PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat TDI Comfortline Sipariş-Teslim



kagan06
15 04 2013, 21:08
Herkese merhabalar ,

Sanirim merak edilenlerin en başında sipariş teslim işlemleri yer alıyor.

Bende nacizane anlatmaya çalışayım kaynak olsun.

2013 Ocak ayi 15.günü 1-2 ay genel araştırmalarım sonucu en mantıklı araç olan Passat alma kararını verdik.

Sipariş indirim olaylarini bildiğim için hemen tanıdık araştırdım.Kendimce buldumda.

19 Ocak Doğuş Çankaya gittim bir tanıdık vardı Audi den , indirim olarak %1.8 verdiler vergisiz çıplak fiyattan.Ayrıca geliş olarak Nisan Temmuz arası gelir dedikleri için hemen anladım ki benden öncelikli müşterileri var ve benim siparişimi sonraki sipariş dönemine atacaklar, bu yüzden hadi eyvallah dedim.

Eskihisar Bayii ise yine tanıdık aracılığıyla %2 indirim alınca siparişi buradan vermeye karar verdim, Mart ayında ulaşır dediler ve ilk sipariş dönemine ekleneceğimin garantisini alarak 21 Ocak 1000 tl kapora vererek ;

Comfortline 1.6 Tdi manuel
Şeker beyaz + bej (yerler siyah)
+Bixenon led paket , gunduz led farlari arka stoplar led , plakalik led
+DCC adaptif şasi
+Elektrikle katlanan ayna
+Sunroof

Donanımlarını ekleterek nerdeyse highline yaptim aracı :)
Neden highline almadın derseniz sunroof+dcc yine opsiyonledi, bunlar daha faydalı geldiği için ve param yetmediği için böyle oldu.

Bundan sonraki süreçte Teklif Formu çıkana kadar bayii ile sonra ise vw doğuş internet sitesinde ki canlı destek ile iletişim kurarak süreci tamamladım.

Teklif Formu tam olarak 11 Şubat 2013 çıktı ( Teklif formu çıkmasının anlamı Doğuş Oto sizin siparişinizi kabul ederek Almanya bildirmek üzere/ bildirmiş demek )

Bundan sonra araç tahmini 1 hafta sonra ORDERED aşamasına alınıyor ve Almanya sizin siparişinize uygun araç nerde bakıp üretim planına alıyor. ( Benim araç Mosel fabrikasında üretildi )

Benim araç 18 Şubat 2013 tarihinde ÜRETİM PLANI aşamasına alındı. ( Bu aşamadan sonra artık opsiyon ekletemiyorsunuz )

Üretim Tarihi olarak Mart ilk hafta olarak bildirildi.

5-12 Mart 2013 Tarihinde siparişim fabrika ÜRETİM BANDINA Alındı ve 12 Mart Üretim tamamlandı.

Üretim bittikten hemen sonra liman sevk edilmesi bekleniyor.Bu liman Slovenya KOPER Limanı olursa şanslısınız 2 günde gemi geliyor çünkü.Mosel den KOPER 700 km falan TIR ile taşınıyor biz bu aşamayı limana sevk ediliyor olarak görüyoruz ve yüklenene kadar bilgi alamıyoruz.
Benim araç Liman sevki için biraz bekletildi , nedenini bilemiyorum ama tam;

22 Mart 2013 ( Üretim bittikten tam 10 gün sonra oldu benimki ama normalde bu süre 3-7 gün falan )
KOPER Limaninda ki NEPTUNE İTHAKİ isimli gemiye yüklendi.

Gemi adı 22 Mart belli oldu ve marrinetraffic sitesinden takip edebilirsiniz, Android programından anlık takip için siteye üye olmanız şart...

24 Mart 2013 Pazar gece GEBZE şekerpınar indirildi.
25 Mart 2013 pazartesi Gümrük vs işlemleri yapılmaya başlanmış.

Bu sırada ne zaman tır yüklemesi yapıldı ne zaman yola çıktı bilgi alamıyorsunuz.

30 Mart 2013 Cumartesi akşam aracım ANKARA Eskihisar Bayiine ulaşmış.

31 Mart 2013 pazar günü Babam ve kardeşimi alarak aracı gördüm sağına soluna , özellikle şofor kapı altindaki marşbiyeli kontrol ettim yüklemede darbe alabilecek yer burası.Opsiyonlarıma baktim, arka stop led endişesi vardı bazı bilgisiz satış temsilcileri yüzünden ve Doğuş otomotivin eski opsiyon listesinde yazıp yeni opsiyon listesinde sadece Bixenon ve gündüz led farları yazdığı için karışıklık olmakta.

Bu aşamada ben plakalık takmayın demiştim ama gereksiz bi eleman hemen damgalamış bayii plakalığını !!

Ertesi gün 1 Nisan işlemlere hata nedeniyle başlanmamış, kızdım ama nafile ,

2 Nisan 2013 işlemlere başlandı.

( Bu arada Ankarada araç alacak arkadaşlar ek olarak plaka tahsis isimli internet sitesinden istedikleri uygun plakayı seçip hergün iptal/yenileme yaparak güzel bir plakaya para ödemeden sahip olabilirler. Benim şansıma mükemmel bir plaka buldum tam 1.5 ay h.içi hergün plakayı alıp iptal edip tekrar aldım ve mart sonunda gidip emniyete 15 gün bana ayırtılan plakanın bana ait olacağını belirten imzalı evrak aldım ve bayii verdim ,onlar plakayı o kağıtla alacaklar , ama emniyetten plakayı almak için preforma fatura çıksada araç sisteme düşmediyse plakayı emniyet size veremiyor dikkat edin )

4 Nisan 2013 Perşembe aracı teslim almaya gittim, Bej kauçuj paspas ve bagaj havuzunu unumayın :rolleyes:

Umarım tüm merak edilenleri eksiksiz yazmışımdır.

Tavsiyeler:
Bayii sipariş verirken sipariş kotalarının dolu olup olmadığını , sizi birsonraki siparis dönemine atıp atmayacaklarını iyi araştırın.

İndirimi ve tescil işlemlerini sipariş ile beraber konuşun ve araç gelsin hallederize inanmayın.

Tescil işlemleri plakalar dahil 200 tl gecmez, bayii sizden 480 tl alır, yani 280 tl havaya para verirsiniz , işim var uğraşamam derseniz trafik müşaviri tutun , bunlar 80 tl falan yapıyorlar , Ankara da sistem farklı Asbis herşeyi online olarak bayiiden alıyor zaten , bana yamuk yaptılar ve ben bu parayı ödemek zorunda kaldım , siz ilk siparişte bunuda konuşup halledin.

Teklif Formu çikana kadar bayiiye inanmayında güvenmeyinde, teklif formundan sonra rahat olun , işlemler hızlıca ilerliyor.

İndirim olarak %2 herkes veriyor diyebilirim, bayiiler %7 kadar verebiliyor, veremiyoruz deselerde yalan inanmayın, temsilci sezercik yapabilir, abi cebimden veririm daha fazlasını falan diyip türk draması çevirebilir ayaküstü.

Doğuş bayiileri tok olurlar 2.planda tutun,

Saygısız , ilgisiz tavırları hemen Doğuş merkeze bildirin.

NOT:

Bu süreçte ve Passat karar vermemde forumun ve ilgili arkadaşların emeği çoktur, onlara tek tek teşekkür edemedim, o yüzden buradan gerek konularda gerekse özel mesaj aracılığıyla mefaat beklemeden yardımcı olanlara çok teşekkür ederim.


Samsung ile TePeTakLa gönderildi

ata771
15 04 2013, 21:26
Abi hayirli olsun tekrardan dcc den memnunmusun yarari oluyor mu

kagan06
15 04 2013, 21:37
Abi hayirli olsun tekrardan dcc den memnunmusun yarari oluyor mu

Cok tesekkur ederim, sizinkide hayirli olsun kazasiz belasiz binmeniz dileğiyle.

Suan arac 650 km oldu, bunun 10 km falan dcc comfort modda kullanildi, farki gercekten hissediyorum, ama bunu ayrica degerlendirecegim, ayni yolda 15-20 km gidip donup sonra normal modda gidip denemem lazim, farkli yollarda hissedilir bi surus dinamigi olusturuyor , ama daha gercekci degerlendirmeyi ayni yolda yapacagim.

Spor modda direksiyon sertlesiyor sanirim , ben bunun oldugunu bilmiyordum, yada banami oyle geliyor bilemiyorum, ama direksiyonda sertlesme hissediyorum, ama teknik detay hiçbiryerde olmadiğindan salliyor da olabilirim:)

Simdilik net bir tavsiye yapamayacagim, ama yagmurlar gecsin deneyecegim biraz dandik cukurlu yolda;)

Samsung ile TePeTakLa gönderildi

knight87
15 04 2013, 21:44
Hayırlı olsun aracınız, güle güle kullanın. Bizde Ankara doğuş a gittiğimizde şuan kota dolu Passat için dediler ve bizde hemen Ankara Eskihisar ile irtibata geçip siparişi oradan verdik. Ankara Eskihisar daki ilgi ve alaka çok daha iyi bence de.

Merak ettiğim bir konu var. Biz aracı sipariş verdik ve verirken bir form dolduruldu aracın hangi düzeyde olduğu ve araca hangi opsiyonların ekletildiği ile ilgili. Bu sipariş formu mudur. Değilse sipariş formu yollanmadı bize ve yollanması önem arz eder mi siparişimiz açısından. Ayrıca sipariş numaram var ve bu numara ile siteden kendi adım ile sorguladığımda Babamın adını vererek araç hakkında bilgi veriyorlar - yani sipariş sahibinin adını vererek- ki bu iyi bir şey sanırım, yani siparişin bizim üzerimize olduğu garanti sanırım.

Ayrıca bizim aracın üretimi tamamlanmış ve limana transferi için bekleniyormuş. Aracın hangi fabrikada üretildiğini canlı müşteri desteğinden mi öğrenmek gerekiyor.

Tekrar aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

aes08
15 04 2013, 21:46
Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Allah güzel günlerde binmeyi nasip etsin. :)

kagan06
15 04 2013, 21:53
Hayırlı olsun aracınız, güle güle kullanın.

Tekrar aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Aynen kardeşim sipariş numaraniz cikmis , uretimde bitmis, aracinizin hangi limana gonderildigini ogrenin gemi adini ogrenin onuda verdigim adresten gorusursunuz takip edebilirsiniz.

Sizin aracin gelmesinede cok az kalmis simdiden hayirli olsun , satis danismaniniz kimdi?



Samsung ile TePeTakLa gönderildi

knight87
15 04 2013, 22:05
Aynen kardeşim sipariş numaraniz cikmis , uretimde bitmis, aracinizin hangi limana gonderildigini ogrenin gemi adini ogrenin onuda verdigim adresten gorusursunuz takip edebilirsiniz.

Sizin aracin gelmesinede cok az kalmis simdiden hayirli olsun , satis danismaniniz kimdi?



Samsung ile TePeTakLa gönderildi

Tamamdır yarın ilk iş hangi fabrikada üretildiğini öğreneceğim;) tahmini ne zaman gelir ki acaba:mavi1 Teşekkür ederim :) sizinde aracınız hayırlı olsun.

Satış danışmanımız, ismini hatırlayamadığım bir hanımefendi idi. Sağolsun kendisi sipariş konusunda doğuş oto da ki görevlilerden çok daha ilgiliydi. Sizin satış danışmanınız kimdi?

kagan06
15 04 2013, 22:17
Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Allah güzel günlerde binmeyi nasip etsin. :)

Allah razi olsun daha iyisi sizlere , kazasiz belasiz.




Tamamdır yarın ilk iş hangi fabrikada üretildiğini öğreneceğim;) tahmini ne zaman gelir ki acaba:mavi1 Teşekkür ederim :) sizinde aracınız hayırlı olsun.

Satış danışmanımız, ismini hatırlayamadığım bir hanımefendi idi. Sağolsun kendisi sipariş konusunda doğuş oto da ki görevlilerden çok daha ilgiliydi. Sizin satış danışmanınız kimdi?



Benim iş karışık, ilk danışmanım Satış müdürüydü , işten ayrılmış. Allah dedim, benim sipariş patladı,

Hemen bayiiye gittim, allahtan siparişimi girip ayrilmiş:)

Daha sonra İlgi bey yeni girmişti işe, doğuş etimesguttan geçmiş, ilgilendi sağolsun, herşey iyi olmasada hayırlısı böyle oldu dedik aldık...

Benimle ilgilenilecek pek durum yoktu, zaten bilgi sahibi olduğum için sadece prosedürü gerçekleştirdik.


Ekleme:

Aracinizi en gec 3-5 mayista biniyor olursunuz, en erkende 25 nisan da binersiniz, aracin uretim yerini ogrenemezseniz şase no solerseniz ordan belli oluyor uretim yeri ;)

Samsung ile TePeTakLa gönderildi

Alper26
16 04 2013, 10:48
Hayırlı olsun kazasız kullanın. DCC'yi ben de merak edenlerdenim. Fırsatınız olduğunda ayrıntılı bir yorum bekliyorum sizden.

Emre_4758
16 04 2013, 10:58
Beklediğiniz araç sonunda gelmiş,hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız günlerde kullanın inşallah :)

kagan06
16 04 2013, 11:05
Hayırlı olsun kazasız kullanın. DCC'yi ben de merak edenlerdenim. Fırsatınız olduğunda ayrıntılı bir yorum bekliyorum sizden.

Allah razi olsun, amin,daha iyisi size.

DCC ile deneme yapacağım yağmurlar çıksın detaylandıracağım , su dolu çukurların derinliğini bilmeden ezbere giremiyorum:)

_______________


Beklediğiniz araç sonunda gelmiş,hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız günlerde kullanın inşallah :)

Çok şükür geldi , Allah razı olsun Amin inşallah kardeşim.Çok sağol

Samsung ile TePeTakLa gönderildi

aes08
17 04 2013, 21:48
Fotograflarını görmek isteriz :)

kagan06
17 04 2013, 22:42
Fotograflarını görmek isteriz :)

İnanin ilk aldigimda bayiide teslim yerinde beklerken cektim, birde benzin alirken cektim, kendim oturup cekemedim birturlu:) insallah denk gelir biraz cekim yapar eklerim.

Simdi evin onunde cekemiyorum, bahceli evimiz site icersinde, simdi iyiki yeni araba aldi derler diyerekten:)

Samsung ile TePeTakLa gönderildi

Batuhan06
17 04 2013, 22:57
İnanin ilk aldigimda bayiide teslim yerinde beklerken cektim, birde benzin alirken cektim, kendim oturup cekemedim birturlu:) insallah denk gelir biraz cekim yapar eklerim.

Simdi evin onunde cekemiyorum, bahceli evimiz site icersinde, simdi iyiki yeni araba aldi derler diyerekten:)

Samsung ile TePeTakLa gönderildi

Kagan bey arabanızın fotograflarını yayınlamak farz oldu artık :) Size diger konuda bir yazı yazdın bu arada

muhsinakpek_27
17 04 2013, 22:58
Hayirli ugurlu olsun.

kagan06
17 04 2013, 23:03
Kagan bey arabanızın fotograflarını yayınlamak farz oldu artık :) Size diger konuda bir yazı yazdın bu arada

Öyle gozukuyor , ama soz boya koruma yikama hepsini detayli paylasacagim, yanima birini alip zorla fotograf cektirecegim:)



Hayirli ugurlu olsun.

Allah razı olsun, daha iyisi sizlere olsun , Allah kazasiz belasiz binmeyi nasip etsin.

Samsung ile TePeTakLa gönderildi