PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Araç Seçimi Hkk.



bravo32
29 10 2017, 23:56
Merhabalar değerli passat severler,
Marmaris te yaşıyorum, Golf 7 1.4 TSI Highline aracımı yakın zamanda satarak Passat a geçiş yapmayı planlıyorum. Aslına bakarsanız golf hem yakıtıyla hem performansıyla 2 senedir bize şahane eşlik etti ancak artık daha büyük bir araç düşünüyorum. Senede ortalama 17bin km yapıyorum ve ailemiz 4 kişiden oluşuyor. Max. bütçem ise 175bin.
Forumda daha önce açılan konuları okudum ve nihai karar olarak 2 araç arasında kaldım. Gelecekte pişman olmamak adına tavsiyelerinizi rica etmekteyim.

Not: Şuan yeni sipariş alımı yapmıyorlar, aralık 3. haftasında alacaklar ve 2018 olacak araç.

* 1.6 TDI Highline Manuel (pirit gri veya siyah)
- arka ve arka yan cam perdeler
- geri görüş kamerası
- app connect
- ambians plus

veya

* 1.6 TDI Comfortline DSG (pirit gri veya siyah)
- Led Far
- geri görüş kamerası

Cam tavan istemedim, çünkü bilen bilir dünyanın incisi Marmaris' imizin yolları kabustur.

Desteğini esirgemeyen herkese şimdiden teşekkürler.

zinarturgut21
30 10 2017, 01:35
Merhaba,

O rakamlara çıktığınızda Passat yerine bir çok araç potaya giriyor. 2. el Audi A6 vs bakabilirsiniz diye düşünüyorum.

İlle Passat derseniz gelecek yeni model zamlarınıda hesaba katın derim. Bütçenizi biraz aşabilir gibi.

Bu iki araç tercihi arasında DSG Comfortline mantıklı görünüyor. Manuel Highline satarken zorluk çıkarabilir. Zaten aralarında bir kaç küçük donanım dışında fark kalmıyor LED far eklediğiniz için. En azından otomatik keyfini sürersiniz (diye düşünüyorum)

Copcu
30 10 2017, 02:39
Dsg büyük rahatlık ama 1.6dsg lerde sorun var diyenler çok artık size kalmış.
Nacizane fikrim suv tarzı otomobilleri düşünmeniz


F3111 cihazımdan Passat Turkiye kullanılarak gönderildi

bostanoguz
30 10 2017, 02:39
Merhabalar öncelikle hayırlı olsun.

Bir passat kullanacaksanız kesinlikle DSG kullanmalısınız diye düşünüyorum. Sürüş keyfini tarif etmek inanın çok zor.

Bence 1.6 TDI Impression paketle ilgilenebilirsiniz. Bildiğiniz üzere trendline-comfortline arası bir donanım. Güncel stock fiyatı 163,100 ₺

-21 aralıkta sipariş alacaklarını ve araç almanyadan gelene kadar (minimum 2 ay) minimum 2 zam geleceğini hesap edersek tahminen 168-69 arası bir fiyat üzerinden satışı yapılacaktır size.

-175 bütçe var demişsiniz geriye kalan 6bin ₺ ile istediğiniz donanımı ekleyebilirsiniz.

Bu benim B8 DSG passat kullanıcısı olarak tavsiyemdir.

bravo32
30 10 2017, 02:47
cevaplar için teşekkürler, geçmişte 6 aracım oldu ve golf ü sıfır alabildik şükür, nasipse yine sıfır düşünüyorum. Impression hiç düşünmemiştim açıkçası. Çalıştığım işletme de tüm şirket araçları jetta dsg ve passat dsg. Belki hor kullanımdan belki kronik ama zırt pırt dsg arızaları çıkarıyorlar. Tabii korkutuyor bu durum, işte bu noktada ikilemde kalıyor insan.

bravo32
30 10 2017, 03:00
Dsg büyük rahatlık ama 1.6dsg lerde sorun var diyenler çok artık size kalmış.
Nacizane fikrim suv tarzı otomobilleri düşünmeniz


F3111 cihazımdan Passat Turkiye kullanılarak gönderildi

evet belki seçeneklere honda crv, tiguan, QQ eklenebilir hocam ama, bu araçlara baya bir yabancıyım açıkçası.

bostanoguz
30 10 2017, 03:04
cevaplar için teşekkürler, geçmişte 6 aracım oldu ve golf ü sıfır alabildik şükür, nasipse yine sıfır düşünüyorum. Impression hiç düşünmemiştim açıkçası. Çalıştığım işletme de tüm şirket araçları jetta dsg ve passat dsg. Belki hor kullanımdan belki kronik ama zırt pırt dsg arızaları çıkarıyorlar. Tabii korkutuyor bu durum, işte bu noktada ikilemde kalıyor insan.

Hocam bazı incelikleri var DSG kullanımının onun dışında gerisi hikayedir.
Şirket arabası dediğiniz araç kullanımıyla, kişisel araç kullanımı maalesef aynı olmuyor.
İşin özeti şu:
Bu şanzıman, diğerlerine göre üstün bir şekilde konforlu olmasının avantajı yanında, dezavantajı olarak da arıza verebiliyor.
Siz aracınızı bebeğe bakar gibi narin kullanırsınız ama DSG yine arıza verebilir mi? Evet verebilir. ( 2 yıl garantiniz zaten var. )
Karar sizin. Benim tavsiyem şudur:
-Önce youtube'a "Dsg nasıl kullanılır" yazın bir kaç video izleyin.
-Sonra gidin bir bayiye ve DSG passat test sürüşü yapın.

Copcu
30 10 2017, 03:06
evet belki seçeneklere honda crv, tiguan, QQ eklenebilir hocam ama, bu araçlara baya bir yabancıyım açıkçası.

Uzun yol yapan birisi olarak Variant aldım. Bagaj büyük ve uzun ama iç hacmi sizi memnun etmeyecektir.
S.max Avrupada çok tutulan bir araç Türkiye nasıl bilmiyorum.
Arastirmanizi tavsiye ederim

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bravo32
30 10 2017, 03:16
iş icabı ile ne zaman izmir e veya antalya ya görev çıksa passat ı alıyorum hocam. (conf. dsg) rahatlığı hakkaten iyi oluyor, şehiriçine girince debriyaj ile uğraşmamak ciddi avantaj. 2 sene garanti dediğiniz gibi rahatlatıyor insanı ancak bu planladığım araç ile 4-5 sene devam edeceğim. garanti uzatma yapsam 2 sene, +1 sene de iyi niyet garantisi diye düşünsem diyeceğim ama, bu eklenen 2 sene için 3 bine yakın para istiyorlardı golf için.

doktoroktay
30 10 2017, 07:29
Doğuş DSG ye 7 yıl iyi niyet garantisi veriyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

brb89
30 10 2017, 14:27
Ben f10 5.20 i kullaniyorum eski bi b8 kullanici olarak o fiyatalara bence f10u tercih edin derim.Bi ara borctan dolayi satmayi dusundum ama dun lastik taktirdim haftaya bakimini yapip vizeye sokcam nasipse uzun yillar binmeyi dusuncem artik.Hepimizin belasi o lan su banka borclari bi zorluk cikarmazsa tabiki:)

bravo32
13 11 2017, 13:59
Herkese cevaplarından dolayı teşekkür ederim. Manuel highline yerine 2018 model olacak şekilde aşağıdaki araç tasarımını sipariş etmeyi planlıyorum.
Bu hali ile highline donanımdan eksiği; alacantara döşeme / koltuklar / hayalet kadran / jant / karartılmış cam. Direkt highline alsam arada 15-17 bin civarı oynuyor ve bütçemi aşıyor ne yazık ki. Hem nefsimi doyurmak hem satışta sorun olmaması adına bu tarafa yöneldim. Alternatif fikirler varsa memnun olurum.

Not: Vay arkadaş golf alırken bu kadar kafayı takmamıştım bu işe, ne b8 miş..

1.6 TDI Comfortline DSG (siyah)
*Ambians
*Sürüş Profil
*Ahşap dekor
*Katlanır ayna
*High stop ve high led far
*App connect
* Geri kamera

tuncel79
14 11 2017, 01:09
Bende passati verip kodiaq alsam diyorum hem suv hem otomatik vites, yılbaşından önce alsam, seneye fiyatları artacağından satarken zarar etmem diye düşünüyorum. Az önce aklıma geldi, fiyat araştırması veya hesap yapmadım henüz. Nekadar mantıklı bilemedim. Şunan 1.4 manuel comfortline var 2014 model

EmreC
14 11 2017, 09:02
- Siparis verilen arac 2018 Subat gibi gelir en iyi ihtimalle, doviz kaynakli her ay zam geliyor, bunu hesaba kattiniz mi? Belki hazir bir arac almaniz daha uygun olabilir...

- Aracin suspansiyon sistemi asiri olmasa da sert, yollariniz kabus gibiyse daha yumusak bir araci tercih etmeyi dusundunuz mu? Araca yazik olacagi gibi bozuk yolda rahat edemezsiniz. Kullanmadim ama DCC Adaptif Sasi Kontrolu opsiyonu bu sorunu giderebilir, suspansiyonu yumusatan konfor modu var. Siparis vermeyi dusundugunuz Surus Profili secenegiyle beraber bunu da dusunun derim.

- Cok fazla yol yapmiyorsunuz gibi, dizel hesabini bir daha yapin derim, dizel motor fiyat farki cok fazla, yakit fiyatlari arasindaki fark da kapaniyor. Sakin bir surucuyseniz TSI cok ekonomik olabiliyor, gaza basarsaniz her turbo benzinli gibi fazlaca yakiyor ama tasarruf potansiyeli var, size kalmis...

- Geri gorus kamerasi yerine Area View daha iyi bir secenek, fiyat farkina degecektir...

- Ahsap dekor, deri-alkantara koltuklarla uyumlu, comforttaki kumaslara yakisacagini dusunmuyorum, ben olsam secmezdim...

bravo32
14 11 2017, 11:44
@EmreC öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. son döneme baktığımız zaman 2 haftada bir 2 bin lira zam geliyor kur bahanesiyle ne yazık ki. Bu işe bir dur demezlerse daha abartarak devam ederlerse b8 nasip olmadan bütçeyi biraz düşürüp a3 almam gerekecek.
*Bulunduğum yer Marmaris yani yolları berbat fakat buna rağmen pahalı bir seçenek olmasından dolayı DCC yi düşünemiyorum.
*Bende fazla km yapmadığımı düşünüyordum fakat geçen bir arkadaş uzun kilometreler diye bir başlık açmıştı forumda , bir dünya ileti okudum, benim 2016 golf 35 bin de şuan ve ben baya baya liderliğe oynuyorum millete göre, baya deli gibi km yapmışım.
* Ahşap döşemeyi iptal ettim, haklısınız.

Son olarak öyle bir keşmekeş oldu ki bu iş, şu aşağıdaki 3 serinin fiyatları aşağı yukarı aynı. 2. ellerine bakıyorum, en az değer kaybı comfort dsg dizel gibi görünüyor. işte bu noktadan sonra tecrübeli arkadaşların yorumu çok önemli oluyor.
1.4 TSI DSG Highline / 1.6 TDI DSG Comfortline / 1.6 TDI Manuel Highline
Ortalama aralık sonu gibi sipariş vereceğim için son güne kadar araştırmalarım devam edecek

ebpalamutoglu
15 11 2017, 10:16
highline golfu satıp passat comf almış biri olarak söylüyorum imkanınız ve araç varsa highline alın hiç düşünmeyin highline değer kaybettirmez

bravo32
15 11 2017, 12:22
highline golfu satıp passat comf almış biri olarak söylüyorum imkanınız ve araç varsa highline alın hiç düşünmeyin highline değer kaybettirmez

valla hocam tam da şuan sizin geçtiğiniz yoldan geçiyorum. Bütçeme uygun seçeneklerim ise bunlar. 1.4 TSI DSG Highline / 1.6 TDI DSG Comfortline / 1.6 TDI Manuel Highline

dali
15 11 2017, 14:21
On ve arkalar high led olmus cok guzel ama o arabanin janti da dartfort olursa super olur. Olmazsa olmaz bence istanbul jant hos degil bence.

SM-A510F cihazımdan Passat Turkiye kullanılarak gönderildi