PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passerati 2. Kez calismadi bu sefer, Motor Gaz almiyor



VW_Passat
18 03 2011, 18:33
Saygi deger arkadaslarim,

Passerati bugün yine Is yerinde "Dead end" dedi. Bu sefer VW-Servisi Wolfsburg´a aradim kanitlarim olsun diye. Gercekten VW Servisi cok süper hizli calisiyor. Adam aradi Problemi ögrendi, ögrendikten 10 dakika sonra Tamirci Geldi Araba ile.

Ayrica Bu arada Servisimide Bildirdim durumu, Babamin ustasina aradim ve kendisini Alarma gecirdim. Aractan memnun olmadigimi Araci geriye veremedigimide söyledim. Kendisi Saticim ile görüsecegini söyledi.

Adam araca bindi Motoru calistirayim dedi ama aynisi ondada oldu oda calistiramadi. Neyse Akü´yü calistirdik kendi Enerjisinden akim vererek. Sonra oturdu araca ve Bos´tayken Gaza basti ve Arac 3.000 deviri gecmiyor!!! Deneme sürüsleri yapti Is yerimin önünde ve gercekten Gec Gaz aliyor ve Yüksek devirlere ulasmiyor Araba:help. Dedi bu Arabayi bizim Servise cektirelimmi diye sordu bende Eve kadar ömrü yetermi diye sordum yeter dedi yola koyuldum. 100km/h ile 2.000 devirin altinda yavasca sürdüm araci. Nesi bozuk olabilir dedigimde "Luftmassenmesser" yani Hava ölcme sistemi veya Yakit almiyor dedi !

Eve geldim VW Wolfsburg Servisi aradi ve Yardim edildimmi diye sordu, cok tesekkür ederek kapattim Telefonu.

Eve geldim Cep Telefonum caldi Saticim ariyor, ne oldu felan konustuk ve kendisine memnun olmadigimi Arabayi ya VW üzerinden geri almalarini söyledim yada benim araci alip yeni Araba vermelerini söyledim. Adam bunu bu isleri yapanla konusalim dedi ve Haftaya Pazartesi Aracimi verdikten sonra degilde aldiktan sonra kendisi ile Saticimda katilmak üzere üclü bir konusma yapacagiz.

Kanitlarim, adam eve Rapor´da yollayacak Araca calistirma yardimi eden.

Passeratiye Sarj yapilirken bir görüntü, öndeki Audi A2´nin Arkasinda Elektrik Kaynagi destegi var !
http://i1133.photobucket.com/albums/m582/09Nazilli/Tamir1.jpg


http://www.youtube.com/watch?v=raqgPBmwKNc


Saygilar Yasin

CanTuran
18 03 2011, 18:53
Geçmiş olsun Yasin... Umarım değiştirirler aracını değerinde...

HeRo_57
18 03 2011, 19:28
GEçmiş Olsun Türkiyede Olsa SAtılan Mal Geri Alınmaz Gibi Sinir Bozucu bir Cümle Kurabilirler... Bir sürü MAhkeme Vs Uğraşırsınız... Umarım Orada İşler Böyle Yürümüyordur...

srcn09
18 03 2011, 20:10
Geçmiş olsun Yasin gerçekten çok üzücü ve can sıkıcı durumlar umarım en kısa zamanda herşey hallolur ve sende mutlu mutlu aracına binersin ;)

Arguss
18 03 2011, 20:54
Allah Allah, tekrar geçmiş olsun Yasin şimdide Akışmetremi ? Şaştım kaldım geçmiş olsundan ziyade Allah sana sabır versin

VW_Passat
18 03 2011, 21:51
Allah Allah, tekrar geçmiş olsun Yasin şimdide Akışmetremi ? Şaştım kaldım geçmiş olsundan ziyade Allah sana sabır versin

Arguss ustam,

nerede sorun oldugunu bilmiyorum artik. Isitma Sorunu + Direksyon Sertlesiyor arada + Akü sorunu + Gaz almama sorunu. Bu kadar sorun olmasi beni cok sasirtip cok üzdü gercekten.

Yüce Allahim bana yardimci olsun, baska birsey istemiyorum !

VW_Passat
18 03 2011, 21:52
GEçmiş Olsun Türkiyede Olsa SAtılan Mal Geri Alınmaz Gibi Sinir Bozucu bir Cümle Kurabilirler... Bir sürü MAhkeme Vs Uğraşırsınız... Umarım Orada İşler Böyle Yürümüyordur...

Bakalim Araci verdikten sonra tekrar Haftaya Cuma almaya gittigimde bu konuyu tekrar konusacagiz !

Saygilar Yasin

srcn09
18 03 2011, 23:19
Eğer sen Türkiye 'de olsaydın sorunun çok çabuk hallorlu bence senin taaa en başından belliydi o termostat sorunu başka şeylere bağlıydı bence ondan sonra sorunlar ardı ardına geldi umarm daha fazla büyümeden hemen halleder servis Yasin tekrar çok geçmiş olsun

errddm
19 03 2011, 00:47
Çok geçmiş olsun Yasin'im..Valla gerçekten çok sinir bozucu bir durum..Allah sabır versin Yasin..

sedat27
19 03 2011, 01:53
yasin bende arıza ışığı ile yaşıyorum bu hafta halledicem.servise gittim EGR dedi hava ölçüm sensörü,katalizör ikisinede bakmak lazım dedi arızayı sildi gittim aksam geri yandı.bana katalizör ve EGR sensörü gözüktü:agla1

mert
19 03 2011, 08:46
Canım Yasin'im

Nedir bu böyle ? Bu duyguyu çok iyi bilirim. Bir ara arabaya her binişimde "acaba bozulurmu " diye düşünüyordum.
Uzaklara gitmeye korkuyordum. Ama şimdi Passat yinr benim güvenimi kazandı. Kötü günler geride kaldı.
Bir motor , 2 kere turbo , enjeksiyonlar , daha sonra megatronic ve kavrama değişti ama Passat canavar gibi oldu. :)

sahkan
19 03 2011, 09:21
takılan akü çok beklemiş ve sertleşmiş olabilir yasin başka güzel çalışan bir aracın aküsünü takıp denesen sonrada ana ayarları yaparsın olur biter en azından pratik çözüm kafan rahat eder.

THoRPiLL
19 03 2011, 10:35
Çok geçmiş olsun ya Yasin, çok üzülüyorum senin Passeratiyi bu halde görürken..

Umarım biran önce bir şekilde çözerler sorunlarınızı..

Allah yardımcınız olsun..

VW_Passat
19 03 2011, 11:52
Herkeze Tesekkür ederim iyi dilekleri icin, iyiki varsiniz gercekten.

@Sedat abim, senin Araba yasina göre o tür Hatayi cikarmasi cok dogal. Benim Arac 1,5 Senelik daha ! Gecmis olsun sanada, insallah pahali olmaz Tamiri.

@Mert abim, ben güvenimi tamami ile kaybettim artik. Oturunca bile artik zevk alamadigim aractan ne yapayim. Tikirti sesleri yoktu, Gösterge Paneli degisimi icin Tamire girdi, giris o giris ertesi gün "Tak Tak" diye birsey kafami vuruyor artik. Bunu saticimada belirttim bakalim geri vermek icin tekrar Pazarlik yapacagiz. Sonucta her iki taraf mutlu olacak, onlar bana arac satacak, yeniden Sigorta yapacak, yeniden Kredi yapacaklar ve Provizyon alacaklar hepsi icin, bende onlari aracimi geriye verip yeni araba alacagim.

@Sahkan Oto "s.alkan", ilginiz ve alakadar oldugunuz icin hem PM olarak hemde burada cok Tesekkür ederim. Adam Aküye bakti dünde ve Tarihi fazla eski degil dedi. Hatta ilk defa Passat 3C Modeline Start yardimi vermis. Ama sorun tek o degil, yazdigim gibi Motor Isi sorunu, Motor Gaz almiyor sorunu, Direksyon Sert dönüyor ve Akü bitiyor olmasi cok sasirtici. Servise 1 Hafta veriyorum Pazartesi aracimi malesef.

Herkeze Tesekkürü borc bilirim,

Saygilar Yasin

THoRPiLL
19 03 2011, 12:00
İnşallah hakkında hayırlısı olur. Ama sanki bana eylüldeki izinde Türkiyeye B7 kasa variantla geleceksin gibi geliyor ya hadi hayırlısı :)

deserthawk
19 03 2011, 12:05
Sevgili Yasin,

Orada işler nasıl yürüyor bilmiyorum;ama sana yeni arabalar verseler bile onu başka bir markayla iyi fiyata takaslayabilirsen iyi olur.Volkswagen sana yaramadı sanırım.Yine iyi dayandın,ben bu kadar dayanamazdım.

Geçmiş olsun tekrar.

CanTuran
19 03 2011, 13:35
yasin bende arıza ışığı ile yaşıyorum bu hafta halledicem.servise gittim EGR dedi hava ölçüm sensörü,katalizör ikisinede bakmak lazım dedi arızayı sildi gittim aksam geri yandı.bana katalizör ve EGR sensörü gözüktü:agla1

Geçmiş olsun Sedat abi.. Umarım fazla masraf çıkartmazlar...

srcn09
19 03 2011, 22:48
Bence de Yasin eğer yeni VW alırsan başka bir model ile takaslayabilirsen mutlaka öyle yap ;) Audi Avant'lar yakışır sana ;)

HeRo_57
19 03 2011, 22:52
Bence de Yasin eğer yeni VW alırsan başka bir model ile takaslayabilirsen mutlaka öyle yap ;) Audi Avant'lar yakışır sana ;)
+111

VW_Passat
19 03 2011, 23:17
Bence de Yasin eğer yeni VW alırsan başka bir model ile takaslayabilirsen mutlaka öyle yap ;) Audi Avant'lar yakışır sana ;)

Sercanim bir degisim yapayim´da tek hakkimi alayim yeter ! Geri verirsem komple yani Kontrat´tan cikarsam o zaman Audi A4 Avant, Mercedes C Sinifi T-Model ve BMW 520d arasinda kaldim. Ama sadece degis tokus olursa o zaman sirf VW´de kalmam gerekiyor yine ve Passat CC veya Yeni Passat B7 Variant olabilir yine. Bakalim daha hic birsey belli degil. Belki Izlandali Passeratiyi devam sürecem ;).

Saygilar Yasin

VW_Passat
24 03 2011, 10:13
Bugün Volkswagen Servisim aradi, evet benim icin Hikayenin devami ediyor. 1.000 Sayfalik Kitap hazirliyorum kendime Yasinin Volkswagen Günlügü diye artik hepiniz okursunuz insallah. Cünkü yazmaya baslasam 1.000 Sayfalik bir Kitap haline gelecek gibi.

Servis aradi malesef Araba´da sorun yokmus (sorun benim sanirim). Tüm Üniteler calisiyormus. Simdi Volkswagen Üretim Tesisi ile irtibata gecmisler oradan destek istiyorlar. Onlarda abuk sabuk soru sormus, beni cahil sandilar sanirim. Sorular söyle idi;

- Arabayi nereye Park ediyorsun Garaj yada disariya (tuzak soru) ? = Cevap, Garaj
- Garaj´a Park ediyorsan Kapilari kilitliyormusun (bu soruyu beklemistim ardindan) ? = Evet kapilari kitliyorum, o kadar cahil degilim cünkü kitlemedigim an Üniteler devam calisiyor = Aküyü bosaltir
- Araca Zubehör yani Aksesuar taktinmi ? = Hayir hic bir Aksesuar yok, hersey Orjinal durumu !
- Araca Alarmsistemi takildimi (haha Sasi noda Alarmsistemli yaziyor) ? Alarmsistemi orjinal mevcut

Sorular bunlardi, bunun icin beni Saat 08:30 da arayip beni uykumdan ettiler. Kendileri Öglen vardiyesi oldugumu biliyorlardi !

Yarin saticima arayip durumu bildirecegim. Arabanin 5 Aydan beri bu yasadigi sorunu gözüne sokacagim, 2 defa ayni hata icin Servise gittigim hic bir kayida gecmemis. Bunu kayida gecirsinler VW´ye selam söylesinler 1 Müsteri kaybettik Arabasini geriye veriyor diye ve araci geri alarak borcumu sifirlasinlar bir zahmet. Zaten Avukatimada danisacagim bugün, bana bu tür eziyet cektirmeleri haklari varmi VW´nin diye.

Acikca ruh halim cok kötü, is yerinde millet alay gecmeye basladi Sifir Arac bozul VW bozuldu diye, Ailemde Araba tavsiye kargasasi basladi. Babam Mercedes al diyor, Eniste Japon al camurdan olsun diyor alay geciyor diyer Eniste´de Audi al diyor, is arkadaslari BMW al diyor .

Kisaca en cok sizlerden ayrilacagim icin cok üzülüyorum en cok, cünkü sanirim yakinda VW marka ile iliskim bitiyor !

Saygilar Yasin

Arguss
24 03 2011, 10:32
Yasin kodlamalarla ilgili bir sıkıntı olmuş olabilirmi ama bu sonradan da çıkmazki bir kaçak gibi br durum vardır belki ama varsada nerede vas'ta göremiyorlarsa bunu bulmak zor gerçekten...

VW_Passat
24 03 2011, 10:44
Yasin kodlamalarla ilgili bir sıkıntı olmuş olabilirmi ama bu sonradan da çıkmazki bir kaçak gibi br durum vardır belki ama varsada nerede vas'ta göremiyorlarsa bunu bulmak zor gerçekten...

Arguss ustam,

adamlar her Üniteyi tek tek Kontrol etmistir (edeceklerdi cünkü). Yani Kodlama hatasi olsaydi diyelimki o zaman Ünitenin biri devamli acik durmasi gerekirdi. Ama adamlar sorun yok diyor artik, yani epey Test yapmislardir su gecen 3 Günde. Ögle bir durumda Kontrol Ünitelere Online yeni yazilim yüklerlerdi birde üstüne. Sorun nerede iste burasi benim sözümün bittigi yerdir !

Cornelius
24 03 2011, 10:49
dur bakalım güneş doğmadan neler doğar.sıkma canını yasinim..bence sonunda gülen sen olacaksın

VW_Passat
24 03 2011, 10:55
dur bakalım güneş doğmadan neler doğar.sıkma canını yasinim..bence sonunda gülen sen olacaksın

gülenmi üzülenmi aglayanmi olacagim yakinda görecegiz :)

Arguss
24 03 2011, 11:11
Akü değişmedimi böyle şeyler çok alakasız yerlerden çıkabilir bazen...

frisby06
26 03 2011, 00:06
Yasin bey akünüzü değiştirmenizi öneririm.

srcn09
26 03 2011, 12:26
Bende Akü diye düşünüyorum servis ne kadar akü demesede bence akü de bir sıkıntı var...

sakiri
26 03 2011, 13:23
Bugün Volkswagen Servisim aradi, evet benim icin Hikayenin devami ediyor. 1.000 Sayfalik Kitap hazirliyorum kendime Yasinin Volkswagen Günlügü diye artik hepiniz okursunuz insallah. Cünkü yazmaya baslasam 1.000 Sayfalik bir Kitap haline gelecek gibi.

Servis aradi malesef Araba´da sorun yokmus (sorun benim sanirim). Tüm Üniteler calisiyormus. Simdi Volkswagen Üretim Tesisi ile irtibata gecmisler oradan destek istiyorlar. Onlarda abuk sabuk soru sormus, beni cahil sandilar sanirim. Sorular söyle idi;

- Arabayi nereye Park ediyorsun Garaj yada disariya (tuzak soru) ? = Cevap, Garaj
- Garaj´a Park ediyorsan Kapilari kilitliyormusun (bu soruyu beklemistim ardindan) ? = Evet kapilari kitliyorum, o kadar cahil degilim cünkü kitlemedigim an Üniteler devam calisiyor = Aküyü bosaltir
- Araca Zubehör yani Aksesuar taktinmi ? = Hayir hic bir Aksesuar yok, hersey Orjinal durumu !
- Araca Alarmsistemi takildimi (haha Sasi noda Alarmsistemli yaziyor) ? Alarmsistemi orjinal mevcut

Sorular bunlardi, bunun icin beni Saat 08:30 da arayip beni uykumdan ettiler. Kendileri Öglen vardiyesi oldugumu biliyorlardi !

Yarin saticima arayip durumu bildirecegim. Arabanin 5 Aydan beri bu yasadigi sorunu gözüne sokacagim, 2 defa ayni hata icin Servise gittigim hic bir kayida gecmemis. Bunu kayida gecirsinler VW´ye selam söylesinler 1 Müsteri kaybettik Arabasini geriye veriyor diye ve araci geri alarak borcumu sifirlasinlar bir zahmet. Zaten Avukatimada danisacagim bugün, bana bu tür eziyet cektirmeleri haklari varmi VW´nin diye.

Acikca ruh halim cok kötü, is yerinde millet alay gecmeye basladi Sifir Arac bozul VW bozuldu diye, Ailemde Araba tavsiye kargasasi basladi. Babam Mercedes al diyor, Eniste Japon al camurdan olsun diyor alay geciyor diyer Eniste´de Audi al diyor, is arkadaslari BMW al diyor .

Kisaca en cok sizlerden ayrilacagim icin cok üzülüyorum en cok, cünkü sanirim yakinda VW marka ile iliskim bitiyor !

Saygilar Yasin
Passatini geri aliyorlarsa hic durma geri ver. Kendini 2011 model yeni passatlardan al keyfine bak. Baskalarinin ne dediginin ne önemi var. Model secimi senin elinde olan birseydir. Birde kendini sorgula eger yeni bir arac alirsan en cok hangsine daha yakin hissediyorsun kendini ondan sonra karar ver.

drozia
28 03 2011, 15:13
Passatini geri aliyorlarsa hic durma geri ver. Kendini 2011 model yeni passatlardan al keyfine bak. Baskalarinin ne dediginin ne önemi var. Model secimi senin elinde olan birseydir. Birde kendini sorgula eger yeni bir arac alirsan en cok hangsine daha yakin hissediyorsun kendini ondan sonra karar ver.
yeni passat demiyelim de b7 diyelim nedeni;
bu araç herşeyiyle 2010 model kullandığı araçla aynı özelliklere sahip
Motor aynı donanımı hatta azaltılmış diyelim
Ben Yasinin yerinde olsam 3. kez Passat almazdım yani aynı arabayı almazdım demek istiyorum
B8 çıkar da bakarsa onu beklerse birşey diyemem

drozia
28 03 2011, 15:15
Bugün Volkswagen Servisim aradi, evet benim icin Hikayenin devami ediyor. 1.000 Sayfalik Kitap hazirliyorum kendime Yasinin Volkswagen Günlügü diye artik hepiniz okursunuz insallah. Cünkü yazmaya baslasam 1.000 Sayfalik bir Kitap haline gelecek gibi.

Servis aradi malesef Araba´da sorun yokmus (sorun benim sanirim). Tüm Üniteler calisiyormus. Simdi Volkswagen Üretim Tesisi ile irtibata gecmisler oradan destek istiyorlar. Onlarda abuk sabuk soru sormus, beni cahil sandilar sanirim. Sorular söyle idi;

- Arabayi nereye Park ediyorsun Garaj yada disariya (tuzak soru) ? = Cevap, Garaj
- Garaj´a Park ediyorsan Kapilari kilitliyormusun (bu soruyu beklemistim ardindan) ? = Evet kapilari kitliyorum, o kadar cahil degilim cünkü kitlemedigim an Üniteler devam calisiyor = Aküyü bosaltir
- Araca Zubehör yani Aksesuar taktinmi ? = Hayir hic bir Aksesuar yok, hersey Orjinal durumu !
- Araca Alarmsistemi takildimi (haha Sasi noda Alarmsistemli yaziyor) ? Alarmsistemi orjinal mevcut

Sorular bunlardi, bunun icin beni Saat 08:30 da arayip beni uykumdan ettiler. Kendileri Öglen vardiyesi oldugumu biliyorlardi !

Yarin saticima arayip durumu bildirecegim. Arabanin 5 Aydan beri bu yasadigi sorunu gözüne sokacagim, 2 defa ayni hata icin Servise gittigim hic bir kayida gecmemis. Bunu kayida gecirsinler VW´ye selam söylesinler 1 Müsteri kaybettik Arabasini geriye veriyor diye ve araci geri alarak borcumu sifirlasinlar bir zahmet. Zaten Avukatimada danisacagim bugün, bana bu tür eziyet cektirmeleri haklari varmi VW´nin diye.

Acikca ruh halim cok kötü, is yerinde millet alay gecmeye basladi Sifir Arac bozul VW bozuldu diye, Ailemde Araba tavsiye kargasasi basladi. Babam Mercedes al diyor, Eniste Japon al camurdan olsun diyor alay geciyor diyer Eniste´de Audi al diyor, is arkadaslari BMW al diyor .

Kisaca en cok sizlerden ayrilacagim icin cok üzülüyorum en cok, cünkü sanirim yakinda VW marka ile iliskim bitiyor !

Saygilar Yasin
Yasin senin yaptığın kodlamaları bu adamlar serviste görebiliyor mu acaba? vag kullanmıyorlar ya

VW_Passat
28 03 2011, 16:04
Yasin senin yaptığın kodlamaları bu adamlar serviste görebiliyor mu acaba? vag kullanmıyorlar ya

Drozia ustam,

ben hepsini sifirladim eski Kodlari geri yazdim !