PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gecikmiş Vergi Borcu



Ascentarium
13 04 2011, 19:17
Şubat 2011'de yürürlüğe giren ve Kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak bilinen, 6111 sayılı ''Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş(!).


VEEE benim güzel memleketimin vergi dairesi adıma bir zarf göndermiş ve "NAKİL VASITALAR" ödenmemiş trafik cezanız var gel helalleşelim" demekte. Tüm TC vatandaşlarına gönderildiği belli matbu bir yazı var ama hiç bir detay yok. Yahu kardeşim ben bu memleketin en enayi vergi mükellefiyim. Ücretli çalışmaktayım ve maaşım daha elime geçmeden hemen gelir vergisi cartt diye peşinen tokatlanıyor. Ne (varsa) trafik cezamı aksatırım ne de emlak vs vergilerimi. Ama devletim bana demekte ki "biz attık bir taş şu kör kuyuya ey TC vatandaşları hepiniz bir olun çıkarın bakalım". Madem böyle bir güzellik(!) yaptın o zaman dök tüm vergi borçlarımı ona göre ben de gerekeni yapayım. YOKK ama olmaz illa bir günümü ayıracağım, vergi dairesine gideceğim "var mı benim bir borcum hele bir bakıverin" diye aptalca bir uygulamanın sağlamasını yapacağım. Olmaz böyle bir şey ya. Memleketimin güzide iş adamları, kan emicileri (hususa hassasiyet gösterenler tenzihim) trilyonları cukkalasınlar onlara uzanabilen yok, ama sen gel benim gibi garibanlara "hadi benim masum günah keçim yüklen bakalım şu borcu" demekte.

Olmadığını biliyorum ama sehven(!) bana yansıtılan vergi borcu, trafik cezası vs olup olmadığını nereden sorgulayabilirim? Internetten böyle bir sorgulama yapma imkanı var mıdır?

THoRPiLL
13 04 2011, 21:44
Yok maalesef, size vergi dairesi yolu görünüyor. Bugün bende bu işle uğraştım aynı yazı banada geldi..

Gittim, borcumun olmadığını bile bile gittim. 2008 yılından kalma, Passatımdan evvel 3. aracımdan trafik cezası çıktı. 237 TL, pişkin pişkin bana borcunuz 589 TL miş bu yasadan dolayı 237 TL yapılandırılacak dedi. Ödediğimi beyan ettiğimde kontrol edildi ve ödeme yaptığım Ziraat bankası şubesinin sisteme girdiği tutanak numarasının (XX123456) ilk 2 harfi maliyenin sisteminkiyle tutmuyor, 123456 tamam ama XX farklı :) Şimdi hangisi doğru sistemdekimi banka şubesinin girdiğimi :)

Ceza Tutanağının aslına ihtiyaç var ama 2008 yılının cezaları bende yok :) Bakalım olmadı trafikten bakıp gerçek numara hangisiyse onunla ilişkilendirip dosyayı kapatacaklar..

Ülkem güzel ülkem...

Ascentarium
14 04 2011, 12:38
Kuvvetle muhtemel bende de aynı olay yaşanacak. Allah'tan ödediğim trafik cezalarını dekontlarını atmadım. Bakalım ne çıkacak bahtımıza ve nasıl kurtulacağız....

sedat27
15 04 2011, 13:04
bir şeyide düzgün yapsalar.seveyim diyorum vatanımı ama çok zorluyorlar insanı:agla1
babamada 2000 yılında sattıgı aracın 8 senelik MTVsi geldi.alan adam üstüne almamış.borç bizde görülüyor.işin kötüsü noter satış evrakıda yok.11 sene saklayacak degiliz.
Araçta Gaziantep te kayıtlı.Antep e gidicek.bakalım nolcak?

Ascentarium
15 04 2011, 15:06
Yahu benim anlamadığım devlet bankalara vergi tahsilatı yapabilirsin diye onay vermiş. Tüm bankalar vergi tahsilatı yapıyorlar. Ben de ceza, vergi vs ne varsa hepsini daha ilk günden gecikmesiz hemen öderim (bkz. enayi vatandaş modeli). Ama bu güzelim memleketimin vergi daireleri bankalarca tahsilatı yapılmış işlemleri sistemlerine aktarmada problem yaşıyorlarmış. Elimde dekontum var, ama VD'de borç görünüyor. Madem bankaların tahsilatlarını VD sistemine aktarmada sorun yaşıyorsun o zaman bankalardan bu yetkiyi geri al sadece kendin tahsilat yap. Ne yani şimdi milet vergisini yatıracak sonra elinde makbuz VD VD dolaşıp (sisteme geçti mi?, ödendi görünüyor mu?) diye sorgulayıp takibat mı yapacak?! Haziran'da noter aracılığı ile eski aracımı temiz kağıdı da çıkarttırarak sattım, hala bana bu aracım ile ilgili borç kaydı geliyor. Yahu daha Mart başı aldığım aracımın bile MTV borcu geldi, böyle bir şaklabanlık olabilir mi? Bu memleket kanunları hem yeni trafiğe çıkacak araçların plaka+ruhsat evveli MTV ödenmesini şart koşuyor, ama diğer taraftan bu aracın MTV'si ödenmemiş diye de VD'yi üzerine salıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Şimdi işi gücü bırak adamların peşinde koş, bu borcu ödedim, bu borç bana ait değil diye. Bakalım nasıl üstesinde geleceğim bu işin. En nefret ettiğim şeydir şu kamu dairelerinden işlem yaptırtmak....

@diL
15 04 2011, 15:17
Benim bacanak ruhsat plaka vb. işlerini yaptı, vergisini henüz ödemedim ben, netten ödemek isteyince de araç görünmüyor, böyle kayıt yok diyor :)
3 hafta geçti nerdeyse, sanırım henüz emniyet kayıt yaptırmamış galiba.

Ascentarium
15 04 2011, 15:31
Olan ortada işte sistemi nerden tutsan elinde kalıyor. Ceremesini vatandaş çeksin. Kimsenin işi gücü yok, sabahtan akşama VD VD dolaşıp borcum var mı yok mu sorgulayacaklar.. Ohhh ne ala memleket.. Namuslu olmanın da faturası bu galiba.