PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat sağ arka kapı sürttü, yardım..



a_akarsu
02 07 2012, 01:32
Herkese selam dostlar;

Babam bugün alışveriş merkezinin otoparkından çıkarken geri geri gelirken aynada göremediği demir çubuğa sürtmüş arabayı ve sonuç ortada..Sağ arka kapı göçmüş ve boyası kalkmış durumda..İşlem yapmadan önce ilk sizlere danışmak istedim.. Aklınıza gelen ilk şey nedir?:sor1

http://resim.passatturkiye.com/dt-ZYBN.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/834/img1631rz.jpg/

typhoon
02 07 2012, 02:53
Öncelikle çok geçmiş olsun. Atatürk oto sanayide boyasız göçük düzeltme yapan bir yer var. Magic touch center diye bir yer. İsterseniz önce oraya bir gösterin. Eğer düzeltme sonrası boyada çatlama olmayacaksa düzeltebilirler. Boyası çıkan kısmıda ufak bir lokal boya ile halledebilirsiniz. Benim daha önceki bir kaç göçüğümü düzeltmişlerdi. Linki aşağıda
MTCOTO | Dolu Hasarı | Göçük Düzeltme (http://www.mtcoto.com/)

a_akarsu
02 07 2012, 03:09
Cok tesekkur ederim oncelikle. Saatten dolayidir diyerek forumdan ses cikmayinca diger forumlarda yazilan cizilere baktim. Bir cok yer MTC diyor. Girdim sitelerine ve fiyat talebinde bulundum. Tam yatiyordumki sizin mesajinizi gordum, dogru yolda oldugumu teyit etmis oldum:) Yarin sabah gidip maslaga gosterecegim araci. İlginize tekrar tesekkur ederim..

typhoon
02 07 2012, 03:15
Rica ederim ne demek bende göçükleri gördükten sonra bir kızgınlıkla googla boyasız göçük düzeltme diye yazmıştım. Direk orası çıkmıştı. Beylikdüzünden kalktım gittim ama sağolsunlar üç göçüğümüde düzelttiler. İnşallah sizinkinide halledebilirler. Sonucu burdan paylaşırsanız diğer arkadaşlar içinde kaynak olur. İyi akşamlar.

VW_Passat
02 07 2012, 12:05
Gecmis olsun, allahtan büyük birsey olmamis. Sanirim KApi degismesi gerekecek.

ATT-SUKRU
02 07 2012, 12:09
geçmiş olsun
bunun için kapının değişmesine müsade etmeyin diğer alternatifleri düşünün arkadaşlar zaten gerekeni söylemişler

mert
02 07 2012, 13:36
Geçmiş olsun.

aes08
02 07 2012, 13:49
Gecmis olsun, allahtan büyük birsey olmamis. Sanirim KApi degismesi gerekecek.

geçmiş olsun en büyük kazamız böyle olsun.
servise giderse kesin değiştirirler. yerinizde olsam bunu serviste yaptırmazdım.

drkayzer
02 07 2012, 14:28
Gecmis olsun, allahtan büyük birsey olmamis. Sanirim KApi degismesi gerekecek.
Allahtan büyük birşey olmamış ama kapı değişecek :))):))):)))

sivil
02 07 2012, 15:00
Allahtan büyük birşey olmamış ama kapı değişecek :))):))):)))

:))):)))

sivil
02 07 2012, 15:01
Sakın ola ki bu iş için kapı mapı değiştirtmeyin olmaz öyle şey.Sanayilik işi var altı üstü.iyi bir kaporta-boyacı eskisinden farksız yapar bunu resminide çeker saklarsınız.

a_akarsu
02 07 2012, 15:35
Hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ediyorum öncelikle.

Maslak oto sanayii bugünkü ilk durağımdı. Öncelikle boyasız göçük düzeltme işlemi uygulanabilir mi acaba diye bir heves MTC otoya götürdüm aracı. İnternet sitelerine fiyat almak için fotoları yükleyip en sağlıklı işlemin ve fiyatın ne olacağına dair talepte bulunmuştum. Gittiğimde bir mini cooper a göçük düzeltme yapılıyordu ve ustabaşı diğer taraftan tamda benim arabanın gece yolladığım fotolarına bakıyordu. Aracı çıplak gözle de gördü ve tam styling çizgisinin üzerine geldiği için biraz da derin bir vuruk olduğu için kaporta işleminin şart olduğunu söyledi. Yani aracın lokal olarak kaportası yapılacak ve sonrada boyanacak. 800 TL fiyat çekti. Arabanın sigortasından karşılatırız dedi rapor tutup.

Kapı komple değişmez mi ustam ? Dedim aldığım cevap;
Hallederiz ama tavsiye etmem ! oldu

Maslakta yıllarını vermiş bir tanıdığımızın yanına gittim..Hani derlerya kime sorsanız gösterir diye öyle birisi. Bizimkilerin asıl işi chip-tuning ve elektronik olduğundan hemen bir telefonla kaporta ustası birini çağırdı yanımıza. Adam 10 sene mercedesin servisinde çalışmış ve sonra sanayide kendi yerini açmış. Görür görmez zaten vuruğun olduğu yer için en pis yerlerden biri dedi ama hallederiz dedi. Boyasız kesinlikle kurtarılamayacağını söyledi bu usta da. Stil çizgisine denk geldiği için vakumla tam anlamıyla kurtarılamazmış. Birde arabanın orijinalinde o kısmında ters bombe olduğu için boyama işlemi bile ince işçilik gerektirir dedi. Düzeltme işlemi yapılacak ve sonra lokal boyanacak dedi. Belli olur mu dedim? Sen görerek anlayamazsın, eskisi neyse öyle olur dedi.
Serviste yenisiyle değiştirtsem kapıyı? diye sordum. Cevap: Kapı almanyadan boyasız gelir, burada servistekiler tarafından arabanın rengi neyse ona boyanır, sonuçta yine adı boyalı olacak ! dedi.Fabrikada robotun boyadığı gibi tabiki olmaz ama sen bunu yine farkedemezsin, anca işin ustası anlar dedi. Tanıdık olduğu için 300TL fiyat verdi bana ve gittiğim elektronikçi abim bu ustanın sanayinin en iyilerinden birisi olduğunu söyledi ve işçiliğe kefilim dedi. Çok iyi işler çıkarıyormuş söylediklerine göre..Adamı benim de gözüm tuttu:)

Son olarak eve gelmeden önce VW Servisine gittim..Birkaç kişiyle samimiyim orada. Hemen beni hasar bölümndeki bir ustayla tanıştırdılar. Baktı etti ve düzeltilecek ve boyanacak dedi. Abi yeni kapı takamaz mısınız kaskodan dedim? Önce olmaz dedi, muhabbet biraz ilerleyince istersen aşağıda hasarı artırıp yenisiyle değişim yaptırabilirim ama tavsiye etmem! dedi..

Dışarıda yaptırmakla vw servisinde yaptırmanın arasındaki farkı, +/- lerini sorduğumda. Bizde fırın boya vardır dedi. Fırına sokulur o şekilde boyanıp kurutulur, dışarıda bu teknikle boyatamazsın dedi..Onun haricinde burada yaptırdığın zaman her türlü arabanın siciline işlenecek kasko karşılayacağı için dedi. Kapı değişimi için aşağı yukarı 2500 TL kadar hasar tutarı oluşuyormuş. Ben olsam lokal boyatırım ama tercihi sana bırakıyorum dedi..

1) İlk seçenek hasar kaydı vs oluşturmadan sanayide 300 TL'ye güvenilir bir usta ile lokal boya yapılarak bu işi halletmek.
2) Serviste kaskonun karşılayacağı bir şekilde lokal boya yaptırmak.
3) Serviste kapıya daha fazla hasar verdirerek yine kasko dahilinde yeni kapı siparişi verdirtip yine serviste boyanıp yerine takılması.

Siz olsanız ne yapardınız? Fikrimi yönlendirme yapmamak için söylemiyorum şimdilik:):)

Risk
02 07 2012, 15:47
Resmini çek 300 TL ye yaptır derim. Kaskodan yaptırmak akıl kari değil. Poliçe sonunda kabaraık bir poliçe bedeli ile başbaşa kalırsın.

kuscugokhan
02 07 2012, 16:15
Aslinda serviste yaptirmak en mantiklisi ama tabiki sizin bileceginiz bir is..Benim fikrimi soracak olursaniz benim aracim 5 yasinda ben disarida guvenilir birisine yaptirirdim.Ama sizin araciniz daha cok yeni..Bence disarida herhangi bir islem yaptirmak icin cok erken..En iyisi 2 numarali secenegi secin :)

Arguss
02 07 2012, 16:17
Sakın böyle hasarları Kasko'dan yaptırmayın ben yaptırdım uyarmadılar ve kaskom 2.750 tl oldu kaskonun yaptığı masrafı sizden alıyorlar ve risk'li oluyorsunuz cebinizden yaptırın, kayıtlarada işlemez en azından

kuscugokhan
02 07 2012, 16:31
O zaman soyle yapmak lazim :) Kasko ile gorusup bu olay karsisinda fiyat olarak sonucun ne olacagi hakkinda bilgi alin.Ondan sonra cikan fiyata gore siz kendiniz karar verin.Ama bencede resimleri cekip saklasaniz ve disarida yaptirsaniz sorun olacagini sanmiyorum..Dedigim gibi benim arac 5 yasinda kaskosuda yok.Sizin araciniz kadar yeni olsa kaskosuda olsa ve kaskodan cikacak fiyat bana uyar ise serviste yaptirmak en mantiklisi..Servis servistir kim ne derse desin :)(Ama iyi servis olacak) :)

Arguss
02 07 2012, 16:34
Ben şunu gördüm ve her zaman söylerim kaporta ve boya hasarları serviste yapılmaz istisnalar var ama geneli dışarıda iyi bir özel serviste yada ustada yapılan işlerin çok gerisinde, ve lokal boyadık derler aracı satarken ne olduğu belli olur sinir bozucu bir durum bilmem anlatabildimmi, benim aracın kapısındaki hasarı bilen bilir, vede sacta uzama vardı çok zor bir hasardı, son buluşmadada bilenler gördü nasıl yapıldığını adamı tanımam etmem, ama 2 ay araştırdım şurada yaptırın dediler orada yaptırdım ve müthiş bir iş çıkardılar, yani tavsiyem dışarıda iyi biryerde ve cebinizden yaptırın.

a_akarsu
02 07 2012, 16:51
Benim fikrim de sanayide iyi bir ustanin yapmasi yonunde. Servis her ne kadar kulaga daha garanti is gibi gelsede,bugunku ustanin dedigi sey servislerdeki isciligin orta seviye oldugu..Aci ama gercek diyor..Kaskoyu ve servisi karistirmak ne kadar dogru bilemiyorum. Satarken sikinti cikmamasi icinde bir ton fotograf cekip arsivlemeyi dusunuyorum.

sivil
02 07 2012, 16:52
Bundan önceki Honda aracımı bir kaç kez böyle vuruklardan ötürü hep yetkili serviste kaskodan yaptırdım.Hata hiçbirinde bende olmadığından hiç hasarsızlığım bozulmadı ödediğim kasko ücretide değişmedi.Lakin gelgelelim ki ne zaman aracı satmaya kalktım servis kayıtları kara bir leke gibi karşıma çıktı.Adamlar abartmışda abartmış puluna cıvatasına zımparasına kadar şecere tutmuşlar.Bunu gören adamlarda benim arabadan sanki takladan çıkmış araç gibi kaçıp gittiler.Halbuki hepside ufak sayılabilecek bir kaporta boyacı tarafından yapılabilecek şeylerdi.Sigortadan fazla para alabilmek adına kapı değişimişler çamurluk değişmişler.Bunların hepside çekiçle düzelecek hasarlardı.O zaman bende yetkili servise yaptırıyorum daha orijinal olur diye düşünüyordum ama malesef öyle değilmiş.Saterken çok zorlanıyorsunuz.Heleki böyle ufak bir şey için sigortanızı servisinizi kullanmayın hem hasarı büyütürler hemde aracın orijinalliğini bozarlar.(Parça değişmeden lokal boya oldumu orijinal deniyor alemde)
Yaptırın iyi bir ustaya cüzi bir rakama resminide saklayın olsun bitsin.Serviste yaptırırsanız alacak adam aynı benim aracımda olduğu gibi gidecek servise pulunu cıvatasına kadar abartılı yapılanları görecek sonrada almaktan vazgeçecek arabanızı.

ilkerim
02 07 2012, 16:57
bağlarbaşı altunizadede zadex var bir de oraya götürün derim boyasız göçük düzeltme ,orda işinin ehli bir arkadaş var,bence bir deneyin ....eğer düşünürseniz tam adresi veririm

a_akarsu
02 07 2012, 17:03
Bundan önceki Honda aracımı bir kaç kez böyle vuruklardan ötürü hep yetkili serviste kaskodan yaptırdım.Hata hiçbirinde bende olmadığından hiç hasarsızlığım bozulmadı ödediğim kasko ücretide değişmedi.Lakin gelgelelim ki ne zaman aracı satmaya kalktım servis kayıtları kara bir leke gibi karşıma çıktı.Adamlar abartmışda abartmış puluna cıvatasına zımparasına kadar şecere tutmuşlar.Bunu gören adamlarda benim arabadan sanki takladan çıkmış araç gibi kaçıp gittiler.Halbuki hepside ufak sayılabilecek bir kaporta boyacı tarafından yapılabilecek şeylerdi.Sigortadan fazla para alabilmek adına kapı değişimişler çamurluk değişmişler.Bunların hepside çekiçle düzelecek hasarlardı.O zaman bende yetkili servise yaptırıyorum daha orijinal olur diye düşünüyordum ama malesef öyle değilmiş.Saterken çok zorlanıyorsunuz.Heleki böyle ufak bir şey için sigortanızı servisinizi kullanmayın hem hasarı büyütürler hemde aracın orijinalliğini bozarlar.(Parça değişmeden lokal boya oldumu orijinal deniyor alemde)
Yaptırın iyi bir ustaya cüzi bir rakama resminide saklayın olsun bitsin.Serviste yaptırırsanız alacak adam aynı benim aracımda olduğu gibi gidecek servise pulunu cıvatasına kadar abartılı yapılanları görecek sonrada almaktan vazgeçecek arabanızı.
Paylaştığınız için teşekkür ederim. Gerçekten başıma gelmesinden korktuğum tüm her şeyi yaşamıssınız. VW adam bile her ne kadar açık açık söyleyemesede iki lafın arasına basit bir kaporta işi, sen bilirsin iyi düşün deyip durdu. Sanırım dediğiniz gibi yapıcam. Bu olayda yaşanan vuruk haricinde tek bir nokta bile kusur bulamadı araçta ve iyi bakmışsın ama nazar olmuş bu dedi. Olana olacağa çare yok derlerya..Bir sorum daha var bu serviste kullanılan fırın boyayla, sanayide kullanacakları boya arasında ne fark vardır? Birde ton farkı oluşur mu orijinal olmayan boya kullanacakları için? Her beyaz araba için aynı boya kullanılmıyordur herhalde sanayide değil mi? :)

a_akarsu
02 07 2012, 17:05
bağlarbaşı altunizadede zadex var bir de oraya götürün derim boyasız göçük düzeltme ,orda işinin ehli bir arkadaş var,bence bir deneyin ....eğer düşünürseniz tam adresi veririm
Bugün de referans üzerine gittiğim boyasız göçük düzeltme servisine gittim ve olmusuz cevap aldım. Tam styling çizgisine denk geldiği için ve boyanın kalktığı için kesinlikle kaporta ve boya gerekiyor dediler. Ama yine de dediğiniz yere de gidip göstereyim. Adresi alabilir miyim?

sivil
02 07 2012, 17:23
Paylaştığınız için teşekkür ederim. Gerçekten başıma gelmesinden korktuğum tüm her şeyi yaşamıssınız. VW adam bile her ne kadar açık açık söyleyemesede iki lafın arasına basit bir kaporta işi, sen bilirsin iyi düşün deyip durdu. Sanırım dediğiniz gibi yapıcam. Bu olayda yaşanan vuruk haricinde tek bir nokta bile kusur bulamadı araçta ve iyi bakmışsın ama nazar olmuş bu dedi. Olana olacağa çare yok derlerya..Bir sorum daha var bu serviste kullanılan fırın boyayla, sanayide kullanacakları boya arasında ne fark vardır? Birde ton farkı oluşur mu orijinal olmayan boya kullanacakları için? Her beyaz araba için aynı boya kullanılmıyordur herhalde sanayide değil mi? :)Fırın sadece servislerde yok.İyi kaporta boyacılarda vardır fırın.Sizde zaten iyi bir ustaya yaptıracağınıza göre fırını vardır mutlaka merak etmeyin.Renk farkı pek fazla oluşmaz servistede boyansa dışarıda da boyansa yeni boyanan yer bir miktar eski boyaya göre farklılık arzedebilir.Fakat zamanla eşitlenir ayırdedilmez hale gelir sıkmayın canınızı.

aes08
02 07 2012, 17:52
Fırın sadece servislerde yok.İyi kaporta boyacılarda vardır fırın.Sizde zaten iyi bir ustaya yaptıracağınıza göre fırını vardır mutlaka merak etmeyin.Renk farkı pek fazla oluşmaz servistede boyansa dışarıda da boyansa yeni boyanan yer bir miktar eski boyaya göre farklılık arzedebilir.Fakat zamanla eşitlenir ayırdedilmez hale gelir sıkmayın canınızı.

Her boyanın kendi tonu var mesela vw beyazıyla fiatın beyazı bir değil bunun için boyacılarda bu boyların kodlarını ölçen alet ve o koda göre boyalar mevcut onun için sıkıntı etmeyin bu konuyu.
renk farkı olmasının sebebi ise güneşin boyaya zarar vermesi rengini soldurması zamanla sizin araba yeni olduğu için böyle bir sıkıntının olucağını sanmıyorum.

ilkerim
02 07 2012, 17:59
ümraniyeden üsküdar istikametine doğru giderken millet bahçesi var ışıkları geçince hemen sağda köprü yoluna girmeden önce biraz daha geride ,görürsünüz zaten sağda kalıyor.

a_akarsu
02 07 2012, 18:07
Fırın sadece servislerde yok.İyi kaporta boyacılarda vardır fırın.Sizde zaten iyi bir ustaya yaptıracağınıza göre fırını vardır mutlaka merak etmeyin.Renk farkı pek fazla oluşmaz servistede boyansa dışarıda da boyansa yeni boyanan yer bir miktar eski boyaya göre farklılık arzedebilir.Fakat zamanla eşitlenir ayırdedilmez hale gelir sıkmayın canınızı.
Şimdi ustayla konuştum, fırın var tabiki dedi..Sanırım tertemiz bir işçilik çıkaracak. Fazla düşünmeyede gerek yok zannedersem :)

a_akarsu
02 07 2012, 18:08
ümraniyeden üsküdar istikametine doğru giderken millet bahçesi var ışıkları geçince hemen sağda köprü yoluna girmeden önce biraz daha geride ,görürsünüz zaten sağda kalıyor.
Tamam uğrayacağım oraya da yarın, teşekkür ederim..:)

a_akarsu
02 07 2012, 18:35
Herşeye rağmen seviyorum seni Beyaz Melek :):) (Vuruk uzaktanda olsa belli oluyor)
http://resim.passatturkiye.com/di-4RRX.jpg

das auto
02 07 2012, 22:38
Kafanızı karıştırmak istemem ama benimde aynı olay 2 ay önce basıma geldi bende önce dısarda bir ustaya götürdüm adam ben 36yillik ustayim sen kafaya takma lokal yama yaparız dedi. Bende güvendim verdim arabayı. Arabayı almaya gittiğimde lokal boyanın eski boya üzerine nokta nokta damlacığını gördüm adama sorduğumda bir kaç gün sonra gel cila yaparız gecer dedi ama geçmedi bunun üzerine servise götürdüm arabayı orda boyandı lokal olarak. Dışarıdaki eski ustalar su bazlı boyayı maalesef yapamıyor bu benim fikrim iyi düşünüp karar vermek lazım. Ben çok pişman olmuştum dısarda yaptırdığıma. Birde bizim arabalar vernikli boya beyaz da olsa o yüzden kapıya komple vernik atılacak bilginiz olsun. Gecmis olsun

a_akarsu
03 07 2012, 00:19
Kafanızı karıştırmak istemem ama benimde aynı olay 2 ay önce basıma geldi bende önce dısarda bir ustaya götürdüm adam ben 36yillik ustayim sen kafaya takma lokal yama yaparız dedi. Bende güvendim verdim arabayı. Arabayı almaya gittiğimde lokal boyanın eski boya üzerine nokta nokta damlacığını gördüm adama sorduğumda bir kaç gün sonra gel cila yaparız gecer dedi ama geçmedi bunun üzerine servise götürdüm arabayı orda boyandı lokal olarak. Dışarıdaki eski ustalar su bazlı boyayı maalesef yapamıyor bu benim fikrim iyi düşünüp karar vermek lazım. Ben çok pişman olmuştum dısarda yaptırdığıma. Birde bizim arabalar vernikli boya beyaz da olsa o yüzden kapıya komple vernik atılacak bilginiz olsun. Gecmis olsun
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Bu usta işi tamamen şans meselesi, belki benimki de sıkıntılı olacak bilemiyorum. Birilerine güvenmek gerekiyor diye düşünüyorum. Sanırım sanayideki usta daha yakın geliyor benim için..En azından herhangi bir usta olmadığını biliyorum. 8 sene mercedes servisinde kaporta yapmış adam ve referansı sağlam. İşçilikte hata yapma olasılığı vw servisindeki adamla aynı bana kalırsa..İkisi de usta. Birisi vw adına çalışıyor, diğeri ise kendi adına..

a_akarsu
09 07 2012, 17:37
Bildiğiniz üzere Maslak Sanayi'deki ustada karar kılmıştım. Aracı teslim aldım ve sonucu paylaşayım dedim..Kaskoyu ve sigortayı hiç karıştırmadım bile..
http://resim.passatturkiye.com/di-8VZQ.jpg

Risk
09 07 2012, 17:40
Olduda bitti maşallah..

Gayet güzel görünüyor..

a_akarsu
09 07 2012, 17:42
Olduda bitti maşallah..

Gayet güzel görünüyor..
Aynen öyle abicim, ben memnun kaldım..Benden sonra 2012 E350 aldı kaportaya:) Allah bir daha göstermesin ama Ustamı buldum diyelim:)

sivil
10 07 2012, 00:15
Hayırlı olsun orijinal gibi olmuş dediğimiz gibi.İyiki servise götürmediniz.Bu arada kaça mal oldu bu iş?

a_akarsu
10 07 2012, 03:34
Hayırlı olsun orijinal gibi olmuş dediğimiz gibi.İyiki servise götürmediniz.Bu arada kaça mal oldu bu iş?
Tesekkur ederim:) Bir yakinim tanistirdi beni bu ustayla. Hatiri sayilir derecede yakinliklari oldugu icin 300 TL'ye sagolsun halletti .Ustune ucretsiz olarak cilasini, kuaforunu ve plakalik iptalini bile yapti aracin. İcimi rahat tutmak icin tum islemi uygulamadan once bana tum detayiyla anlatti. Merak etme deyip durdu ama elde degil endiselenmemek:) Uzun yillar mercedes servisinde calismis olmasi, kapisinda kaporta, boya..vs icin bekleyen son model lux araclar ve randevu icin hic susmadan calan telefonu karar vermemi kolaylastirdi tabi :) Tekrar soyluyorum allah kimsenin basina kaza bela vermesin ama isteyen arkadaslara seve seve yardimci olurum referans olmak adina..

mgalip
10 07 2012, 10:40
kardeşim geçmiş olsun güzel olmuş süper lokal boyamı yaptı kardeşim .. nasıl bir işlem yaptı daha doğrusu...:o

a_akarsu
10 07 2012, 10:52
kardeşim geçmiş olsun güzel olmuş süper lokal boyamı yaptı kardeşim .. nasıl bir işlem yaptı daha doğrusu...:o
Eyvallah dostum:) evet lokal boya yapildi. Vuruk olan bolgeye detayli bir kaporta islemi yapilarak eski sekil elde edildi. Elektronik boya makinesinden vw seker beyazi rengi elde edildi ve kapi firinlanarak cizigin oldugu zimparali bolge lokal olarak boyandi. Boyali kisim ufacik biryer yani. Daha sonra en son islem olarak boyanan kisim ve cevresi verniklendi ve cilalandi. Kapi degistirmeyi filan dusunuyodum vallahi serviste, iyiki oyle birsey yapmamisim :)

mgalip
10 07 2012, 11:17
eyvalah kardeş iyi ama orjinal gibi ufak bir sıyrıkla atlattın demek oluyor yani allah kaza bela vermesin bir daha kardeşim.benimde kaputta 3,cm lik bir iki tane eğrilik var ne olmuşsa artık şişe izine benziyor bakalım yolumuz düşerse ararım..:o

kuscugokhan
10 07 2012, 11:26
Hayirli olsun.Gule gule kullanin..Allah baska kaza bela vermesin..

kubi
10 07 2012, 11:49
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun, Allah dediğiniz gibi kimseye kaza vermesin.
İşlem sonrasında aracınız gayet güzel gözüküyor hatta orijinalden farksız :)

Yalnız yapılan boya lokal olsa bile kapının üstündeki kuşağa kadar boyanmış olabilir diye düşünüyorum. Zira parçanın bütününde boya renginde farklılık olmasın diye genelde bu şekilde uygulanır.

Ayrıca vernik tüm kapıya atıldığından boya cihazı ile ölçüm yapıldığında bütün kapıdaki boya kalınlığı yüksek çıkacaktır.
Kontrol ettiniz mi?

RadaR65
10 07 2012, 11:59
Hayırlı uğurlu olsun. Serviste daha farklı olacağını zannetmiyordum.

a_akarsu
10 07 2012, 12:08
eyvalah kardeş iyi ama orjinal gibi ufak bir sıyrıkla atlattın demek oluyor yani allah kaza bela vermesin bir daha kardeşim.benimde kaputta 3,cm lik bir iki tane eğrilik var ne olmuşsa artık şişe izine benziyor bakalım yolumuz düşerse ararım..:o
Amin kardesim, cumlemize vermesin insallah kaza bela. Diledigin zaman ozelden ulasirsan yardimci olurum:)

a_akarsu
10 07 2012, 12:10
Hayirli olsun.Gule gule kullanin..Allah baska kaza bela vermesin..
Eyvallah kardes, allah kimseye gostermesin..:)

a_akarsu
10 07 2012, 12:27
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun, Allah dediğiniz gibi kimseye kaza vermesin.
İşlem sonrasında aracınız gayet güzel gözüküyor hatta orijinalden farksız :)

Yalnız yapılan boya lokal olsa bile kapının üstündeki kuşağa kadar boyanmış olabilir diye düşünüyorum. Zira parçanın bütününde boya renginde farklılık olmasın diye genelde bu şekilde uygulanır.

Ayrıca vernik tüm kapıya atıldığından boya cihazı ile ölçüm yapıldığında bütün kapıdaki boya kalınlığı yüksek çıkacaktır.
Kontrol ettiniz mi?
Gecmis olsun dileginiz icin tesekkur ederim. Tum kapi degil sadece islem yapilan bolgeye boya yapildi. Bolgye ve biraz cevresine zimpara, vernik ve cila uygulandi. İslem yapilan bolgenin haricinde cihazi tuttugun zaman kesinlikle boyali cikmaz dedi bana usta. Samimiyetimden ve isi cok begendigimden dolayi cihaz tutupta test etmedim acikcasi.

a_akarsu
10 07 2012, 12:32
Hayırlı uğurlu olsun. Serviste daha farklı olacağını zannetmiyordum.
Cok tesekkur ederim, servisin bana soyledigi kapinin serviste boyandiktan sonra eski canliligini yitirecegiydi. Suan oyle bir durum da soz konusu degil :)

kubi
10 07 2012, 13:19
Gecmis olsun dileginiz icin tesekkur ederim. Tum kapi degil sadece islem yapilan bolgeye boya yapildi. Bolgye ve biraz cevresine zimpara, vernik ve cila uygulandi. İslem yapilan bolgenin haricinde cihazi tuttugun zaman kesinlikle boyali cikmaz dedi bana usta. Samimiyetimden ve isi cok begendigimden dolayi cihaz tutupta test etmedim acikcasi.
Benimde sizin gibi memnun olduğum ve güvendiğim bir ustam var Anadolu yakasında.
Daha önce sizinkine benzer bazı işlemler yaptırdığım için; aklımda kalan hususları sizinle paylaştım.
Boyanın bölgeselliği en yakınındaki kuşağa kadar gidebiliyor. Ayrıca vernik olayı lokal olmuyor diye aklımda kalmış.
Kontrol edip sizin bilmenizde fayda var. Yarın bir gün aracı satarken lokal boya diye doğrusunu aktarırsınız fakat vernikten ötürü kalınlaşma var ise alıcıda soru işaretleri oluşabilir.
Sadece aklınızda olsun diye belirtiyorum.
Aracınızı iyi ve sağlıklı günlerde kullanın.

a_akarsu
10 07 2012, 14:15
Benimde sizin gibi memnun olduğum ve güvendiğim bir ustam var Anadolu yakasında.
Daha önce sizinkine benzer bazı işlemler yaptırdığım için; aklımda kalan hususları sizinle paylaştım.
Boyanın bölgeselliği en yakınındaki kuşağa kadar gidebiliyor. Ayrıca vernik olayı lokal olmuyor diye aklımda kalmış.
Kontrol edip sizin bilmenizde fayda var. Yarın bir gün aracı satarken lokal boya diye doğrusunu aktarırsınız fakat vernikten ötürü kalınlaşma var ise alıcıda soru işaretleri oluşabilir.
Sadece aklınızda olsun diye belirtiyorum.
Aracınızı iyi ve sağlıklı günlerde kullanın.
Paylasiminiz icin tesekkur ederim oncelikle.Ustayi arayip daha saglikli bilgi edindim. Sadece islem goren yer boyali, yukaridaki cizgiden asagi vernikli dedi. Olcum cihazini tutunca vernikle boya tamamen farkli dgerler verir dedi. Kalinliklari farkli olur dedi. O yuzden satarken izah etmesi daha kolay diye dusunuyorum. Sonucta sag arka kapi boyali diye satilacak arac. Nasil boyandiginin detayli anlatimi, ufak bolgede boya olmasi ve isciligin iyi olmasi yardimcimiz olacaktir diye dusunuyorum.

Ascentarium
10 07 2012, 15:39
#a_akarsu geçmişler olsun, foto'dan oldukça başarılı bir sonuç elde edilmiş görünüyor. Servis'e gitmemekle çok yerinde bir karar verdiğinizi düşünüyorum. Çünkü maalesef yetkili servislerde "değiştir" mantığı hakim olduğu ve kalifiye usta barındıramadıklarından dolayı pek tatminkar sonuçlara ulaşılamıyor (şahsi tecrübelerle sabittir!). Piyasasaki böyle nadir, nitelikli ustalar bu açığı kapatıyorlar. Yeterki ulaşmasını becerebilelim.

Bu vesile ile siz ve #kubi dostumuz ustalarınızın irtibatlarını paylaşabilirseniz, hem referans olur hem de böyle bir tatsız durum vukuu'nda nereye gitmeliyiz bilgimiz olur diye düşünüyorum.

Jungle
10 07 2012, 17:19
Banada sakaryada böyle bi usta lazım acıkcası gül güle kullanın Allah beterinden daha büyüğünden saklasın..

a_akarsu
10 07 2012, 20:12
#a_akarsu geçmişler olsun, foto'dan oldukça başarılı bir sonuç elde edilmiş görünüyor. Servis'e gitmemekle çok yerinde bir karar verdiğinizi düşünüyorum. Çünkü maalesef yetkili servislerde "değiştir" mantığı hakim olduğu ve kalifiye usta barındıramadıklarından dolayı pek tatminkar sonuçlara ulaşılamıyor (şahsi tecrübelerle sabittir!). Piyasasaki böyle nadir, nitelikli ustalar bu açığı kapatıyorlar. Yeterki ulaşmasını becerebilelim.

Bu vesile ile siz ve #kubi dostumuz ustalarınızın irtibatlarını paylaşabilirseniz, hem referans olur hem de böyle bir tatsız durum vukuu'nda nereye gitmeliyiz bilgimiz olur diye düşünüyorum.
Teşekkür ediyorum Ender Bey..Ustanın uzun yollar Mercedes deneyimi olduğu için, servislerdeki ustaları o anlattı ben ise hayretler içerisinde dinledim..Usta ünvanına sahip ama ustalaşmak için yeterli zaman ve fırsat tanınmayan insanlar diyor servis çalışanları için..Dediğiniz gibi sirkülasyon fazla olduğu için servise girip buranın en tecrübeli ustası kim diye sorulduğunda parmakla kimseyi gösteremezler diyor. Ne derece haklıdır bilemem tabiki..Servis ustası benim gibi yaparken 50 defa arabanın karşısına geçip seyretmez diyor. İşini yapar, hata yaparsa müşteriden döner tekrar yapar aynı işi..Sonuçta maaşını alır düzenli olarak..Ne derece işi benimseyeceği tartışma konusu. Ama yinede bu kötü işçilik çıkaracakları anlamına kesinlikle gelmiyor. İşine saygısı olan herkesin gerekli olan minimum özeni göstereceğine inanıyorum kim olursa olsun ama işte fazlasını beklemek yanlış olur..Mükemmelliyetçiliğe oynamazlar..

Ustanın iletişim bilgilerini seve seve paylaşırım. Kartını arabadan alıp detaylı bir şekilde yazarım adresi numarayı vs..İsmimi söylesenizde söylemesenizde gereken özeni göstereceğinden şüpheniz olmasın..Ama yinede beni referans göstermenizde fayda var, fiyat konusunda da gerekeni yapar :)

a_akarsu
10 07 2012, 20:18
Banada sakaryada böyle bi usta lazım acıkcası gül güle kullanın Allah beterinden daha büyüğünden saklasın..
Allah cümlemizi beterinden korusun..Teşekkür ederim. Allah göstermesin ama araçta bir sıkıntı olurda yolunuz buralara düşerse size de yardımcı olurum seve seve..Ya da ustaya sorarım sakarya da referans gösterebileceği bir usta var mı diye.

dirlik
10 07 2012, 23:44
Akın kardeşim öncelikle geçmiş olsun, Allah başka kaza bela vermesin. Ustanın işçiliğini çok beğendim.
Süper... Bana bu ustanın isim adres ve telefonunu özel mesajla bildirirsen sevinirim.
Servise girseydin senin kapıyı çizginin altını değil komple boyardı, rengi tutmuş tutmamış, ton farkı var mı diye de bakmazdı.

a_akarsu
11 07 2012, 00:13
Akın kardeşim öncelikle geçmiş olsun, Allah başka kaza bela vermesin. Ustanın işçiliğini çok beğendim.
Süper... Bana bu ustanın isim adres ve telefonunu özel mesajla bildirirsen sevinirim.
Servise girseydin senin kapıyı çizginin altını değil komple boyardı, rengi tutmuş tutmamış, ton farkı var mı diye de bakmazdı.
Tesekkur ederim Kazim kardesim allah kimsenn basina vermesin. Ozelden attim detaylari oradan alabilirsin.

gokbrk
11 07 2012, 00:57
Akın Bey öncelikle geçmiş olsun. Doğru bir kararla ustaya yaptırmışsınız ve fotoğraftan anlaşıldığı kadarı ile güzel bir iş çıkmış. Bilgileri bana da gönderebilirseniz sevinirim.

a_akarsu
11 07 2012, 01:17
Akın Bey öncelikle geçmiş olsun. Doğru bir kararla ustaya yaptırmışsınız ve fotoğraftan anlaşıldığı kadarı ile güzel bir iş çıkmış. Bilgileri bana da gönderebilirseniz sevinirim.
Cok tesekkur ederim, gonderdim bile..

dirlik
12 07 2012, 03:56
nihayet işten anlayan birusta bulduk Akın kardeşimizin sayesinde.
Bence bu ustanın reklamını alalım siteye...

Ascentarium
12 07 2012, 12:47
Teşekkür ediyorum Ender Bey..Ustanın uzun yollar Mercedes deneyimi olduğu için, servislerdeki ustaları o anlattı ben ise hayretler içerisinde dinledim..Usta ünvanına sahip ama ustalaşmak için yeterli zaman ve fırsat tanınmayan insanlar diyor servis çalışanları için..Dediğiniz gibi sirkülasyon fazla olduğu için servise girip buranın en tecrübeli ustası kim diye sorulduğunda parmakla kimseyi gösteremezler diyor. Ne derece haklıdır bilemem tabiki..Servis ustası benim gibi yaparken 50 defa arabanın karşısına geçip seyretmez diyor. İşini yapar, hata yaparsa müşteriden döner tekrar yapar aynı işi..Sonuçta maaşını alır düzenli olarak..Ne derece işi benimseyeceği tartışma konusu. Ama yinede bu kötü işçilik çıkaracakları anlamına kesinlikle gelmiyor. İşine saygısı olan herkesin gerekli olan minimum özeni göstereceğine inanıyorum kim olursa olsun ama işte fazlasını beklemek yanlış olur..Mükemmelliyetçiliğe oynamazlar..

Ustanın iletişim bilgilerini seve seve paylaşırım. Kartını arabadan alıp detaylı bir şekilde yazarım adresi numarayı vs..İsmimi söylesenizde söylemesenizde gereken özeni göstereceğinden şüpheniz olmasın..Ama yinede beni referans göstermenizde fayda var, fiyat konusunda da gerekeni yapar :)

Usta tam 90'dan çakmış duruma.. Evvet defalarca şahitim kendim ve dostlarımın vakalarından, aynen yetkili servislerde yapılan bu. Daha bir kere aksine şahit olmak nasip olmadı. En sonunda (maalesef REKOR) patladım ve ustasından, yetkilisinden, hasar temsilcisi, işcisine kadar hepsini özellikle arabanın yanına öağırdım ve yüzlerine "yazıklar olsun bu mu sizin işçiliğiniz, ustalığınız gösterdiğiniz hassasiyet. Hepinize yazıklar olsun, kesinlikle bu aracı bu şekilde teslim almıyorum, aklınız başınızda bir kez daha inceleyin bakalım marifetlerinizi yoksa bundan sonrasında olacaklara hiç karışmam" mealinde oldukça şeddeli bir sitem fırlattım servisin ortasında sonra çıktım geldi. 3 gün sonrasında aradılar sağolsunlar(!), tepeden tırnağa kontrol etmişler ve tüm kusurları gidermişler. Gittim hakikaten bu sefer kusursuz. "Peki neden başında tüm bunlara gereken hassasiyeti göstermediniz, kendinize 2. iş bana da zaman kaybına neden oldunuz?" sorum o gün bugündür hala cevapsız.

Sonuç böylesi işinin hakkını verir, el üstünde tutulası ustalarımız var ise paylaşalım. Kime gideceğimizi bilelim. 70-100binler saydığımız araçlarımıza dağbaşı sanayi sitelerinde serçedes muamelesine müsaade etmeyelim bu yetkli servis müsveddelerine (bak yine kızdım şimdi!!!:sinir)

Ascentarium
12 07 2012, 12:52
Banada sakaryada böyle bi usta lazım acıkcası gül güle kullanın Allah beterinden daha büyüğünden saklasın..

Dostu evvel araçlarımda da yetkili servise gitmezden evvel ve sonrasında dahi referans aldığım, bu sayede çok iyi de muhabbetimiz olan Erenler Oto sanayi Sitesi'nden Ismail (Derelioğlu) Usta ile bir tanış derim sana (0 532 600 5842). Oldukça mütevazi bir mekanı vardır, yalnız işin ocağından gelme olduğundan ustalığına laf kondurmam. Hanım Sakarya'lı olduğundan her gittiğimde illa bir gider çayını içerim hala.

a_akarsu
12 07 2012, 13:25
nihayet işten anlayan birusta bulduk Akın kardeşimizin sayesinde.
Bence bu ustanın reklamını alalım siteye...
Teşekkür ederim Kazım kardeş :) Nasıl yapabiliriz o işi?

a_akarsu
12 07 2012, 13:28
Usta tam 90'dan çakmış duruma.. Evvet defalarca şahitim kendim ve dostlarımın vakalarından, aynen yetkili servislerde yapılan bu. Daha bir kere aksine şahit olmak nasip olmadı. En sonunda (maalesef REKOR) patladım ve ustasından, yetkilisinden, hasar temsilcisi, işcisine kadar hepsini özellikle arabanın yanına öağırdım ve yüzlerine "yazıklar olsun bu mu sizin işçiliğiniz, ustalığınız gösterdiğiniz hassasiyet. Hepinize yazıklar olsun, kesinlikle bu aracı bu şekilde teslim almıyorum, aklınız başınızda bir kez daha inceleyin bakalım marifetlerinizi yoksa bundan sonrasında olacaklara hiç karışmam" mealinde oldukça şeddeli bir sitem fırlattım servisin ortasında sonra çıktım geldi. 3 gün sonrasında aradılar sağolsunlar(!), tepeden tırnağa kontrol etmişler ve tüm kusurları gidermişler. Gittim hakikaten bu sefer kusursuz. "Peki neden başında tüm bunlara gereken hassasiyeti göstermediniz, kendinize 2. iş bana da zaman kaybına neden oldunuz?" sorum o gün bugündür hala cevapsız.

Sonuç böylesi işinin hakkını verir, el üstünde tutulası ustalarımız var ise paylaşalım. Kime gideceğimizi bilelim. 70-100binler saydığımız araçlarımıza dağbaşı sanayi sitelerinde serçedes muamelesine müsaade etmeyelim bu yetkli servis müsveddelerine (bak yine kızdım şimdi!!!:sinir)
Aslolan gerçekten tepki göstermeden memnuniyetle aracı teslim alabilmek..Neyse nihayetinde aracınızın kusursuz olarak teslim edilmesine sevindim :) Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

SELÇUK
13 07 2012, 15:50
Tesekkur ederim:) Bir yakinim tanistirdi beni bu ustayla. Hatiri sayilir derecede yakinliklari oldugu icin 300 TL'ye sagolsun halletti .Ustune ucretsiz olarak cilasini, kuaforunu ve plakalik iptalini bile yapti aracin. İcimi rahat tutmak icin tum islemi uygulamadan once bana tum detayiyla anlatti. Merak etme deyip durdu ama elde degil endiselenmemek:) Uzun yillar mercedes servisinde calismis olmasi, kapisinda kaporta, boya..vs icin bekleyen son model lux araclar ve randevu icin hic susmadan calan telefonu karar vermemi kolaylastirdi tabi :) Tekrar soyluyorum allah kimsenin basina kaza bela vermesin ama isteyen arkadaslara seve seve yardimci olurum referans olmak adina..



usta iyi iş çıkarmış güle güle kullanın. bende ustanın bilgilerini alabilirsen memnun olurum.

a_akarsu
22 07 2012, 00:53
usta iyi iş çıkarmış güle güle kullanın. bende ustanın bilgilerini alabilirsen memnun olurum.
Şimdi gördüm attığın mesajı kusura bakma :) Teşekkür ediyorum öncelikle.. Göndermeye çalıştım özelden ama mesaj kutun dolmuş. Temizleyip haber verdiğin an yollayabilirim iletişim bilgilerini..

opel33
22 07 2012, 09:34
Oh maşallah ne güzelde olmuş :içki:içki

a_akarsu
22 07 2012, 13:04
Oh maşallah ne güzelde olmuş :içki:içki
Teşekkür ederim:) allah kimsenin başına vermesin..

efendi87
04 04 2013, 18:56
Teşekkür ederim:) allah kimsenin başına vermesin..
Arkadaşlar Akın Bey'in bahsettiği ustanın ilteişim bilgilerini özelden yollayabilir misiniz?

Savas.77
30 05 2014, 23:52
İyi akşamlar,
Aracı yapan ustanın iletişim bilgilerini gönderebilir misiniz?

Ozyuka
14 06 2014, 00:03
Hadı birde ben isteyiim ustanın özelden iletişim bilgilerini tam ılsun.şimdiden teşekkürler

oğuz53
16 09 2014, 16:17
keşke buraya yazsanızda iyi bir ustadan herkes faydalansa rahat rahat...üye olmayanlarda faydalanır hem ustaya katkınız olur madem bu kadar iyi işçiliğe sahip..bende bilgileri rica ediyorum.

irfanakin8256
16 09 2014, 16:56
içim cız ediyor böyle durumlarda .yeni araçların hiçbirine kıyamıyorum çok üzülüyorum.araç ne marka olursa olsun

xleg
04 05 2015, 15:53
herkese selamlar varsa ustanın iletişim bilgilerini bende alabilir miyim?

Alper5
04 05 2015, 16:40
Bildiğiniz üzere Maslak Sanayi'deki ustada karar kılmıştım. Aracı teslim aldım ve sonucu paylaşayım dedim..Kaskoyu ve sigortayı hiç karıştırmadım bile..
http://resim.passatturkiye.com/di-8VZQ.jpg

Geçmiş Olsun.

İleride bize de lazım olur diye ustanın bilgilerini verebilirmisiniz.