PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracin uzerindeki sari pasa benzer lekeler



Sesamo75
25 03 2013, 22:23
Selam arkadaslar,
Sizlere bisey sormak belki aranizda tecrube eden varsa faydalanmak istiyorum.
Aracim passat variant beyaz renk, gecen gun on kaput tavan ve arka tampon olmak uzere her yerinde kucuk pasa benzeyen sari lekeler fark ettim. İtiraf ediyorum 6 ay olmasina ragmen cok fazla yikama olayina giremedim..
Bu lekeleri islatip iyice uzerine bastirarak silince iyice hafifliyor ve bazilari yok oluyor. Aracin uzerinde bez gezdirince puruzleri hissediyorsunuz.. Bi arkadasin tavsiyesi uzerine elma sirkesi uyguladim hatta direk lekelerin uzerine doktum sildim ama boyaya zarar veririr diye cok da ugrasmadim..
Park ettigim yerde kucuk bi cam agaci var, ruzgarla beraber acaba recine mi bulasti ya da sundurma altina durdum da pas mi akti aracin ustune bi turlu cozemedim olayi. Sizlere sorum bu lekeler ne olabilir bi de ne tavsiye edersiniz?
Herkese iyi aksamlar!

Emre_4758
25 03 2013, 22:40
Aleyküm selam Eren bey,
Bana kalırsa boya üzerinde gördüğünüz şeyleri kendi yöntemlerinizle çözmeye çalışmayın,geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olabilirsiniz.En iyisi yetkili servise durumu danışın,ne olduğunu anlasınlar ona göre çözüm üretirler.Saygılar :)

srcn09
25 03 2013, 22:47
Yetkili servislik bir durum yok :)

Kil edinebilirseniz kil boyanızı tertemiz yapıcaktır bütün pürüzlerden kurtulursunuz

Thief
25 03 2013, 22:54
Sonax gibi uygulama merkezlerine arabayı yıkatırken söyleyin aradan cıkarıyorlar ben öyle yapıyorum :)

d.berkay
25 03 2013, 23:49
O lekeler büyük ihtimalle reçine..
En kolayı kil uygulaması. Alıp kendiniz uygulayabilirsiniz. Daha sonra aracı yıkayıp birde wax uygularsaniz tadından yenmez. :)

estelya
26 03 2013, 00:10
Benim amcamın oğlunda Sedef beyaz onun iş yerinde pik döküm yapılıyor Demir tozları arabaya yapışıyor ve gece nem oluyor oda pas yapıyor onun lekeleri cifle çıkartmaya çalışmış araca zarar verirsin dedim havalar düzelsin bakarız çaresine dedim ben önce kil sonra makine ile ince bir pasta sonrası vax düşünüyorum sizce nasıl olur.

SELÇUK
26 03 2013, 00:24
toplu iğne başından biraz büyükse çamdan gelmiştir.

cam ağaçlarının yoğun olduğu yerlerde oluyor genelde bu lekeler

Nanolex
26 03 2013, 00:26
Kil bu konuda kesin cozum, kili surerken quick detailer muadili birsey sikarsaniz cizmeden arinabilirsiniz o lekelerden. Sonax a birakirsaniz da ya kil uygulanir yada aracin uzerine jant temizleyici sikarlar 2 sinden biri.

Demir tozlarini cikartmak icin Sonax in Jant temizleyicilerini aracin uzerine islakken sikip kurumasina izin vermeden durularsan IronX ve muadili urunler kadar etkili olur. Hatta neredeyse ayni seyler ama IronX gibi urunlerde konuya cozum buldular, sonax la kokuya katlanmaniz gerekir.

d.berkay
26 03 2013, 02:24
Benim amcamın oğlunda Sedef beyaz onun iş yerinde pik döküm yapılıyor Demir tozları arabaya yapışıyor ve gece nem oluyor oda pas yapıyor onun lekeleri cifle çıkartmaya çalışmış araca zarar verirsin dedim havalar düzelsin bakarız çaresine dedim ben önce kil sonra makine ile ince bir pasta sonrası vax düşünüyorum sizce nasıl olur.


Gayet güzel olur. Eğer bulma imkanınız varsa pas lekeleri için en iyi çözüm IronX veya IronCut tarzı PH nötr bir ürün. Pas izlerini diğer metal döküntülerini direkt olarak temizliyor.. Daha sonra yine kil ve polisaj yaparak koruma uygulayabilirsiniz..

Taner Göde
26 03 2013, 09:04
Ekim 2011'de AYKAN'dan sııfr aldığım PASSAT VARIANT da komple benek benek sarı pas lekeleri ile kaplı gelmişti. Satıcının ifadesine göre araç TIR'da gelirken alt katta bulunuyormuş fakat yolda yağmur yağmış ve TIR bir süre beklemiş. treylerin eski ve paslı olması damlaların araca sıçramasına ve boyaya nüfuz etmesine sebep olmuş. Araç teslim edilmeden önce komple pasta-poliş ve boya korumadan geçirildi, yine de benim hassas gözlerimden birçok yerdeki bu sarı pas lekeleri kaçmadı.

manager41
26 03 2013, 11:30
Bende aynı problemden mizdaliptim ve deneme yanılma yöntemiyle problemin çözümünü buldum. Yukarıda bir çok arkadaşta aynı çözümü önermiş.. Kil...

Konuyla ilgili açmış olduğum topic.

http://www.passatturkiye.com/ic-dis-yikama-detaylari/5094-recine-temizligi-amp-kilcal-cizik-giderme-yardim.html

Sesamo75
26 03 2013, 19:52
Arkadaslar,
Herkese ayri ayri tesekkurler dediginiz gibi kil uygulamasina en kisa zamanda girisecem.

Taner Bey,
Galiba benim de aracim ayni durumdan muzdarip olmus, ben alirken farketmemistim. bahcede on tampon tarafinda bulunan cam agacindan recine bulassa arka tampona kadar yayilmaz. Ayni arac, ayni Aykan, aradan bir yil gecmis degisen birsey yok, hos nasil bi iyilestirme yapabilirler ondan da emin degilim. Kil arti sonax olayina girip geri kalani sineye cekelim o halde.