PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 TSI Şanzıman sıkıntısı...



Can
08 12 2012, 18:08
Merhabalar arkadaşlar..
Aracı aldığımızdan beri ilk kez 2 tane üst üste sorun çıktı bu hafta içinde. Birincisi,arkadan bir yerden titreşim sesi geliyordu,onu bugün buldum,arka koltuk içindeki emniyet kemeri sargısından geliyormuş,o sökülüp yalıtım yapılıp tekrar takılacak müsait bir zamanda.

İkincisi ve en önemli olanı ise,özellikle 1 ve 2.viteslere geçtiğimiz sırada,debriyajdan ayağı kaldırırken tam kavrama yaptığı anda ''tak'' diye bir ses geliyor ve bu sırada bazen vites koluna bilen geliyor titreşimi. Ayrıca araçta sarsıntılı çalışma vardı 1 haftadır,bugün yetkili servise gidip yağını kontrol ettik,250 gram eksiltmiş onu tamamlayınca ne hikmetse ne ses kaldı ne sarsıntı. Ama bu ses olayı halen devam ediyor,iki servise gittik ikiside sesi duyamadı,servise gidince ustalara duyuramazsın zaten böyle şeyi :))

Buna ek olarak aynı zamanda debriyaj daha yukarda kavramaya başlamış,önceden az gaz verdiğim yerlerde artık daha fazla dokunmam gerekiyor titreşimsiz kalkış için.

Baskı balata diye düşündüm ama araç daha 35.000 km de.

Sizce ne olabilir problem,ustalar anlamıyor,ama babam çok kafaya takmış. Araçta hiç bir performans düşüklüğüde yok,1.,2. viteslerde kuduz gibi patinaja kalkıyor..

Yaşayan,tahmin eden ? :)

eengfd
08 12 2012, 18:26
Bence 1. ve2. vites dışında sorun yoksa baskı balatadan ziyade şanzıman dişlilerinde problem olabilir

eengfd
08 12 2012, 20:51
Buna ek olarak aynı zamanda debriyaj daha yukarda kavramaya başlamış,önceden az gaz verdiğim yerlerde artık daha fazla dokunmam gerekiyor titreşimsiz kalkış için.

Baskı balata sisteminde de sorun olma ihtimali yüksek. 1.2. viteslerden sonra ses duymamanız aracın yüksek hıza ulaşmış olması ve vites değişimi için farklı motor devri seçmenizden olabilir. Bir aracımda belirli bir devirde ses duyuyordum, baskı balata garantiden 45000 km'de değişti sorun çözüldü, şimdi o araç 167000'de ve o sorun yok.