PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ultrasonic Iridium Buji



dirlik
14 02 2013, 01:21
Merhaba arkadaşlar;
Arkadaşlarımızın isteği üzerine ve benim de faydasını görmem nedeniyle bu konuyu açtım.
Ultrasonic Iridium Buji .
İridyum buji olarak bir çok marka var ama hiçbiri bu buji kadar randımanlı değil. Nereden biliyorum çünkü idurmaz nickli İsmail abi de 300 hp ye çıkardığı 2.0 TFSI passat vardı ve bir çok markayı denemişti.İsmail abi bana da bu marka bujiyi tavsiye etti. Önce abi 1.6 FSI motorda ne yapabilir ki bu buji dedim ama sonra denemeye karar verdim.
Bu bujinin satışını yapan Çanakkkale deki Ozan isimli arkadaşla temasa geçtim ve estelya(lütfü) ve benim arabam için 2 takım buji siparişi verdim. 5 ay önce takımına 165 TL gibi bir fiyat verdik.
Çanakkale deki arkadaşta bize uygun bujinin elinde kalmadığını ancak bu işi beraber yaptıkları Denizlideki Mustafa Bey in (ingilizce öğretmeni çok efendi bir insan) elinde olduğunu ve ona gönderttireceğini söyledi.

estelya nikli Lütfü kardeşimin arabası 1.4 TSI için bujinin son kodu FZR 6 olan bujiyi gönderdiler. (FZR yi yanlış hatırlıyor olabilirim, yarın kutusuna bakarım)

Bana da özellikle denemem için FZR 5 kodlu bujiyi gönderdiler. Bujiyi taktım, çekiş gidiş süper ancak yakıt değerlerim yaklaşık 1,5 litre arttı. 1 hafta sonra tam adamları aramayı düşünürken Denizli den Mustafa Bey aradı, yorumlarımı aldı ve hocam size de ZFR 6 (yani sonu 6) olan bujiyi göndereceğiz dedi ve ücretsiz gönderdi. Daha sonra ben de söktüğüm sonu 5 nolu olan bujiyi kendilerine gönderdim.
(Sağolsun çok ilgilendiler. Ömrümde bu kadar malının arkasında duran,geri dönüt, yorum alan, memnuniyeti teyit eden ve ilgilenen bir satıcı görmedim)

Sonuç olarak şimdi sonu 6 olan (ZFR 6) bujiyi kullanıyorum. Yakıt orjinal BOSCH marka 4 tırnaklı bujilere göre yarım litre kadar düştü ve çekiş arttı. Evimin yakınında her zaman 1. vitese düştüğüm rampayı 3. vitesle çıkıyorum, harika bir şey. Taktırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız zaten.
(bujinin kodu tam olarak ZFR 6 mıydı FZR 6 mıydı hatırlayamadım kutusu var arabada ama sonu kesinlikle 6 numara)
yani bizim arabalara;
gerek 1.4 TSI lara gerekse 1.6 FSI lara uyan bujinin kodunun sonu 6 olacak.

İlgilenen arkadaşlara Denizli deki Mustafa Bey in veya Çanakkale deki Ozan Bey in telefon numaralarını verebilirim.
Kendileri de bir gün bu konuyu okurlarsa tekrar teşekkür ederim.


Ultrasonic Iridium Buji

Basit Bir Buji Değişimi ile Aracınızın Performansını Pekala Arttırabileceğinizi Biliyormuydunuz?
Bujinizi Ultrasonic iridyum buji ile değiştirin, Aracınız kesinlikle daha iyi bir performans sergileyecek!!!
Siz de bunu aracınızda hissedecek ve göreceksiniz!

Ultrasonic İridyum Bujinin Farkını Anında Aracınızda Hissedeceksiniz!!!
* Daha fazla çekiş gücü ve performans!
* Yokuşlar size düz gibi gelecek, aynı yokuşu +1 vitesle çıkabileceksiniz!
* Araçları sollarken daha rahat geçiş yapacaksınız!
* Klimanızı açtığınızda vites düşmek zorunda kalmayacaksınız!
* Aynı birim yakıtla daha fazla km gideceksiniz!
* Aracınızın ivmelenmesi artacak!
* Daha çabuk toparlayacak!
* Daha sessiz ve sarsıntısız çalışacak!
* Emisyonları iyileşecek!
* Motoru temiz, daha iyi bir aracınız olacak!
* Daha uzun kullanım ömrü olduğundan bakım maliyetinizde düşecek!

İçten Yanmalı Motorlar ve Yanma Verimliliği Konusunda Bilgilerimizi Derinleştirelim!
1876 yılında Alman mühendis Nikolaus Otto tarafından bulunan benzin motorları o dönemlerdeki %3-5′lik verimden bugün en iyi bir Ferrari motorunda %20′lere kadar çıkartılmıştır.
Enerji verimi, tüketilen yakıtın kimyasal enerjisinin üretilen mekanik enerjiye oranı olarak tanımlanır ise, Modern turboşarjlı motorların yaklaşık verimi %20 dir. İçten yanma termodinamik olayının teorik maksimum verimi %35-40 olduğu göz önüne alınırsa, geriye kalan %20lik enerjinin %10′u aktarma organalarına(arkadan itişli bir otomobil için), %5′i pistonların ataletine ve sıkıştırmaya, %5′i sürtünmeye ve %60 kadarı da ısı olarak dışarı atılıp tamamen boşa harcanmaktadır.
Yani tekerleklere iletilebilen verimli güç ancak harcanan yakıtın oluşturduğu enerjinin %20′si kadar olabilmektedir.
Dolayısı ile alınabilecek birkaç önlem ve daha verimli yanma ile bu verimi arttırmak, yakıt tasarrufu ve güç artışı sağlamak hiçte zor değildir. Elbette motor yağı ve filtresi, hava filtresi, buji ve buji kabloları, Oksijen sensörü gibi rutin bakımlar ve bu bakımlarda kullanılan ürünlerin ve kullanılan yakıtın kalitesinin yakıtın verimli yanmasında ve motor ömrü üzerindeki etkisini unutmamak gerekir.
- Benzin motorunun doğru ve verimli çalışması için, buji kıvılcımı mutlak surette güvenilir bir şekilde ateşlenmek zorundadır.
Örneğin bir ateşleme atlaması, bütün bir silindir dolusu yakıt-hava karışımının yanmadan egzoz sistemine ulaşmasına ve ancak orada, katalizatörün içinde yanmasına yol açabilir. Sadece az sayıdaki birkaç ateşleme atlaması bile, katalizatöre hasar vermeye ve hatta katalizatörü tamamen kullanılmaz hale getirmeye yetebilir.

- Dahası, kıvılcım tam doğru anda ateşlenmek zorundadır. İdeal ateşleme noktası, pistonun en yüksek noktasına ulaşmasından hemen önce ve sıkıştırmanın en fazla olduğu andır. Fazla erken ya da fazla geç bir ateşleme noktası, motorun verimliliğini olumsuz etkiler ve sonuçta yakıt tüketiminin artmasına ve egzoz emisyonlarının yükselmesine neden olur.
ERKEN ATEŞLEME VE DETONASYON (VURUNTU):Yanma odasındaki sıkıştırılmış hava/yakıt karışımın düşük verimle yakılması sonucu yakıt içerisinde bulunan karbonun sebep olduğu piston ve eksoz valflerinde biriken kurumun ısınması sonucu buji ateşlemeden kendi kendine yanmaya başlamasıdır. Buji çaktıktan sonra oluşan alevin; bir alev cephesi halinde yanma odasının diğer kısımlarına ulaşmadan, başka noktalardan karışımın tutuşması sonucu detonasyon oluşur. Şehir içinde sık sık duruş ve kalkış yapan otomobilde oluşan karbon birikintisinin fazlalığıda detonasyona neden olur. Detonasyon sonucu; piston, piston kolu, krank mili ve yataklar üzerine fazla yük biner, motor parçaları kısa sürede aşınır hatta kırılabilir, motor gücü düşer ve yakıt tüketimi artar.
(LPG)Gazın Yanması;
Benzinin yanmasından çok farklıdır ve bu nedenle özel olarak bu koşullara göre adapte edilmiş bujiler gerektirir.

- Gaz-hava karışımlarının tutuşturulması daha zordur. Daha yüksek ateşleme gerilimi gereklidir ve ateşleme bobinlerinin devre dışı kalma riski artar. Bu duruma, daha düşük ateşleme gerilimiyle yetinen iridyum yongalı bir ince orta elektrodu çözüm getirir.
- Gazın yanması sırasında daha yüksek sıcaklıklar meydana gelir. Yaygın kullanılan elektrot ve gövde malzemeleri daha çabuk yıpranır, Ultrasonic Iridium bujilerinin orta elektrodu üzerinde kullanılan iridyum için bu durum geçerli değildir. İridyum asil metali dünyanın en sert metallerinden biridir. İridyum ancak 2450 °C'den itibaren erimeye başlar ve kıvılcım erozyonuna karşı çok dirençlidir. Bu asil metal ayrıca, orta elektrodu 0,5mm kalınlık ile çok daha ince tasarlamaya ve bu sayede yanma odasındaki alev cephesinin daha iyi yayılmasına katkıda bulunur, orta elektrodun ince olması sayesinde çok düşük bir ateşleme gerilimi ile yetinir, ateşleme bobinlerinin yükünü azaltır ve yanma odasının en dış alanlarına kadar en iyi yanma gerçekleşmesini sağlar.
- Kurum oluşumlarının kendi kendini temizleme sıcaklığının altındaki sıcaklıklarda da ortadan kaldırılmasını sağlar.

- İşte bu yüzden kullandığınız yakıtın her damlasının çok değerli olduğunu,
- Yanma odasına giren yakıtın nadiren tam olarak yandığını,
- En son teknolojiyle donatılmış günümüz araçlarında dahi bu sorununun var olduğunu,
Çünkü;
- Bujinin dakikada 500 ila 3.500 kez ateşleme yaptığını, anlık kıvılcım sıcaklığının 2500-3000 dereceye ulaştığını ve standart bujilerin giderek düşen verimle bu tempoya ancak 8-12bin km dayanabildiğini,
- Ultrasonic iridyum bujinin verimli yapısını standart bujilerden en az 3-4kat daha uzun süre koruduğunu, ve yanmadan atılan yakıt miktarını azaltarak başka bir ifade ile daha verimli yanma sağlayarak hem yakıt tasarrufu hemde güç artışı sağladığını,
- Ultrasonic patentin Titan füze sistemlerine bilgi sağlamış Eng.David Wofsey'e ait olduğunu,
- Bir buluşun patente hak kazanabilmesi için şu iki önemli özelliğinin olması gerektiğini :
1-) Yenilik
2-) Tekniğin bilinen durumunun aşılması,
- Ultrasonic iridyum bujinin bu özelliklerde Us 5610470 no patentli bir tasarım dizaynı olduğunu,
- Bu eşsiz tasarımı sayesinde Ultrasonic iridyum bujinin alev cephesini optimal yaydığını,
- Bu sayede; daha iyi yanma sonucu oluşan motordaki performans ve güç artışını Anında hemen aracınızda algılayacağınızı biliyor musunuz?

Ultrasonic İridyumun diğer iridyumlardan farkları ve Üstünlükleri:
1-) Yanma, diğer iridyum bujilerde sadece çevresel yönde gelişir.Ultrasonic iridyumda ise yanma hem çevresel ve hem de doğrusal yönde gelişir! Ultrasonic iridyumdaki bu yegane özellik sayesinde yakıt daha etkin ve verimli yanar!
2-) Fark iridyum bujide değil, fark Ultrasonic iridyum bujidedir, çünkü; Diğer hiç bir iridyum bujinin patentli ultrasonic özelliği bulunmamaktadır!
3-) Patlama diye tabir ettiğimiz şey aslında bir çeşit yanmadır, yanıcılar basınç altında atmosfer basıncında olduğundan daha hızlı yanarlar. Bir petrol buharı / hava karışımı gerçekte oldukça yavaş yanar, dolayısıyla yanma odasının merkezindeki bir bujinin ateşlenmesi ile alevin yanma odasının kenarlarına ulaşması arasında geçen zaman yaklaşık olarak 10milisaniyedir. Bu süre size çok uzun gelmeyebilir. Fakat motorunuzun dakikada 6000 devir ile döndüğünü düşünürseniz motorun bir tam çevrimini de yaklaşık olarak bu sürede tamamlayacağını hesaplayabilirsiniz. Standard bujiyle yanma hızı ancak 30 metre/saniyedir, Ses hızı 349 metre/saniye'dir, Ultrasonic iridyum bujiyle yanma hızı ise; 1.523 metre/saniye!!! 50 kat fazla hız! Standart,iridyum, platinyum, çoklu elektrot vs diğer hiç bir buji Ultrasonic iridyum bujinin hızına erişemez!
4-) Ultrasonic iridyum bujinin ultrasonic ses dalgaları yakıt damlacıklarını daha küçük zerreciklere parçalar. Bu sayede yanma yüzeyi alanı genişleyeceğinden yakıt daha verimli yanar. Yanmayı daha verimli yapan patentli ultrasonic özellik diğer hiç bir iridyum ve diğer hiç bir bujide yoktur.

Ultrasonic İridyum Bujiyi Her Tip Aracınıza Takabilirsiniz..!
- Ultrasonic iridyum buji benzinli ve lpg'li araçlar içindir..!
- Ultrasonic iridyum bujiyi yeni, eski, son model, en son model vs.. her tip aracınıza takabilirsiniz..!
Garanti Kapsamındaki Araçlara Bu Bujiler Takılır mı ?01.01.2007 den itibaren artık Evet..!
Rekabet Kurumunun 1 Ocak 2006 tarihinde yürürlüğe giren kamuoyunda bilinen adıyla ''Blok Muafiyet'' yasası 1 yıllık geçiş sürecinden sonra 1 Ocak 2007 den itibaren artık uygulamada..
Serbest rekabetin önünü açan bu yasa gereği sadece bujiyi değil aracınızın başka parçalarını da farklı imalatçılardan muadillerini garanti kapsamındaki araçlarınıza pekala takabilirsiniz...

Ultrasonic İridyum Bujiyi Satın Almanız İçin İşte En Temel Avantajlarınız..!
- Aracınız 'Ins/Cons' 'Anlık/Yakıt Sarfiyatı'nı gösteriyorsa (Instant Consumption) modu; Bu bujiyi taktıktan sonra 'Ins/Cons' yakıt sarfiyatınızın bir alt seviyeye düşeceğini göreceksiniz! 0.9 litreden 0.8 litreye azalma şeklinde mesela!
- Performans ve güç artışını da yine belirgin bir şekilde aracınızda göreceksiniz!
- Ultrasonic iridyum bujinin anında size göstereceği sürprizlerine ve hissettiklerinize gerçekten siz de çok şaşıracaksınız!

Lütfen her Marka ve Model Aracınız İçin Ultrasonic İridyum Bujinizi mesaj atarak sorun..

Aşağıdaki şu araç bilgilerinizi göndererek bunu hemen öğrenebilirsiniz..
1- Aracınızın markası : ?
2- Tipi : ?
3- Modeli (yılı): ?
4- Silindir hacmi : ?
5- Motor gücü : ?
6- Motor no : ?
7- Aracınız fabrika çıkışlı orjinal mi : ?
8- Modifiye bir işlemi, lpg'ye dönüşümü var mı : ?

Lukunku
14 02 2013, 01:32
evet budur. İsteyen olarak alkışlamasını da bilelim. Sağol Kazım bey, teşekkür ederim... :alk

Bir araştıralım bakalım...

dirlik
14 02 2013, 01:33
Tabi ki sizler de araştırın. Ben de Lütfü de aracımız konusunda çok titiz insanlarız ve tabiri caiz ise pinpirikliyiz. Bu bujiden üçümüz de (ben, Lütfü abi ve İsmail abi) memnun kaldık.Umarım sizler de memnun kalırsınız.
Ha şunu da söyleyeyim, Herhangi bir kar amacım vs. de yoktur. Satan kişileri de tanımam etmem. Bunu da özellikle belirteyim.
Bir de şunu belirteyim mesela kırmızı ışıkta falan beklerken benim MFD 1 deki anlık yakıt tüketimi 0,6 Lt/h altına düşmezdi hiç. Fakat şimdi 0,5 Lt/h

Lukunku
14 02 2013, 02:05
Tabi ki sizler de araştırın. Ben de Lütfü de aracımız konusunda çok titiz insanlarız ve tabiri caiz ise pinpirikliyiz. Bu bujiden üçümüz de (ben, Lütfü abi ve İsmail abi) memnun kaldık.Umarım sizler de memnun kalırsınız.
Ha şunu da söyleyeyim, Herhangi bir kar amacım vs. de yoktur. Satan kişileri de tanımam etmem. Bunu da özellikle belirteyim.
Bir de şunu belirteyim mesela kırmızı ışıkta falan beklerken benim MFD 1 deki anlık yakıt tüketimi 0,6 Lt/h altına düşmezdi hiç. Fakat şimdi 0,5 Lt/h



A olur mu öyle şey, Kazım bey'ciğim, menfaatin olsa ne olur; burada biz ne için varız, birbirimize faydalı olmak için değil mi? "Kardeşim bak ben bunu kullandım, çok memnun kaldım, sen de kullanırsan benim gibi memnun kalırsın, ama sen bulamazsın oralarda, bak burada ben senin için araştırdım, istersen sana da göndereyim" desen, üstüne de bir kaç kuruş kâr koymak elbette hakkındır, sonuna kadar da helaldir. Ha beğenen alır, beğenmeyen de almaz, ayrı mesele. Ama beğendiği, takdir ettiği ve arkadaşlarının da beğeneceğinden emin olduğu bir şeyi satmak ve ondan para kazanmak hiç de kötü bir şey değil.

Ben araştıralım derken, "önce bir ustalara soralım, onlar bulabilirler mi, sonra bulamazsak kapınızı çalarız " manasında dedim. :utan

Tekrar teşekkürler... :alk

dirlik
14 02 2013, 02:09
A olur mu öyle şey, Kazım bey'ciğim, menfaatin olsa ne olur; burada biz ne için varız, birbirimize faydalı olmak için değil mi? "Kardeşim bak ben bunu kullandım, çok memnun kaldım, sen de kullanırsan benim gibi memnun kalırsın, ama sen bulamazsın oralarda, bak burada ben senin için araştırdım, istersen sana da göndereyim" desen, üstüne de bir kaç kuruş kâr koymak elbette hakkındır, sonuna kadar da helaldir. Ha beğenen alır, beğenmeyen de almaz, ayrı mesele. Ama beğendiği, takdir ettiği ve arkadaşlarının da beğeneceğinden emin olduğu bir şeyi satmak ve ondan para kazanmak hiç de kötü bir şey değil.

Ben araştıralım derken, "önce bir ustalara soralım, onlar bulabilirler mi, sonra bulamazsak kapınızı çalarız " manasında dedim. :utan

Tekrar teşekkürler... :alk

Abi ben satsam ya da kar gözetsem menfaat sağlasam söylerim zaten ki böyle birşeyi ben yapamıyorum tabiatıma ayırı... Uğraşacak zamanım da yok.

Cornelius
14 02 2013, 03:03
Kazım bey paylaşım için teşekkürler,bu arkadaşların bir internet sitesi varmı acaba? yoksa 1.6 mpi için hangi buji uygun olduğunu arayarakmı öğreneceğiz,selamlar

dirlik
14 02 2013, 03:13
buyrun, ama buradaki Honda için olanı, arkadaşın ismi Ozan Şaşmaz.http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ultrasonic-iridium-buji-honda-civic-iridyum-performans-plustasarruff-114489356/detay

solarapex
14 02 2013, 07:06
Kazım hocam paylaşım için teşekkürler. Lütfü Bey de durum nasıl .Onun yakıt değerlerinde ve çekişde değişiklik olmuş mu?

beyaz güvercin
14 02 2013, 08:17
Günaydın ve merhabalar Kazım bey kardeşim! Öncelikle çok güzel bir paylaşım olmuş,,evet buji performanslarına ve doğru bujinin otomobilin motorundaki sesleri veya vuruntuları önlemesine bende katılıyorum...Bende almak isterim ama ben yurt dışında olduğumdan size sormak istediğim bu bujiyi hangi kodla ve hangi markayla bulacağız?(markasımı ultrasonik) örneğin benim otomobilimde 2.0 TFSI 200HP 2006 model...tabiki bunun motorlara ve yılına göre değişen buji numaraları vardır..Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevineceğim..(tırnaklı veya kaç tırnaklı buji? ultrasonik markamı?) falan gibi..örneğin ben tek tırnaklı üzerinde vw için üretilmiş buji kullanıyorum...Ama bujilerin motor,a çok katkı sağladığı gerçeğini bildiğimden bunu denemek ve satın almak isterim...Sevgilerimle cevabınızı bekliyorum...:alk

MerceniesPassat
14 02 2013, 09:09
Bu çok iyiymiş bizim fsi'larin belki biraz hantallığını alabilir bunu alıp bir de chips tuning 130 beygir 180 190 tork buji bir de filtre çok şahane olur bizim araçlar çok sağolun bilgilendirdiğiniz için bizim fsilara takılan kodu tam olarak hatırlıyor musunuz ?

beyaz güvercin
14 02 2013, 10:32
Merhabalar Arkadaşlar! Şunuda yazamadan edemedim..Eğer bu bujiler performans bujisi olarak anılıyorsa,o zaman bildiğim bu tür bujileri satın aldığınızda buji kabloları artı bobini vs de değişmesi icap ediyor..Hatta bazen beyin ve akünün bile değişme gereksinimleri olduğunu bir zamanlar duymuştum..örneğin ben NGK nın vw markalı normal bujisini kullanıyorum..Ama NGK nın çift Platinium bujisini bizim otomobilimizde servisim çok metettiği için yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum...Bildiğim kadarı ile bu performans bujileri Iridyum bujiler olarak anılıyor...Ama Kazım arkadaşımızın anlattığı bujilerde buji kabloları,bobin vs değişmesi icap ediyorsa,,bu benim için gereksiz olur..Neyse arkadaşımızda bildiğini anlatırsa çok seviniriz..Örneğin kullanan arkadaşlar olduğunu yazmış,bu arkadaşlar buji kablolarını vs değiştirmişlermi???Mesela Pulstar marka Irıdyum bujiler var,amerikan malı ve türkiyede çok pahalıya satılıyor zannedersem...Örneğin benim almak istediğim buji NGK nın çift Platinum buji fiyatı (benim 2.0 TFSI için) tanesi 30 tl,,yani 4 adedi 120 tl...Neyse tekrar herkese Sevgiler...

dirlik
14 02 2013, 10:57
Ben buji kablosu ya da bobin değiştirmedim. Sadece bujileri taktım. Sonuç süper. 2.0 TFSI motorlarla ilgili buji numarası vs konusunda idurmaz (ismail abi) size yardımcı olabilir. İsmail abi ye Özelden bu durumu izah eden mesaj yazın size yardımcı olacaktır.yanlış bir şey söylemek istemiyorum.

Bujinin adı sanı markası verdiğim linkteki resimlerdeki gibi. bujiyi elinize aldığınızda "ya hu bu çok adi bir Çin malı" diyebilirsiniz. Ben öyle demiştim. Ama bujiyi taktıktan sonra öyle olmadığını basit görünmesine rağmen çok kaliteli olduğunu anladım.

dirlik
14 02 2013, 12:48
bu da bujiyi satan Denizlideki Mustafa bey in internet sitesi arkadaşlar.

http://ultrasonicbuji.com/

beyaz güvercin
14 02 2013, 13:01
Ben buji kablosu ya da bobin değiştirmedim. Sadece bujileri taktım. Sonuç süper. 2.0 TFSI motorlarla ilgili buji numarası vs konusunda idurmaz (ismail abi) size yardımcı olabilir. İsmail abi ye Özelden bu durumu izah eden mesaj yazın size yardımcı olacaktır.yanlış bir şey söylemek istemiyorum.

Bujinin adı sanı markası verdiğim linkteki resimlerdeki gibi. bujiyi elinize aldığınızda "ya hu bu çok adi bir Çin malı" diyebilirsiniz. Ben öyle demiştim. Ama bujiyi taktıktan sonra öyle olmadığını basit görünmesine rağmen çok kaliteli olduğunu anladım.
Teşekkürler Kazım arkadaşım! Ben geçen sene aynı motora sahip olduğumuz için,,İsmail arkadaşımıza bir yorumunun altında mesaj atıp sormuştum,,oda herhalde görmediği için cevap yazmamıştı...Ben verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum,,bunu bir araştırıcam bakalım benim bulunduğum ülke olan moldovada varmı?Sevgilerimle...

dirlik
14 02 2013, 19:15
Teşekkürler Kazım arkadaşım! Ben geçen sene aynı motora sahip olduğumuz için,,İsmail arkadaşımıza bir yorumunun altında mesaj atıp sormuştum,,oda herhalde görmediği için cevap yazmamıştı...Ben verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ediyorum,,bunu bir araştırıcam bakalım benim bulunduğum ülke olan moldovada varmı?Sevgilerimle...

Bulamazsan ücretini gönderirsin buradan alır Moldova ya yollarız.

solarapex
14 02 2013, 19:27
TSI da 30.000 bakımda buji değişimi var mı?

dirlik
14 02 2013, 23:33
TSI da 30.000 bakımda buji değişimi var mı?

İsa Bey tam hatırlamıyorum, 30.000 bakımda mı yoksa 45.000 bakımda mı değiştiriliyor, ama sorar öğreniriz servisten.

BeratYILDIZ
14 02 2013, 23:35
30.000 km ve katlarında değişiyor bujiler

dirlik
14 02 2013, 23:43
sağolasın verdiğin Bilgi için Berat kardeşim.

sivil
14 02 2013, 23:49
İsa Bey tam hatırlamıyorum, 30.000 bakımda mı yoksa 45.000 bakımda mı değiştiriliyor, ama sorar öğreniriz servisten.
Bende 30 bin ve katları diye biliyorum.Buna göre bizim iridyumlar en az 3 sene gider inşallah.Bu arada kargoya verilmiş benim bujiler.C.tesi inşallah taktırırım.

dirlik
14 02 2013, 23:51
Bende 30 bin ve katları diye biliyorum.Buna göre bizim iridyumlar en az 3 sene gider inşallah.Bu arada kargoya verilmiş benim bujiler.C.tesi inşallah taktırırım.

Turhan abi, hayırlı uğurlu olsun.

solarapex
14 02 2013, 23:53
Mayıs ayında bakım var. Bu bujilerden alıp servise götürsem takarlar mı ? Sorun çıkarmazlar sanırım.

BeratYILDIZ
14 02 2013, 23:54
sağolasın verdiğin Bilgi için Berat kardeşim.

Önemli değil abi sizin verdiğiniz bilgilerin yanında bu neki asıl ben teşekkür ederim:)

Lukunku
14 02 2013, 23:54
1 takımı (4 adet) 169 TL imiş. Sadece yakıt tasarrufu için düşünüldüğünde biraz pahalı ama performans, sessizlik ve daha fazla verim gibi şeyler kulağa daha hoş geliyor. Ford'a 39 TL , Tofaş'lara 59 TL, Subaru'ya 79 TL hatta Mercedece, Volvo, Chrysler'e bile 79 TL ama fosfagen'e 169 TL. İlginç.

Ultrasonic Performans ridyum Buji VW 169 TL Ultrasonic buji'den 5364047 (http://www.sanalpazar.com/Ultrasonic-Performans-Iridyum-Buji-Vw__isp5364047)

Lukunku
14 02 2013, 23:57
Bende 30 bin ve katları diye biliyorum.Buna göre bizim iridyumlar en az 3 sene gider inşallah.Bu arada kargoya verilmiş benim bujiler.C.tesi inşallah taktırırım.


Aynı soruyu "bin"inci kez bir daha sorayım; bu arabayı hakikaten nasıl satmaya kıyacaksın yahu. Acayip bir araba olacak bu. :hh

İzlenimlerini yazmayı unutma abey, bir de sen kaça aldın?

dirlik
15 02 2013, 00:00
Mayıs ayında bakım var. Bu bujilerden alıp servise götürsem takarlar mı ? Sorun çıkarmazlar sanırım.

İsa bey, 30.000 bakım için servise gireceğinde ustaya sorarsın. Eğer yok takamayız derlerse buji değişimi yapmayın dersin ve sadece yağ, filtre vs. değişimi(bujiler hariç) yapılır. Ertesi gün dışarıda ustamıza taktırırız. Sıkıntı yok.

dirlik
15 02 2013, 00:03
Bir de bujileri taktıracağınız yer bujileri takarken bujinin kutusunun üzerindeki tork değerlerine göre ayarlı lokma anahtarı ile sıkarsa süper olur.

sivil
15 02 2013, 00:06
Turhan abi, hayırlı uğurlu olsun.
Allah razı olsun Kazım bey,sayenizde olacak.İnşallah memnun kalırım.Vaktinizi ayırıp ilgilendiniz tekrar teşekkürler.Satıcıda gerçekten çok alakalı ve işini takip eden birisi.Kargo takip numarası vermek için bile aradı akşam üstü.

sivil
15 02 2013, 00:08
Aynı soruyu "bin"inci kez bir daha sorayım; bu arabayı hakikaten nasıl satmaya kıyacaksın yahu. Acayip bir araba olacak bu. :hh

İzlenimlerini yazmayı unutma abey, bir de sen kaça aldın?
Satmayacam müzeye koyacam en sonunda Mehmet hocam :)

Ben 32 ye almıştım 30 a satabilirsem ne ala :hh

Lukunku
15 02 2013, 00:11
Satmayacam müzeye koyacam en sonunda Mehmet hocam :)

Ben 32 ye almıştım 30 a satabilirsem ne ala :hh



Yooo, kaça aldın derken arabayı sormadım, bujileri kaça aldığını sordum. Yukarda linkini verdiğim sitede takımı 169 TL imiş...

sivil
15 02 2013, 00:14
Yooo, kaça aldın derken arabayı sormadım, bujileri kaça aldığını sordum. Yukarda linkini verdiğim sitede takımı 169 TL imiş...
Doğrudur o fiyatlar.Bizim bir tanede clio var ona görede varmıdır acaba ? Hele bi görelim şunun performansını.

dirlik
15 02 2013, 00:18
Satmayacam müzeye koyacam en sonunda Mehmet hocam :)

Ben 32 ye almıştım 30 a satabilirsem ne ala :hh

turhan abi piyasası senin zannettiğin kadar düşük değil. Senin araban ekstraları hariç en az 37.000 TL haberin olsun.

sivil
15 02 2013, 00:23
turhan abi piyasası senin zannettiğin kadar düşük değil. Senin araban ekstraları hariç en az 37.000 TL haberin olsun.
Valla ağzına sağlık Kazım hocam inşallah öyledir ama pek kadir kıymet görmüyor malesef hem model düşük hemde fsi olunca.Napalaım biz bilelim kıymetini yeter.Ben genel olarak aracımdan memnunum Allah nasip ettiği kadar bineriz.Mesela bizde 2012 DSG de var bakıyorumda DSG si dışında bizim araçlarımızdan aman aman bi farkı yok.Hemen hemen her şey aynı.E o zaman neyi dert ediyoruz kullanıp gidelim işte araçlarımızı değilmi..ben böyle düşünüyorum.

dirlik
15 02 2013, 00:42
Doğru söylüyorsun Turhan abi, valla ben memnunum aracımdan, uçacak değilim, gideceğim yere götürüyor, öyle yakıt olarak da beni çok üzmüyor, güvenliği alman kalitesi... yeter çok şükür.

BeratYILDIZ
15 02 2013, 00:49
Kazım abi eğer bu teklifi bakanlık kabul ederse yakıt sorununu bi nebze aşacağız dizel arabası olanlar isyan bayrağını çekecek :)
Türkiye Gazetesi (http://www.turkiyegazetesi.com/news/33622/ucuz_benzin_recetesi.aspx#.UR1pVmfMZ_I)

dirlik
15 02 2013, 01:04
Kazım abi eğer bu teklifi bakanlık kabul ederse yakıt sorununu bi nebze aşacağız dizel arabası olanlar isyan bayrağını çekecek :)
Türkiye Gazetesi (http://www.turkiyegazetesi.com/news/33622/ucuz_benzin_recetesi.aspx#.UR1pVmfMZ_I)

İnşallah Berat kardeşim, gazete haberinden bal damlıyor ama bizim siyasilerimiz devletin kasasına gireceği düşünmez, kendi kasasını ve köşe döndüreceği akrabalarını düşünür. Bu depolara bile sığmayan fazla benzini yandaşları vasıtasıyla bir şirket kurup litresi 1 liradan dışarıya ihraç eder, kendi kesesini doldurur yine de ülke içinde ucuza satmaz. Bu terbiyesizler yüzünden Artık ülkemden nefret eder hale geldim.

beyaz güvercin
15 02 2013, 09:49
Bulamazsan ücretini gönderirsin buradan alır Moldova ya yollarız.
Tekrar Teşekkürler Kazım arkadaşım...Ben her 20 binde bir buji leride değiştiririm..Ben daha çok vuruntuları önlemek(oktanı düşük benzinde,veya kötü benzin diyede adlandırabilirim. oluyor,ama tabiki bu olay ateşleme ilede alakalı olabiliyor) veya motorun daha verimli çalışması açısından düşünmüştüm,,yoksa performans açısından değil.Çünkü otomobilimin performansı çok çok yeterli...İlgi ve alakanıza tekrar Teşekkür eder,Sevgilerimi sunarım...

MerceniesPassat
15 02 2013, 10:00
Doğru söylüyorsun Turhan abi, valla ben memnunum aracımdan, uçacak değilim, gideceğim yere götürüyor, öyle yakıt olarak da beni çok üzmüyor, güvenliği alman kalitesi... yeter çok şükür.

Abi, bu devirde elimizdekine sahip çıkalım değerini kıymetini bilelim devir kötü...

bjk
15 02 2013, 10:32
bende bundan önceki megan aracımda denedim aynı satıcı idi cok memnum kaldım sadece kullanın diyorum ve alan arkadaşlarda hayırlı olsun diyorum

idurmaz
15 02 2013, 15:00
Bende 30 bin ve katları diye biliyorum.Buna göre bizim iridyumlar en az 3 sene gider inşallah.Bu arada kargoya verilmiş benim bujiler.C.tesi inşallah taktırırım.
Hayırlı olsun Turhan bey , eminim sizde çok memnun kalacaksınız , ürün gelince elinize çok şaşıracaksınız ve şok yaşayacaksınız , bu ne ya diceksiniz çin malı mı nasıl bir buji hiç duyulmamış bir marka bu nasıl güveneceğim diceksiniz , ama taktırınca hakikatten değermiş diceksiniz.....

sivil
15 02 2013, 15:03
Hayırlı olsun Turhan bey , eminim sizde çok memnun kalacaksınız , ürün gelince elinize çok şaşıracaksınız ve şok yaşayacaksınız , bu ne ya diceksiniz çin malı mı nasıl bir buji hiç duyulmamış bir marka bu nasıl güveneceğim diceksiniz , ama taktırınca hakikatten değermiş diceksiniz.....
Teşekkür ederim ismail bey.Öğrendiğime göre bu bujinin müsebibi siz imişsiniz.Bir çok kişinin almasına sebep olmuşsunuz.Kargom yaklaşmış eli kulağında gelir.:) İnşallah dediğiniz gibi memnun kalırım. Birde bu bujinin ömrü konusunda bir fikriniz varmı acaba?

idurmaz
15 02 2013, 15:08
Arkadaşlar, bence buji değişim zamanını beklemeyin , şu ana kadar Turhan bey ile beraber 4 referans , Turhan bey de taktırsın o da yazar memnuniyetini , yanlış anlaşılmasın (dirlik) Kazım beyin de dediği gibi bizim bu işten bir karımız i veya ortaklığımız yok , böyle bir buji var bizler çok memnun kaldık , sizlerde faydalanın istiyoruz....

idurmaz
15 02 2013, 15:12
Teşekkür ederim ismail bey.Öğrendiğime göre bu bujinin müsebibi siz imişsiniz.Bir çok kişinin almasına sebep olmuşsunuz.Kargom yaklaşmış eli kulağında gelir.:) İnşallah dediğiniz gibi memnun kalırım. Birde bu bujinin ömrü konusunda bir fikriniz varmı acaba?
Evet , ilk alan benim hatta takop takmama konusunda epey kararsızlık yaşadım çünkü buji çok önemli bir parça , yanlış buji seçimi yüzünden yetkili servise çekilmiş ve motorunun bir kısmı yanmış aracı da gördükten sonra ben bu işten çok korktum ve buji elime geldi ben 2 hafta takmadım satıcıya bir sürü soru sordum , bana her türlü güvence verince , kalbim mütmain oldu öyle taktırdım. Buji ömrünü tam emin olmamakla beraber 60.000km diye aklımda kalmış , yine de satıcıya sormak lazım....

sivil
15 02 2013, 15:15
İsmail bey bu bujiler hakkında internette biraz araştırdım da çok iyi süper diyende var berbat diyende var.Aracımda sorun çıkardı diyende var hiç sorun yok performansım artı diyende var.Yani bu kadar değişkenlik nasıl gösteriyor onu anlamış değilim.

sivil
15 02 2013, 18:08
Evet bujilerim geldi.Şimdi sıra yarın inşallah taktırmaya geldi.


İsmail ve Kazım beyler doğru bujiler gelmiş değilmi bir yanlışlık yok.



http://i.imgur.com/rCuOOQy.jpg


http://i.imgur.com/S3Wjcsv.jpg

http://i.imgur.com/MIbQtEV.jpg

http://i.imgur.com/jw51bcH.jpg

http://i.imgur.com/h5taVGl.jpg

sivil
15 02 2013, 18:10
Bu arada bu üstünde yazan değerlerin hangisine göre sıkılacak onu anlamadım ?


http://i.imgur.com/rCuOOQy.jpg

Risk
15 02 2013, 18:11
İzlenimlerini merakla bekliyorum.

MerceniesPassat
15 02 2013, 18:33
Beklemedeyim abi... :)

idurmaz
15 02 2013, 18:45
İsmail bey bu bujiler hakkında internette biraz araştırdım da çok iyi süper diyende var berbat diyende var.Aracımda sorun çıkardı diyende var hiç sorun yok performansım artı diyende var.Yani bu kadar değişkenlik nasıl gösteriyor onu anlamış değilim.
Kazım bey size referans , İNŞALLAH sizinde aracınızda iyi bir sonuç elde edilecektir, sorun çıkaracağına pek ihtimal vermiyorum tabi eğer takılan aracın ateşleme bobini ve bobin kabloları sorunlu değilse...

sivil
15 02 2013, 18:47
Beklemedeyim abi... :)

Sen bekle ama önce chiplen ondan sonra bekle Kerem :) Öyle bi buji ile sıyrılmak yok işin içinden :)

Kafam_Rahat
15 02 2013, 20:35
Sivil izlenimlerini merakla bekliyoruz, biraz daha canlandiralim FSI passatları :alk

dirlik
16 02 2013, 10:53
Bu arada bu üstünde yazan değerlerin hangisine göre sıkılacak onu anlamadım ?


Turhan abi güle güle kullan, resimleri inceledim, doğru buji gelmiş. Benim taktırdığım usta yanılmıyorsam 15 ya da 20 Nm sıktığını söyledi. Niye 30 Nm sıkmadın dedim. Usta da tekrar söküp takmak icap ederse o zaman 30 NM sıkarız, o yüzden şimdi bu şekilde sıktım demişti.

sivil
16 02 2013, 10:54
Turhan abi güle güle kullan, resimleri inceledim, doğru buji gelmiş. Benim taktırdığım usta yanılmıyorsam 15 ya da 20 Nm sıktığını söyledi. Niye 30 Nm sıkmadın dedim. Usta da tekrar söküp takmak icap ederse o zaman 30 NM sıkarız, o yüzden şimdi bu şekilde sıktım demişti.


Eyvallah Kazım bey teşekkürler.


Az önce taktırdım bujileri.

dirlik
16 02 2013, 10:57
Evet bujilerim geldi.Şimdi sıra yarın inşallah taktırmaya geldi.


İsmail ve Kazım beyler doğru bujiler gelmiş değilmi bir yanlışlık yok.



http://i.imgur.com/rCuOOQy.jpg


http://i.imgur.com/S3Wjcsv.jpg

http://i.imgur.com/MIbQtEV.jpg

http://i.imgur.com/jw51bcH.jpg

http://i.imgur.com/h5taVGl.jpg

Evet arkadaşlar BLF motor kodlu 1.6 FSI ve CAXA motor kodlu 1.4 TSI motorlara uyan buji bu.
FİX-ZFR 6
11

dirlik
16 02 2013, 11:01
Eyvallah Kazım bey teşekkürler.


Az önce taktırdım bujileri.

yorumlarını sabırsızlıkla bekliyoruz Turhan abi, ben çok memnun kaldım, umarım sen de memnun kalırsın.

sivil
16 02 2013, 11:08
Evet ilk izlenimlerimi söyleyeyim.Daha çok yeni ve kısa süre denediğim için çok etraflı bir şey söyleyemeyeceğim.Benim araç çoğunuzun bildiği gibi chip+sprintbooster+K&N hava filtresi gibi dopinglere sahip bir fsi ve dynoda 130 hp çıkıyor.Bujileri takınca belki bu kadar dopingin etkisidir çok fazla bir fark hissetmedim bir miktar gaz yemede rahatlama hissettim.Birde motorun sesi sanki değişti daha pürüzsüz homurtusuz çalışıyor.Rölantide filan hani arada bir sallama titreme gibi olur ya o gitti.Eminim benim ki gibi modifiyeli olmayan standart bir motorda daha belirgin bir fark sunacaktır.En azından çok büyük bir para değil denemekte fayda var derim.Bir şey kaybetmezsiniz belki çok şey kazanırsınız. Kazım beyede bu bujilerle tanışmama vesile ve yardımcı olduğu için tekrar teşekkür ederim.İbrahim beyede tabi (idurmaz)
Sağolun varolun.


Bu arada bujileri taktırmaya giderken 120.000 olmuşuz onuda çekeyim dedim.Biraz titrek olmuş ama belli oluyor yinede :)


http://i.imgur.com/drj6drs.jpg

sivil
16 02 2013, 11:12
Bu arada chiptuning+sprintbooster+ K&N filtreli modifiyeli bir fsi 'ın ist.şehir içi tüketim değeride kulaklarda küpe olsun.Yani bu kadar yapılan şeye rağmen normal kullanım kullandım hiç dikkat etmediğim halde ortalamam 8.7 görünüyor resimde.Dikkat etsem 7 yi geçirmem kesinlikle.Bunu fsi çok yakıyor chip tuning çok yaktırıyor vs.gibi peşin hüküm verenlere ithaf ediyorum.

dirlik
16 02 2013, 12:40
Turhan abi çok sıkışık, dur-kalklı trafikte max MFD2 deki tüketim değerim 7,5-8,5 Litre aralığında,
ama akıcı bir trafikte 6,5-7L aralığında. Uzun yolda şimdiye kadar yakaladığım en iyi ortalama ise 5,7 L.

MerceniesPassat
16 02 2013, 15:44
Evet ilk izlenimlerimi söyleyeyim.Daha çok yeni ve kısa süre denediğim için çok etraflı bir şey söyleyemeyeceğim.Benim araç çoğunuzun bildiği gibi chip+sprintbooster+K&N hava filtresi gibi dopinglere sahip bir fsi ve dynoda 130 hp çıkıyor.Bujileri takınca belki bu kadar dopingin etkisidir çok fazla bir fark hissetmedim bir miktar gaz yemede rahatlama hissettim.Birde motorun sesi sanki değişti daha pürüzsüz homurtusuz çalışıyor.Rölantide filan hani arada bir sallama titreme gibi olur ya o gitti.Eminim benim ki gibi modifiyeli olmayan standart bir motorda daha belirgin bir fark sunacaktır.En azından çok büyük bir para değil denemekte fayda var derim.Bir şey kaybetmezsiniz belki çok şey kazanırsınız. Kazım beyede bu bujilerle tanışmama vesile ve yardımcı olduğu için tekrar teşekkür ederim.İbrahim beyede tabi (idurmaz)
Sağolun varolun.


Bu arada bujileri taktırmaya giderken 120.000 olmuşuz onuda çekeyim dedim.Biraz titrek olmuş ama belli oluyor yinede :)


http://i.imgur.com/drj6drs.jpg

Faydası nasıl oldu abi bir değişiklik var mı bu halde bizde daha farklı olur gerçi :)

sivil
16 02 2013, 15:54
Faydası nasıl oldu abi bir değişiklik var mı bu halde bizde daha farklı olur gerçi :)
Taktırıp hemen işe döndüm Kerem çok deneme şansım olmadı şöyle bir hafta kullanayım hem yakıtı hemde performansı hakkında daha net bir şeyler söyleyebilirim.

beyaz güvercin
16 02 2013, 16:58
Evet ilk izlenimlerimi söyleyeyim.Daha çok yeni ve kısa süre denediğim için çok etraflı bir şey söyleyemeyeceğim.Benim araç çoğunuzun bildiği gibi chip+sprintbooster+K&N hava filtresi gibi dopinglere sahip bir fsi ve dynoda 130 hp çıkıyor.Bujileri takınca belki bu kadar dopingin etkisidir çok fazla bir fark hissetmedim bir miktar gaz yemede rahatlama hissettim.Birde motorun sesi sanki değişti daha pürüzsüz homurtusuz çalışıyor.Rölantide filan hani arada bir sallama titreme gibi olur ya o gitti.Eminim benim ki gibi modifiyeli olmayan standart bir motorda daha belirgin bir fark sunacaktır.En azından çok büyük bir para değil denemekte fayda var derim.Bir şey kaybetmezsiniz belki çok şey kazanırsınız. Kazım beyede bu bujilerle tanışmama vesile ve yardımcı olduğu için tekrar teşekkür ederim.İbrahim beyede tabi (idurmaz)
Sağolun varolun.


Bu arada bujileri taktırmaya giderken 120.000 olmuşuz onuda çekeyim dedim.Biraz titrek olmuş ama belli oluyor yinede :)


http://i.imgur.com/drj6drs.jpg
Hayırlı,uğurlu olsun Turhan Bey kardeşim! Turhan Bey FSI ler iyi motordur,,kötü olsaydı audi en son çıkan modellerinde bile kullanmazdı.(2012 A5 tfsı veya A4 tfsı gibi) sonra sizin FSI birde 130 beygirki,o araba çok iyi gider...Sevgilerimle...

sivil
16 02 2013, 16:59
Hayırlı,uğurlu olsun Turhan Bey kardeşim! Sevgiler...
Teşekkürler Cem bey,sevgi bizden.

lecabus
16 02 2013, 19:55
Hayırlı,uğurlu olsun Turhan Bey kardeşim! Turhan Bey FSI ler iyi motordur,,kötü olsaydı audi en son çıkan modellerinde bile kullanmazdı.(2012 A5 tfsı veya A4 tfsı gibi) sonra sizin FSI birde 130 beygirki,o araba çok iyi gider...Sevgilerimle...

Volkswagen'in tsi motorları ile Audi'nin TFSI motorları aynıdır. TSI diye bilinen 1.4 litrelik çift beslemeli (kompresör + turbo) motorlar da fsi'dır. Daha büyük hacimli tsi'lar da sadece turbo kullanan fsi motorlardır. DSG nasıl Audi de s-tronic oluyorsa fsi'lar da Audi de TFSI oluyor.

Tapatalk 2 ile gönderildi

dirlik
17 02 2013, 22:21
Turhan abi bujileri test etme imkanı bulabildin mi? İzlenimlerin nasıl?

beyaz güvercin
18 02 2013, 10:42
Volkswagen'in tsi motorları ile Audi'nin TFSI motorları aynıdır. TSI diye bilinen 1.4 litrelik çift beslemeli (kompresör + turbo) motorlar da fsi'dır. Daha büyük hacimli tsi'lar da sadece turbo kullanan fsi motorlardır. DSG nasıl Audi de s-tronic oluyorsa fsi'lar da Audi de TFSI oluyor.

Tapatalk 2 ile gönderildi
Merhaba Ferdi Arkadaşım! Öncelikle Tsı motorlarla Tfsı motorlar aynı değildir..Aralarında kompresör farkı,ve YAZILIM farkı vardır.Tfsı de sizinde söylediğiniz gibi kompresör yoktur..Sadece Turbo vardır..Ayrıca DSG ve S tronik arasındada biri yağlı,biri yağsız şanzıman olarak geçen farklılıklar olduğunu biliyorum..ve S tronik te kavramanın yerleri (dizilişi) farklıdır..S tronik yıllarca kullanılmış çok kusuru olmayan şanzımanlardır,diye biliyorum,ama kullanmadım...Ama DSG son yıllarda çıkmış kusurlu şanzımanlar olarak anılıyor...İşte arasındaki fark ortadadır..Yanılabilirimde varsa bir yanlış,düzeltirsiniz...Sevgilerimle...

sivil
18 02 2013, 11:16
Turhan abi bujileri test etme imkanı bulabildin mi? İzlenimlerin nasıl?
Kazım bey performans adına bir fark göremedim ben ama sadece motor daha bi titreşimsiz rahat çalışıyor gibi hissettim.Şöyle bir haftalık bir kullanım sonunda yakıt tüketiminede bakacağım.

lecabus
18 02 2013, 15:35
Merhaba Ferdi Arkadaşım! Öncelikle Tsı motorlarla Tfsı motorlar aynı değildir..Aralarında kompresör farkı,ve YAZILIM farkı vardır.Tfsı de sizinde söylediğiniz gibi kompresör yoktur..Sadece Turbo vardır..Ayrıca DSG ve S tronik arasındada biri yağlı,biri yağsız şanzıman olarak geçen farklılıklar olduğunu biliyorum..ve S tronik te kavramanın yerleri (dizilişi) farklıdır..S tronik yıllarca kullanılmış çok kusuru olmayan şanzımanlardır,diye biliyorum,ama kullanmadım...Ama DSG son yıllarda çıkmış kusurlu şanzımanlar olarak anılıyor...İşte arasındaki fark ortadadır..Yanılabilirimde varsa bir yanlış,düzeltirsiniz...Sevgilerimle...

Komprasör 1.4 TSI motorların 160ps ve üstü güçlerde var. 122ps lerde aynı motor olmasına rağmen kompresyon kullanılmıyor. 1.2 tsi larda kompresör kullanıldı mı bilmiyorum. Hatırladığım kadarı ile yok. Düşük güçlülerde sadece turbo var. Hatta VAG Golf 7'de 160 PS lik motoru da kullanmamaya başladı.

1.4 TSI motor 1.6 FSI motor teknolojisinin devamı olarak daha küçük hacim, daha çok güç (downsizing) konsptiyle geliştirildi. FSI (Fuel Stratified Injection) mitsubishilerde GDI olarakta kullanılan aslında diesel motrolarda kullanılan teknolojiye benzer bir teknoloji. Benzin manifolta değil doğrudan diesellerde olduğu gibi yüksek basınç ile yanma odasına püskürtülüyor. Bu sayede benzin daha verimli kullanılarak yakıt tüketimi düşürülüyor. VAG 1.6 FSI'yı geliştirdikten sonra tüm benzinli motrolarını FSI teknolojisine geçirmeye başladı. Mevcut durumda FSI teknolojisinin olmadığı benzinli motor kaldı mı bilmiyorum.

2.0 Turbo araçlara baktığınızda VW olanlar TSI, Audi olanlar TFSI’dır. Aynı seri iki motor iki markada farklı isimlendirilir. 1.4 motorlarda da aynı motor A3lerde 1.4 TFSI olarak adlandırılır. 2.0 TSI/TFSIlarda ayrıca aracın isminden anlaşılmayacak Valvelift non- Valvelift farkı vardır. Valvelift teknolojili motorlar daha performanslı ve tutumludur.

S-tronik konusunda Yasin dahi iyi cevap verecektir. Ama S tronik VAGca da Audi çift kavramalı şanzımanına, DSG de VAGca da aynı şansımanının VW araçlardaki ismine karşılık gelir. Uygulamada kullanılan malzeme farkları gibi farklar olabiliyor. Aynı özelliklerdeki VW ve Audi aracın kavramalarının kaldırabildiği tork değerleri farklı olabiliyor. Bu diğer parçalarda da benzer. Aynı güçlerdeki Audi S3 ve Golf R intercooler’ı da farklıdır örneğin.

DSG S-tronic
VW Audi DSG S-tronic FAQ with common DSG problems, the sensor recall, and video reviews (http://www.myturbodiesel.com/1000q/DSG-faq-VW-Audi.htm)

dirlik
22 02 2013, 01:05
ismail abi Allah senden razı olsun her gün iyi ki almışım bu bujileri diyorum.

Akif Hoca
20 03 2013, 13:09
Kullanan arkadaşlar özellikle yakıt tüketimi ve performansla ilgili deneyimlerini bekliyoruz..

dirlik
21 03 2013, 00:36
Ben bujilerden çok memnunum, İsmail abi (idurmaz) de, Lütfü abi de (estelya) memnun, Turhan abi (sivil) de pek fark göremediğini belirtmiş, durum şimdilik böyle...

sivil
21 03 2013, 00:40
Eskisinden daha rahat gaz yiyor daha yumuşak titreşimsiz çalışıyor.Tavsiye ederim sonuçta çok büyük para değil denemekte yarar var.

srcn09
21 03 2013, 01:33
Bende Jetta'da zamanı geldiğinde bu bujilerden denemek istiyorum herkes çok memnun

MerceniesPassat
23 03 2013, 15:39
Passat 1.6 FSİ FIX-ZFR6 11 İridyum buji siparişi geçilmiştir.Pazartesi ev de olur inşallah pazarları kargo çalışmıyor
Sıra BMC Hava filtresinde kapalı kutu içi :)

dirlik
23 03 2013, 21:24
Bujileri takınca ne demek istediğimi anlayacaksın Kerem kardeşim.
Ama hava filtresini K&N kutu içi filtre takmanı öneririm....


Passat 1.6 FSİ FIX-ZFR6 11 İridyum buji siparişi geçilmiştir.Pazartesi ev de olur inşallah pazarları kargo çalışmıyor
Sıra BMC Hava filtresinde kapalı kutu içi :)

Cornelius
23 03 2013, 22:31
Bu kuru içi filtre için 1-2 beygir farkediyor diyorlar doğrumu acaba?


Tapatalkla iphonedan yazdım imla hatası olabilir..

MerceniesPassat
23 03 2013, 22:42
Bu kuru içi filtre için 1-2 beygir farkediyor diyorlar doğrumu acaba?


Tapatalkla iphonedan yazdım imla hatası olabilir..
benım de arastırmalarıma gore 1-2 cıvarı kazanım oldugu dogru veya stock olan fıltreye gore daha fazla hava cekmesı bunu saglıyor olabılır normalde stock fıltre ılk takıldıgında sport fıltreler ıle aynı aslında ama ne yazıkkı yollarımızın tozlu olması vs. stock fıltreyı hemen kırletıyor bu sportıf fıltrelerın on plana cıkmasını saglıyor stock fıltre kırlenerek verımı dusuryor ama sportıf bu fıltreler verımlılıgı ust sevıyeye cıkarıyor daha az kırlendıgı ıcın

MerceniesPassat
29 03 2013, 16:43
Evet ultrosonic iridyum bujilerimiz gelmiş daha yeni açtım ve gördüm.Doğru mu ? Bakalım neler olucak servis bakım zamanı takılacak :) Hava filtresi bujı ve chips tuning :)
Resimler
http://resim.passatturkiye.com/di-QXUP.jpg
http://resim.passatturkiye.com/di-BMNE.jpg
http://resim.passatturkiye.com/di-ZX1X.jpg
http://resim.passatturkiye.com/di-1DRB.jpg

sivil
29 03 2013, 18:07
Evet ultrosonic iridyum bujilerimiz gelmiş daha yeni açtım ve gördüm.Doğru mu ? Bakalım neler olucak servis bakım zamanı takılacak :) Hava filtresi bujı ve chips tuning :)
Resimler
http://resim.passatturkiye.com/di-QXUP.jpg
http://resim.passatturkiye.com/di-BMNE.jpg
http://resim.passatturkiye.com/di-ZX1X.jpg
http://resim.passatturkiye.com/di-1DRB.jpg

Hayırlı olsun Kerem..... ama şimdi servis zamanını mı bekleyeceğiz ?? Git taktır şunları bir yerde yahu :)

MerceniesPassat
29 03 2013, 23:49
Hayırlı olsun Kerem..... ama şimdi servis zamanını mı bekleyeceğiz ?? Git taktır şunları bir yerde yahu :)

sagol abı.Servıs bakımı yaklastı sayılır abı fıltreyı de alayım bırde bu motor kulagı dıye bırsey var onu da arastırıyorum servıste hepsı aradan cıkar abı:)

dirlik
29 04 2013, 20:06
Değerli arkadaşlar ultrasonic iridyum bujileri satan Denizliden Mustafa Bey biraz önce beni arayarak şu an için ellerinde 1.4 TSI ve 1.6 FSI araçlar için olan FIX - ZFR 6 -11 nolu bujiler forumumuzdan çok talep olduğunu ancak şu an bu bujiden kalmadığını, üretici firmaya 2000 tane sipariş verdiklerini ve Mayıs sonuna doğru ellerinde olacağını söyledi. Belirtmeyi uygun gördüm.
Saygılar...
Kazım DİRLİK-Ankara

oflisimsek
06 06 2013, 11:57
Arkadaslar 20 fsi arac icin bu buji oluyormu yoksa farklimi olacak

ismailhan
22 05 2014, 08:02
benim arabama uyun modeli varmı?
Aşağıdaki şu araç bilgilerinizi göndererek bunu hemen öğrenebilirsiniz..
1- Aracınızın markası : passat 18 otomatik ?
2- Tipi : sedan
3- Modeli (yılı):1998
4- Silindir hacmi : 1800
5- Motor gücü :125 hp
6- Motor no : ?
7- Aracınız fabrika çıkışlı orjinal mi : evet
8- Modifiye bir işlemi, lpg'ye dönüşümü var mı : sadece lpg takılı daha 130.binde

dirlik
22 05 2014, 21:32
Elimde 1 takım 1.6 FSI Passat ultrasonic iridyum buji var ihtiyacı olan özelden yazsın


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

passatonr
02 06 2014, 20:47
Merhaba arkadaslar

Aracimin bujilerini degistirecegim sase numarasindan girdik ve baktik NGK diye bir marka cikiyor. Sizce bu marka orjinal midir? Yada onereceginiz birsey varmidir?

salcek
02 06 2014, 21:04
Merhaba arkadaslar

Aracimin bujilerini degistirecegim sase numarasindan girdik ve baktik NGK diye bir marka cikiyor. Sizce bu marka orjinal midir? Yada onereceginiz birsey varmidir?

En kral bujidir


iPhone 5'den Tapatalk

passatonr
02 06 2014, 21:10
Cok iyi ya tesekkur ederim bilginiz icin :)


En kral bujidir


iPhone 5'den Tapatalk

Burakim
18 03 2015, 21:54
Konuyu güncellemek istiyorum. Malum yaz geliyor araçlarımızın mevsimlik bakım zamanlarıda geldi kıştan çıkıyoruz. Yağ filreler değişecek. LPG kullandığım için bujilerimide değişmem gerekiyor 10.000KM oldu bosch tek tırnak bujilerim vardı. Bu bujileri özellikle Scirocco forumlarında okudum. Aracının performansını arttırmak isteyenler ilk bu bujilerle başlıyor. Hatta Chip yaptıranlar için mutlaka bunlardan takın deniyor. Bu bujiyi takan en azından buraya yorum yapan değerli arkadaşlar var uzun vadede yorumlarınızı almak istiyoruz. Bu bujilerin getirisi götürüsü nelerdir araçta.

sec37
10 09 2015, 17:23
Mustafa beyin numarasını alabilir miyim

hamzakagan
03 01 2016, 20:35
Bujileri takınca ne demek istediğimi anlayacaksın Kerem kardeşim.
Ama hava filtresini K&N kutu içi filtre takmanı öneririm....

Merhabalar

Arıca bu hafta yazılım ile güç artırımı yaptım ama buji değişikliğine de gitmek istiyorum . Kullandığım ara. 1.8 TSI 160 HP yazılım sonrası 200HP oldu sizinde bu konu da bilgi almam mümkün mü ?

hamzakagan
03 01 2016, 20:36
Merhabalar

Mustafa Bey'in numarasını bilen var ise bana iletebilirmi ?

Burak.D
13 10 2016, 19:10
Arkadaşlar merhaba konuyu biraz canlandirayim.
Bu bujilerin satisini yapan Mustafa Beyin satis sayfasindaki yaklasik 2017 geri bildirimlere ve burdaki yazilanlara bakarak arabam icin siparis verdim.
Arac: Passat 1.4 TSI 122 hp DSG 2011
Bujileri haftasonu taktiracagim. Geneldeki beklentim yakit tüketimini azaltmasi ve performans artisi.
Haftasonu taktirip uzun yola cikacagim ve sonra durumu paylasacagim.

osmntnrkl
10 12 2016, 17:20
Mustafa beyin numarasını alabilir miyim

Bende mustafa beyden buji almak istiyorum


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Akbc
10 12 2016, 17:36
Kullandıktan sonra yorumlarınızı bekliyoruz...

Siyah
10 12 2016, 20:43
İsmi oldukça afilliymiş :)

Ultrasonic ne demek sahi? :)

ERDEM TÜRKER
07 04 2017, 09:54
Herkese merhaba ben aracımı yeni aldım biraz uzun yol yapınca yakıt çok gelmeye başladı gözüme bi arkadaşım bu bujileri araştırmamı söyledi konu uzun zamandır varmış ancak yakın zamanda kullanıcı yorumu olmamış halen kullanan varsa zaman ayırıp bi kaç satır yazarlarsa yazarlarsa sevinirim.

edirdahan
18 04 2019, 19:12
evet konuyu biraz hortlatacağım 2007 b6 fsi kasa passata uygun ultrasonic iridyum buji nerden ve hangi fiyata bulabilirim, bu ürünün artıları ve eksileri nelerdir acaba? uzun zaman önce deneyimlemiş arkadaşlarımız sonrasında da deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim. iyi forumlar.:sor1

husertas
18 04 2019, 19:27
Çöp, 20km kullandım, cope attım.

Hasan6154
18 04 2019, 21:30
evet konuyu biraz hortlatacağım 2007 b6 fsi kasa passata uygun ultrasonic iridyum buji nerden ve hangi fiyata bulabilirim, bu ürünün artıları ve eksileri nelerdir acaba? uzun zaman önce deneyimlemiş arkadaşlarımız sonrasında da deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim. iyi forumlar.:sor1


Hiç boşuna macera aramayın kendinize.

En iyi bujı fabrikanın taktığı orjınal bujı dir. Gerisi para tuzağı.

Tek olumlu yönü orijinal bujılerden daha uzun ömürlü.

Onun haricinde ; yakıta, çekişe, güce-kuvvete hiç bir katkısı / artısı yoktur.

Fiat aracımda 1 senedir bizzat kullanıyorum. 4 adet orijinal bujısı 60 tl iken, sırf meraktan 4 adet Iridyum bujıye 350 tl ödedim.

Orijinal bujı performasından farklı hiç bir eksisi/artısı olmadı.

LPG li araçlar orijinal bujıleri çabuk yıprattığı için , ömür/dayanım açısında olumlu sonuçlar verebilir.

Yanlız, katalogdan araca uygun kodlu İridyum bujıyi seçmek çok önemli. Yoksa aracın çalışması daha beter bozuluyor.


https://www.ngkntk.com/tr/parca-bulucu/