PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrikli otomobil gerçekten karlı mı?



Anasayfa
11 07 2012, 06:12
Elektrikli otomobiller tüm dünyada yoğun ilgiyle karşılaşırken bu durum Türkler için de değişmiyor. Fakat insanımız elektrikli araçların getireceği ekstra masrafları karşılamak istemiyor. Artan akaryakıt*fiyatları*sonrasında*Türk tüketiciler*bir mucize olarak gördükleri elektrikli otomobilleri dört gözle bekliyor. Avrupa’da elektrikli otomobillere karşı en fazla ilgi Türk*sürücülerde. Ancak bu otomobillerin ilk bakışta görünmeyen eksik ve*masrafları*en büyük … http://www.passatturkiye.com/wp-content/themes/admired/btn_devami.png (http://anasayfa.passatturkiye.com/2012/07/elektrikli-otomobil-gercekten-karli-mi/)

Devami... (http://anasayfa.passatturkiye.com/2012/07/elektrikli-otomobil-gercekten-karli-mi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=elektrikli-otomobil-gercekten-karli-mi)

dirlik
12 07 2012, 04:08
Türkiyede kârlı bir tarafı yok almayın.

SELÇUK
13 07 2012, 15:37
TR de yaygınlaşsın ilk iş elektriğe zam olur herhalde

VW_Passat
13 07 2012, 22:00
Bu konuyu arastiran biri olarak su an icinde hic bir kar yani yoktur ! Nedeni ise su anda ELektronik araclar cok pahali, Hybrid Modeller de el yakiyor, ayri zamanda herkezin evin önünde akü dolduracagi yoktur.

Gelecek ne olacak ?

1. Akü ile calisan araclara "Akü" degis tokus seklinde olacaktir. Yani artik Benzinlik yerine Akü Istasyonlarina gidip Plug In Play seklinde kolayca Eski aküyü söküp yenisini takacaksiniz :) (Su anda Aküler cok pahali daha yeni gelisme asamasinda ve yeni oldugu icin).

2. Hybrid motor lu modeller ucuzlayacak, Motor calistigi zaman Aküyü tekrar doldurabilecek kapasiteye gelecektir ayni Fren yapinca oldugu gibi ve Hybrid lerin menzilleri artacaktir ve Fiyatlari da zamanla ucuzlayacaktir. (Su anda menzilleri kisa + olarak fiyatlari cok pahali yani 100.000km yapmak gerekiyor parasini cikarmak icin).

3. Arac kullanmadigi elektriki devam satacaktir :)

4. Akü ile arac daha cok Menzil yapacaktir.


Su an icin cok pahali. VW Golf ün Elektronik Modellerini test ediyor su anda, seri üretime girmesine az kaldi ama su anda cok pahal Aküler malesef ve fazla dayanamiyorlar