PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CC Tekledi!!!



serbalik
19 12 2012, 13:05
Herkese merhabalar. Bu sabah ilginç bir olay yaşadım. Arabayı çalıştırmak için anahtarı sokup ittim ve araç güçsüz bir şekilde tekledikten sonra, çalışmadı. Tam bastıramadım heralde dedim. Anahtarı çıkarıp tekrar taktım, yine tekledi ama 2-3 saniye uğraştı, sonra çalıştı. 10-15 dakika çalışır durumda bıraktıktan sonra stop edip tekrar çalıştırdım. Motor normal bir şekilde çalıştı ama göstergelerin sona kadar gidip geri gelmesi hareketini yapmadı. Her zaman farları AUTO konumunda bırakıyordum. Dün aracın farlarını açık konumda bırakmışım, bu yüzden mi oldu diye düşünüyorum ama açık konumda olsa bile aracı stop edince farlar sönüyor. Dün de sönüktü, buna eminim. Tam olarak ne olduğunu açıklayabilecek var mı?

Taner Göde
19 12 2012, 13:26
Geçmiş olsun, ilk defa duyuyorum. Bence sistemsel bir düzensizlikten kaynaklanıyordur. ECU ve OBD aküyü korumaya almış olabilir, veya kısa farların yanmasından dolayı sürekli öten ikaz sesi sistemi alt üst etmiş olabilir. Hava çok soğuk olduğundan dolayı da belki atmosferik/iklimsel bir müdahale sözkonusu olması mümkündür. Çalıştırıp biraz yol yaptıktan sonra akü dolmuş ve sensörler Self-Check yaptıktan sonra sistem kendini sıfırlamış, reset atmıştır veya bunların hiçbiri gerçekleşmemiş bile olabilir, her tarafı sensör, ünite, birim, işlemci ile dolu bir otomobil. Benim VARIANT 1 defa sapıtmıştı, anahtarı çıkartıp sokunca düzeldi, SEDAN hiç sorun çıkarmadı, kazadan sonra bile, sadece Çin malı navigasyon taktıktan sonra Cruise Control yanıp söndü, bir daha da hiçbirşey olmadı.

GnomonHelios
19 12 2012, 13:40
Farları açık bıraktığınız için sanırım akü bitmiş olmalı. Eski passatımda (B6 kasa) benim farlarım hep açık konumdaydı ama CH/LH fonksiyonu otomatik olduğundan belli süre sonra kendiliğinden kapanıyordu. Bu yeni B7 kasa ve CC'lerde bu CH/LH Olayı otomatik olmadığından farlar kendiliğinden sönmüyor sanırım sizde olan olay bu olmalı. Zaten farlar açıkken kapıyı açtığınızda ikaz sesi duyuluyor. Ben onu otomatik hale getirdim CC'mde. O yüzden kapıyı açtığımda farlar açıkken ikaz sesi duyulsa bile araç belli süre sonra otomatik kapatıyor.

serbalik
19 12 2012, 14:12
Farlar kesinlikle yanmıyordu, buna eminim. Ama beni asıl şaşırtan farlar açık konumda olmasına rağmen ikaz sesinin olmamasıydı. Akü bitti, o yüzden zor çalıştı diyelim. Daha sonra ortaya çıkan anormallikler (başlangıçta göstergelerin sona kadar gidip geri gelmesi çalışmıyor) beni düşündürüyor. Eğer durum devam ederse servise götürüp olan biteni buradan paylaşırım.

GnomonHelios
19 12 2012, 17:31
Arabanızda VAG.COM ile bir işlem yaptınız mı veya yaptırdınız mı? Eğer öyle bir şey denedi iseniz belki santral elektrik kodlarını yeniden girerseniz sorun dizelebilir. Ama aniden böyle bir şey olması ilginç gerçekten, bence siz servise götürün yine de aküyü kontrol etsinler derim....

CenkAyvaz
19 12 2012, 17:50
Benim B7 Passatımda ışıklar açıkken sürücü kapısını açarsanız uyarı sesi duyulmuyor. Kontak anahtarı çıkartıldıktan sonra arabayı kilitleyince ışıllar otomatik olarak sönüyor. Akşam tekrardan bakayım. Sonra aynı sorun bizde de olmasın.

kuscugokhan
19 12 2012, 21:22
Genelde ikaz parklar acik kalinca otuyor yada sinyal.Auto modda olmasina gerek yokki zaten her halukalde arabayi stop ettiginiz zaman lambalar kapaniyor.Sonucta saglam elektronike sahip araclar belki ufak bir aksama olmustur.bence fazla kafaniza takmayin..Tabiki ayni olay tekrarlarsa servise danismakta fayda var.