PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz kuğu plakalık iptali



hcymz
21 04 2012, 17:43
Herkese selamlar, Turhan abinin açtığı
http://www.passatturkiye.com/uye-resimleri/3381-komsumun-yeni-volkswagen-passati-yeni-jantlari.html. konuda resimlerini gördüğünüz aracımızın plakalıklarını iptal ettim.

Önce plakalıkları söktüm,

http://i.imgur.com/YI73i.jpg

Vidaları ayarladık.Aslında çift taraflı banttan sonra pek gerek yok ama ben biraz sağlamcıyımdır işi garantiye aldım :)

http://i.imgur.com/c9ZhE.jpg

Daha önceden zaten SELÜLOZİK tinerle siyah çerçeveleri onbeş saniyede sildiğim için o resimleri koymaya gerek görmedim.

http://i.imgur.com/6FW8M.jpg

Vidalıyoruz

http://i.imgur.com/DgHDV.jpg

Viidamız çirkin görünmesin diye krom şapkasınıda giydiriyoruz.

http://i.imgur.com/9cgF6.jpg

ve önler bitiyor

http://i.imgur.com/adgzF.jpg

sıra arkalarda,çift taraflı bantla tıpkı önler gibi bunlarıda bantlıyoruz.

http://i.imgur.com/7rJvI.jpg
http://i.imgur.com/TwRg1.jpg

Bunuda iki vida ile garanti altına alıyoruz

http://i.imgur.com/37McF.jpg

ve sonuç.

http://i.imgur.com/ZDRwp.jpg

RadaR65
21 04 2012, 18:04
Plakalık iptali çok yakışmış. Ben kendim mobilyacıyım ve vidaların üzerinde taktığınız o krom kapakları hiç sevmiyorum. Tabiki zevk meselesi ama ben bile mobilyalarıma elimden geldiğince bunlardan kullanmamaya gayret gösteriyorum.

Vida yerine Kaliteli bir silikon kullansanız daha sağlıklı ve görüntüsü güzel olurdu. Ama plakayı deldiğiniz için söyleyecek fazla bir söz yok :) hayırlı olsun :)

Emre Fırat
21 04 2012, 20:39
Maşallah çok yakışmış ama vida yerine çekomastik , yada silikon ile destekleseydiniz çift taraflı bant ile birlikte daha hoş olurdu bence :) Ben çift taraflı bant kullanmıştım 3 sene kullandım hiç çıkmadı o kadar yıkamaya vermeme rağmen :)

97has
21 04 2012, 20:42
Elinize sağlık. :) Çok yakışmış. :) Yanlız o krom kapaklar biraz kaba gibi onun yerine beyaz bir başlık bulursanız süper olur. :) Ha bu şekilde de çok güzel olmuş. :)

hcymz
21 04 2012, 21:40
arkadaşlar o vıda kapakları ceylanın diğer krom aks çok uyum sağladıgı ıcın koydun we bu kapaklar en ufak boyutta oldugu ıcın cok şık duruyor emeğe saygınızdan dolayı size teşekkür ediyorum her zaman sizede yardımcı olmak isterim namı diyar (Hayri & Turan)usta bu arada turan abı sanada teşekür ederim.

Ascentarium
21 04 2012, 22:17
Hayrettin kadeşim; ellerine sağlık gerçekten görünüm çok güzel olmuş. Ancak nacizane ben de keşke vida yerine, plakaları da hiç deldirmeksizin çift taraflı bant+silikon takviyesiyle işi sonuçlandırsaydınız diyeceğim. O vidalar çok battı gözüme, amma zevkler ve renkler tartışılmaz, gğle güle kullanın diyeceğim.

Bu arada size sormak istediğim bir sorum olacak. Plakanız çok güzel bastırılmış, plaka malzeme kalitesi ve yazılar hakikaten çok hoşuma giti. Benim şansıma mıdır nedir, aracımı alırken pek fazla takip etme fırsatım olmadığı için Doğuş trafik işleri ile uğraşan anlşmalı firmasına bırakmak zorunda kaldım bu plaka işini. Onlarda arkadaş nerden nasıl yaptırdılarsa iğrenç bir plaka hazırlatıp takmışlar araca. Sanki peynir tenekesinden kesmişlerde harfleri de plakaya gelişigüzel sallamışlar gibi. Neredeyse her bir harf/rakam diğerinde bağımsız, ayrı cumhuriyet. Aralık farklı, hizalama farklı ucube garip bir şey olmuş. Sizin plakayı görünce hakikaten içim gitti. Siz özel mi bastırdınız plakanızı? Ben de yakında plakalık iptaline gideceğimden, plakayı da bu arada yenilemeyi düşünüyorum. Bu plakaları (resmi olarak) en güzel, en hoş nerede yaptırabilirim?

mgalip
21 04 2012, 22:19
güle güle kullan HATRETTİN kardeş güzel olmuş yapılan her iş emektir zaten.elinize sağlık PASSAT VE BEYAZ ayrılmaz ikili süper renk seçimi ayrıca tebrikler.;)

hcymz
21 04 2012, 22:29
kardeşim bu plaka işi tamamen bi dert aslında app mı sumu bumu derken iş uzuyor bunla özel deyil subeden subeye deyısıyor benımkısı bahcelıevler burası hep aynı basıyo ama bıde sarıyerde adamın warsa subede yanı avanta harbbı harbı muhurlu kayıtlı APP basıyorlar benım arkadasımın mercedes 350 aldı ordan plaka akıllara zarar yanı uzun lafın kısası şubeden kaynaklanır. ama dersenkı ben uzun yoldan yapıyım ısı trafık subeye gıdersın plakam calındı dersın bıraz adlı ısler ondan sonra olur ıstedıgın.

hcymz
21 04 2012, 22:31
kardeşim teşekkür ederim allah razıolsun.

Ascentarium
21 04 2012, 22:44
Mesaj alındı. APP yasak ama adamın varsa mühürlü/onaylı plaka emrine amade. Ama işte sorun şubede bitmiyor. Trafik kontrolünde app gördüler mi sorgusuz sualsiz araç bile bağlanabiliyor. Ben app peşinde değilim sadece yşne şoförler odası standartlarınada olacak ama sadece plaka malzemesi ve yazım itinalı olacak. Maaşallah senin plakaya bakıyorumda harflar cetvelle dizilmiş, kusursuz. İşte benimde aradığım bu. Standartın dışına çıktın mı bir sürü gereksiz tartışmalarla uğraşmak zorunda kalıyorsun ve kontroldeki memur arkadaşın insafına kalıyorsun. Plaka hakkında trafik yönetmeliğinde bir sürü standart var: 40m'den okunabilecek, tampondan aşağıya takılmayacak, onaylı karakter harici kullanılmayacak, mühürsüz plaka kullanılmayacak ("mühürlü asıllar bagajda, bi şey olmaz abey" şehir efsanesine de kanmayın), ebatlar, emniyet dalgası, hologram vs vs vs

errddm
22 04 2012, 01:13
Elinize sağlık , plakalık iptali gerçekten aracı baya değiştiriyor..

Yalnız beyaz kuğu bizim arabanın adıydı :)

sivil
22 04 2012, 01:29
arkadaşlar o vıda kapakları ceylanın diğer krom aks çok uyum sağladıgı ıcın koydun we bu kapaklar en ufak boyutta oldugu ıcın cok şık duruyor emeğe saygınızdan dolayı size teşekkür ediyorum her zaman sizede yardımcı olmak isterim namı diyar (Hayri & Turan)usta bu arada turan abı sanada teşekür ederim.
Hayrettin kardeşim eline sağlık çok güzel olmuş plakalar.Yardım ne demek dükkan senin kardeş :)

sivil
22 04 2012, 01:31
Elinize sağlık , plakalık iptali gerçekten aracı baya değiştiriyor..

Yalnız beyaz kuğu bizim arabanın adıydı :)
Hayri kardeş bak bu beyaz kuğu lakabı Erdemin arbasınınmış.O zaman sizin beyaza başka bir lakap bulalım..:)

sivil
22 04 2012, 01:33
Peki bu, her nasıl mühürleniyorsa APP plaka mühürlendikten sonra yine polisin arıza çıkarma ihtimali olabilir mi ki? Yani madem mühürlenmiş okeylenmiş buna rağmen polisin sorun çıkarma ihtimali hala varmı?

gokbrk
22 04 2012, 11:11
Hayrettin Bey çok şık olmuş, elinize sağlık. Güle güle kullanın. Küçük bir işlem ama aracı çok değiştiriyor...

hcymz
22 04 2012, 11:18
bilmeden oldu kardeş özür dilerim ...
:!

hcymz
22 04 2012, 11:20
teşekkür ederim Gökay bey detaylara ilerki günlerde devam..

hcymz
22 04 2012, 12:57
Hayrettin Bey çok şık olmuş, elinize sağlık. Güle güle kullanın. Küçük bir işlem ama aracı çok değiştiriyor...

Teşekkür Ederim Gökay Bey.

Ascentarium
22 04 2012, 13:10
Turhan bey dostum; mühürlü APP diye bir şey olamaz. Mühürün rolü, plakanın trafik yönetmeliği standartlarına uygunluğunun tevsikidir. Standart olmayan bir plakaya "standartlara uygundur" kabilinden mühür uygulanamaz. Ha emniyetteki bazı çakallar 3-5 paraya bir şekilde mühür ayarlayabilirler ama bunun hiç bir kıymet-i harbiyyesi yok. Kontrolde ilk kontrol edilen plakanın trafik yönetmeliği standartlarına uygun olup olmadığı, hatta bu durumda bir de plakada sahtecilik suçu işlemiş olacaksın ki bu durumda yasalar mutlak surette aracın bağlanmasını, para cezası ve ruhsat sahibinin adliyeye sevkini öngörür. Yani yasal bir APP plaka diye bir şey yok. Aynı şekilde -yineleyeyim- "asıl plakalar bagajdayken APP plakaya trafik bi şey demez abeyy" de sadece ve sadece bir şehir efsanesi. Bu durum yanlış bilgilendirmeden kaynaklanıyor. Sivil emniyet araçları gerçek plaka kullanmazlar, asılları bagajlarındadır, ve "asıllar bagajdayken bi şey olmaz" sadece bu resmi görev gerekliliği içindir.

Plaka için yapılabilecek en iyi şey, kaliteli malzemeye, itinalı basım yapabilen bir plakacı bulmak ve buradan trafik yönetmeliklerine uygun şoförler derneği onaylı plaka bastırmak. Bir de en fazla siyah çerçeveyi tinerler alabilir o şekilde kullanabilirsiniz. Bundan ötesi maalesef yasal değil ve herhangi bir trafik kontrolünde sıkıntı yaşama riskini de beraberinde getirecektir.

sivil
22 04 2012, 13:28
Haklısınız Ender bey,zaten Hayrettinin plakası gibi düzgün basımlı bir plaka olduktan sonra APP ye filan hiç gerek de kalmıyor bence.

Ascentarium
22 04 2012, 13:36
aynen, ben de başından beri onu söylüyorum. Öyle itina ile basılmış bir plaka varken APP'e ne hacet ...

hcymz
22 04 2012, 14:33
Haklısınız Ender bey,zaten Hayrettinin plakası gibi düzgün basımlı bir plaka olduktan sonra APP ye filan hiç gerek de kalmıyor bence.

Turan abi benim bütün plakalar demekki özenerek yapılmış gerçi ercüment baba nınkılerde aynısı dimi!

sivil
22 04 2012, 14:53
Turan abi benim bütün plakalar demekki özenerek yapılmış gerçi ercüment baba nınkılerde aynısı dimi!Evet galiba oda öyleydi.Dur bakayım resmi varmı.

sivil
22 04 2012, 14:56
Evet ercü babanın kide düzgün

http://i.imgur.com/T2ewr.jpg

hcymz
22 04 2012, 18:16
aynen öyle

drkayzer
22 04 2012, 18:43
beyaz kuğu deyince Erdem beyin kuğusu zannettim bende ;)

kuscugokhan
22 04 2012, 20:53
Guzel bir calisma olmus..Elinize saglik..Gule gule kullanin..

srcn09
22 04 2012, 22:05
Elinize sağlık gayet güzel olmuş ama benimde gözüme battı vidalar :) Bende jetta ve passatta çift taraflı bant + silikon ile yapıştırmıştım herhangi bir sorun ile karşılaşmadım ;)

HeRo_57
22 04 2012, 23:45
Yeni Bir Trend başladı sanırım :) Hayırlı Olsun Beyaz Kuğya da bu yakışırdı :)

Ascentarium
23 04 2012, 10:30
Benim plaka " UZ " harf grubunun ait olduğu Pendik'ten alındı. Sadece benimki mi ucube acaba diye diğer UZ plakalılara da bakıyorum, onlarınki de aynı hilkat garibesi. Beceriksiz, sünepe, hımbılın teki demek ki kafasına göre langır lungur çakıp boyayıp gönderiyor anlaşılan.

Peki yeni plaka bastırma prosedürü nasıl, aydınlatabilecek var mı? Misal; kaliteli malzemeye düzgün plaka basan birini bulduk. Mevcut utanç abidesi eski plakalarla dikildik başına, "Abey çak bize yakışıklı iki plaka" deyip olayı bitirebiliyor muyuz? Mühür, kayıt, harç vs işlemler nasıl yürüyor?