PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen sevdası!



akorkmaz11
19 03 2012, 10:17
İlginç haberler var VW ile ilgili. Nefret ettiğimiz doğuş ödül almuş. Tosba geri geliyormuş. falan falan. :)

Volkswagen sevdası!
Hükümetin ilk kez düzenlediği ‘dünyanın en iyi distribütörü’ ödülü Doğuş Otomotiv’e...

Mete TANSU / VATAN
Volkswagen sevdası! Hükümetin her fırsatta otomobil üretimine davet ettiği Volkswagen (VW), ilk kez düzenlediği ‘dünyanın en iyi distribütörü’ ödülünü Doğuş Otomotiv’e verdi. 151 ülkeyi sollayan Türkiye, satış ve satış sonrasında en yüksek puanı aldı. Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Türkiye, VW’nin bütün uygulamalarında pilot ülke haline geldi. Dünyaya örnek olduk” dedi

Yatırım için Türkiye’yi radarına alan Avrupa’nın en büyük otomotiv üreticisi Volkswagen’den Doğuş Otomotiv’e büyük ödül geldi. Türkiye, Volkswagen (VW) dünyasının ‘en iyisi’ seçildi. Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç, VW AG’nin ilk kez düzenlediği ‘Yılın Distribütörü Ödülleri’nde, satış ve satış sonrası müşteri memnuniyetiyle birinciliğe layık görüldü. En yüksek puanı alarak dünya birincisi olan Volkswagen Binek Araç, Almanya’dan ABD’ye kadar tam 151 ülkeyi solladı. Yarışmada değerlendirmeler, ‘müşteri memnuniyeti’, ‘personel eğitim ve gelişim programları’ ve en iyi satış sonrası hizmeti sunmak için geliştirilen ‘satış sonrası hizmetler stratejileri’ konularında yapıldı.

Yeni CC’nin Bulgaristan’ın Plovdiv şehrindeki tanıtımında sorularımızı yanıtlayan Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, ilk kez verilen bu ödülü almanın büyük gurur verdiğini belirterek, “Volkswagen’in bütün uygulamalarında pilot ülkeyiz artık benchmark olduk” dedi.

Yılın Distribütörü Ödülü’nü geçen hafta Berlin’de yapılan törende aldıklarını ifade eden Uygun, VW AG’nin bu gecede kendilerine özel bir sürpriz hazırladığını belirtti. Uygun, şöyle devam etti: “Berlin’deki özel geceye 25 büyük ülke davetliydi. Türkiye’nin bu ödülü alması büyük sükse oldu. Çok büyük keyif aldık. Bir de sürpriz vardı. VW AG, Volkswagen Binek Araç’ın gösterdiği bu başarıda emeği olan çalışanlarımızı ödüllendirmek istedi. Berlin’de ödülün yanı sıra çalışanlarımızla kutlama yapmamız için 88 bin euroluk bir hediye çeki takdim ettiler. Adam başı 500 euro olarak düşünmüşler. Şimdi 176 kişilik personelimizle bir haftasonu Bodrum’a gidip ödülü kutlayacağız.”

Vedat Uygun, Türkiye’nin satışlarda ise VW dünyası içinde 18 ile 21’incilik arasında gidip geldiğini sözlerine ekledi.

500’den az satacak otomobili getirmem

Vedat Uygun, VW Beetle’ın kült bir araç olduğunu ve müşteri kitlesinin farklı olduğunu belirtti. Uygun, Beetle’dan yılda 500 adet satmayı hedeflediklerini kaydederek, “Bir ürünü Türkiye’ye

getirmemiz için 500 adetten az satmamamız gerekiyor. VW Touareg’i burada ayrı tutuyorum. Eğer 500 adetten az satıyorsanız, kârlı olmaz” dedi.

Satışlarını dörde katlayacak

Vedat Uygun, eski jenerasyon CC’den 3.5 yıllık süreçte 1.600 adetlik satışa ulaştıklarını ancak motor gamına 1.4 TSI’ın eklenmesiyle bu kez hedef büyüttüklerini kaydetti. Uygun, hedeflerini şöyle aktardı: “2011’de 677 adet CC sattık. Segmentteki pazar payımız yüzde 33.5 oldu. Yeni CC’den yılda 2 bin 500 adet satmayı planlıyoruz. Yeni CC, D spor segmentini de büyütecek. Normalde bu segmentte yaklaşık 2 bin araç satılıyor.”

Yenilenen CC’ye vergi avantajlı motor müjdesi

Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç, sedan ve coupe tarzını birleştiren modeli CC’yi müşterilerin beğenisine sundu. Bir önceki jenerasyonu Passat CC olarak satılan ancak ismi CC olarak değiştirilen otomobil, markanın D spor segmentinde iddialı olmasını sağlayacak. Yeni VW CC’ye ilk bakışta Bi-xenon farlar, yeni LED stop lambaları ve coupe silüet göze çarpıyor.

Otomobil özellikle genişletilmiş standart donanım ve aksesuar yelpazesiyle öne çıkıyor. Yeni CC, dünyada ilk kez ‘şerit takip asistanı’ ve ‘şerit değiştirme asistanı’ teknolojilerini birleştiren ‘şerit takip asistanı plus’ı opsiyonel olarak sunuyor. Bu sistem dalgınlıkla şerit ihlali yapıldığında sürücüyü uyarıyor. Yorgunluk tespit sistemi yine sürüş güvenliği için düşünülen donanımlar arasında yer alıyor. Yeni CC’de opsiyonel olarak masaj yapabilen koltuklar da var.

Yeni CC’de hiç kuşkusuz en önemli yenilik vergi avantajlı motor 1.4 TSI. Motor, 160 beygir güç ve 250 Nm tork üretiyor. 0’dan 100km/s 8.5 saniyede ulaşan CC’nin maksimum hızı 222 km/s. Araç, 100 km’de ortalama 6.9 lt yakıt harcıyor. CC 1.4 TSI’da DSG şanzıman seçeneği bulunuyor.

Otomobilin diğer motor seçenekleri 170 beygir güç üreten 2.0 TDI BlueMotion Technology ve 2.0 TDI 140 beygir BlueMotion Technology olacak. 6 ileri DSG şanzımanla sunulan yeni CC 2.0 TDI 170 beygir BlueMotion Technology, 0’dan 100 km/s hıza 8.6 saniyede ulaşabiliyor. 220 km/s maksimum hıza sahip bu versiyonun ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 5.5 lt.

Yeni CC 1.4 TSI DSG’nin fiyatı 86 bin 800 liradan başlıyor.

Tosba efsanesi geri dönüyor

Volkswagen Binek Araç, bu yıl pazara yeni ürünler ve mevcut modellerin yeni versiyonlarını sunacak. Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanan modellerden en önemlisi retro tasarımıyla dikkat çeken Beetle olacak. Efsane model, 1.2 TSI 105 beygir, 1.4 TSI 160 beygir ve 105 beygir güç üreten 1.6 TDI olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle yılın üçüncü çeyreğinde satışa çıkacak. Otomobil, Beetle ve Design olmak üzere iki farklı donanım seviyesinde satın alınabilecek.

Volkswagen, mevcut modellerinin TSI ve TDI motor seçenekli versiyonlarını da ürün yelpazesine ekleyecek. Passat modelinin, DSG şanzımanlı 1.6 TDI 105 beygir BlueMotion Technology ve 160 beygir gücündeki 1.4 TSI’ın satışına başlayan marka, Jetta’nın 1.2 TSI 105 beygir DSG versiyonunu yıl içinde tüketicilerle buluşturacak. Volkswagen Binek Araç’ın 2012’deki yeniliklerinden bir diğeri Polo BlueMotion ve Golf BlueMotion’dan sonra ‘çevre dostu araçlar’ serisinin yeni üyesi Passat BlueMotion. Araç, 100 km’de sadece 4.1 lt’lik yakıt tüketimi ve kilometrede 109 gr karbondioksit emisyonuyla dikkat çekiyor.

Facebook’ta ABD’den sonra en çok takip edilen ülkeyiz

Volkswagen Binek Araç, hedeflerine ulaşmak için dijital ve sosyal medyaya büyük önem veriyor. Marka, Türkiye’nin Facebook’ta en fazla takip edilen otomobil markası unvanına sahip. Vedat Uygun, Türkiye’de 891 bin takipçilerini olduğunu ifade ederek, “ABD’den sonra dünyada en çok takip edilen Volkswagen sayfası bizim. Volkswagen Binek Araç, haftalık 38 bin ortalamayla, sosyal medyada en çok konuşulan marka olma özelliğine de sahip. Facebook sayfasındaki beğenen kullanıcılar vasıtasıyla 44 milyonu aşan bir takipçiye ulaştık. Haftada ortalama 5.6 milyon kişiyle iletişim kuruluyor. İnternet sayfamız da 2011’i 10 milyon ziyaretle tamamladı” dedi.

Temkinli iyimseriz

Ekonomideki yavaşlamaya paralel olarak pazarın yüzde 10 daralmasını beklediklerini söyleyen Vedat Uygun, Volkswagen Binek Araç’ın 2011 yılıyla aynı seviyede 50 bin adetlik satış hedefi belirlediklerini belirtti. Uygun, “2012 yılı bütçemizi temkinli iyimser olarak yaptık. 2011’de de 50 bin adetlik satış hedefi öngörmüştük ancak 55 bin adede ulaştık. 2012’de de 55 bine çıkarız diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

kaynak: Volkswagen sevdas! - GAZETEVATAN.COM (http://haber.gazetevatan.com/volkswagen-sevdasi/437564/2/Ekonomi)

SELÇUK
19 03 2012, 13:12
araçları satın alan bizleriz, sefasını cefasını biz çekiyoruz ödülü alan doğuş... iş değil ki bu :) bu ödül asıl bizlere gelsin... :fir