PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni passat variant hakkinda



sevenbaba
06 02 2012, 22:30
Yeni Passat Variant 1,6 TDI DSG Şanzımanı, olan arkadaşlar var mı acaba.Memnunlar mı?
Görüşlerinizi almak istiyorum.
Ben Şubatın ortalarında bu aracı şipariş vereceğim.
Saygılarımla

VW_Passat
06 02 2012, 22:52
Yeni Passat Variant 1,6 TDI DSG Şanzımanı, olan arkadaşlar var mı acaba.Memnunlar mı?
Görüşlerinizi almak istiyorum.
Ben Şubatın ortalarında bu aracı şipariş vereceğim.
Saygılarımla

Karariniz cok güzel Variant ile ama 1.6 TDI Variant da üzer biraz sizi :). Araba biraz daha hafif tabiki :)

sevenbaba
07 02 2012, 18:58
Teşekkür ederim.Sayın moderatör.
İnşallah hayırlısı olur.
Diğer markalara istinaden bana hitap eden 1,6 TDİ VARİANT ,duruşu bile,olumlu karar verdiğimi düşünüyorum.

VW_Passat
07 02 2012, 19:18
Teşekkür ederim.Sayın moderatör.
İnşallah hayırlısı olur.
Diğer markalara istinaden bana hitap eden 1,6 TDİ VARİANT ,duruşu bile,olumlu karar verdiğimi düşünüyorum.

Tebrik ederim, hayirlisi olsun karariniz ama Variant icin en minimum motor Benzinli olarak 1.4 TSI 122HP veya Dizel de 2.0 TDI 140HP dir :). Ama Yakit a takiyorum derseniz hayirli olsun karariniz.

sevenbaba
07 02 2012, 19:45
Alacağım 1,6 TDI DSG Şanzuman yani Triptonik DSG yani otomatik dizel .:sor1 acaba bazı triptonik olan araclarda şanzumanlarda sorun olduğunu şöylemışlerdi.Benim tek çekındıgım konu bu.

VW_Passat
07 02 2012, 19:48
Alacağım 1,6 TDI DSG Şanzuman yani Triptonik DSG yani otomatik dizel .:sor1 acaba bazı triptonik olan araclarda şanzumanlarda sorun olduğunu şöylemışlerdi.Benim tek çekındıgım konu bu.

Vallahi 7-Vites DSG + 1.6 TDI 105HP Kombinasyonu Passat burada olmadigi icin birsey yazamayacagim bu konu hakkinda. Bende 6-Vites DSG var ve cok memnunum :)

ozguven
07 02 2012, 23:41
Yaklaşık 1 aydır 1,6 TDI 2012 variant kullanıyorum, arabamın performansından memnunum, belki ilk kalkışlarda atak değil ancak uzun yolda çekişi çok iyi, yokuşlarda tam dolu olduğu durumlarda bile çok güçlü. Türkiye'de yakıt tasarrufunu düşünüyorsanız ve konforlu bir araba arıyorsanız 1,6 TDI variantı kesinlikle öneririm. Şimdiden hayırlı olsun,

ozguven
07 02 2012, 23:47
Eksik kalmış, arabamın düz vitesli olduğunu belirtmek isterim DSG şanzımanın performansı hakkında bilgim yok

ctpolat
08 02 2012, 10:57
Ben bu devirde "o motor o arabayı çekmez, kaldırmaz, başına bela alırsın" tarzı yorumları kabul etmiyorum. 1.6 TDI Passat için gayet yeterli bir motordur. Ekonomi de cabası. 1.6 TDI DSG Golf'üm var, 1.6 TDI DSG Jetta'm var. Performansla ilgili olarak bugüne kadar toplu iğne başı kadar şikayetim olmadı. Şimdi de 1.6 TDI DSG Passat siparişi verdim. Sanırım memnun olup olmadığımı anlamışsınızdır.

SELÇUK
08 02 2012, 11:04
vw ar-ge birşey bilip yapıyordur tabi ki..
aman gene 1.6 tdi atışması çıkmasında :) aracınız hayırlı olsun

akorkmaz11
08 02 2012, 11:07
bir variant sahibi olarak çok iyi bir karar verdiğinizi belirtmek isterim. hiç çekinmeyin tdi+dsg alın. bazı arkadaşlar çekmez falan diyebilirler ama bu aracı alırken aklınızda şunun olması gerekir: konfor+genişliğin verdiği rahatlık+ekonomi. eğer aklınızda performanslı bir araç almak varsa o zaman size yeniden düşünün derim.
ayrıca, eğer araç özel sipariş olacak ise ve bütçeniz elveriyorsa, size ekletmeniz gereken opsiyonlar hakkında da yardımcı oluruz. şimdiden hayırlı olsun.:)

sevenbaba
08 02 2012, 21:02
Bilgi veren sevgili passat dostlarına çok teşekkür ederim.Almış olduğum tepkiler olumlu olarak gördüm.Şuanda rahatım.Bu hafta sonu doğuş oto.ya gitmeli:)Beni tatmin edecek ve aradığım şablonda budur.Aldıktan sonra resimleri paylaşırım.
ctpolat (http://www.passatturkiye.com/members/ctpolat.html) bombayı vurmuşsunuz,diyecek söz bulamadım.

SemperFi
09 02 2012, 21:02
1.6 TDI Variant kullanicisiyim ve Motor gayet basarili oldugunu soyleyebilirim.Ayni zamanda sessiz ve konfor konusunda tavsiye edecegim tek arac.1.6 TDI 105HP olmasina ragmen su an sinifinda ki 270 NM 110-115 HP araclarla kiyaslaninca daha iyi oldugunu soyleyebilirim.Imkaniniz varsa test surusu yapin derim.DSG konusunda tavsiye edemiyorum ve uygun olmamakla beraber 1.6 TDI DSG Caddy kullandigimda hayal kirikligina ugradigimi soylemem gerekiyor.Belki Passat farkli olabilir ama DSG oldugu zaman 2.0 TDI olmasinin tercih ederdim...Neticede aracimdan memnunum fakat cok dikkat cekmesi beni artik rahatsiz ediyor:)En sevdigim nokta uzun yakmadan yol alabilmek;)

sevenbaba
09 02 2012, 22:01
Sayın SemperFi (http://www.passatturkiye.com/members/semperfi.html) bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.:)Test sürüşünü yapmadan almak doğru olmaz.1,6 Variantin motor gücü 1.4 e göre 105 PS de düşük olması bana garip gelmişti.Passat ailesinden gelen birisi olarak,wolswogen estetiğe çok önem veriyor.Tabi DSG Şanzıman bazı araçlarda şanslı olmayabiliyor.BudA elektronik almakla eş değer.Alırsın sorun çıkar.alırsın sorun çıkmaz.

serkandr
01 07 2016, 11:34
Benim 1.4 tsi dsg vairantım vardı ,2010, 4 sene kullandım, taa ki dsg şanzuman bozlana kadar... Yaptığım onca araştırma neticesinde, bir mühendis olmama rağmen şöyle bir izlenim oluştu bende. Düşük motorlarda dsg arızası daha sık görülüyor. yani 2.0 motorlu vw lerde ben dsg arızası görmedim... Ama 1.4 tsi, 1.6 tdi, servisler iyi niyetten değiştirip duruyor 1.500 tl mukabilinde... O sebeple ben fsi 1.6 bir variant aldım. şanzuman tork konvertorlu diye. Evet tsi ye göre biraz fazla (1 kullanıma göre 1.5 lt) yakıyor. Ama ne zaman 10 bin tl lik bir masraf çıkacak diye korka korka binmiyorum arabaya.

Günlük kullanım için kesinlikle prestijli, aile gezmeleri için tartışmasız kullanışlı. Güvenlik, konfor, süper yol tutuş (esp haricinde viraj denge çubuğu vb ir çok güvenlik donanımı var) vesaire ne ararsanız variantta vardır. Üstüne geniş iç hacim (herkes bagaj genişliğinden bahseder, kimsenin kabinin içinin sedan passattan daha geniş ve ferah olduğunu yazmak aklına gelmiyor niyeyse), yani arka koltuk diz mesafesi sedandan iyidir, arka koltuk baş mesafesi de, ya kısaca geniş bir arabadır. Çoluk, çocuk, bebek arabası, bir mikter ev eşyası ile, piknik tadından yolculuk yapmak isterseniz, variant en ideal seçenektir.

mustafaserhan
01 07 2016, 17:05
Variant tercihi kişisel zevk meselesidir.
Türkiye pazarında çok yanlış algılanan ama yavaş yavaş insanların uyandığı bir meseledir station karoserli araçlar.
Ben bir variant kullanıcısı olarak Passat deyince sedanı alternatif olarak dahi görmüyorum.
Herşeyden önce daha yakışıklı göründüğünü, sürüden farklı bir hava kattığını, en önemlisi süper kullanışlılık kattığını düşünüyorum.
Eğer sipariş geçip bekleyerek araç almak niyetinde iseniz kesinlikle elektrikli bagaj kapağı ve cam tavan opsiyonlarını ekletmenizi tavsiye ederim.
Performans konusunda sedan versiyondan herhangi bir farkı yok.
Yani sırf dışarıdan şöyle bir bakınca daha iri bir arabaymış gibi algılandığı için; 1.6 tdi veya 1.4 tsi sedana yeter ama variantı çekmez gibi bir yorum, dayanağı olmayan bir iddiadan ibaret. Zira iki araç arasındaki kg bazında ağırlık farkı 40. (bu arada uzunluk olarak variant 1 mm. de olsa sedandan kısa)
Yani o kadar performans odaklı milisaniyelerin dahi önemli olduğunu düşünen bir sürücüyseniz 40 kilo önemli bir ağırlık olurdu ama heralde öyle bir sürücü olsanız passat gibi bir aile otomobili ile ilgilenmez gider en azından polo gti scirocco v.b. bir araç alırdınız :)

dreadknight
01 07 2016, 23:33
Ben de 1.6 tai+dsg Yeni variant kullanicisi Olarak kesinlikle doğru bir karar verdiğinizi belirtmek isterim. Fakat cam tavan (elektrikli perde ile birlikte geliyor) olmayan bir Variant almayın. Elektrikli bagaj kapağı ve geri görüş kamerası da eklenebilir ise tadından yenmez.

Performansa gelince, ben bu araçtan önce yine tdi dsg jetta kullanıyordum. Passatın bir tık performansının daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Yeni nesil Dsg, d konumunda iken bmw lerdeki Eco Pro gibi sakin ve cansız bir sürüş sunuyor ama s modu çok farklı, performans istenen durumlarda s modunda ve kulakçıkları aktif kullanarak gerçekten tatmin eder bir performans alabilirsiniz.

Performans konusu aslında iki boyutlu olup, aracın sadece düz yolda 0-100 ya da ara hızlanmaları değil ayrıca viraj dönebilme yeteneklerini de kapsamaktadır ki passatın esas farkı burada kendini daha fazla gösteriyor. 650 Lt bagaj hacmi olup böyle yol tutabilen başka araç var mı emin değilim. Sanki bir hatchback gibi yol tuttuğunu belirtmeliyim. Jetta ile 150-160 ile tedirgin aldığım virajları passat Variant ile 180 ile rahatlıkla alabiliyorum. (Sürat felakettir ama her otomobilim ile seyrek de olsa son hız denemesi yaparım)

Benim gördüğüm eksileri ise motor, yol ve rüzgar sesinin bu fiyat seviyesine göre bir miktar fazla olması (mondeo ile kıyasla) ve arka şaft tüneli. Yine süspansiyonların da fazla sesli çalıştığı kanaatindeyim.

Bunlar tabi ayrıntılar. Benim tek aklımda kalan Nissan X-trail oldu koltuk sayısı sebebi ile, onun dışında passat Variant tek geçerim.

Hayırlı olsun...