PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Variant'ıma kavuştum



manager41
03 10 2012, 14:08
Evet arkadaşlar dün itibariyle Passat Variant 1.4 TSI Confortline Şeker beyazı aracımı almış bulunuyorum. İzmit'te oturuyorum ama aracı İstanbul Uzay'dan aldım. Alır almazda mecburiyetten Nişantaşı trafigine girdim. Anladımki İstanbul trafiğinde araç sürmeyi unutmuşum ve daha bir pratik yapmam gerekiyor :) ben araçlardan kaçtıkça onlar üzerime üzerime geliyorlardı resmen. Tabi araç yeni olduğu için bende bayağı tedirgin araç kullandım. Hatta ilk nazarımızıda aldık arka çamurluk üstünde kalemle çizilmiş şeklinde 5-10 cmlik bir mavi çizik oluşmuş. Belki aracı ilk aldığımdada vardır heyecandan aracın her tarafına bakmadım çünkü. Araçla ilgili ilk izlenimlerim;



Bir defa aracının çalışıp çalışmadığını anlamıyorsun. Önceki aracım olan Focus dizel ile kıyaslandığında Motor sesi neredeyse sıfır. Hatta bir kaç kere motor durdu diye çalışan motoru durdurduğum oldu:)
Start/stop sistemi çok hoş ama trafikte giderken anlık duruşlarda bile hemen motor duruyor. En azından bir kaç saniye gecikme ile devreye girse daha iyi olurmuş diye düşünüyorum. Ayrıca aracı anlatan kişi motor yağı sıcaklığı 90 ve üzeri olunca ve klima çalışmıyorken bu sistem devrede olur dedi ama dün düşük yağ sıcaklığında ve klima çalışıyorken sistem devreye girdi ( Fan otomatikte değildi belki bundan dolayıda olmuş olabilir) ve motoru durdurdu.
Auto Hold özelliği müthiş , yokuş aşagı yukarı farketmiyor anında kilitliyor. Yalnız bir şeyi merak ettim Auto Hold devredeyken gaza bastığında tak diye bir ses işitiyorsun. Bu sistemde normal frenlerimi kullanıyor yoksa el freni üzerinden mi kilitleme yapıyor. Ayrıca bu sistemin devamlı devrede kalmasının balatalara olumsuz etkisi olabilirmi.
Bayii Bagaj havuzunu hediye etti. Ama verdikleri havuz tam olarak bagaja otormuyor. Aracı anlatan servis personeli variant için özel havuz olmadığını, ayrıca bagaj yönetim sisteminin bir parçası olan hareketli mekanizmayıda çıkartmak mümkün olmadığı için havuzun bu şekilde kaldığını söyledi,. Ucundan keserek bir şeye benzetirim diye bir şey demedim ama şu anki durum pek hoşuma gitmiyor açıkcası. Variant araç sahipleri bu durumu nasıl çözüyorlar. Variant için gerçekten havuz yok mudur. Varsa'da önerileri.
Aracı İstanbul'da biraz kullandıktan sonra otobana çıkıp İzmite döndük. Uzun yol tutuşu gayet başarılı. Yalnız 110 hızdan sonra rüzgar sesi gelmeye başlıyor. Ayrıca tekerleklerden bir yol sesi alıyor. Belki bu lastikle alakalı olabilir çünkü lastik olarak en son istediğim Pirelli lastikler geldi.


Şimdilik bu kadar fırsat buldukça diğer konulardada yorum okuyup yazmaya gayret göstereceğim. Aracı alış aşamasında yorumları ile destek olan arkadaşlara teşekkürler.

Selamlar,

affetmez
03 10 2012, 14:10
Hayırlı olsun resimleri bekliyoruz

atitrend
03 10 2012, 14:19
hayırlı olsun. focus tan sonra bu araçta nasıl yol ve rüzgar sesi geliyor diye şikayetlendiniz anlamadım. bende fluence dizel vardı ve biraz yol sesi almasının dışında sıkıntısı yoktu. oda aşırı değildi. passatı alıp eve gelirken dedim bu ne sessizlik. yoldaki yamalarda bile neredeyse se farkı hissedilmiyordu. zamanla ya benim kulaklar alıştı yada araç biraz daha gürültü almaya başladı ama öyle fluence kadar bile değil. rüzgar seside yandan esince biraz olabiliyor ama önden veya arkadan estiğinde gayet sessiz. yalnız sizin araç sw olduğu için bağaj boşken uğultu olur ama yüklü kullanımda yol sesinden yana rahat edersiniz.
en kısa zamanda alımlı fotoları bekleriz

VW_Passat
03 10 2012, 14:46
Araciniz hayirli olsun, Variant almak ile dogru karari vermissiniz :)

En kisa zamanda VAriant in resimlerini bekleriz.

VW_Passat
03 10 2012, 14:51
Bir defa aracının çalışıp çalışmadığını anlamıyorsun. Önceki aracım olan Focus dizel ile kıyaslandığında Motor sesi neredeyse sıfır. Hatta bir kaç kere motor durdu diye çalışan motoru durdurduğum oldu:).
Start/stop sistemi çok hoş ama trafikte giderken anlık duruşlarda bile hemen motor duruyor. En azından bir kaç saniye gecikme ile devreye girse daha iyi olurmuş diye düşünüyorum. Ayrıca aracı anlatan kişi motor yağı sıcaklığı 90 ve üzeri olunca ve klima çalışmıyorken bu sistem devrede olur dedi ama dün düşük yağ sıcaklığında ve klima çalışıyorken sistem devreye girdi ( Fan otomatikte değildi belki bundan dolayıda olmuş olabilir) ve motoru durdurdu.Klima devre de iken calisiyor Start / Stop sistemi, sadece Klima maksimum gücte yani fan da calistimi Motor kapanmiyor.
Auto Hold özelliği müthiş , yokuş aşagı yukarı farketmiyor anında kilitliyor. Yalnız bir şeyi merak ettim Auto Hold devredeyken gaza bastığında tak diye bir ses işitiyorsun. Bu sistemde normal frenlerimi kullanıyor yoksa el freni üzerinden mi kilitleme yapıyor. Ayrıca bu sistemin devamlı devrede kalmasının balatalara olumsuz etkisi olabilirmi. AUTO-HOLD elektro mekanik Parkfrenini kullaniyor.
Bayii Bagaj havuzunu hediye etti. Ama verdikleri havuz tam olarak bagaja otormuyor. Aracı anlatan servis personeli variant için özel havuz olmadığını, ayrıca bagaj yönetim sisteminin bir parçası olan hareketli mekanizmayıda çıkartmak mümkün olmadığı için havuzun bu şekilde kaldığını söyledi,. Ucundan keserek bir şeye benzetirim diye bir şey demedim ama şu anki durum pek hoşuma gitmiyor açıkcası. Variant araç sahipleri bu durumu nasıl çözüyorlar. Variant için gerçekten havuz yok mudur. Varsa'da önerileri. Benim Variant a orjinal havuz aldim 60 €uro ya yani Variant icin var. Sizde Bagaj raylarida oldugu icin benimki onun icinde gecerli kesilecek yerlerini yapmis VW :)
Aracı İstanbul'da biraz kullandıktan sonra otobana çıkıp İzmite döndük. Uzun yol tutuşu gayet başarılı. Yalnız 110 hızdan sonra rüzgar sesi gelmeye başlıyor. Ayrıca tekerleklerden bir yol sesi alıyor. Belki bu lastikle alakalı olabilir çünkü lastik olarak en son istediğim Pirelli lastikler geldi. Rüzgar sesi benim aracta da var ama 130km/h sonrasinda oluyor genelde.

gokbrk
03 10 2012, 14:56
Hayırlı olsun, güle güle güzel günlerde kullanın.

atitrend
03 10 2012, 14:58
bmw f 30 larda en büyük şikayet konusu rüzgar sesi. test eder herkes ses aldığında hemfikir. o sınıf bir araçta nasıl olurda rüzgar sesi için yalıtım yapılmaz. veya yetersiz yapılır anlayamıyorum. yoksa bizmi bmw , veya mersoyu gözümüzde büyütüyoruz. c kasada bana göre yetersiz. çünki. merso ,bmw deyince insan konfor güvenlik kalite donanım ve sessizlik bekliyor ama donanım ve sessizlik malesef bu araçlarda pek yok.

manager41
03 10 2012, 15:09
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

Rüzgar sesi konusunda test aracı olarak sedan kullanmıştım ve 120 civarı kısa süreli kullanımda pek bir şey duymamıştım. Belki o anki rüzgar durumu veya aracın variant oluşuna göre farkediyordur. Zaten öyle rahatsız edici bir düzeyde değil.

Yasin bey bagaj havuzu konusunda tam dediğiniz konuyu düşünüyordum. Acaba bagaj raylarının olduğu kısmı kessem üsteki ekipman ray üzerinde kayabilirmi diye. Çünkü kayabilmesi ekipman ile ray arasında belirli bir mesafe olması gerekiyor. Ayrıca havuz plastikten yapıldığı için kayması dahada zor olacaktır. Mümkünse müsait bir zamanda fotograflarını çekmeniz mümkünmü belki elimizdeki havuz ile bir şeyler yapabiliriz. Yalnız ürün Türkiye de olmaması ilginç veya vardıda bayi hediye olduğu için yan sanayi bir şeyler koydu. Fiyatı 80 TL yazıyordu aslında iyi bir şeyler bekliyordum ama hayal kırıklığı oldu.

Lukunku
03 10 2012, 15:16
Auto hold, rampa aşağı durduktan sonra yeniden hareket ettiğinizde tak diye ses yapıyor, bu da herkeste olan bir durum. Düz bir zeminde ya da rampa yukarı durduğunuzda ses yapmaz.

Bagaj havuzu aslında yan sanayi olarak Türkiye'de imalat var, sitesinden şimdi baktım Variant gözükmüyor, ama telefon edip sormanız lazım, belki üretim sürecine almış olabilirler.


Link için tıklayın: YPS PLAST, YPS, plast, plastik, otomobil, araba, araç, bagaj, bagaj havuzu, havuzlu paspas, havuzlu bagaj paspası, havuz, havuzlu, kauçuk, kauçuk paspas, koruma, koruyucu, bagaj koruma, bagaj koruyucu, bagaj koruyucu kauçuk paspas, oto aksesuar, akse (http://www.ypsplast.com.tr)

akorkmaz11
03 10 2012, 18:11
hayırlı olsun variantınız. ben de focus sw dan varianta geçtim geçen sene ve genel itibarıyla memnunum.
bagaj havuzunu servise getirrtim almanyadan. 1.5 ayda geldi ve 142 tl vermiştim. yan sanayide variant için havuz yok maalesef. bu arada havyz kendini bu yıl ödedi memleketten gelirken (taşan asma yaprak kavanozunun sularını güzelce tuttu):)

affetmez
03 10 2012, 18:40
Arkadaşlar benim bi merakım var sadece onu gidermek amaçlı bir soru sormak istiyorum Variant alırken aynı fiyata alıyoruz sedanlarla ancak satarken aynısı olmuyor genelde variantlar ucuz oluyor acaba seçim yaparken neden variant seçimi yapıyorsunuz özel bi nedeni varmı ?

erharp32
03 10 2012, 18:55
hayırlı uğurlu olsun. Allah C.C kaza bela vermesin. güle güle 1000!:alk

atitrend
03 10 2012, 19:05
dsg li olanlar hariç fiyatlar sw karoserinde yaklaşık 3000 tl daha ucuz. belki buda bir alım nedenidir

derin siyah passat b7
03 10 2012, 19:58
Hayırlı olsun.benim araçta rüzgar sesi diye birşey yok.Yok diyorum, çünkü o kadar belirsiz gelen şeye ben rüzgar demem.Yol sesini kötü asfalat ta içeri alıyor.lastikle mi alakalı bilemiyorum.Dügün asfaltlı yolda ise komfor üst düzeyde diyebilirim.

Y_o_L_c_U_38
03 10 2012, 20:15
hayirli olsun rabbim kaza bela vermesin insallah..

Y_o_L_c_U_38
03 10 2012, 20:15
dsg li olanlar hariç fiyatlar sw karoserinde yaklaşık 3000 tl daha ucuz. belki buda bir alım nedenidir


abi anlamiyorum tr'de 3000tl daha ucuzken burda 2500€ daha pahali:mor:sinir

VW_Passat
03 10 2012, 21:23
Arkadaşlar benim bi merakım var sadece onu gidermek amaçlı bir soru sormak istiyorum Variant alırken aynı fiyata alıyoruz sedanlarla ancak satarken aynısı olmuyor genelde variantlar ucuz oluyor acaba seçim yaparken neden variant seçimi yapıyorsunuz özel bi nedeni varmı ?

Sanirim, Türkiye de herkez VARIANT i cok itici yasli arabasi buluyorlar hatta Reno Toros ile kiyasliyorlar ondan kimse almiyor ve satarkende degeri düsüyor Türkiyede. Ama Almanya da tam tersi Variant en cok sorulan modeldir :)

Sesamo75
03 10 2012, 21:55
Arkadasim variant araciniz hayirli olsun.. Ben de gecen hafta ayni renk ayni motor variant aldim.. Benim daha onceki aracim megane 3 dizeldi hatta 38000 deydi, cok az yakiyordu lakin bir anda genis bi aile olduk.. İkiz bebeklerim ve ekipmanlariyla seyhat zor gelmeye basladi.. Yaklasik 6 ay alternatifleri arastirip ilk verdigim variant kararini son kez de vererek gecen hafta mutlu sona erdim.
Sadece haftasonlari bindigim icin benzinli almak cok da sarsmaz diye dusundum, hafta ici ister istemez ozlem oluyor ama bebeklerden firsatim maalesef olmuyor. Ben bagaj havuzu almadim, kaucuk paspas hediye edildi..
Allah hayirli ugurlu etsin aracinizi, ben uzun yillar binmek icin aldim, umarim oyle de olur..

affetmez
03 10 2012, 22:00
Sanirim, Türkiye de herkez VARIANT i cok itici yasli arabasi buluyorlar hatta Reno Toros ile kiyasliyorlar ondan kimse almiyor ve satarkende degeri düsüyor Türkiyede. Ama Almanya da tam tersi Variant en cok sorulan modeldir :)

Evet benim görüşümde bu konuda demekki her kes aynı şeyi düşünüp almıyor türkiyede :+1

Lukunku
03 10 2012, 22:08
Arkadaşlar benim bi merakım var sadece onu gidermek amaçlı bir soru sormak istiyorum Variant alırken aynı fiyata alıyoruz sedanlarla ancak satarken aynısı olmuyor genelde variantlar ucuz oluyor acaba seçim yaparken neden variant seçimi yapıyorsunuz özel bi nedeni varmı ?

Ben de şunu hakikaten ama gerçekten merak ediyorum, biz yani Türk toplumu olarak neden bir şey alırken öncelikle sattığın zamanki zarar edebilme durumunu ilk önce soruyoruz, neden bu huyumuzdan vazgeçmiyoruz hiç? Benim etrafımdaki memurlar bile yavaş yavaş bu düşünceden vazgeçiyorlar, hani önce memurlar düşünür böyle şeyi, genelde de broadway'leri vardır, aldıkları zaman "satarsam şu fiyata gider, ama o araba hemen satılmıyor, satarsan da zarar ediyorsun" derler.

Sizi tenzih ederim, siz inşallah öyle düşünmüyorsunuzdur, zira Passat sahipleri bu konuyu çoktan aştılar.

Bana gelince, öyle denk geldi, öyle aldım, bugün olsa gene alırdım. Zira uzunca bir süre kullanmayı düşünüyorum.


Bu konu her açıldığında DH'deki @aatabay'ın hatırası gelir aklıma, bir yetkili bayiye ısrarla Variant istediğini söyleyince oradaki yetkili "abi n'apcan Variant'ı, eğer station araba istiyorsan verelim iki tane Caddy, arka arkaya bağlar gidersin" demiş. Yani Variant'a duyulan antipati, yetkili bayideki elemana bile sirayet etmiş. :kahkaha

Lukunku
03 10 2012, 22:10
Evet benim görüşümde bu konuda demekki her kes aynı şeyi düşünüp almıyor türkiyede :+1

Bir yerlerde bir istatistik vardı, Doğuş tarafından satılan Passat araçlardaki sedan-variant karşılaştırmasında Variant'ın üstünlüğü vardı. Çok istek olursa araştırır, bulurum. :))

solarapex
03 10 2012, 22:22
Aracınız hayırlı olsun.Kazasız belasız binin İnşaallah.

affetmez
03 10 2012, 22:23
Ben de şunu hakikaten ama gerçekten merak ediyorum, biz yani Türk toplumu olarak neden bir şey alırken öncelikle sattığın zamanki zarar edebilme durumunu ilk önce soruyoruz, neden bu huyumuzdan vazgeçmiyoruz hiç? Benim etrafımdaki memurlar bile yavaş yavaş bu düşünceden vazgeçiyorlar, hani önce memurlar düşünür böyle şeyi, genelde de broadway'leri vardır, aldıkları zaman "satarsam şu fiyata gider, ama o araba hemen satılmıyor, satarsan da zarar ediyorsun" derler.

Sizi tenzih ederim, siz inşallah öyle düşünmüyorsunuzdur, zira Passat sahipleri bu konuyu çoktan aştılar.

Bana gelince, öyle denk geldi, öyle aldım, bugün olsa gene alırdım. Zira uzunca bir süre kullanmayı düşünüyorum.


Bu konu her açıldığında DH'deki @aatabay'ın hatırası gelir aklıma, bir yetkili bayiye ısrarla Variant istediğini söyleyince oradaki yetkili "abi n'apcan Variant'ı, eğer station araba istiyorsan verelim iki tane Caddy, arka arkaya bağlar gidersin" demiş. Yani Variant'a duyulan antipati, yetkili bayideki elemana bile sirayet etmiş. :kahkaha

Benim için aracımı kapının önüne koyduğum zaman satılması 1. unsurdur çünkü esnafım bu nedenden dolayı acil nakite ihtiyacım oluyor yeri geliyor bu yüzden kapıya koyduğum anda satılmalı bu mantıkta ilerleyen biriyim ve araçlarımı alırkende bu durumu sürekli göz önünde bulunduran biriyimdir bir de huyum vardır bi araç alayım en iyisi olsun ölene kadar ona bineyim huyum yoktur.

Memurları iyi bilirim bizim burda tüm öğretmenlerin 1 bisikleti vardır birde aracı ancak o araç ayda yılda garajından 1 kere çıkar ondada aracı evinin önüne çekip yıkar okula bisikletle gidip gelir soğuk kış günlerinde bile ulan madem öyle o arabayı neden aldın böyle insanlara çok kızıyorum:cool: O yüzden memur zihniyetim hiç bir zaman olmadı olmazda hatta araçlarımı satılığa çıkardığımda öğretmenim diyenlere arabamız satıldı deyip kapatıyorum çünkü almaya gelse bişeyden anlamaz yok şurası niye böyle burası niye şöyle der arabanın etrafında döner almadan geri gider çok karşılaştım artık satıldı diyorum direk :cool:

Benim variant göz estetiğimi okşamıyor neden tercih edildiğini merak ettim sadece satarkende zarar edilip satılıyor onun için sormak istedim yanlış anlaşılmasın :cool: Bu arada DH daki servis olayıda mükemmel olmuş :))

Lukunku
03 10 2012, 22:33
Benim için aracımı kapının önüne koyduğum zaman satılması 1. unsurdur çünkü esnafım bu nedenden dolayı acil nakite ihtiyacım oluyor yeri geliyor bu yüzden kapıya koyduğum anda satılmalı bu mantıkta ilerleyen biriyim ve araçlarımı alırkende bu durumu sürekli göz önünde bulunduran biriyimdir bir de huyum vardır bi araç alayım en iyisi olsun ölene kadar ona bineyim huyum yoktur.

Memurları iyi bilirim bizim burda tüm öğretmenlerin 1 bisikleti vardır birde aracı ancak o araç ayda yılda garajından 1 kere çıkar ondada aracı evinin önüne çekip yıkar okula bisikletle gidip gelir soğuk kış günlerinde bile ulan madem öyle o arabayı neden aldın böyle insanlara çok kızıyorum:cool: O yüzden memur zihniyetim hiç bir zaman olmadı olmazda hatta araçlarımı satılığa çıkardığımda öğretmenim diyenlere arabamız satıldı deyip kapatıyorum çünkü almaya gelse bişeyden anlamaz yok şurası niye böyle burası niye şöyle der arabanın etrafında döner almadan geri gider çok karşılaştım artık satıldı diyorum direk :cool:

Benim variant göz estetiğimi okşamıyor neden tercih edildiğini merak ettim sadece satarkende zarar edilip satılıyor onun için sormak istedim yanlış anlaşılmasın :cool: Bu arada DH daki servis olayıda mükemmel olmuş :))



:))


Ha bak, bir Passat sahibi de böyle düşünüyormuş.

Görüşüne saygı duyarım kardeşim... :alk

BARISHELLO
03 10 2012, 22:43
Benim için aracımı kapının önüne koyduğum zaman satılması 1. unsurdur çünkü esnafım bu nedenden dolayı acil nakite ihtiyacım oluyor yeri geliyor bu yüzden kapıya koyduğum anda satılmalı bu mantıkta ilerleyen biriyim ve araçlarımı alırkende bu durumu sürekli göz önünde bulunduran biriyimdir bir de huyum vardır bi araç alayım en iyisi olsun ölene kadar ona bineyim huyum yoktur.

Memurları iyi bilirim bizim burda tüm öğretmenlerin 1 bisikleti vardır birde aracı ancak o araç ayda yılda garajından 1 kere çıkar ondada aracı evinin önüne çekip yıkar okula bisikletle gidip gelir soğuk kış günlerinde bile ulan madem öyle o arabayı neden aldın böyle insanlara çok kızıyorum:cool: O yüzden memur zihniyetim hiç bir zaman olmadı olmazda hatta araçlarımı satılığa çıkardığımda öğretmenim diyenlere arabamız satıldı deyip kapatıyorum çünkü almaya gelse bişeyden anlamaz yok şurası niye böyle burası niye şöyle der arabanın etrafında döner almadan geri gider çok karşılaştım artık satıldı diyorum direk :cool:

Benim variant göz estetiğimi okşamıyor neden tercih edildiğini merak ettim sadece satarkende zarar edilip satılıyor onun için sormak istedim yanlış anlaşılmasın :cool: Bu arada DH daki servis olayıda mükemmel olmuş :))

iki arkadaşta memurlara olan sevgi ve iyi düşüncelerini belirtmis bende yazayım dedim ilk arabam astra coupe bertone 1.8 di 80000km de 21000 tl ye aldım 3,5 sene sonra 170000 km de 16500 tl ye 7 ay ugrasarak sattım daha sonra vectra 2.0 T 175 bg 30000 km de 31000 tl ye aldım 2,5 sene sonra 170000 kmde 25000 tl ye 6-7 ayda sattım :). benim bu zorluk ve zararları yapmama sebep sizin yazdıgınız gibi ben esnafım ben kapının önüne koydummu satılması lazım diyen zihniyet bende boyle diyenlere hep uyuz olmusumdur:)

bu safahat memurlarla ilgili yorumlarınıza uygun bir cevap olmustur umarım

Espiriler biryana ögretmenlerin haraketinde bir gariplik yok bence tek maaslı bir ogretmenin 1800 tl ile burakamlarla aldıgı arbayla oyle canı istedigi gibi gezmesi zaten mumkün degil
Bence Ögretmenler Yerine Devleti ayıplamak lazım


Sent from my iPhone using Tapatalk

affetmez
03 10 2012, 22:45
:))


Ha bak, bir Passat sahibi de böyle düşünüyormuş.

Görüşüne saygı duyarım kardeşim... :alk

Nasıl düşünüyormuş anlamadım ?

Lukunku
03 10 2012, 23:02
Nasıl düşünüyormuş anlamadım ?




------


Ben de şunu hakikaten ama gerçekten merak ediyorum, biz yani Türk toplumu olarak neden bir şey alırken öncelikle sattığın zamanki zarar edebilme durumunu ilk önce soruyoruz, neden bu huyumuzdan vazgeçmiyoruz hiç? Benim etrafımdaki memurlar bile yavaş yavaş bu düşünceden vazgeçiyorlar, hani önce memurlar düşünür böyle şeyi, genelde de broadway'leri vardır, aldıkları zaman "satarsam şu fiyata gider, ama o araba hemen satılmıyor, satarsan da zarar ediyorsun" derler.

Sizi tenzih ederim, siz inşallah öyle düşünmüyorsunuzdur, zira Passat sahipleri bu konuyu çoktan aştılar.






Benim için aracımı kapının önüne koyduğum zaman satılması 1. unsurdur çünkü esnafım bu nedenden dolayı acil nakite ihtiyacım oluyor yeri geliyor bu yüzden kapıya koyduğum anda satılmalı bu mantıkta ilerleyen biriyim ve araçlarımı alırkende bu durumu sürekli göz önünde bulunduran biriyimdir bir de huyum vardır bi araç alayım en iyisi olsun ölene kadar ona bineyim huyum yoktur.





Siz öyle düşünmüyorsunuzdur zannettim, sizin verdiğiniz cevapta siz de öncelikle aracınızın daha sonra satılma durumunu düşündüğünüzü anladım.

Umarım yanlış anlamamışsınızdır... :)

affetmez
03 10 2012, 23:08
Anladım ama siz benim yerimde olsanız sizde eminim düşünürsünüz bunları Ayrıca yaptığınız benzetme ile benim düşüncelerim uzaktan yakından birbiri ile alakalı değil o yüzden sıkıntım yok. Bu memlekette zaten hep Memurlar düşünülür memurlar öğretmenler için ağlanır ama hiç bir zaman esnaflar düşünülmez esnaflar kendi kendine ağlar... :cool:

akorkmaz11
03 10 2012, 23:20
geçen sene (18 ay önce) bayiye passat almaya gittim, bayideki arkadaşa variant istediğimi söyleyince gözleri yerinde fırladı gibi oldu. gerçekten variant istediğimden emin olmak istedi. evet 10 yıldır focus sw kullanıyorum ve yine sw istiyorum dedim.
en son servise gittiğimde öğrendim ki koskoca kahramanmaraş'da b7 varianta sahip olan ilk ve tek kişi benmişim. belki son zamanlarda değişmiştir ama ben daha 46 plakalı b7 variant görmedim. ancak özellikle 06 plakalı çok b7 variant gördüm ankara'da dolanırken. bir daha araç alsam yine sw alırdım (en azından çocuklar büyüyene kadar):))

BARISHELLO
03 10 2012, 23:55
Anladım ama siz benim yerimde olsanız sizde eminim düşünürsünüz bunları Ayrıca yaptığınız benzetme ile benim düşüncelerim uzaktan yakından birbiri ile alakalı değil o yüzden sıkıntım yok. Bu memlekette zaten hep Memurlar düşünülür memurlar öğretmenler için ağlanır ama hiç bir zaman esnaflar düşünülmez esnaflar kendi kendine ağlar... :cool:

sizi alındırdırım heralde biraz yanlıs anlamayın takıldım oyle biraz yoksa size katıldıgım konularda var:)


Sent from my iPhone using Tapatalk

alisahin
04 10 2012, 00:11
şu rüzgar sesi var diyenleri gerçekten anlamıyorum, Yada şans eseri bizim arabada rüzgar sesi yok 130 km de zaten yok ..

Can
04 10 2012, 00:13
130 dan sonra hava da rüzgar varsa bariz rüzgar sesi alıyor araç. Rüzgarsız havada ise 150 den sonra başlıyor . Teybi kapatınca rahatsız ediyor hemde.. Bunun nedeni bence tasarım hatası. Aynı hata yağmur yağdığında belli bir süre sonra camı veya kapıyı açtığınızca kapı içine şakır şakır su akması konusunda da mevcut. A sütunu ve tavan kenarları için yeterince tahliye ve aerodinami mevcut değil Passatta malesef...

sivil
04 10 2012, 00:25
Derinsiyahpassat ve Ali Şahin, bir gün forumca sizin arabalarınızı test etmek istiyoruz.Ne arabalarmış maşallah bunlar...Bütün forum az çok bir şeylerden şikayetçidir ama sizlere nasıl arabalar denk gelmiş böyleki neredeyse sıfır şikayetiniz var doğrusu çok merak ediyorum.Saygı duyarım ama kendi gözlemlerimide hiçe sayacak değilim.
2 kere 2 nin dört ettiği kadar bir gerçek şu ki; Bu arabalar kesinlikle kaymak asfalt istiyor bir miktar pütürlü asfalt olsa uğultudan başınız şişiyor.Bu araba çok rüzgar alıyor hele rüzgar ön çapraz dan geliyorsa hem rüzgar sesini iliklerinize kadar duyuyorsunuz hemde gezim gezim geziniyor bu araba.Normal şartlarda bir sorun yok ama şartlar biraz anormalleştiğinde yelkenleri indiriyor hemen malesef.Bunlar benim bizzat deneyimlerimdir varsayımlarım değil.Hem B6 ya hemde B7 ye sahibim.

affetmez
04 10 2012, 00:32
rüzgar sesini bilmiyorum ama benim şikayet ettiğim konular evet az bozuk yolda araç kendini kaybediyor takır tukur oluyor ve ön göğüsten çıtır çutur sürekli ses gelmesi çıldırtıyor beni kuzenimin 1.8 t passatı vardı ondada aynı sesler geliyordu nedenini çözemedim bir türlü. bide yağmurlu havada camı açmaya gelmiyor direk içeri su doluyor yağmuru hesaba katmamışlar sanırım:cool:

alisahin
04 10 2012, 00:37
Derinsiyahpassat ve Ali Şahin, bir gün forumca sizin arabalarınızı test etmek istiyoruz.Ne arabalarmış maşallah bunlar...Bütün forum az çok bir şeylerden şikayetçidir ama sizlere nasıl arabalar denk gelmiş böyleki neredeyse sıfır şikayetiniz var doğrusu çok merak ediyorum.Saygı duyarım ama kendi gözlemlerimide hiçe sayacak değilim.
2 kere 2 nin dört ettiği kadar bir gerçek şu ki; Bu arabalar kesinlikle kaymak asfalt istiyor bir miktar pütürlü asfalt olsa uğultudan başınız şişiyor.Bu araba çok rüzgar alıyor hele rüzgar ön çapraz dan geliyorsa hem rüzgar sesini iliklerinize kadar duyuyorsunuz hemde gezim gezim geziniyor bu araba.Normal şartlarda bir sorun yok ama şartlar biraz anormalleştiğinde yelkenleri indiriyor hemen malesef.Bunlar benim bizzat deneyimlerimdir varsayımlarım değil.Hem B6 ya hemde B7 ye sahibim.

Sana hiç birşey demicem Turhan abi.. linklere bak

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/2930-biktim-dsg-den.html

http://www.passatturkiye.com/sanziman-aktarma/4002-dsg-yine-sapitti.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/3926-anlam-veremedigim-ses.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/4411-tikirti-sesi.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/3787-gaz-verdigimde-saga-cekme-problemi.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/3842-frene-basinca-tik-gelen-ses.html

http://www.passatturkiye.com/motorlar/3052-yaz-geldi-arac-gene-sacmalamaya-basladi.html

http://www.passatturkiye.com/sanziman-aktarma/2560-dsg-2-kavrama-degisicek-haydi-hayirlisi.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/771-nedir-aractan-bnim-cektiyim.html


dogru dedin benim arac FORUMUN EN SORUNSUZ ARACIDIR . TEST etmek isteyenler buyursun gelsin

sivil
04 10 2012, 00:43
Sana hiç birşey demicem Turhan abi.. linklere bak

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/2930-biktim-dsg-den.html

http://www.passatturkiye.com/sanziman-aktarma/4002-dsg-yine-sapitti.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/3926-anlam-veremedigim-ses.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/4411-tikirti-sesi.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/3787-gaz-verdigimde-saga-cekme-problemi.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/3842-frene-basinca-tik-gelen-ses.html

http://www.passatturkiye.com/motorlar/3052-yaz-geldi-arac-gene-sacmalamaya-basladi.html

http://www.passatturkiye.com/sanziman-aktarma/2560-dsg-2-kavrama-degisicek-haydi-hayirlisi.html

http://www.passatturkiye.com/soru-sorunlar/771-nedir-aractan-bnim-cektiyim.html


dogru dedin benim arac FORUMUN EN SORUNSUZ ARACIDIR . TEST etmek isteyenler buyursun gelsin
O zaman seni tenzih ederim Ali kardeşim,aramıza hoşgelmişsin de haberimiz yokmuş :) Ben bu kadar konu açtığını atlamışım ama bu kadar soruna rağmen arabanı hala çok seviyor olman güzel bir şey.Aynı benim gibi "ne olursa olsun seviyorum seni Passat ":)

sivil
04 10 2012, 00:46
Bu arada xenonlarınla aran nasıl.Arada bir farın birini söndürüyormu hiç? Benimkisi uzun ve sıkışık dur kalk trafikte şöyle yarım saati geçince filan sağ far birden sönüyor lamba uyarısı çıkıyor ekranda.ama far anahtarını kapatıp açınca yeniden yanıyor ta ki bir daha sönene kadar.Sıkışık trafikte dur kalkta çokmu ısınıyor acaba analamadım gitti.Açık yolda hızlı giderken olmuyor mesela.

alisahin
04 10 2012, 00:55
O zaman seni tenzih ederim Ali kardeşim,aramıza hoşgelmişsin de haberimiz yokmuş :) Ben bu kadar konu açtığını atlamışım ama bu kadar soruna rağmen arabanı hala çok seviyor olman güzel bir şey.Aynı benim gibi "ne olursa olsun seviyorum seni Passat ":)

sorunları kenara atıp passatın bir şekilde keyfini sürüyorum, mutluda ediyor beni. philips lerde şimdilik bir sorun yok , hafif rengide acıldı ama hala tam istediğim renk değil :) 4 kere çin malı balans yaktıktan sonra akıllandım far açıkken marşa basmıyorum balansların şasesinide çektirdim şimdilik sorun yok :)

affetmez
04 10 2012, 01:01
Bu arada xenonlarınla aran nasıl.Arada bir farın birini söndürüyormu hiç? Benimkisi uzun ve sıkışık dur kalk trafikte şöyle yarım saati geçince filan sağ far birden sönüyor lamba uyarısı çıkıyor ekranda.ama far anahtarını kapatıp açınca yeniden yanıyor ta ki bir daha sönene kadar.Sıkışık trafikte dur kalkta çokmu ısınıyor acaba analamadım gitti.Açık yolda hızlı giderken olmuyor mesela.

Bu açık yol dur kalktan ziyade kablolarda bir sorun olabilir aynı sorun bende sis farlarında vardı bilgisayara soktuğumda kablolardan sorun olabileceği kanısına vardık ama hiç ellemedim öyle durdu sattım gitti o aracımı :) bide farlar yanıkken aracı çalıştırınca erken patlatıyor ampulleri mümkün olduğunca farlar kapalı çalıştırın araçları özellikle zenon varsa

alisahin
04 10 2012, 01:02
Bu arada xenonlarınla aran nasıl.Arada bir farın birini söndürüyormu hiç? Benimkisi uzun ve sıkışık dur kalk trafikte şöyle yarım saati geçince filan sağ far birden sönüyor lamba uyarısı çıkıyor ekranda.ama far anahtarını kapatıp açınca yeniden yanıyor ta ki bir daha sönene kadar.Sıkışık trafikte dur kalkta çokmu ısınıyor acaba analamadım gitti.Açık yolda hızlı giderken olmuyor mesela.

benim eski balans varken senin anlattığın gibi oluyordu abi acıp kapayınca yanıyordu birgün hiç yanmamaya başladı ... ;)

seninde öyle olucak gör bak garantiden değistirsinler

sivil
04 10 2012, 01:34
benim eski balans varken senin anlattığın gibi oluyordu abi acıp kapayınca yanıyordu birgün hiç yanmamaya başladı ... ;)

seninde öyle olucak gör bak garantiden değistirsinler
Biraz daha şans verip sonrasında bir karar vereceğim bakalım.Sorun çıkartan bir şey oldumu hiç çekemiyorum pire için yorgan yakabilirim.Kafam atar gider eski ampullerime (halojen) dönüş yaparım.Hiçde fena değillerdi zaten.

derin siyah passat b7
04 10 2012, 07:53
Arkadaşlar benim bi merakım var sadece onu gidermek amaçlı bir soru sormak istiyorum Variant alırken aynı fiyata alıyoruz sedanlarla ancak satarken aynısı olmuyor genelde variantlar ucuz oluyor acaba seçim yaparken neden variant seçimi yapıyorsunuz özel bi nedeni varmı ?

Bu seçimde bence tamamen zevk ve kullanışlılık derecesi devreye giriyor.Ben makam havasında araçları sevdiğim için sedan tercih ediyorum.Bu demek değildir ki variant güzel değil.Bence o da güzel fakat bana hitap etmiyor.Okuduklarıma göre Almanya da durum, Türkiye nin tersineymiş.Acaba variantın kullanışlılığını daha mı iyi buluyorlar bilmiyorum.Variant sedana göre daha mı kullanışlıdır onu da bilmiyorum.

atitrend
04 10 2012, 09:07
sayın siyah tamda yazdığınız gibi variant daha kullanışlı . özellikle benim gibi büyük bağaj ihtiyacı olan esnaflar için. bana doblo tarzı arabalar lazım ama onlarında yol tutuş ,hız yapamama sorunları, senelik muayene gibi sıkıntıları. birde ne kadar sessiz ve konforlu olurlarsa olsunlar bir otomobilin yerini tutamamaları beni ticari araçlara karşı soğuttu. varıant otomobilin ve ticari aracın artılarını birleştiren bir yapıya sahip. benalırken eşime variant a bakalım dedim ama cam tavanlı olursa alacaktım. malesef cam tavanlı yoktu o yüzden eledik. tip olarak sedan daha çok hoşumuzada gidiyor. esnaf olduğumuz için kısa sürede satılması lazım. bu kriterleri göz önünde bulundurarak sedanda karar kıldık.

affetmez
04 10 2012, 10:15
sayın siyah tamda yazdığınız gibi variant daha kullanışlı . özellikle benim gibi büyük bağaj ihtiyacı olan esnaflar için. bana doblo tarzı arabalar lazım ama onlarında yol tutuş ,hız yapamama sorunları, senelik muayene gibi sıkıntıları. birde ne kadar sessiz ve konforlu olurlarsa olsunlar bir otomobilin yerini tutamamaları beni ticari araçlara karşı soğuttu. varıant otomobilin ve ticari aracın artılarını birleştiren bir yapıya sahip. benalırken eşime variant a bakalım dedim ama cam tavanlı olursa alacaktım. malesef cam tavanlı yoktu o yüzden eledik. tip olarak sedan daha çok hoşumuzada gidiyor. esnaf olduğumuz için kısa sürede satılması lazım. bu kriterleri göz önünde bulundurarak sedanda karar kıldık.

:+1

manager41
04 10 2012, 14:21
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Arabayı almadan önce Sedan mı / Variant mı? şeklinde bir konu açmıştım orada bile bu konu bu kadar tartışılmamıştı. Kendim neden variant araç aldım?

Çünkü Sedan'a göre yaklaşık daha ucuza aldım. Sedan için bayiler peşinde koşuyor iken variant olduğunda onlar benim peşimde koştular. Pazar günü bile daha önce opsiyon yaptığım bayi arayıp araç durumunu sordu. Şu şekilde düşünebilirsiniz belki araç iyi olmadığı için senin peşinden koşmuşlardır ama,herşeyiyle aynı araç Sedan'dan eksiği yok tam tersine


Sedan dan daha uzun
arka bagaj üstü araç iç hacmine dahil edildiği için daha geniş bagaj hacmi,
1 ton eşya taşıma kapasitesine sahip bagaj yönetim sistemi, bagajı farklı odacıklara bölmeye yarayan bariyer sistemi
Bagaj perdesi

şeklinde artıları mevcut. Ama gel görkü Türk insanı olarak kullanıştan ziyade görünüme dikkat ettiğimiz için VW için daha maliyetli olan bir araç burada daha ucuza satılmak durumunda kalıyor. Yola otomatik C sınıfı bir araba almak için çıktık bir çocuğum var ve yakında 2 olacak, çok sıkta memlekete gittiğim için geniş iç ve bagaj hacmi olan bir araç almamız gerekiyordu ve piyasada alınabilecek en uygun araç Jetta idi. Ama düşünün sadece dış görünüşü olan, her tarafı sert plastik, ESP dahi bulunmayan, Otomatik karalan dikiz aynası, otomatik klima, far sensörü v.b bir çok sayamadığım özelliği barındırmayan bir C sınıfı Jetta 1.4 TSI Trendline DSG fiyatınının üzerine 3-4 bin daha koyup D sınıfı bir araç alma şansınız oldu. Tamam aldığım araç otomatik değil ama eşimim en büyük korkusu olan yokuşta geriye kaçırma olayınıda Auto hold ile çözmüşler, ne yokuş aşagı ne yokuş yukarı kaçırıyor bana sadece vites değiştirmek kalıyor onuda zaten İstanbulda yaşamıyoz trafik yok çok ta zor gelmiyor.

Yalnız bu şekilde düşünüp variantı daha uyguna almamızı sağlayan insanımızada bir teşekkürü borç biliyorum.Aksi halde fiyat olarak tam sınırda idim ve bu şekilde ucuz olmasaydı alma şansın olmaz ve C sınıfı bir araç aramaya devap edip,

- Jetta mı otomatik mi ? aaa o zaman siz bu yılı gözden çıkartın , ee peki tarih verin 2013 ocak-şubat ? malesef tarih veremiyoruz ? artık kısmet ne zaman gelirse şeklinde diyaloglar içerisinde gezinir dururduk

Bu arada Sedan ile Variant arasındaki satış rakamlarınıda bayilerden ögrendiğim bilgilere göre aktarayım. Türkiye'de satılan her 12-14 araçtan sadece biri variant. Ama Doguş oto Kartal satış yetkilisinin söylediğine göre geçen yıl 150 bu yıl 450 adet variant satmışlar.Yani geçen yıla oranla 00 bir artış var.

Ben şunada inanıyorum ki bugün SW araçlar bu kadar az satılıyorsa tek sebebi Doblo, Fiorino v.b araçlardır. Ama onlarında vergi avantajı konusundaki avantajlarını kaybetmesi durumunda dönüş yine SW araçlara olacaktır. Kaldıki variant araç bagaj hacmi bu segmentteki araçların bir çogundan daha büyük. Mesala Fiat Fiorino bagaj hacmi sadece 356, variant hacim 603 litre.

Selamlar,

sivil
04 10 2012, 14:41
Sayın manager41, (http://www.passatturkiye.com/members/manager41.html)Aracınızı güle güle ve gönül rahatlığıyla kullanın.Malesef öncede sözedildiği gibi millet olarak bu kısır fikirden vazgeçmiyoruz.Daha arabayı almadan satmasını düşünüyoruz.Halbu ki bir araç ihtiyaçlar ve beğeniler doğrultusunda tespit edilip öyle alınır.Tabiki satarken değerini koruması da göz önüne alınır ama bu neredeyse tek ve en önemli kriter haline gelmiş malesef.Sırf o yüzden ülkemizde yıllarca reno en çok satan otomobil olmuştur halada o algı devam ediyor.Benim içinde para önemsiz değil tabi ki ama araba gibi zevke ve ihtiyaca hitap eden bir malda ikinci el kısmı en sonlarda yer alır.
Zamanında (98) herkes Opel vectra alıyorken (onca sorununa şikayete rağmen,sırf ikinci eli iyi diye alınıyordu) ben gittim kimselerde olmayan bir araba aldım, Nissan Primera.Her kes bana sormuştu neden vectra almadın gözün kapalı satarsın bunu nasıl satacaksın vs.diye. O zaman ki yanıtım şuydu "Ben vectrayı değil bu arabayı beğendim (zevkler görecelidir bir başkasıda primera beğenmeyebilir) bu arabanın bana hiitap ettiğini düşünüyorum dedim ve zevkle 7 sene bindim o arabaya.Periyodik bakımlarından başka hiç bir sorunda çıkarmadı bir çok vectracının aksine.Beğenerek severek bindim ve makul bir fiyat ilede sattım sonuçta araba zaten 7-8 yaşına gelmiş marka ne olursa olsun o yaştan sonra çok fazla bir şey değişmiyor.Ben araba ticareti yapmıyorum ki yada maymun iştahlı biri değilim ki bir araba alayım 6 ay geçmeden değiştireyim bir tane daha alayım vs.Ben araba alınca en az 5 sene binmek isterim nasipse.Sevmediğim bir arabayada isterse ikinci eli altın borsasına göre belirlensin hayatta prim vermem.
Benim şahsi görüşüm bu.

Tekrar hayırlı uğurlu olsun,iyi günlerde kullanın.

Lukunku
04 10 2012, 15:28
Sayın manager41, (http://www.passatturkiye.com/members/manager41.html)Aracınızı güle güle ve gönül rahatlığıyla kullanın.Malesef öncede sözedildiği gibi millet olarak bu kısır fikirden vazgeçmiyoruz.Daha arabayı almadan satmasını düşünüyoruz.Halbu ki bir araç ihtiyaçlar ve beğeniler doğrultusunda tespit edilip öyle alınır.Tabiki satarken değerini koruması da göz önüne alınır ama bu neredeyse tek ve en önemli kriter haline gelmiş malesef.Sırf o yüzden ülkemizde yıllarca reno en çok satan otomobil olmuştur halada o algı devam ediyor.Benim içinde para önemsiz değil tabi ki ama araba gibi zevke ve ihtiyaca hitap eden bir malda ikinci el kısmı en sonlarda yer alır.
Zamanında (98) herkes Opel vectra alıyorken (onca sorununa şikayete rağmen,sırf ikinci eli iyi diye alınıyordu) ben gittim kimselerde olmayan bir araba aldım, Nissan Primera.Her kes bana sormuştu neden vectra almadın gözün kapalı satarsın bunu nasıl satacaksın vs.diye. O zaman ki yanıtım şuydu "Ben vectrayı değil bu arabayı beğendim (zevkler görecelidir bir başkasıda primera beğenmeyebilir) bu arabanın bana hiitap ettiğini düşünüyorum dedim ve zevkle 7 sene bindim o arabaya.Periyodik bakımlarından başka hiç bir sorunda çıkarmadı bir çok vectracının aksine.Beğenerek severek bindim ve makul bir fiyat ilede sattım sonuçta araba zaten 7-8 yaşına gelmiş marka ne olursa olsun o yaştan sonra çok fazla bir şey değişmiyor.Ben araba ticareti yapmıyorum ki yada maymun iştahlı biri değilim ki bir araba alayım 6 ay geçmeden değiştireyim bir tane daha alayım vs.Ben araba alınca en az 5 sene binmek isterim nasipse.Sevmediğim bir arabayada isterse ikinci eli altın borsasına göre belirlensin hayatta prim vermem.
Benim şahsi görüşüm bu.

Tekrar hayırlı uğurlu olsun,iyi günlerde kullanın.


Aynı düşünüyoruz.

2005 yılında 1994 model Nissan Bluebird SS'im vardı benim de, 2.0 litre, 138 hp canavar gibi bir arabaydı, Corolla'nın efsane arabası 1.6 iken ondan pahalıydı, neymiş çok tutuluyormuş, 1 sene kullandım, satacağım zaman da bir ay içinde satmıştım, aman aynı gün satılmayıversin. Ne arabaydı ama.

Şunun aynısının tıpkısıydı
http://foto1.arabam.com/IlanFotograflari/2012/06/03/3753551/3_image_for_silan_3753551_800x600.jpg




http://foto1.arabam.com/IlanFotograflari/2012/06/03/3753551/6_image_for_silan_3753551_800x600.jpg

Sesamo75
04 10 2012, 21:32
Satin almak icin herkesin kendine gore nedenleri vardir, aracinsedana gore daha indirimli olmasi tabii ki etkenlerden, o fiyata c sinif dizel araca binecegine D sinif bi passata binmek, sedana gore bulunabilirligin kolay olmasi ve benim gibi kalabalik bi aileye gecis.. Oyle ki hatcback aractan direk d tipi station wagona araca terfi ettirir.