PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ABT Tuning Yaptırmış olan var mı?



selseli
09 04 2013, 21:43
Merhaba,

aracıma tuning yaptırma konusunu yeniden gündeme almaya karar verdim. Forum Sponsorumuz Megachips başta olmak üzere opsiyonları araştırmaya başladım.

ABT: Vw onaylı ve yazılım atma işini yetkili servis yapıyor. Bakım için servise gidilsiğinde aracın ABT tuningli olduğu biliniyor ve servis yazılımı ona göre güncelleniyor. Fiyatının 4.200 TL civarında olması en büyük handikapı.

Megachips: Mehmet Bey'in yazılımlarının daha çok dizel araçlar için başarılı sonuçlar verdiğini duydum. Benzinli motorum nedeniyle karasız kaldım.

Revotech ve Evotech Avrupa menşeili büyük yazılım firmaları ve İstanbul'daki bayileri aracılığıyla yükleme yapıyorlar. Revo'nun turbo basıncını daha çok arttırdığı için motoru biraz daha yıprattığını öğrendim. Evo nun en uygun yazılım olduğu söyleniyor.

Maslak'ta ayrıca EcuFast, Paşa Tuning gibi custom yazılım yükleyen yerlerin olduğunu öğrendim. Nette araştırma yapınca memnun olmayanları da gördüm, çok övenleri de.

Bunların dışında başka yerlerde var. Yapmışken en verimlisini ve en sorunsuzunu yaptırmak istiyorum. Bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim?
Özellikle ABT ile ilgili tecrübesini paylaşacak arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.

Thief
09 04 2013, 21:46
Ben ecufast da yaptırdım yine formdan harunda ordan yaptırdı bn çok memmnm smdilik bir problem yok tavsiye edebilrm

selseli
09 04 2013, 21:50
Ben ecufast da yaptırdım yine formdan harunda ordan yaptırdı bn çok memmnm smdilik bir problem yok tavsiye edebilrm

Yeni değerleriniz ne oldu? Performans olarak stock değere göre nasıl bir fark hissediyorsunuz?

Thief
09 04 2013, 21:56
Yazılım yaptrdgm gün dyno kullanan arkadasnın babasının ölm yıl dönmü oldgu icin mezarlıktaydı cumartesi gidecegim ölctürmeye 0-103 km 7saniyede diyor suan gaza bastıgımdaki gücü kesintisiz hissediyorum basmadıgımda arabanın rahat güclü olusuda izlenmlerim arasında

estelya
09 04 2013, 23:50
Ben bu konuda cingözler tarafından ağzı yananlardanım bunun üzerine 2012 aralık ayında Dr Ecu ile irtibata geçtim şubat 2013 de Ankara'ya geldiğinde beni arayacağını söyledi ama birtürlü görüşemedik birkere daha aradım yurtdışındayım dedi birdaha aradım telefona cevap vermedi işleri yoğundur belki bana telefonda bayim var Ankara'da demişti bende artık güvenim yok, sizi çok övdüler dedim ama bir türlü nasip olmadı ABT olsun isterim 4200 Tl çok para ve ona bile güvenmiyorum nedeni yanlış hatırlamıyorsam 122 PS 200 tork olan aracı 160 PS ve 250 tork olduğu yazıyor broşürde,VW bayideki eleman bunun olduğunu söylüyor.
Dr Ecu ile görüştüm de bu böyle olurmu dedim, üzerindeki turbo ile bunun imkansız olduğunu söyledi ayrıca bu gücü ölçecek tek alet DYNO onunda verdiği değerlere inanmayın diyorlar onunda birsürü hilesi hurdası var bunuda anlamadım bu işe artık güvenim kalmadı fabrika 122 mi çıkartmış bu böyle 160 PS mi, 210 PS mi çıkartmış buna inanıyorum artık bir ara arabamı satıp higline 1.8TSI almayı düşündüm nedeni fabrikasyon 160 ona göre turbo konmuş silindir çapı vs hep bu yönde üretilmiş ben burada bu işi yapan arkadaşları kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın ABT yi bende merak ettim maliyeti yüksek olduğu için araştırmasınıda yapmadım kullanan arkadaş varsa yorumlarını bende merak ediyorum saygılarımla.

dirlik
09 04 2013, 23:58
Lütfü abi en sonunda cüneyt arkin gibi "yeminimi bozdum üleyn" diyerek 200 hp lik cc alacaksin gibime geliyor, hadi hayirlisi bakalim.

estelya
10 04 2013, 00:14
Lütfü abi en sonunda cüneyt arkin gibi "yeminimi bozdum üleyn" diyerek 200 hp lik cc alacaksin gibime geliyor, hadi hayirlisi bakalim.
Yok abi biz kim CC almak kim alırsam en donanımlısını almak isterim oda 100.000 tl yi bulur ülkemizde malum vergi cenneti, Allah gördüğümüzden geri bırakmasın bu bana yeter abi bu araç benim hobi aracım ufak tefek değişikliklerle devam herşey nasip kısmet ve bundan ötesi yok ne yaparsan yap.hayırlısı olsun cümlemiz için .