursa olsun belki benden büyükse olabilirsiniz ama sanal ortamda kardeş kelimesi karşıdakini küçük görme anlamına gelir. Beyefendi neyse konuyu fazla uzatmaya gerek yok size karşı yanlış bir üslup yada kelime kullandım ise sizden özür dilerim. Saygılar. Yeni alacağınız 2.0 Tdı cc ye de kazasız belasız sürüşler dilerim.

07PASSAT
18 03 2014, 11:47
ben suan aracımı satıp 2.TDI CC almayı düşünüyorum ama bakıyorumda sen 1.4 DSG almıssın k.b o araba 220 den sonra bagırır kasa agır hata yapmıssın ;)

Sen konuyu ne saptiriyorsun ben onu anlamadim burasi forum hic kimsenin burd ne araci kotulenir nede yasina saygisızlik yapilir.

Sen burda açık konuşayım (Sallamışsın) 100 km ye FSİ ile 7 saniyede çıkıyorum diye biz onu anlamaya çalışıyoruz ve anlayamiyoruz cunku harbiden sallamissin yada yokus asagi denemissin..
Sonuc olarak kimsenin sizin araciniza bisey dedigi yok,aracinizi kucumsedigi de yok,şahsınızında ayni sekilde insanlarin yasina karşı saygili olmasi beklenir bu forumda .



...VW CC 1.4 DSG 160HP....

lecabus
18 03 2014, 15:41
1.6 FSI B6 0-100 km 7sn ye tüm koltuklar sökülse, stepne vs tüm ağırlıklar çıkarılsa ct yapılsa ki atmosferik motor da 5-10 ps ancak işe yarar çıkmaz. 2.0 TSI'ların bile 0-100 km hızlanması 7.6 sn. 1.6 FSI'da bu değer 11.6 sn. Ben 1.6 FSI'da kullandım şimdi 2.0 TSI kullanıyorum. Bir 1.6FSI ile o rakamlar ütopik.

07PASSAT
18 03 2014, 18:14
ben suan aracımı satıp 2.TDI CC almayı düşünüyorum ama bakıyorumda sen 1.4 DSG almıssın k.b o araba 220 den sonra bagırır kasa agır hata yapmıssın ;)

Bana demişsiniz heralde ...1.4 tsi 160 hp dsg şanzımana 220 den sonra yavaş kalır,bağırır demişsin sana sadece gülüyom profilinde öğrenci yazmışsın gökhan beye baba parası değil demişsin hangi öğrenci bu devirde 2.0 tdi cc alabiliyor ;) harbiden gulmemek elde degil ha sağlam baban olursa onun parasiyla cc yi bırak 2014 mercedes 4 matic alirsin ama baba parasiyla alirsın ben kendi paramla aldim hatirlatirim .

Bu devirde öğrenci kardeşlerim 50 lirayi bulamiyor( zamaninda benim de bulamadiğım gibi ) bursların yatmasini bekliyor siz de öğrenci olarak kendi paranizla 2.0 TDİ CC alacağınizdan bahsediyorsunuz gülmekten başka bisey diyemiyorum harbiden çok komiksiniz ama mahallenizdeki 3-5 çocuga anlatin belki inanirlar ama bize zor;)


...VW CC 1.4 DSG 160HP....

07PASSAT
18 03 2014, 18:19
sen konuyu ne saptiriyorsun ben onu anlamadim burasi forum hic kimsenin burda ne araci kotulenir nede yasina saygisızlik yapilir.

Sen burda açık konuşayım (sallamışsın) 100 km ye fsi ile 7 saniyede çıkıyorum diye biz onu anlamaya çalışıyoruz ve anlayamiyoruz cunku harbiden sallamissin yada yokus asagi denemissin..
Sonuc olarak kimsenin sizin araciniza bisey dedigi yok,aracinizi kucumsedigi de yok,şahsınızında ayni sekilde insanlarin yasina karşı saygili olmasi beklenir bu forumda .



...vw cc 1.4 dsg 160hp....




...vw cc 1.4 dsg 160hp....

Emre_4758
18 03 2014, 18:26
Kişinin mantığı,parası 1.4 TSI içindir onu almıştır.Vergiyi azaltsınlar da biz de 2.0 TDI alalım.Hata yapmışsın diyorsunuz da bu kadar insan aptal mı gidip 160'lık TSI alsın ? Piyasada bu kadar çok 1.4 TSI varken ?
Profilinizde öğrenci yazıyor ve 37 yaşındaki bir insana rahat ol kardeş gibi kabadayıvari tarzda konuşmak çok yanlış.Ben de bir öğrenciyim ve bunu size yakıştıramadım.
Saygılar.

TeteTe
18 03 2014, 18:43
Konu uzamış gitmiş....
En güzeli ben noktayı koyup kapatalım mevzuyu
0-100km/h = 6.8 saniye :utan

passatturkiye
19 03 2014, 01:02
10-) Üyeler, birbirlerine ve yetkililere karşı saygılı olmak zorundadırlar. Özel mesajlaşma sistemi dahil forumun hiçbir bölümünde genel ahlak kuralları ihlal edilemez, başkaları rahatsız edilemez. Konu ve mesajlarla ilgilenirken kabalığa, incitici ifadelere ve kişisel saldırılara tölerans göstermiyoruz. Art niyetle insanları üzmek kesinlikle yasaktır.

13-) Forumda tartışma çıkarılması kesinlikle yasaktır. Tartışmaya katılan tüm üyeler belirli bir süre uzaklaştırılır.

bdrmkrali
19 03 2014, 01:14
ozaman gökhan bey benimde size karsı bir terbiyesizligim olduysa af ola özür dilerim

KERASUS_SÜLEYMAN
25 03 2014, 11:49
Valla fsi bence mükemmel sorun vermeyen sikintisiz bir motor bence. Yakit noktasinda rizede çalişiyorum öğretmenim ailem istanbulda yaz tatilinde depoyu fullüyorum 70 litre ve araçtan inmeden 110-120 arasi işik yakmadan istanbuldayim. özellikle denedim bunu. 1.6 fsi manuel bir araç benimki. 2 yildir bende motorda en ufak bir sikinti olmadi 125 binde olmasina rağmen. Ve çalişirken cit dahi duymuyorsunuz motordan ses dahi gelmiyor çalişirkeni

oldwolf
26 03 2014, 08:52
bizim araç 2006 1,6 fsi, 120 binde, aldığım abi sürekli serviste baktırmış, motoru maşallah saat gibi, hızlanması, vites geçişleri sorunsuz, tabi 2.0 gibi hızlanmıyor ama gerektiğinde daha beni üzmedi, yalnız ilk çalıştırmada geri vitese takarken zorlanıyorum,

oldwolf
26 03 2014, 09:01
uzun yola daha çıkamadım, bursa merkez trafiğinde, çoğunlukla işe gidip gelirken 13 km lik bir mesafede kullanıyorum, 100 km de 8,5 lt ile 9 lt arasında gidip geliyor

passat3234
02 04 2014, 19:22
Arkadaşlar fsi o kadar kotu değil.ama tek sorun araca alişmaktir.90 km hizdan sonra araba fazla yakmiyor arkadaşlar...

jackal
02 04 2014, 22:40
Arkadaşlar fsi o kadar kotu değil.ama tek sorun araca alişmaktir.90 km hizdan sonra araba fazla yakmiyor arkadaşlar...

O zaman ya şehirlerarası binecez yada şehiriçinde 90 la gidecez :)


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

doganay
19 07 2014, 01:55
Fsı sağlam motordur, eğer %100 uyumlu lpg takılabilseydi, Türkiyede yeri çok farklı ve primli olurdu


Tapatalkla iphonedan yazdım imla hatası olabilir..
arkadaşlar forumu uzun zamandır takip ediyorum. yorum yazarken duyduğuzu değil lütfen kullandığınızı yazın.uzun süre kullanmadığınız araba hakkında yorum yapmak doğru olmaz. bu forumda deneyim anlatmak bence daha sağlıklı olacaktır.

doganay
19 07 2014, 11:34
arkadaşlar forumu uzun zamandır takip ediyorum. yorum yazarken duyduğuzu değil lütfen kullandığınızı yazın.uzun süre kullanmadığınız araba hakkında yorum yapmak doğru olmaz. bu forumda deneyim anlatmak bence daha sağlıklı olacaktır.
arkadaşlar ben 1.6 fsi otomatik passat kullanıyorum. 3000 tl ye landrenzo tüp taktırdım. tüp taktırmadan önce iyice araştırdım. Not arkadaşlar daha pahalı tüpler daha iyi olur şeklinde bir kanıya varmayın. Ben arabayı aldıktan sonra bir süre benzinde kullandım. tüpün benzinden hiç bir farkı yok. şehir içinde benzin ve tüp beraber 33 krş yakıyor. tatile çıktığımda şehir içi ve uzun yol karışık 4200 km yol yaptım. ortalama 24 krş yaktı. ayrıca fsi motora kötü demenin manası yok. ben arabayla pozantının yaylalarına çıktım. Hemde araba full dolu iken. Ayrıca klima hep açıktı. Önemli olan kullandığınız arabanın dilinden anlamak. Performansa gelince şehir içinde zaten 50 yi geçemiyoruz. uzun yolda ise araba full dolu iken çok rahat bir şekilde 185 km ulaşıyor. daha fazla ben gider ama ben basmadım. fsi nin namının kötü olması işime gelmedi değil. bu sayede fiyatı daha uygun.

ozcan84
19 07 2014, 12:01
Bende konuya dahil olayım madem öyle. 2007 model fsi passatım vardı ve kötü mü ? Hayır elbette değil ama tatmin edici mi ? Kesinlikle hayır . Araba rampa yukarı 90 sonrası kendini resmen yırtıyor, uzun lafın kısası sanki 1.2 motorlu arabaya binmiş gibi hissediyorsunuz. Yanlış anlamayın beni biz millet olarak kendi malımıza toz konduramıyoruz ama bu fsi nin çekiş konusunda iyi olduğu anlamına gelmiyor. Fsi gerçek bir fiasko benim gözümde . Ha bunu neye göre diyorum , sizde fsi den inip bir 1.4 yada bendeki 1.8 tsi motora binin tabiri caizse eşekten inip ata binmiş gibi olacaksınız. Yine söylüyorum fsi iş görür ama passat gibi bir kasaya takılması bile hata.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

KERASUS_SÜLEYMAN
08 10 2015, 09:05
merhabalar ..

öncelikle bazı forum sitelerinde ve arkadas ortamında aldıgım arabaya neden fsi motor aldınız cok fazla yakar ve cok hantal bir motordur diye söylentiler çıktı aracımızı alalı 2 ay oldu olmadı ve buda
benim morelimi çok kötü bir şekilde bozdu. şimdi sizlere sormam lazım fsi motor dedikleri gibi mi yoksa birkere adı kötü motora cıktı diye mi böyle deniliyor.. Gercekten morelim bozuluyor artık..


1.6 fsi passat aracim 3 yildir bende kullanimina göre yakiyor. Sehir dişi 1000 km yolda 250 tl yakiyor 110 120 sabit hizla gidersen bu yol rize istanbul arasi. Baska bir zaman yine rize istanbul arasi 400 tl yaktiği zamanda oldu o zamanki hizimda 170 200 arasi.

1.6 hantal kaliyor biraz açikcasi ama 3000 devirden sonra kendini atiyor.

Ben rahatliği konforu ve güvenlik özellikleri yönünden bu fiyatlara bundan daha iyisi olmadiği için tercih ettim. 2015 model clioya 35 bin lira vermektense 2006 model passata 35 vermek çok ama çok mantikli bence.

prisonrk
08 10 2015, 10:25
Sorun FSI'da değil zaten sonuçta 1.6 atmosferik motor, sorun böyle bir motorun 1.5 tonluk bir araca takılması :). Passatın hakkı 1.8 TSI zaten

Eray b6
19 12 2016, 12:30
Ben fsı alali 3 ay oldu çok memnunum lpgli araçta yakit yok bakın videoda çektimhttps://youtu.be/cbpJKGG8m7Q

kyakut
10 05 2017, 23:08
Motorun özelliğini, yapısını bilmeden ve özelliklede
direk enjeksiyonlu motorlu araçlara binmeden
yorum yapan arkadaşların:sor3
talihsiz yorumlarından sonra aldırmadan
4. kez aldığım direk enjeksiyonlu
2.0 fsi, klima kapalı,
sakin ve cut off lu kullanım
şehir içi 7,5 lt (100 km de)
şehir dışı 6,7 lt (100 km de)

d4 motor avensiste de 7 lt (100 km de) idi,

drcell61
11 05 2017, 15:44
Arkadaşlar merhaba. Benim de 2.0 fsi tiptronik bir passatım var. Henüz 54000 kmde. Yakıt ve çekiş olarak gayet memnunum. Haftaiçi servis kullandığım için sadece haftasonları binerim diye 2.0 tercih ettim. Yakıtı yüksekse bile az bineceğim için sorun olmaz diye düşündüm. Yaklaşık 2-2.5 aydır kullanıyorum ve toplamda 1500 km yol yaptım. Şehiriçi şehirdışı karışık ortalama yakıt tüketimim 100 kmde 8.4 litre.Kocaeli de oturuyorum. Trafiği istanbul gibi olmasa da biraz yoğun. Trafiksiz yolda 100 km ortalama hızda kullanırsanız 6.3 e kadar da düşürdüm. Henüz uzun yol yapmadım. Ama eminim uzun yolda 6 lt nin altına da düşer. Kısacası büyük motorlu araç çok yakar klişesine artık inanmıyorum. Aracımdan çok memnunum uzun bir süre kullanacağım gibi görünüyor. Bu motordan almayı düşünen varsa da 1.6 yerine 2.0 tercih etmeliler diye düşünüyorum.

engn
12 05 2017, 17:09
Merhabalar ..

Öncelikle Bazı forum sitelerinde ve arkadas ortamında aldıgım arabaya neden FSI motor aldınız cok fazla yakar ve cok hantal bir motordur diye söylentiler çıktı aracımızı alalı 2 ay oldu olmadı ve buda
benim morelimi çok kötü bir şekilde bozdu. Şimdi Sizlere sormam lazım FSI motor dedikleri gibi mi yoksa birkere adı kötü motora cıktı diye mi böyle deniliyor.. Gercekten Morelim bozuluyor artık..
Ben 1.6 fsi 5 sene kullanmıştım.Özellike 130 km'den sonra gürültülü çalışan bir motor.Bu hızlardan sonra motor zorlanıyormuş hissi verirdi bana.Yakıt haliyle Tsi'dan fazla yakacaktır ama korkulacak kadar değil .Şehirlerarası 6.5 civarıydı.Tsi motorda 5.5 civarı olur

kyakut
12 05 2017, 18:32
Lpg takılma durumunda sıkıntı olmasaydı bilen bilmeyen
kötülediğinden çok överek yerlere göklere sığdıramazdı