PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford C-Max ile 700km lik tecrübem



VW_Passat
16 03 2013, 19:48
Yillik ve haftalik raf bakimlari kontrolü icin benimle birlikte 2 arkadas daha Raf Kontrolcüsü olarak (Regalprüfer) bizim Sirketin Saarwellingen deki deposuna gittik 3 günlügüne. Dün 10 saatlik kurs gördük ardindan bizim Sirketin Saarwelling en deki Ford deposuna girdik. Bizim sirket Ford Focus ve C-Max in Ön Farlar, Arka Lambalar depolaniyor ayni anda Ayna ve Ayna kaplamasi aracin Rengine göre son montajina göre montaj olup Ford Saarwellingen üretim tesisine arac üretilmeden 45 dakika önce Kamyona yüklenip 2km uzakliktaki Ford üretim yerine gidiyor ve arac üretilmeden 12 dakika önce Banda variyor parcalar.

Sirket kiralik araci bana zimmetlediyiicin gidis gelis ve oralarda gezmeyi dahil ben sürdüm yani 700km yol yapmisiz :)

Ford C-Max 1.6 Ti VCT 125PS 5-Vites Manuel Champions League Edition
Turuncu Renk

Opsiyonlar:

- Ön Cam isitmali
- Ön Koltuklar isitmali
- Klimaotomatik cift bölgeli isitma
- Ford Navigasyon Sistemi, Bluetooth Telefon Sistemli ve Sesli komutlu
- Elektronik katlanir yan aynalar (Kapilari kilitleyince aynalar katlaniyor, Passat gibi degil)
- Park Sistemi arka
- Arka Camlar 65% karartilmis


Izlenimlerim;

Ah PASSAT im ahhh, 3 gün odun gibi gecti sensiz. Sunu anladim gördük ki is arkadaslari ben PASSAT daki komfora Asistanlara cok alismisim ! Ya kücücük araci koca yere Park edemedim daha nediyeyim :utan. Ama koca araci bir hamlede Park Assist veya Rear Assist sayesinde cat diye 10 saniye de Park ediyorum :sor1.

Ilk gün Arkadaslari Cin Lokantasina götürdüm acikmislar hafif yokuslu idi biz araca bindigimizde ben Anahtar yuvasini ararken arac geri geri yola dogru kaydi benim haberim bile yok yandaki arkadas panikle El freni ararken cektide kurtulduk ana caddeye kaymaktan :hh:hh. Elektronik Mekanik Park freninden normale gecersen olacagi budur. Adim cikti yolda taktilar bana adim cikti :).

Motor
Gelelim esas konuya, arkadaslar kim nederse desin Tork bir Motorun olmazsa olmazlarindan dir. 1.6 125HP Motor o kadar hantal di ki anlatamam size, dip Gaz gidiyom arac inliyor en düsük vitesle Otobanda arac solladim düsünün artik. Yakit tabiki 8.0l/100km den asagiya düsüremedim. Hiz denemesinde ise 190km/h da isi bitirdi (GPS ile ölcüldü 188km/h). Ama bu hiza ulasmak icin epey bir uzun yol gerekiyor. Tork yok, Torksuz bir arac zevk vermiyor gercekten. Neredeee o 320Nm tork :). Arac adeta yakit yakiyordu ve Otobanda Motor sesi 5.Vites de Yüksek devirde gittigimiz icin cok ses yapip rahatsiz ediyordu ! Benzin Motorlar saniyede 90°C dereceye ulasiyor bu olay cok hosuma gitti dogrusu :).

Sanziman
3 günde sunu anladimki, ben Otomatik sanzimansiz yapamayacagim :). Araci hic birdefa Stop ettirmesemde ne o yaw Debriyaj a ikide birde ögle basip durmak, kirmizida bile Debriyaj da idi Sol ayagim paslandigindan agradi acikcasi. Ama yinede Vites gecisleri cok güzel di C-Max in yani hic bir defa Stop ettirmedim bile. Tek sorun Geri Vitesi buda aliskanlik meselesi :). Arada Sanzimani cirtlattim dogrusu :)). Yani sunu diyeyim ben Otomatikten baska araca binemem yaw :sor1. Vites gecisleri Sanziman - Debriyaj - Gaz meselesi yüzünden sarsintili geciyordu dogrusu :))

Ön Cam Isitmali
Ön cam isitmanin telleri cok rahatsiz edici kesinlikle ! Günesli havada ve Gece karsidan isikla biri gelince telleri görüyorsun Camda ! Diger türlü gözüne takilmiyor ama kesinlikle Kizilötesi isitmali camdan baska Cam alinmaz bence ! Ayrica Ön Cam isitma cok yavas calisiyordu, Ön camdaki buzlari 4 dakikada zor eritti.

Multimedia ve Navigasyon Sistemi
Navigasyon Sistemi cok güvenilir calisiyor diyebilirim ve hizli Rota hesapliyor kesinlikle. En güzel yönü Sistemin Radyo dinlerken Hiz Limitlerini Gösteriyor Haritada degilken. Ama Harita ile aracin pozisyonu biraz farkli farkliydi yani 3 defa gidecegim yönü kacirdim :o

Ses ve Komfor
Arac cok komforlu, Yaylarini söküp Passat a takabilirdim dogrusu :)). Ama Virajlar da Passat la 60km/h ile dönüs yaptigim yerde Ford la 40 yapiyordum cünkü arac yan yatiyordu :). Ses konusunda ise, Siz Passat a yatin kalkin dua edin. Bizim araclar da masallah yol sesi diye birsey yok, heleki Motor duyulmuyor bile. Ama Ford C-Max da dedigim gibi cok yorucu oluyor Ses :). Amaaaa Ford da ki Gögüs kalitesi PASSAT da yok ! Yigidin hakkini yeme tikirti sesi duymak mümkün degil :). Yüksek oldugu icin arac yukaridan görüyorsun.

Klima
Klima Panelinde isiklar yanmadigi icin acik kapali oldugunu fark edemiyorsunuz ! Dijital yerinde gösteriyor ama buda insani sasirtiyor ve sürüsünü adeta etkliyor. Bence burada Ford degisime gitmeli.

Diger
Passat a gercekten cok alismisiz ! Bugün araci Sirkete Park ettim Babam almaya geldi nediyeyim size Araci eve ben sürdüm gercekten Motor tepkisi, Otomatik sanzimanin güzelligi bile farkli.

Bunlarda Resimler;

http://i.imgur.com/ys5GQBJ.jpg
http://i.imgur.com/v6aN84N.jpg
http://i.imgur.com/t76SmVY.jpg
http://i.imgur.com/qFSaN7x.jpg
http://i.imgur.com/z1b8EcE.jpg
http://i.imgur.com/65hWGRa.jpg


Unuttugum seyler vardir sorunuz olursa sorun :)

solarapex
16 03 2013, 20:38
Benim Focus da direksiyon kaplaması (senin resimdeki direksiyomla aynı) dökülmeye başladı.Araç daha 3 aylık

VW_Passat
16 03 2013, 20:46
Benim Focus da direksiyon kaplaması (senin resimdeki direksiyomla aynı) dökülmeye başladı.Araç daha 3 aylık

Direksyon simidi acikcasi bana daha kaliteli geldi, ayrica Servosu daha yumusak di benimkinden (Lastik farki var kesin !). Ilginc 3 ayda dökülmesi :))

solarapex
16 03 2013, 20:50
Parlak bölgedeki kaplama dökülmeye başladı Yasin.Direksiyonun kendisinde sorun yok

VW_Passat
16 03 2013, 20:57
Parlak bölgedeki kaplama dökülmeye başladı Yasin.Direksiyonun kendisinde sorun yok

Heh bak, bu Direksyonda o kisimda sorun olacagini tahmin etmistim ama !

drozia
16 03 2013, 21:07
Bunun ibreleri de maviymiş:))

VW_Passat
16 03 2013, 21:46
Bunun ibreleri de maviymiş:))

Evet tüm isiklandirmalar maviydi :). Ama yinede FORD :)

fatih23
16 03 2013, 22:57
ne yani şimdi atasözü yalan mı diyor ?
alırsın ford olursun lord
:)))))))

saydalan
16 03 2013, 23:06
Atalar yalan söyler mi hiç! :p

aes08
16 03 2013, 23:18
Düz alacağım diyordun Yasin abi :) 700 kmde bezmişsin manuelden :))

VWfromFL
17 03 2013, 00:04
yahu manuelden 700 km de bezilir mi Yasin :))

akorkmaz11
17 03 2013, 00:16
Evet tüm isiklandirmalar maviydi :). Ama yinede FORD :)

ford iyidir yasin...yalıtım vs bazı yerlerde olması gereken gibi değil ancak ford bence iyi bir markadır. 10 yıl kullandım, bakım harici hemen hiç masraf yapmadım, servise gitmedim..
passatla 2 yılda servis ustalarıyla tanış oldum resmen...:down

VW_Passat
17 03 2013, 00:29
ford iyidir yasin...yalıtım vs bazı yerlerde olması gereken gibi değil ancak ford bence iyi bir markadır. 10 yıl kullandım, bakım harici hemen hiç masraf yapmadım, servise gitmedim..
passatla 2 yılda servis ustalarıyla tanış oldum resmen...:down

Sunu diyeyim Ahmet abim,

Ford Mondeo Tourer sürmüstüm daha önce 2.0 TDCI Motorlusunu, o kapiyi acinca teneke sesi beni cok rahatsiz etti acikcasi. Yani kötü araba demiyorum ama C-Max tamami ile Passat i arattiriyor adeta. Diger türlü hosuma giden noktalarini yazdim zaten.

Tamirhane konusunda birsey diyemeyecegim, cok sükür epeydir benim Arac Tamirhaneye gitmedi izinden geldigimden beri sorun yok cok sükür :).

VW_Passat
17 03 2013, 00:32
Düz alacağım diyordun Yasin abi :) 700 kmde bezmişsin manuelden :))


yahu manuelden 700 km de bezilir mi Yasin :))

Manuel in avantajlari masraflari az olmasidir. Ama gercekten Otomatik in komforunu bu 700km de bulamadim dogrusu. Heleki 1.6 Motor da sürekli Vites degistirmem gerekiyordu, rampada araba cekmiyordu 4. Vites e attim Otobanda mecbur abartmiyorum, yanimdaki Arkadaslarda inanamadi :). Yani Vites hevesimi aldim su 4 yil Otomatik e devam artik :))

Kenny1453
07 02 2015, 13:14
merhabalar ,
Şuan Bizde 2.5 yıllık 47 bin kmde Ford c-max titanyum x + otomatik park sis. 1.6 tdci 115 hp 275 nm tork 6 ileri manuel sahibiyiz. motor dizele göre baya sessiz ve seri vites geçişleri rahat araba yan yatıyor demişsiniz bizim araçta o olay yok rizede yaylara cıkarken kaç kere sert virajlara yüksek hızda ne esp actı nede yan yattıtabi bunda lastiklerin etkisi olabilir şimdi diceksiniz burda ne işin var :D aracı satıp otomatik higline golf almayı planlıyoruz istanbulda manuel ne kadar seri ve yumuşak olsada bir otomatik gibi rahat olmuyor tabiki.

saydalan
28 03 2015, 22:00
C-max tabi ki passatı aratır. Çünkü focus platformu üzerine geliştirilmiş, focus kalitesiyle üretilmiştir. C sınıfıdır. Jetta veya golf (özellikle golf plus ile) karşılaştırılması gerekir.

D sınıfı passat muadili mondeodur. Mondeo platformu üzerine geliştirilmiş s-max kullanıp onu passatla kıyaslarsanız daha doğru olur. S-max ülkemizde pek bilinmez ama yurt dışında makam aracı olarak kullanan bakanlar vardır. S-max, u dönüşü çapı ve dsg olmayan otomatik vitesi dışında hiçbir yönden passatı aratmaz. Hatta başka araç beğenememeye başlarsınız. Alışkanlık yapar.

Yol tutuş konusuna gelince, VW elektronik yardımlarla çok güzel yol tutar. Ford ise doğru mühendisliğe bağlı mekaniği ile yol tutar. Çoğu zaman esp vs. 3 harflilere iş düşürmez. Bu nedenle sürüşü muadilinden bir tık daha zevklidir. VW de direksiyon ile tekerlek arasında bir teknoloji ve sistem olduğunu hissedersiniz. Yolu şoföre pek yansıtmaz, süzülerek gidersiniz. Fordda ise direksiyon doğrudan tekere bağlı gibidir. Yolu daha iyi hissedersiniz. Bu da bazılarına daha keyifli gelir.