PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafikte yol alirken yaptığımız hatalar...



Ramazan Serdar
25 09 2012, 17:01
Arabayla trafiğe çıktığımda, aracı sürerken yaptığım hatalarımı veya şahit olduğum başka araçların hatalarını, birdeftere not alırım. Aynı hataları tekrar yapmamak için de arada notlarıma bakarım.
Geçenlerde defterime bir göz gezdirdim.
Şöyle notlar almışım:

“34 plakalı araçlardan mümkün olduğunca uzak dur.” Uzak dur, çünkü bunların ne zaman sağından, ne zaman solundan geçecekleri hiç belli olmaz.

“Yeşil yanıp sönmeye başladığında sakın hızını artırıp geçmeye çalışma, hızını düşüremeyecek durumdaysan da kararsız kalma, kırmızı da yansa geç.”Böyle bir durumda durmak demek arkadan gelen araçla çarpışmaya davetiye çıkarmak demektir.

“Kamyonlardan her daim kaç.”Arkana bile bakma…

“Sıkışık trafikte, ne olursa olsun sakın şerit değiştirme.”Nedense siz hangi şeritteyseniz o şerit yavaş akar. O yüzden diğer şeride geçtiğinizde de durum değişmeyecektir.

“Konvoy halinde giderken sakın ani fren yapma, arkandan gelen aracın ve kendi aracının tamponlarını yerden toplamak zorunda kalabilirsin.” İsteyen ani fren yapıp sonuçları kendisi de görebilir.

“Bir kamyonu sollamaya karar verdiğinde arkasında otomobil varsa bırak önce o sollasın.”Tam sollamaya kalkarsınız, önünüzdeki araç da kamyonu sollamaya başlar. Siz en iyisi yavaşlayın ve önünüzdeki aracın kamyonu sollamasına izin verin.

“Gündüzde farların daima açık olsun, çünkü açık farlar gündüz görülmek, gece görmek içindir.”

“Önünde seyreden aracın her an olumsuz bir durumla karşılaşabileceğini tahmin et.”Yolda çukur olabilir, parçalanmış bir kamyon lastiği olabilir, hatta tepeden düşmüş bir kaya bile olabilir. Her an her şeye hazır olmakta fayda var.

“Tek şeritli yolda karşıdan gelen kamyonun arkasında daima bir otomobilin olabileceğini ve her an kamyonu sollayabileceğini varsayarak dikkatli ol.”

“Hızını düşürdüğünde daima aynaları kontrol et.”Arkanda hızla gelen bir araç olabilir.

“Işıklarda durduğunda herkes ‘kırmızıya’ dikkat eder ama sen ‘yeşile’ dikkat et. Çünkü ülkemizde ‘kırmızıda’ geçmek gayet olağan bir durum olduğundan, diğer yoldan son hızla gelebilecek bir araca hazırlıklı ol.”Trafik ışıklarının sembolik ifadelerinin, pratikte pek bir anlamı yok ülkemizde…

“Boş yere başkalarını ‘trafik canavarı’ diye suçlama.”Önce kendine bak.

“Hızlı gitme, hızlı gitme, hızlı gitme…”

Benim hatalarım ve özeleştirilerim böyle…
Sonuçta,Trafik Canavarı diye bir şey yok, “insan hatası” var.
İnsanın yetersizliğinin neden olduğu kötü durumları, uydurulan sembolik canavarlara atfederek, özeleştiri yapmaktan yırtmak var…

Trafikte yol alırken aman bunlara dikkat…

Hamuş
25 09 2012, 17:14
Bence bu konuyu sabit başlık şeklinde forumun en başına koymakta fayda var...

Hele en önemlisi:
“Boş yere başkalarını ‘trafik canavarı’ diye suçlama.”Önce kendine bak.

affetmez
25 09 2012, 17:19
Benim bulunduğum yer itibarı ile de şahin doğan tarzı araçlara birde motor motorlu bisiklet gibilerine yol vermek gerekli :)

yonga
25 09 2012, 20:45
Bir-iki ekleme de ben yapayım:
" Manisa'da her zaman sağından geçmeye çalışacak motosikletlere, mopetlere dikkat et"
" Antalya'da sağ şeritteki 07 plakalı araçların ... kadar boşluk görseler sinyal vermeden önüne direksiyonu kırabileceklerini gözönünde tut"

drozia
25 09 2012, 20:51
madem şehirlerden gidiyoruz ben de Adanadan birşey söyleyim: göbektekiler kendilerine kırmızı yandığı halde içe "daima" dalış yaparak sağlarından yeni kalkış yapmış kişileri şişiririrler...

drozia
25 09 2012, 20:54
Osmaniye bagladeş gibidir heryerden bir bisikletli veya motor çıkar ve trafiğin hakimleri onlardır..

Ramazan Serdar
25 09 2012, 21:12
Hepimiz trafikte hatalar yapıyoruz, yapacağız...
Önemli olan hata yapmak değil, hatalarımızdan ders alabilmek...
Bunları bu şekilde yazdığımızda hatalarımızla yüzleşiyoruz en azından; başımızdan geçenler diğer arkadaşlarımıza ders oluyor...

Mert09
25 09 2012, 22:32
Hız sabitleyici ile hız düşürdüğünüzde arkadaki araç size yakınsa, fren lambalarıda yanmadığından, fren yaptığınızı fark edemeyip çarpabilir.

"Geçiş üstünlüğü kavşaktaki araca aittir" bu kurala rağmen bir de kornaya uzun uzun basanlar var, bilmedikleri gibi kornaya asılıyorlar :)))

Bir de unutmadan: Emniyet kemeri yerine taktığınız "susturucular" ambulans sirenlerinide susturabileceklermi acaba?

97has
25 09 2012, 22:42
Belki tam bir hata değil ama, Adana'da bilenler bilir Gündoğduğu'nun oradan yukarı giden bir yokuş vardır dik bir yokuş, orada sol şeriti kapatıp devir bandından düşüp 97 hp tam otomatik yürümeyen arabayla takılmaktan nefret ediyorum. Bugün bu şekilde önümüze geçip sol şeriti tıkayan Fusion'a selamlarımı iletiyorum.

Hata değilse bile trafiğin akışına uyguyor kardeşim... Sağdan tin tin gitsin böyle sürecekler. :anormal

ajanx
25 09 2012, 23:01
Ben de İstanbul trafiğinde başka şehirlerden gelen farklı plakalı araçlardan hep uzak dururum.
Çünkü emniyet şeritleri onlara serbest.
Ayrıca onlar için tüm ışıklar yeşil.

VW_Passat
26 09 2012, 00:11
Vallahi sunu diyeyim, bu sene ilk defa Direksyon simidini yiyordum, DENIZLI de aracin icinde sinir krizine girip agladim acikcasi. Burdur dan Yegenimi aldik, Denizliye yemege götürecem dedi oda Sehir icindeymis. Neyse hadi ben araba ile gelip sizi Restaurantin önünden alayim dedim pisman oldum ! Oraya vardigimda gözlerimde yas vardi. Kizdigim olay ise;

1. Türkiye de artik herkez araba sürüyor, toplu tasit kullanilmiyor (ki Denizlide ulasim cok iyi)
2. Sinyalsiz aracimin önüne burunlarini sokuyorlar inat ta edemiyorsun adamin araci zaten dökük kaza yaptinmi Yabanci olarak beni sucsuz oldugum halde suclu cikaracaklar degmez yani mecbur yol veriyorsun.
3. Yolcu Minibüsü yolun ortasinda Yolcu indiriyor
4. Belli bir yerde Trafik o kadar SIKISTI ki affedersiniz yani millet seridinde gitmeyi bilmiyor daha.

Malesef o gün kornayi cala cala ilerledim, cok küfür ettim, Minibüscüye kafa tuttum aractan araca atistik :). Allan kahretsin böyle Trafiki. Bir daha girmem DENIZLI ye tövbe ettim, hatta artik büyük Sehirlere araba ile gitmemeye söz verdim kendime :)

VW_Passat
26 09 2012, 00:25
Diger izlenimlerim benim bakisim ile;

- 07 Plakalilar her zaman yolun ortasinda gidiyor, yolda vermiyorlar. Bunlara taciz edin, selektör yapin yol vermiyorsa inat ediyorsa Korna calin. Baktiniz yine tepki vermiyor kurallari mecbur cigneyerek Sag dan sollayin ve önüne gectiginizde aracin birde fren koyun yavaslatin da akli basina gelsin !

- 34 Plakalilar her zaman dikkat ediniz ! 1. Kirmizi Lambadan cok geciyorlar ve 2. saglari sollari belli olmuyor makas atabiliyorlar gerektiginde

- Kirmizi Isiktan geceni korna ve uzunlar ile uyarin, yaptigi yanlistir. Biz Vatandas olarak cok duyarsiziz acikcasi. Bu sene Kirmizidan gecen o kadar araba gördüm ki gercekten pes dogrusu. Tabiki Trafik ekibi olmayinca ülkede kacinilmaz oluyor.

- Otobüs cülere cok sert tepkiliyim ! Sol seritte 110 ile giden bir Otobüs ben ilk defa Türkiye de görüyorum. Bunlar Yolcu Otobüsüdür, icinde Can tasiyorlar baska birsey degil. Tabakhane ye de yetismeyecek ya. Sol seriti Otobüs sadece solamak icin kullanabilir. Ama Türkiye de Otobüs Otobanda olsun Devlet yolunda olsun her zaman Sol seritten gidip senin yolunu da kapatiyor. Otobüsün Devlet yolunda azami hizi 110km/h midir ?? Araclarin zaten 110km/h :). Otobüscülere tepkim Selektör cakip durmak ve korna basarak kafayimi yedin isareti yapiyorum oda kiziyor bana korna caliyordu (böylelerini döveceksin hatta asacaksin ciddiyim). Türkiye de Otobüs kazalarina bakin hep iste hep Otobüs Pilotlarinin geri zekaliligindan oluyor.

- Elektro Motorsiklet. Arkadaslar ve Ustalarim, Trafik oyuncak degildir. Elektro Motorsiklete binenlerin yasi 8-18 yas arasidir yani bu kisilerin Trafik ile bilgisi yok hatta onu süremezler bile ! Ama bizim Nazilli de o kadar cok tehlike yaratiyorlar ki hem Araba sürerken hemde yaya iken bile tehlike. Biri Babam a yaya giderken carpiyordu Babam bir güzel sövdü it kurusunu :). Evet bunlar cok büyük tehlike, her zaman Trafik e cikmadan dua ediyorum su bisikletciler basima bela olmasin diye :). Onu da biraktim simdi isin balyozu geliyor. Ben sordum arastirdim neden bu kadar cok diye ve aldigim bilgi aynen söyle idi. NAZILLI Emniyeti izin veriyormus göz yumuyormus bunlara !! Bu nasil Emniyet anlayisidir, ben o zaman ögle birine carptimmi ben suclu olacam neden Belediyenin Emniyeti Ehliyetsiz Motorsiklet izini verdigi icin "Cocuklara".

- Yuvarlak larda cok dikkatli olun, cok dikkatsiz insanlar var

VW_Passat
26 09 2012, 00:34
Türkiye de gözlemledigim Problemler;

1. INSANLAR in cahilliyi, INSANLARIN INSANA vermedigi saygi
2. Emniyet cok zayif ! Bayram da her 30 km de bir Trafik kontrolü olacak denildi, bende her 30 km de Polis degil sadece yarisan arabalari ve kirmizidan gecen ve ihmal yapanlari gördüm. Bunlari denetleyen kurum varmi benim sikayet edecegim bu konu hakkinda ??
3. Sabit Radar yok, cezalar caydirici degil ! Avrupa dan örnek alinabilir bu konuda ama bizim millet buna da karsi cikacak Bakanlara yüklenecekler :).

4. Bize hersey müstahak acikcasi, ben cözüm yolu göremiyorum :)). Her sene yaz gidiyorum mecburen Trafik e ayak uydurarak Trafik canavari oluyoruz iyimi :)

sivil
26 09 2012, 00:42
Bir de unutmadan: Emniyet kemeri yerine taktığınız "susturucular" ambulans sirenlerinide susturabileceklermi acaba?

Sözün bittiği bir cümle,klavyenize sağlık.:+1

VW_Passat
26 09 2012, 00:45
Birde Ambülans in Sireni yaniyorsa, Itfaiye veya Polisin Sireni yaniyorsa lütfen yol verelim ve Yol verdikten sonra yol acildi diye takip etmeyelim !

Unutmayalim bir gün Ambülans icinde sizde olabilirsiniz, bir gün sizinde eviniz yanabilir !

VW_Passat
26 09 2012, 00:46
Sözün bittiği bir cümle,klavyenize sağlık.:+1

O sözün bittigi yer dogru :+1

Ama aci bir gercek o yalanci tokalardan kac tane orta sinif araclarda gördüm cok üzücü bir durumdu acikcasi. Hatta onuda biraktim Oto yikamacilar bile serbest satabiliyor o tokalari :)

ecorotti
26 09 2012, 10:05
Ankara şoföründen uzak durun. Yollar geniş ve hızlı kullanmaya alışmışlar sağlarına sollarına bakmazlar. İstanbul'da şerit çizgisini ortalamış biri varsa mutlaka 06 plakadır.
Ankara'da trafikte ilerliyorsanız sol şeritte 50 ile giden tipler görmeniz mümkündür.
%90 devlet memuru ve emeklisi olduğu için herkesin egoları tavan yapmıştır yol mol vermezler yaya iseniz üstünüze sürerler.

drozia
26 09 2012, 10:55
Ankara şoföründen uzak durun. Yollar geniş ve hızlı kullanmaya alışmışlar sağlarına sollarına bakmazlar. İstanbul'da şerit çizgisini ortalamış biri varsa mutlaka 06 plakadır.
Ankara'da trafikte ilerliyorsanız sol şeritte 50 ile giden tipler görmeniz mümkündür.
%90 devlet memuru ve emeklisi olduğu için herkesin egoları tavan yapmıştır yol mol vermezler yaya iseniz üstünüze sürerler.
:))) :)))
bürokrat şehri eh haliyle sol şerit onların

VW_Passat
26 09 2012, 11:31
Ankara şoföründen uzak durun. Yollar geniş ve hızlı kullanmaya alışmışlar sağlarına sollarına bakmazlar. İstanbul'da şerit çizgisini ortalamış biri varsa mutlaka 06 plakadır.
Ankara'da trafikte ilerliyorsanız sol şeritte 50 ile giden tipler görmeniz mümkündür.
%90 devlet memuru ve emeklisi olduğu için herkesin egoları tavan yapmıştır yol mol vermezler yaya iseniz üstünüze sürerler.

Isterse Basbakanin oglu olsun, Sol seritte 50 ile gidilmez ! Ego larina gelirsek bende Egeliyim Sag dan gecerim önüne hizini daha da düsürene kadar freni basarim.

affetmez
26 09 2012, 12:55
Evet antalya plakalı araçlar her zaman için yolun ortasından gidiyor babasının şeridi gibi kaç kez antalyaya gittiğimde kavga edecek oldum adam yolun ortasından gidiyor kornaya bassan dahi hiç bir şey umrunda değil o şeridi satın almış gidi gidiyor .

Ramazan Serdar
26 09 2012, 15:19
Bana göre iyi şoför, üç arabayı aynı anda kullanan şofördür...
Bir: Kendi arabasını...
İki: Önündeki arabayı...
Üç: Arkadan gelen arabayı...

Sadece kendi arabanızı iyi kullanmaya odaklanmak yetmiyor.
Bu saydığım araçların da neler yapacağını tahmin etmeniz gerekiyor...

SELÇUK
26 09 2012, 23:02
Ankara şoföründen uzak durun. Yollar geniş ve hızlı kullanmaya alışmışlar sağlarına sollarına bakmazlar. İstanbul'da şerit çizgisini ortalamış biri varsa mutlaka 06 plakadır.
Ankara'da trafikte ilerliyorsanız sol şeritte 50 ile giden tipler görmeniz mümkündür.
%90 devlet memuru ve emeklisi olduğu için herkesin egoları tavan yapmıştır yol mol vermezler yaya iseniz üstünüze sürerler.




+ anayollar dışında kırmızı ışıkta durma diye birşey yok genelde

drozia
27 09 2012, 07:18
Isterse Basbakanin oglu olsun, Sol seritte 50 ile gidilmez ! Ego larina gelirsek bende Egeliyim Sag dan gecerim önüne hizini daha da düsürene kadar freni basarim.
Yasin şimdi Almanyada Otobanda Sn.Merkel Sol şeritte 100km/h le gitse sen de arkadan gelsen.. selektör yakabilirmisin konvoya:)))

Ramazan Serdar
27 09 2012, 10:38
“Işıklarda durduğunda herkes ‘kırmızıya’ dikkat eder ama sen ‘yeşile’ dikkat et. Çünkü ülkemizde ‘kırmızıda’ geçmek gayet olağan bir durum olduğundan, diğer yoldan son hızla gelebilecek bir araca hazırlıklı ol.”

Trafik ışıklarının sembolik ifadelerinin, pratikte pek bir anlamı yok ülkemizde...

Kırmızının anlamı bizim ülkemizde şudur: Durman gerekiyor ama yine de sen bilirsin...

academian97
27 09 2012, 22:37
Güzel konu, takipteyim...

ecorotti
27 09 2012, 23:23
Motosiklet sürücülerine ol vermemekte sık yapılan hatalardan. Motosikletler küçük ve kıvrak araçlar bırakın geçsinler. Zaten kaporta diye bir şey yok en ufak kazada olan sürücüye oluyor.

gokbrk
28 09 2012, 11:16
Ek olarak;

Önündeki araçla takip mesafeni koru.
Hız limitlerine uy.
Önündeki aracın önündeki aracı takip et. Önündeki aracı takip etmek arkandakinin işi...

Ramazan Serdar
01 10 2012, 15:44
Arkadaşlar,
Az çok yaptığımız veya şahit olduğumuz hataları burada belirtmeye çalıştık.
Peki hataları en aza indirmek için neler yapabiliriz?
Mesela...
Fahri Trafik Müfettişi olup yolda şahit olduğumuz hataları anında tespit edebilir, hatta ceza makbuzu kesebiliriz.
Fahri Trafik Müfettişi nasıl olunur derseniz, Balıkesir Emniyet Müdürlüğünden bilgi aldım.
Aşağıda sizlerle paylaşıyorum.
Ben Fahri Trafik Müfettişi olmak için başvurumu hazırladım....

İşte arana şartlar;

Madde 5 - Müfettiş olacaklarda aşağıdaki şartlar aranır.

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az kırk yaşında olmak,

c) (Değişik bend: 24/11/1999 - 23886 s. R.G./Yön.) En az yüksekokul mezunu olmak

d) En az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak,

e) (Değişik bend: 27/11/2001 - 24596 s. R.G./Yön.) Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak,

f) Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması,

g) Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

h) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

Müracaat

Madde 6 - (Değişik madde: 24/11/1999 - 23886 s. R.G./Yön.)

Bu Yönetmelikteki şartları haiz kişilerden müfettişliğe istekli olanlar, iki adet vesikalık fotoğraf, ikametgah ve sabıka kaydı belgeleri ile sürücü belgesi ve öğrenim durumunu gösterir belgenin birer suretini dilekçelerine ekleyerek ikametinin bulunduğu il valiliğine müracaat ederler.denilmektedir.



Yukarıda belirtilen şartların taşınması halinde müracaat edilmesinde herhangi bir engel bulunmamaktadır.





BALIKESİR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

academian97
02 10 2012, 01:10
FTM olmak için belirli zamanlarda kurslar açılıyor, bunları takip etmek gerek.
FTM olan bir arkadaşa emniyetten gelen smsi yayınlıyorum;

"Değerli FTM; düğün, sünnet, asker uğurlaması ve maç sonu sevinci gibi gerekçelerle konvoy yaparak; takip mesafesi kurallarına uymayanlara 56/1c, yavaş giderek trafik düzenini bozanlara 56/1d, korna çalarak gürültü kirliliği yapanlara ise 72. maddeden işlem yapılması gerekmektedir. Kazasız günler dileriz. Xxxxx Trf. Dnt. Şb. Md."

Bence güzel bir bilgilendirme...

Nikomedya41
24 04 2013, 03:04
Cok dogru valla kardeş güzel bi çözümleme olmuş eline saglık

fatih23
24 04 2013, 04:05
1- 34 plakalı araçlara dikkat etmek lazım ... bazıları beyinsiz makasçı oluyor . soldan atıp sağdan geçebilirler.
2- motorsikletlere dikkat edin bazıları sağdan geçerler şerit umursamazlar. o gün sinirimden birini altıma alıp ezmeyi bile düşündüm. hala aklıma geldikçe sinirleniyorum. plaka bile yoktu üstünde.
3- bayandan uzak duracaksın . hele rampada ışıkta bekliyorsan 2 metre arka mesafesi bırak . otomatik değilse 1 metre geri kaçırabilirler.
4-doğan ve şahin süren abart egsoz takmış beyin özürlü bazı spastik apaçilerden uzak dur... lüks araç sollama egoları vardır. ama ben bu egolarını içlerinde kitlerim.. özellikle ışıklarda yan yan bakarlar bazen. geri zekalı vın vın gaz verir bana bakarak ...sonra sarı yanar yanmaz aniden kalkar. ben yeşilde kalkarım . eğer trafik müsaitse onu yaptığına pişman ederim. sonra da yanından geçerken o morarmış yüzünün şekline bakarken zevk alırım . yanlış diyeceksiniz ama bizim burda değil. biri bu tarz idiota ağzının payını verdi mi daha da kimseye bulaşmazlar.
ne yapalım moronların anladığı dil bu. adam egsoz dumanı yeyince rahatlıyor. adama ayarı vermezsen kendini ferrari pilotu sanıyor sürekli tehlike çıkarıyor.
5-genç sürücülü modifiye araçtan uzak dur. çünkü bu tarz bazıları sokak artığı oluyor. bulaşmaya değmez. bulaşacaksan da hakkını ver ki o modifiyesini darmadağın etsin.
6- iki kamyon arka arkaya gidiyorsa hemen sollamaya çıkma az bekle. arkadaki sollayabilir. iki defa sollamaya çıktım ikisinde de arkadaki öküz aniden önüme kırdı. frene asılmasaydım kamyona poster olacaktım.
7- minibüsçülerle tartışma kaza yaptığınız zaman adamlar haksız da olsa suçlarını kabul etmez hemen polisi ara . gelsin tutanak tutsun .
8- kaza olduğunda adam eğer haksızsa ve üste çıkmaya çalışıyorsa polisi çağırın tutanak tutsun ... pikabın biri durduk yerde ışıkta bana yandan çarptı. ön tampon ve sağ far dağıldı. adama tutanak tutalım zaten senden para çıkmayacak sigortan ödeyecek dedim. adam sen hatalısın demez mi ? sonra sadaka verir gibi 50 tl çıkardı al yaptır dedi. hemen polisi aradım . geldi şahidim de vardı anlattık durumu kusuru ona yıktı ...adama örekesini göstermeye karar verdim. normalde tampon ve far değişecek servislik durum yok . bildiğim usta da vardı. ama servise gittim. servis zaten kol gibi geçiriyor biliyorum . arabam o zaman 2005 corolla idi. fatura çıkarıldı 1343 tl. :)
yapın dedim karşı tarafın sigortası ödedi. tabi seneye de o sigorta poliçesi yenileneceği zaman adamdan acısını çıkaracaklar.
bana kızmayın bu tipleri gördüm mü öpmesem rahat edemem. ulan geri zekalı ön tampon + sağ far = 50 tl mi ? dalga mı geçiyorsun ?
not : hakaretlerim görüp rastladığım bazıları içindir genelleme değildir ...

VWfromFL
24 04 2013, 06:07
bence ciddi bir hata var.. bircok mesajda 34 plakayla ilgili yorum yapilmis hepsinin aksine 8 yillik bir istanbul soforu olarak 34 plaka tasimaktan gurur duydugumu her zaman soyleyebilirim ozelliklede istanbul disinda arac kullanirken sanilanin aksine 34 plakadan korkmayin cunku siz bir hata yaptiginizda tecrubeli istanbul soforu sizin hatanizi her zaman telafi edebilecek deneyime sahiptir yeri geldiginde hayatinizida kurtarir.. eger zaman zaman serit ihlali yapiyorsa veya normalden biraz daha seri kullaniyorsa bu trafigi tehlikeye attigini gostermez sadece aliskanliktir.. 34 plakali arac sahipleri diger sehirlerin aksine aynasini en iyi kullanan trafige gore ongorulu surusun ne demek oldugunu bilen istanbul icinde gunde onlarca kaza atlattigindan panik aninda soguk kanliligini koruyarak eli ayagi dolasmadan kacabilen en onemliside sikisik trafikte her zaman sinirlerine hakim olan soforlerdir.

istanbul disinda 34 plakalarin bu yanlis anlasilma sebebi ise bu ongoru "al iste istanbul soforu!" anlayisi yuzunden surakli sikistirilmalari, yol almak istediginde yol verilmemesi yabanci sehrin delikanli(!) genclerinin 34 gorunce aracta biraz dikkat cekiyorsa hemen arkasina yapisip taciz etmeleri yarismaya calismalaridir! soylediklerimin hepsi sehir disinda tecrubelerimle sabittir sonuc olarak bir sure sonra o istanbul soforune istanbullu oldugunu gostermek zorunda biraktiriyorsunuz sonrada tehlikeli arac kullaniyor oluyoruz.. :içki

mert
24 04 2013, 08:16
Güzel konu olmuş elinize sağlık

hasanankara
24 04 2013, 08:19
merhabalar burdaki 34 plaka istanbul şoförü degil, 34 plaka kullanan diğer şehirde yaşayanlar. istanbul şoförü iyidir bilirki trafikte bir hata yapsa saatlerce kalacak orda oyuzden herkes birbirine saygılıdır. benim tespitim de atıyorum 34 plaka araç ama ankarada ikamet ediyor ondan korkacaksın ki bence 34 plakanın en büyük sorunu bu.

Taner Göde
24 04 2013, 08:31
Trafikte yol alırken tek istediğim başkalarının hatası nedeni ile mağdur olmamak. Geçenlerde "trapez" şeklinde bir olaydan söz ettim. Bu "trapez" şeklinde yolun ortasında kademeli olarak durma aniden çok yaygınlaştı, inanılmaz yerlerde oluşmaya başladı. Lütfen siz de dikkat edin. En sağ şeritteki 1 aracın hatalı durması en sol şeritteki araçlara kadar sirayet eden bir tehlikeye yol açıyor.

emperor
24 04 2013, 08:35
34 plakaların gözünü seveyim siz asıl 25 plakaları görün bu kadar kuralsız araba kullanmayı başka şehirde görmedim bikere sinyal vermek falan yok bırak şerit değiştirirken çoğu dönüşlerde bile vermiyor,neresi boşsa oraya geçen mi ararsın arkadan gelen varmı yokmu bakmaz çoğu en sinir olduğum da bu yolllarda öyle dağınık bir görüntü var ki şeridinde gitme,şerit değiştirirken sinyal verme hiçbirisi yok,kısacası bizim ülkemiz gibi ehliyetin herkese verildiği bir ülkede fazla bişey de beklememek lazım.

Risk
24 04 2013, 08:59
İstanbul'da araç kullanan bir sürücü Türkiyenin her yerinde hiç zorlanmadan rahtlıkla araç kullanabilir. İstanbul trafiği bence zorluk ve gerektirdiği dikkat nedeniyle sürücüye istem dışıda olsa eğitim veriyor :)

suayb_a
24 04 2013, 09:19
valla ben 1 sene sureklı stanbulda arac kullandım ara ara gıttıklerımde var askerlıgımıde ankarada söför olarak yaptım en az günde 100 KM ankara içinde aydın izmir eskişehir düzce buralarda da araç kullandım ama istanbul trafiği kadar rahat bir trafik hiç görmedim çünkü insanlar ister istemez dikkatli ama arkadasında belirttiği gibi istanbul dışında 34 plakalı araçlardan bende nefret ediyorum. ıstanbulda araç kullandıkları gibi kullanmıyorlar çünkü :(

VWfromFL
24 04 2013, 09:35
İstanbul'da araç kullanan bir sürücü Türkiyenin her yerinde hiç zorlanmadan rahtlıkla araç kullanabilir. İstanbul trafiği bence zorluk ve gerektirdiği dikkat nedeniyle sürücüye istem dışıda olsa eğitim veriyor :)
sadece Turkiyenin her yerinde degil aslinda dunyaninda bircok yerinde hic zorlanmadan arac kullanabilirler.. ben buradan kisa sureli istanbula dondugumde acik acik soyluyorum ilk 2 gun trafikte afalliyorum sanki yillardir istanbulda arac kullanmiyormusum gibi o tempoya ayak uydurmak tedirgin ediyor usa da resmen soforlugumun koreldigini hissediyorum.. hatta subat ayindaki tatilimde ana yola cikarken DUR tabelasinda ayni amerikada oldugu gibi aliskanlik durdum(!) bir taksici abimizde hic gecikmeden tikladi :)).. buna benzer sekilde istanbuldan geldikten sonrada birkac gun amerkada surekli farkinda olmadan hiz sinirini asiyorum

valla ben 1 sene sureklı stanbulda arac kullandım ara ara gıttıklerımde var askerlıgımıde ankarada söför olarak yaptım en az günde 100 KM ankara içinde aydın izmir eskişehir düzce buralarda da araç kullandım ama istanbul trafiği kadar rahat bir trafik hiç görmedim çünkü insanlar ister istemez dikkatli ama arkadasında belirttiği gibi istanbul dışında 34 plakalı araçlardan bende nefret ediyorum. ıstanbulda araç kullandıkları gibi kullanmıyorlar çünkü :(
Suayip istanbul disinda 34 plakadan dolayi rahat birakilmadigimiz icin ister istemez bir agresiflik oluyor zaman zaman :utan

Emre_4758
24 04 2013, 10:25
34 plakalılarla bir sıkıntı yaşamıyorum ancak genelleme yapıyor gibi olacağım " 41 , 16 ve 54 " plakalı araçlardan uzak duruyorum.Gerek İstanbulda,gerek Yalova'daki yazlığa giderken.Artık tesadüf müdür bilemem ama çok fazla kural ihlali yapan araç gördüğümde bu plakaları görüyorum.Fakat 14 Nisandaki Buluşmada iki tane 41 plakalı araç vardı gayet düzgün gidiyorlardı,onları ayrı tutuyorum :).

tj_Ali
24 04 2013, 10:42
Bana Göre Tüm Sürücülerin Korkusu Kör Noktada Bulunan Araçlar Olsa Gerek...

mehmetmert
24 04 2013, 10:47
sadece Turkiyenin her yerinde degil aslinda dunyaninda bircok yerinde hic zorlanmadan arac kullanabilirler.. ben buradan kisa sureli istanbula dondugumde acik acik soyluyorum ilk 2 gun trafikte afalliyorum sanki yillardir istanbulda arac kullanmiyormusum gibi o tempoya ayak uydurmak tedirgin ediyor usa da resmen soforlugumun koreldigini hissediyorum.. hatta subat ayindaki tatilimde ana yola cikarken DUR tabelasinda ayni amerikada oldugu gibi aliskanlik durdum(!) bir taksici abimizde hic gecikmeden tikladi :)).. buna benzer sekilde istanbuldan geldikten sonrada birkac gun amerkada surekli farkinda olmadan hiz sinirini asiyorum

Suayip istanbul disinda 34 plakadan dolayi rahat birakilmadigimiz icin ister istemez bir agresiflik oluyor zaman zaman :utan

Amerikadayken dur yazisinda duran araclari her gordugumde cildirasim geliyordu,yol bombos adam duruyor ya.Adamlar robot olmus artik.Tamam iyide fazla abartiliyor.

Yol bombos,kim gecicek dedim yaya yolundan kullanmadan karsidan karsiya gectim nasil bagiriyor bana arkadaslarim ne yapiyorsun sen diye :D yemin ediyorum 1tane gelen araba yok,bunlara oraya basarsan olursun demisler sanirim.Yaptigim yanlis ama insanlarin verdigi tepkiye bakincada fazla oldugunu dusunuyorum.

Benim trafikte yaptigim hatalar ise trafikte cabuk gaza geliyorum.Birde yayalara yol vermiyorum ben artik Adanada malesef bu kultur daha olusmadi.Sirf benim yuzumden biri olucekti,ben durdum yol verdim yayaya benim arabanin onunden gecerlerken arkadan gelen durmadi bir gecti solumdan adamlari ezicekti.Son anda kurtardi vallahi.

Motorola XT-615 Cihazimdan Tapatalk 2 ile Gönderildi

VWfromFL
24 04 2013, 11:27
Amerikadayken dur yazisinda duran araclari her gordugumde cildirasim geliyordu,yol bombos adam duruyor ya.Adamlar robot olmus artik.Tamam iyide fazla abartiliyor.

Yol bombos,kim gecicek dedim yaya yolundan kullanmadan karsidan karsiya gectim nasil bagiriyor bana arkadaslarim ne yapiyorsun sen diye :D yemin ediyorum 1tane gelen araba yok,bunlara oraya basarsan olursun demisler sanirim.Yaptigim yanlis ama insanlarin verdigi tepkiye bakincada fazla oldugunu dusunuyorum.

Benim trafikte yaptigim hatalar ise trafikte cabuk gaza geliyorum.Birde yayalara yol vermiyorum ben artik Adanada malesef bu kultur daha olusmadi.Sirf benim yuzumden biri olucekti,ben durdum yol verdim yayaya benim arabanin onunden gecerlerken arkadan gelen durmadi bir gecti solumdan adamlari ezicekti.Son anda kurtardi vallahi.

Motorola XT-615 Cihazimdan Tapatalk 2 ile Gönderildi
Amerikanin yol sistemine gore Dur levhalari oldukca onemli eger kurala uyulmazsa aninda cezasi oldugu gibi 2 ya da 3. dur tabelasi ihlalinde biri sana carpar veya 2. alternatif seni gorur farkeder ama kural ihlali yaptigini bildigi icin frene basacagina gaza basar ki kaskondan guzel meblalar alsin sonrada seni dava edip surundursun..

avrupada bizim kullanilandigimiz yol sistemi ile amerikan yol sistemi cok farkli donus kurallari, yol baglantilari ve ozellikle dort yol kesisimleri ki genelde tali yoldan ana yola cikarken dort yol kesisiminde dur tabelasi olur durmazsanda yukarida yazdigim sonuclar kuvvetle muhtemel olusur.. dur tabelalarina uymak bu cesit bir trafikte gercekten onemli cunku donel kavsak ve yarim daireler arasi trafik isigi sistemi amerikada icat edilmemis bu yuzden dort yol agizlarini dur tabelalari kontrol eder diger onemli bir unsurda dur tabelalari yaya gecitlerinde vardir eger dur yoksa trafik isigi vardir yaya gecmiyorkende durmak zorunda ol ki yukarida senin bahsettigin tehlikeli anlar yasanmasin amaci bu aslinda.. ust gecit veya alt gecit ise icat edilmemistir bu yuzden bazen 500-600 metrede bir yaya gecidi var yaya gecitlerini kullanmakta saglikli aslinda cunku 5 er 6 sar serit gidis gelis toplam 10-12 (yani bize gore otoban boyutlari) yolda karsidan karsiya gecmek uzun surdugunden tehlikelidir fakat ayni sekilde surucu icinde 5 dk da bir durmak sikici olabilir hele birde yaya ya denk gelinirse yurumeside oldukca uzun suruyor..

yani kurallari pratiklige yonelik degil daha cok tehlikeleri azaltmak amacli insanlarda uyuyor aslinda uymak zorundalar demek lazim cunku yaptirim gercek anlamda var kucucuk bir hatada (sinyal vermeden donmek gibi) neye ugradigini sasirirsin arkandan 35 tane cakarla tepesinde spot isikla gelen yandaki benziciye gir ya da emniyet seridine gec diye anons yayip durduktan sonra elini silahina atmis sekilde sana dogru yuruyen amerikan polisini gorursun

Taner Göde
24 04 2013, 11:45
Dün gözümüzün önünde bir VW Transporter sağ arkasında giden (ve aslında kör nokta olmayan, aynaya baksa görebileceği) motorsikletli iki sersereyi göz göre göre ezdi. Kaldırımdakiler bağırdı, serseriler çığlık attı, ama nafile. VW Transporter serserilerle beraber motorsikleti de çiğnedi. Sonra da hiçbirşey olmamış gibi durdu ve camı indirdi, bırakın araçtan inip hemen ilk yardıma koşmayı veya cankurtaran aramayı...

Kör ve sağır olmak için gözlerin veya kulakların işlevsiz olması gerekmiyormuş, herşey beyinde, akılda, düşüncede bitiyor.


Bana Göre Tüm Sürücülerin Korkusu Kör Noktada Bulunan Araçlar Olsa Gerek...

lecabus
24 04 2013, 16:42
1- 34 plakalı araçlara dikkat etmek lazım ... bazıları beyinsiz makasçı oluyor . soldan atıp sağdan geçebilirler.

Burada kastedilen sürekli İstanbul dışında bir şehirde leasing ile kullanılan şirket arabaları diye tahmin ediyorum. Burada kullananın arabanın sahibi olmaması ve nasılsa şirket arbası diye hor kullanmaktan kaynaklanıyor. Yoksa Emir beyin de dediği gibi İstanbulda araç kullanan biri dünyanın her yerinde araç kullanır. Geçen ay ailece Fransaya gittik. Bir hafta boyunca araç kiraladık. O kadar düzgün araç kullanılıyor ki otomatikman sisteme uyuyorsunuz. Türkiye'ye dönünce havaalanından aracı alıp kullanmaya başlayınca 30 dakika trafiği garipsiyor insan. İstanbul trafiğine uyum sağlamak, trafikte yaşayabilmek için amiyene tabir ile hayvanlaşana kadar 30 dakika geçiyor. Çünkü Fransada kullandığım gibi kullansam şerit bile değiştiremem. Döner kavşakta akşama kadar beklerim.

Ramazan Serdar
20 01 2014, 16:40
13963

"Bazen gidersin, sırf geri dönebilmek için..."

alnescafe
20 01 2014, 17:26
selamlar ..... bu 34 plakalı arac polemigi sanırım her ilde var ama 34 plakalı aracları kullanan her sahısta istanbullu deyil.haklarını yememek lazım ülkemizde sirket yada firmalar arac almak yerine kiralama yöntemine gidiyor algı vergi masrafları gider göstemek için cazip bir yoldur.kiralanan araclar sirket malı firma malı işletme malı olmayınca patronlar müdürler şirket elemanları da bu aracları hor kullanmaktan kacmıyorlar kaza yaptı arıza yaptı sorun cıktı hemen ara yenisini veriyor gönderiliyor .yakıt şirketten 0 km arac cillop gibi onlarda trafikte kulanırken egosunu hıncını kısacası kendilerini tatmin ediyorlar tabiri caizse bizde meshur bir söz vardır (.....tabakhaneye book yetiştiriyorlar....) kısacası bunları görünce bırakıyorum hiç takmıyorum birgün alırlar deslerini kendi aracı olan bir insan yapmaz bunların yaptıklarını. Allah ıslah etsin demekten başka aklıma birşey gelmiyor......

mmcakmak
20 01 2014, 17:32
Trafikte yol alırken tek istediğim başkalarının hatası nedeni ile mağdur olmamak. Geçenlerde "trapez" şeklinde bir olaydan söz ettim. Bu "trapez" şeklinde yolun ortasında kademeli olarak durma aniden çok yaygınlaştı, inanılmaz yerlerde oluşmaya başladı. Lütfen siz de dikkat edin. En sağ şeritteki 1 aracın hatalı durması en sol şeritteki araçlara kadar sirayet eden bir tehlikeye yol açıyor.

Aynen katılıyorum. Benim arabalarımda oluşan 2 hasar var biri tamirat gerektirdi, bir çok fazla hasar vermediği için öyle kullanıyorum. İkisi de başkalarının hatası; birisi aracım park halindeyken, diğeri sıkışık trafikte dur kalk halinde arkadan. Arabalarımla 100 bin km yi devirdim, daha çok şükür birine, bir şeye veya bir yere çarpmadım sürtmedim, Allah da nazarlardan saklasın. ama gelin görün ki biz istediğimiz kadar dikkat edelim, istediğimiz kadar trafikde önümüzde arkamızda yanlarımızda olan arabaları da kullanmaya çalışalım, millet dikkatsiz oldu mu herşey yaşanabiliyor.

bursaerdem
20 01 2014, 20:43
34 plakadan kasıt herhalde kendi malını kullanmayan, trafiğe karşı sorumsuz kişi ya da şirket personeli, yöneticisi bazı kişiler olsa gerek. malesef can sıkıcı bir durum.

OĞUZLAR
20 01 2014, 22:00
34-35-25 hiç fark etmez...Hata yapan plakasına göre yapmıyor.Yanlız arkadaşın bahsettiği 34 lerin büyük bir çoğunluğu tıbbi mümessil.Adamlar ne kadar çok tanıtım yaparlarsa o kadar pirim alıyorlar.Dolayısıylada hızlı araç kullanıyorlar.Benim ençok canımı sıkan yolcu alıp indirirken sağ şeridi tamamen kapatan minibüs şoförleri...

muratuysal
21 01 2014, 09:15
Merhaba,olay bence plakada degil,direksiyon başında oturanlarla ilgili.
Egitim şart.