PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bluemoition dizel



thebird
23 03 2013, 21:05
slm foruma yeni üye oldum. şuan golf 5 1.6 mpı kullanıyorum. önümüzdeki hafta yeni passatımın siparişini vereceğim ancak hala 1.4 tsı ile 1.6 tdı arasında gelip gidiyorum. yılda ortalama 13.000 km yapıyorum dizele değermi?
ayrıca öğrenmek istedğim araştırdığım kadarıyla dizel motorlu araçları çalıştırdıktan sonra ve stop etmeden önce bir dakika kadar rölantide çalıştırmak gerekliymiş (özellikle soğuk havalarda). ancak passat da blumoition olduğu için zaten motor rölantide çalışmadan stop edecektir. bu durum blumoitionlar için söz konusu değilmi?
ilk defa dizel araç kullanıcam tereddütteyim. ayrıca dizel benzinli bakım masrafları arasında çok fark var mı?

Alper26
23 03 2013, 21:54
Öncelikle belirteyim vw grubu bir araca sahip değilim. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.

Yılda 13 bin km az değil. Kabaca Benzinli ve dizel karşılaştırması yaparsak 2,5- 3 yıl gibi bir sürede dizele verdiğiniz fazladan para eşitlenir.

Start stop sistemi aracın motoru tam ısınmadan devreye girmiyormuş. Onun için bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kaldıki bu sistemi aracı çalıştırdığınızda kapatıp - açabiliyorsunuz.

Dizel ve benzinli bakım konusu hemen hemen aynı. Benzinli biraz daha ucuz(muş)

Not: Karşılaştırmam 1.4 TSİ 160 Bg ile 1.6 TDİ 105 bg Comfortline arasındadır.

GnomonHelios
23 03 2013, 21:55
Hoşgelsiniz, yılda 13 bin km az bir yol demek 1.4 TSI alabilirsiniz, aradaki fiyat farkına göre karar vereceksiniz siz yakıtınızı düşünüp. Artık benzinli ve dizel motorların hepsi start-stop sistemli geliyor dolayısı ile sizin aracınızda stop edecektir trafikte beklerken, araç belirli motor ısısına gelmeden stop etmiyor zaten, dizel araçlar için ilk çalıştırışta ve kapatmadan önce bir süre bekleyin diyorlar ama ben genelde çalıştırır çalıştımaz hareket ediyorum, bugüne kadar bir zararını da görmedim. Dizel motorlar hassas olduklarından bakımlarını özellikle orjinal vw servislerinde yaptırın ve dizel alırsanız benzincinizi iyi seçip hep ondan yakıt alın. Dizel motorlu araçların arızalarında çıkarttıkları masraflar da yüksek olduğundan mutlaka 2 yıl ekstra garanti alın.

beyaz güvercin
23 03 2013, 22:02
Merhabalar hoşgeldiniz...Yılda 13.000 km hiçde çok değil,,,bencede benzinli daha hesaplı olur,tabiki bu benim düşüncem...Karar sizindir...İyi forumlar...

thebird
24 03 2013, 18:51
Dizel bluemotion kullanan varsa cevap verebilir mi. Bu aracın kullanma kılavuzunda çalıştıktan sonra hemen hareket etmeyin veya durunca hemen stop etmeyin yazıyormu?

srcn09
24 03 2013, 19:21
Dizel bluemotion kullanan varsa cevap verebilir mi. Bu aracın kullanma kılavuzunda çalıştıktan sonra hemen hareket etmeyin veya durunca hemen stop etmeyin yazıyormu?

Benzinli -dizel farketmez turboya sahip tüm araçlarda , turbo sağlığı ve motor sağlığı açısından çalıştırdıktan sonra yazın 15-20 saniye , kışın 45 -60 saniye beklemekte fayda var , stop etmeden önce ise her zaman 30 saniye beklerim performanslı kullandıysam 60 saniye beklerim

kagan06
24 03 2013, 20:47
Dizel bluemotion kullanan varsa cevap verebilir mi. Bu aracın kullanma kılavuzunda çalıştıktan sonra hemen hareket etmeyin veya durunca hemen stop etmeyin yazıyormu?

Eger surusunuzde kisa mesafe kullaniliyorsa , yani misal işe 5 km yapip gidiosaniz , dizel isindikca az yakan bir motor oldugundan menziliniz şoyle 15-20 km ise dusunun derim ( dizel arac kullanmadim ama arastirmalarim sonucu buna ulastim )

Satarken nasilsa dizel aldiginiz fiyati koyarsiniz diye dusunuyorum , birde gaza fazla basmaya basladiginizda dizel yakit artar ama benzinli yakit artarak artar :)

Bende hesaplarken soyle dusundum ; %20 benzin-dizel fiyat farki var , %20 civarida 100 km de yakilan yakitin hacimsel farki var ...

Benim sattigim arac lpg'liydi ve tasarrufum %40 civariydi , dizelide bu yuzden tercih ettim.
Aracim benzindeyken basmaya korkuyordum ibreye gidiodu gozum, ama lpg gecince gazlayirdum surekli:)
Ve rahatca km yapabiliyordum, bu rahatligi gordugumden biab benzinli arac dusunmedim:)

Samsung ile TePeTakLa gönderildi

thebird
24 03 2013, 21:42
Verdiğimiz bilgiler için teşekkürler