PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rolantide Devir Neden Yüksektir Acaba.



Cemil061
14 12 2017, 15:16
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi forumlar dilerim.

Sabah 10 gibi evden çıkıp birkaç işi halletmek için 1.6 tdi dsg aracım ile çarşıya doğru yol aldık 5 dk sonra ilk işıklarda frene basınca start-stop devrede çok güzel ve ne oldu ise ondan sonra diğer durmaların hiçbirinde start-stop devreye girmedi. Özellikle resim çektim devir saati normalde 800 de olması gerekiyor her zaman öyle görüyorum fakat bugün için 1000 devirde olduğu için sanırım start-stop da devreye girmedi. Peki arkadaşlar aracı durdurduğumda ister frene basılı olsun ister el freni çekili olsun devir neden 800 e düşmemiştir acaba. İlk çalıştırma motor zaten sıcak olduğu için 800 orada sıkıntı yok.

https://i.hizliresim.com/BykALV.jpg (https://hizliresim.com/BykALV)

bekir6365
14 12 2017, 15:18
Aracı kısa mesafe kullanıyorsan Partikül filtre temizliği araç kendisi yapmış olabilir öyle durumda aracın deviri normal seviyeye düşene kadar stop etmemenizi öneririm

Cemil061
14 12 2017, 15:31
Aracı kısa mesafe kullanıyorsan Partikül filtre temizliği araç kendisi yapmış olabilir öyle durumda aracın deviri normal seviyeye düşene kadar stop etmemenizi öneririm

Yakın zamanda araç DPF ışığını yakmıştı, sonra git gel yaklaşık 250km yol yaptım daha yolun başında sönmüştü. Bilemiyorum dediğiniz gibide olabilir öyle durumda herhangi bir ışık yada uyarı veriyor mu?

Hasan6154
14 12 2017, 18:27
Yakın zamanda araç DPF ışığını yakmıştı, sonra git gel yaklaşık 250km yol yaptım daha yolun başında sönmüştü. Bilemiyorum dediğiniz gibide olabilir öyle durumda herhangi bir ışık yada uyarı veriyor mu?

Dizel Partikül Filtresi ( DPF ) %10 civarında dolduğunda sistem otomatik olarak Rejenerasyon yaparak partikül filtresini temizler. Düşük devirlerde seyrediyorsanız sürüş sırasında bunu hissetmezsiniz bile. Yüksek devirlerde seyrederken egzoz ısısı yüksek olduğu için zaten kurum kendiliğinden temizleniyor.

Rolanti devrinde rejenerasyon gerçekleşiyorsa rolanti devri kendiliğinden 1000 rpm ' ye çıkar ve temizlik bitene kadar 1000 rpm ' de kalır temizlik bitince otomatikman 800 rpm ' ye düşer.


Rejenerasyon işlemi gerçekleşiyorken , temizlik işleminin aksamaması için START - STOP devreye girmez.

Rolanti devri 1000 rpm de iken aracı stop etmeden temizliğin bitmesini beklemek gerekir. Eğer beklenmeyecek kadar acil durum var ise stop edilir. İlk çalıştırmadan sonra 2000 devir üzerinde araç 15 dk. kadar kullanılırsa yarım kalan tmizlik işlemi tamamlanmış olur.


Aşağıdaki açıklama : YASİN arkadaşımızın bu konudaki eski paylaşımlarından alıntıdır. kendisine bu değerli yorumlarından dolayı teşekkür ediyoruz.




Dizel Partikulasyon Filtre temizligi sürüs durumuna göre 500 - 700km de bir kendini temizliyor ve Temizleme asamasi duruma göre 5-10 dakika sürüyor. Tek fark bizler temizleme asamasini arac hareket halinde iken anlamiyoruz :). Tek Motoru temizlik asamasi bitmeden kapattigimizda hizli dönen ön Fan dan anliyoruz :). Sürüs esnasinda anlamak mümkün degil.

Doluluk oranini nasil hesapliyor Motor Ünitesi ? Cok kolay, hava akimi ile :). Hava akimi ne kadar azalarisa tikali olmus oluyor.



Hatta size söyle sema sunayim konu hakkinda biraz bilgi hakimiyeti oldugu icin;


Dizel Partikulasyon Filtresi kisaca "DPF" bos oldugunda hava akimi daha iyi akiyor Egsozdan ve soguk hava akabiliyor Egsozdan !

http://i.imgur.com/v0vjB.png (http://i.imgur.com/v0vjB.png)


DPF tikali oldugunda hava akimi azaldigi icin arka Egsozdan hava az ciktigi icin ve Filtre kismindaki hava cok isindigi icin Temizleme asamasi basliyor otomatik olarak. Temizleme esnasinda Sistem 600°C derece isiya ulasiyor ! Sistemi sogutmak icin 1. Hava akimi ve 2. Ön Fan Pervane kullaniliyor. Icindeki Partikulasyonlar 600-650°C derece yanacak duruma geliyordur.

http://i.imgur.com/8yfZV.png (http://i.imgur.com/8yfZV.png)



Yani sik sik temizliyor kendini bu normal ve saglikli bir durumdur. Tabiki yakit kalitesi ve sürüs durumuna göre 500-700km arasi Rejenarasyon yapiyor Sistem.

Insallah aciklayici olmustur :)

Cemil061
14 12 2017, 18:41
Teşekkürler arkadaşlar, evden çıkıp gidiş dönüş 30 km kadar 2800 rpm de yol alıp sonlara doğru birazda yükselterek bu durumu düzeltmiş bulunuyorum. Daha önce dpf ışığı yandığı için sadece o şekilde biliyordum şimdi bu metodu da öğrenmiş oldum sağolun arkadaşlar. Keyifli sürüşler.