PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DSLR Sensör temizleme hakkinda



VW_Passat
20 10 2012, 22:27
Bugün malesef gördümkü DIN A4 Beyaz bir kagitta siyah siyah lekeler var :(. Buda Resime etkileme yansima yapiyor hele geceleri daha da kötü oluyor.

Temizleme isini kendimiz yapacagimizi ögrendim ve yarin Nöbetci eczaneye gidip sunlari alacagim.

1x adet Isopropanol Alkol 100% (Eczanede satiliyor)
1x adet üfüren plastik parca (Eczanede satiliyor Link: OHRENSPRITZE 1 Stück kaufen - Online Apotheke und Versandapotheke medpex (http://www.medpex.de/ohrenspritze-p3228726))
4-5x adet 100% Pamuklu kulak temizleme cubuklari (herkezin evinde mevcuttur bu :) ).

Canon kitabinda icindeki Aynayi Servis Temizleme konumuna getirmem gerektigini yaziyor -> yani Akü 100% dolu olacak ve temizlenecek sensör üzerleri. Ilk basta üfüren parca ile Tozlari üfleyip kontrol edecez temizlendimi diye. Eger temizlenmedi ise o zaman tekrar üfürüp Isopropanol Alkolü 2 damla Aynaya damlatip Kulak temizleme cubuku ile üstten alta dogru gececegiz ardindan kurulayacagiz temiz bir Kulak cubugu ile kurulayacagiz.

Yarin Temizleyip sonucu buraya yazarim :). Kendim deneyecegim en kötü ihtimal de beceremezsem Canon a yollarim Inspektion yaptiririm yani orada temizlettiririm :)

Aramizda hic kendisi temizleyen oldumu Sensörü baska cözüm varmi elinizde?

VW_Passat
20 10 2012, 22:39
DSLR Makinamizda Sensör tozlarinin böyle görünüyor Beyaz DIN A4 kagitta. Perdeyi komple maksimum olarak kapatiyoruz (f22 yada maksimum) ve bir Fotograf cekiyoruz.

Kirmizi daire icinde olan yerler kara leke var Toz yüzünden :(. Bunlari yarin temizlemem lazim.

http://i.imgur.com/lbx9S.jpg

VW_Passat
21 10 2012, 22:01
Kimseden ses cikmadigina göre ben yazayim tekrar :).

Evet Sensör temizleme olayini cok iyi bir sekilde arastirdim. Sonunda Alkol yerine temizleme Kiti almaya karar verdim ve hatta Siparis bile verdim bugün :).

Bu Kit i aldim, icinde üfürecek aygit ve sivisi felan var :). Yani Video da da adam 2 dakika da temizledi sensörü. Korkacak birsey yoktur :)

Siparis verdigim ürün; diger bilgiler Resimli uygulama geldigi zaman ürün.
Micro-Tools Europe Werkzeuge | 1,6x Sensoren (http://www.micro-tools.de/Sensorreiniger/Kits-oxid/1-6x-Sensoren/)