PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suya Girmek



geceyry
18 10 2017, 01:17
Arkadaşlar herkese Merhabalar. Bol trimsiz günler dilerim.

Geçen hafta ilçemize çok şiddetli bir yağmur vardı. Ve maalesef ki yağmura trimline passatım ile yakalandık. Alt yapının sıkıntılı olduğu ilçemizde sular yollarda biriktiği icin geçmekten başka çare bulamadım. Bir çok araç suda mahsur kaldı fakat ben sorunsuz geçtim.
Suyun yüksekliği kapının alt seviyesine kadar ulaşıyordu kimi zaman. Usul usul geçtim. Geçerken bir sorun yoktu fakat sonrasında bir problem olabilir mi. Aracın kontrol etmem gereken yerleri var mıdır. Ve ya aracının alt tabanını yıkatmam gerekiyor mu. Yardımlarınız icin şimdiden teşekkür ederim

passatonr
18 10 2017, 07:54
Bnce verseydi anlık verirdi. Sonradan birşey olacagını pek sanmıyorum...

Zortext
18 10 2017, 08:58
Sudan geçmekle otomobillere kolay kolay bir şey olmaz. Bu araçlar her türlü ülkede her türlü hava koşullarında kullanılacağı hesaplanarak tasarlanıyor. Suyun hasar vereceği bir kaç kritik nokta var. Birisi elektronik aksam, bir diğeri de motor hava girişi. Bu sebeple bu parçalar genellikle yerden daha yüksek kısımlara yerleştirilir ve suyun ulaşmasını zorlaştıracak şekilde tasarlanır.

Örneğin derin sulardan geçen arazi araçlarında baca gibi bir parça görmüşsünüzdür. Bu baca motor hava filtresine giden bir hava girişidir. Bu sayede bu araçlar kendi boyu kadar derin sulardan geçebilir.

Yani özetle sorun olma ihtimali düşük.


http://2.bp.blogspot.com/-WcebtcEjugQ/VNXy9FHWQjI/AAAAAAAAAiM/dJKVkU-chlM/s1600/snorkel.jpg (http://2.bp.blogspot.com/-WcebtcEjugQ/VNXy9FHWQjI/AAAAAAAAAiM/dJKVkU-chlM/s1600/snorkel.jpg)

zinarturgut21
18 10 2017, 10:30
Bodrum selinde sular kaputun üstündeydi. Kısa süreli geçişlerde bişey olmaz kolay kolay. Kaldıki kapının alt seviyesinde hiç bir şey olmaz. İçiniz rahat olsun.