PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Koltuk



Tozmen
04 01 2018, 18:55
Passat b8 comfortline aracımın iç koltu açık renk olduğu için su döküldüğünde dahi leke oluyor bu lekeyi nasıl geçirebilirim?

Hasan6154
04 01 2018, 22:06
Passat b8 comfortline aracımın iç koltu açık renk olduğu için su döküldüğünde dahi leke oluyor bu lekeyi nasıl geçirebilirim?

Koltuk döşemelerinizin tamamı iyice tozu hapsetmiş ve kirlenmiş. Bu durumda dediğiniz gibi temiz su döküldüğünde bile koltuk döşemesindeki hapsolmuş kiri - tozu sulandırdığı için leke görünümü oluşur.


Lokal temizlik ile hangi ürünü kullanırsanız kullanın, ovaladığınız bölge ovalamadığınız bölgeden farklı renkte kalır ve daha berbat görüntü oluşur.

Yapılacak iş paraya kıymak ve kaliteli bir oto kuaföründe , detaylı komple döşeme temizliği yaptırmak.

Bütün kumaş yüzeylere pudraya benzer kuru bir toz ilaç serpiyorlar. Belli bir süre bekliyorlar. sonra septikleri ilacı güçlü elektrik süpürgesi ile çekiyorlar. Koltuklar ilk günkü gibi pırıl pırıl oluyor.


Sonrasında göreceksiniz ki su dökülüp kuruduğunda hiç bir iz kalmayacak.


Daha ucuz bir yöntem yok mu derseniz, 4 - 5 paket kabarta tozu alın ( kek - pasta - börek yapımında kullanılan ).

Arka koltuk döşemelerine güzelce serpin, boşluk bırakmamaya özen gösterin. En az 6 - 8 saat beklemelisiniz, bu nedenle akşamdan serpin ertesi güne kadar , Kabartma tozu kumaştaki bütün kiri - tozu söküp kendi içine hapsedecektir.

Hem kiri temizliyor hem bakterileri öldürüyor.


Sonra elektrik süpürgesine koltuk tozu alınan küçük aparatı takarak, serptiğiniz kabartma tozunu iyice çekip temizleyin. Koltuklarınız tertemiz olacaktır.

Ön koltuk arkalıklarını tamamen yatırarak kabartma tozunu serpebilirsiniz. Arka koltuk arkalıklarını da yerinden çıkarıp yapmak gerekir sanırım yoksa dik yüzeyde kabartma tozu tutunamaz dökülür bu da bir işe yaramaz. Ya da arka koltuk arkalıklarını kirli değilse yapmayıverin.


Ben bu taktiği internetten gördüm evde beyaz halıda uyguladım. Gece yatmadan önce bütün halıya kabartma tozunu serptim, ertesi gün elektrik süpürgesi ile halıyı güzelce süpürünce halı ilk günkü gibi tertemiz oldu.

Merak etmeyin. Kumaşın rengini açmıyor veya değiştirmiyor kesinlikle, kumaştaki kiri tozu emiyor sadece.

Alttaki link ' de kabartma tozunun kullanıldığı alanlar belirtiliyor. Ben 18. maddeyi okuyunca, evdeki halıya bastım kabartma tozunu.


Kabartma tozu deyip geçmeyin | | batikent rehberi (http://www.batikentliyim.com/kabartma-tozu-deyip-gecmeyin/)

Tozmen
04 01 2018, 22:19
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi daha önce oto kuaförüne detaylı döşeme temizliği yaptırdım ancak bir süre geçtikten sonra tekrardan iz yapmaya başladı, başka bir oto kuaföründe deneyeceğim.

mert00000
03 05 2022, 12:55
sport kılıf kullanmayı deneyin

Tozmen
09 05 2022, 15:23
sport kılıf kullanmayı deneyin

Hocam siz yazana kadar 2021 model Passat aldım böyle bir sorunum kalmadı teşekkür ediyorum 😅

1984
13 05 2022, 21:17
ahaha :))) güle güle kullanın