PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 60.000km DSG izlenimim yorumlarim ve elestirilerim



VW_Passat
23 01 2012, 18:11
http://i1133.photobucket.com/albums/m582/09Nazilli/PassatMFA3.png


Evet aracim 60.000 e merdiven dayadi 300km sonra 60.000km ye gelmis olup 7 gün sonrada ilk DSG Yagi degisimi olacaktir.

DSG ile hic tanismadim, üstün körü Forumlardaki yorumlara göre aldim. Ilk Otomatik Sanzimanli araci Enistem Mercedes C220 CDI 170HP 5-Vites Otomatik almisti. Ilk onun aracini sürdügümde bu Otomatik Sanziman ile tanistim, komforu vs. cok hosuma gitti. 1 sene icinde Passat Variant Highline siparisimi verirken DSG olmasi sart dedim ve Siparis onayladim. Babam 67 Yasinda ve o ve eski ustamiz hep elestirirdi cok masrafli cok yakar iyi olmaz diye.

08.09.2009 Tarihinde Saat 18:00 a dogru Wolfsburg Autostadt da ilk defa elim DSG Vites kolu ile tanismis oldu. O heyecani unutmam hic, ilk defa CommonRail Motorun calisi muhtesemdi, hatta Forum DH da bile "Woooooowww CR Nasil calisiyor" diye yazmistim daha dün gibi hatirlarim :). Anahtari yuvasina ittim tabiki ben Mercedes te alistigim icin ayagimi Fren pedalini bastim ve Motoru calistirdim. Ilk defa DSG nin kilitine basip "D" konumuna almak muhtesem di. Autostadt tan ciktik, yanimda Annem vardi inaninki Vites degistirmeme duygusu ile tanistim. Artik daha özgürdüm iki elim Direksyon da idi devamli :). "P" konuman 2km sonra Wolfsburg Sehir icinde SHELL benzin istasyonunda tekrar almam gerekti Yakit doldurmak icin.

Ilk gün hemen farkina vardim Motor devir ibresi milisaniye icinde oynuyordu yani Vites milisaniye icinde geciyor ki ben degistigini sadece Gösterge den veya Devir saatinden görüyordum :)). Otobana ciktik ayagimi Gaza bastikca aracin tepkileri degismesi, tam Gaz da Kick Down yapmasi muhtesem birsey. Cift kavramali sanziman o günden beri gönlüme taht kurdu.

Babam Yillardir Manuel sürmüs Otomatik e karsi olan biri idi ve simdi ise DSG harika cok iyi sanziman diyor baska birsey demiyor. Elalemin yaninda bile övmesi bu DSG nin ne kadar iyi oldugunu gösteriyor. Benim DSG den sonra diger Enistemde HONDA CR-V Otomatik CVT Sanzimanli arac aldi :)) ki biz ona Manuel almaya gitmistik :).

Kisaca ailemizde tamami ile herkez Otomatik e gecti tabiki :)).

Simdi gelelim DSG ye geri. Bu 60.000km de DSG nin Komforuna cok alistim.

Komfor:
Multitronic kadar olmasada Vites gecisleri cok yumusaktir, tek arada 3´den 2ye veya 2´den 1. Vitese gecerken arada gecisleri hissetirmesi arada isi bozuyor :). Diger türlü hizli gecislerde hic birsey farkina varmiyorsunuz. Ayni zamanda sirf Gaz ve Fren Pedali ile ugrasiyorsunuz yani Vites degistirme derdi yoktur Debriyaj derdi yoktur. AUTO HOLD Sistemi ile daha da süper bu Sanziman, Kirmizi Lambalarda beklerken ayaginizi yormuyorsunuz arac kendi duruyor siz Gaz verince Freni birakiyor ve arac gidiyor :). Birde arada kalkislarda 1 saniye düsünmesi "gideyimmi gitmeyeyimmi" olayi olmasa iyi olurdu ama arada yaptigi icin göze bile carpmiyor bu kadar Komforda

10 Puan dan 9 Puan veriyorum, 1 Puan kaybini arada 2. Vites den 1. ciye geciste hissettirmesi yüzünden kesiyorum-.


Ekonomik:
Sehir icinde 55km/h ile 5. Vites de gidince 2.0 TDI 140HP Variant Kasa arac in azami yakit tüketimi 3,8l/100km ye düsüyor. Kesinlikle alt devirlerde cok iyi ve ekonomik yürütüyor araci sorunsuzca. Vites gecisleri hizli oldugu icin arac güc kaybi yaratmiyor ve ayni Hizda sabit olarak devamli hizlaniyor. Sehir icinde hizlica 5. VItes e ulasip aninda yakit tasarrufu modunda gidebiliriz. Almanya da Sehir icinde 55-60kmh dan fazla hizli gidilmedigi icin :).

10 Puan dan 10 veriyorum, diger sanzimanlar gibi cok yakit yakmaz tam tersine daha ekonomik gitmeye bakar "D" konumunda.


Performans:
Kick Down yaptiginizda 140HP 320nm Torklu arac sizi adeta koltuklara yapistiriyor ve patinaj cekiyor ön Tekerler :)). Adeta muhtesem dehset birsey bu sanziman :)). S Modunda Gaz tepkisi cok degisiyor, ufak bir dokunusta 2 Vites alcaltarak arac yerinden daha cabuk hizlaniyor :). Aracim 210 da hizini kessede hizlanmasi cok iyidir.

10 Puan üzerinden 10 veriyorum.


Masraflar:
Gülü seven dikenine katlanir, her güzelin bir kusuru olurmus, 6-Vites DSG sanzimanin tek kusuru her 60.000km de bir DSG Sanziman Yagi yaklasik 6 Litre, Yag filtresi ve Vidasi degismesi gerekiyor. Degisim 250 €uro tutuyor yani her 60.000 km de bir biraz masraf aciyor ama dedigim gibi Gülü seven dikenine mecbur katlanacak ki bu sanziman a bu masraf deger yani sonucta Yagi degistimi daha yumusak VItesler degisecektir :)

10 Puan üzerinden 4 veriyorum, sonuc olarak bu masraflari VW düsük seviyede tutabilirdi.



Sorun olarak, simdiye kadar hic bir sorun yok sadece "P" ve "N" konumunda cizirti sesleri geliyor "zzzzzzz" diye oda arada bir oluyor. Diger türlü dar Caddelerde bozuk yollarda biraz sangirti sesleri duyuluyor sanki aracin altinda birsey varmis gibi ki bunu Türkiye de duydum Almanya da duyamadim simdiye kadar :). Bu "zzzzzzz" ses olayi Thomas in Golf 6 2.0 TDI 140HP 6-Vites DSG aracinda da oldugunu ögrenince rahatladim biraz cünkü kendisi tamirci ve sorun yoktur diyor :)


Kisaca;

DSG olmazsa olmazimdir, DSG siz arac ve hayat düsünemiyorum aciksa. DSG anlatilmaz, simdi bilmeyenler baska düsünebilir ama DSG ye bindikten sonra karariniz degisecektir mutlaka :). Yasli Manuelci bir Insan bile DSG dedigine göre demekki adamlar yapmis tebrik etmek lazim :alk.

Simdilik sorun yok insallah böylede devam eder bir arac ömrü boyunca :)

*karamurat*
23 01 2012, 21:22
Yorumların tamamına katılıyorum Yasin. Sadece 2.vitesten 1. vitese geçişlerde bahsettiğin olayı fazla yaşamadım.

tpower
23 01 2012, 21:27
Ben 200 bin jetta 80 bin scirocco 60 bin B6 ve 55 bin cc de DSG kullandim... Tartismasiz fenomen..
Tek gecerim.. Muh te sem... Arac benzinliyse hele eksoz patlamasi paha bicilmez...

drkayzer
23 01 2012, 21:28
Güzel bir derleme olmuş Yasin eline sağlık masraf konusunda 4 puan biraz az olmuş gibi :)

dipnot; Thomas kimdir? ;)

VW_Passat
23 01 2012, 21:34
Güzel bir derleme olmuş Yasin eline sağlık masraf konusunda 4 puan biraz az olmuş gibi :)

dipnot; Thomas kimdir? ;)

4 Puan cok bile, bu tür sanziman masrafsiz olmasi gerekirdi :).

Thomas benim ve Ercüment abimin GÖsterge Panelini elektronik islere bakan biridir ayni Ender Elektronik gibi :)).

solarapex
23 01 2012, 21:59
Darısı başımıza.

tpower
23 01 2012, 22:17
Masrafsiz olanlar kuru kavrama olanlar... Yaglilara ilave torka dayanikli kuru dsg lerde gelistirmeye devam ediyor vw.. Bu yagli olanlar bir sure sonra spor modellere kalacak.. Cunku kuru olanlarin kavramasini degistirip yuzbinlerce km kullanabilirsiniz ama yagli dsg ariza yaptimi isi bitiyor tamiri cok zor ve pahali.. Kuru dsg de yag degisimi sanziman hic isinmadigi icin yok.. Ama yaglida princ kavrsma plakalari cok kucuk ve sogutulmasi sart.. Tabi yagli dsg launch ve programlanabilme ozelligine yani tuning ozelliginede sahip.. Ozetle spor olanlar yagli std araclar kuru olacak bir sure sonra.. 7 dsg yi tum sorunlariyla epey gelistirdi vw yakinda 300 nm tork uzerindeki tdi 2.0 larada koymaya baslar