PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi cinsiyet daha iyi araç kullanır?



RSS Haber
05 07 2012, 06:02
Uzun mesafede kadınlar erkeklere göre daha iyi sürücülerdir. Ancak iş park etmeye gelince aynısı söylenemez.http://www.birbilsen.com/wp-content/uploads/2012/07/hangi-cinsiyet-daha-iyi-araba-kullaniyor-2392723.jpeg (http://www.birbilsen.com/wp-content/uploads/2012/07/hangi-cinsiyet-daha-iyi-araba-kullaniyor-2392723.jpeg)
Sigorta*uzmanlarının datalarına göre kadınların duran bir arabaya vurma ihtimali % 23 daha fazla. Erkeklere göre otoparkta bir arabayla çarpışmaları ise 2 kat. Ancak kadınlar daha az hasara sebep oluyor. Bunun nedeni olarak ise daha sakin araba kullanmaları gösteriliyor.
Erkeklerin bir hayvana çarpma oranı % 30, bariyer veya duvara % 27, ağaca çarpma oranı ise % 16 daha fazla.
Tüm bu istatistikler kapsamında yapılan araştırmalar bu durumun dikkatsizlikten değil cinsiyetlerin doğasından kaynaklandığını gösteriyor.
Northhumbria Üniversitesi’nden Psikolog Dr. Colin Hamilton, erkeklerin uzamsal konularda kadınlara göre daha iyi olduğunu belirtiyor. Karşıdan gelen bir nesne olduğunda erkekler daha soğukkanlı davranıyor ve çabuk aksiyon alıyor. Özellikle ters park etme durumlarında kadınların becerileri bu nedenle yetersiz kalabiliyor. Erkekler hareket eden bir nesnenin ne kadar sürede hedefine ulaşacağını daha kolay kestirebiliyor. Bunun sebebi olarak ise oynanan sporları gösterebiliriz. Futbol gibi erkeklerin aşık olduğu bir*spor*kadınların pek ilgisini çekmiyor. Futbol oynamak ise erkeklere, hareketli nesnelerin alışkanlıklarını değerlendirme konusunda yardımcı oluyor.
Ancak kadınların park etme konusundaki hassasiyeti de araştırmada vurgulanıyor.*Genelliklearabaları daha dikkatsiz park edenler erkekler oluyor. Trafik kurallarına uyma konusunda da kadınlar erkeklere göre daha dikkatli.




Devami... (http://www.birbilsen.com/2012/07/hangi-cinsiyet-daha-iyi-arac-kullanir.html)

birBilsen.com (http://www.birbilsen.com)