PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat B6 Klimadan Gelen Ses



Nikomedia41
05 05 2017, 09:35
Herkese Merhabalar,
başlıktan da anlaşılacağı üzere klimadan geldiğini daha sonradan anlayabildiğim bir ses var, ben hep multimedya dan geliyor diye tahmin ediyordum, çünkü ses kontağı takınca cd yi ya da eski kasetçalarların kasedi hazır etmek için çıkardığı sese çok benziyor, öyle tıkırtı takurtu vs. değil çok ilginç, aracı alalı 2 yıl oldu,aldığımda da bu ses vardı ama dikkat üstüne gitmedim,her zaman olan bir şeydi ama nedense birden kafama takıldı dün, dikkat edince bayağı rahatsız edici olduğunu anladım, video çektim daha iyi anlaşılabilmesi için, kamerayı sağa sola çok oynattım ama ses daha çok ne taraftan geliyor diye bulabilmek için, çünkü ön konsolun tamamından geliyordu ses, cd çalardan cd çi çıkardım kesilmedi, klima ızgaralarına kulağımı yanaştırdım ses daha da artı, emin olmak için arka koltuğa geçip arkada ki üflengeçe kulağımı yaklaştırdım ondan da ses geliyordu, artık emin oldum klimadan kaynaklı bir ses :)

dediğim gibi bu ses olayı aldığımdan bu yana var, hatta benden önceki sahibinde de vardı o da pek üstelemedi (sahibi kayınçom :) )
sorum şu klima bu sesi neden kaynaklı yapar? ve kime göstermeliyim? motorcu ya mı ? Elektrikçiyemi?


Ayrıca geçtiğimiz kış klimadan zırıltı sesine benzer bir ses daha gelmeye başlamıştı, ince bir zırıltı sesi, böcek sesi gibi araç ısınınca kesiliyordu, şuan mevsim geçişi olduğu için klima kullanmıyorum ses halen daha devam ediyor mu bilemiyorum?
yukarıda ki bahsettiğim ses 3-4 yıldır var ama ikinci bahsettiğim ses bu kış başladı, ikisi de aynı sorundan olabilir mi?

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...


https://www.youtube.com/watch?v=NW_l1Vx0eIE

Ergin
05 05 2017, 12:25
Benzer bir ses benim havalandirmadan da geliyor.Tikirti şeklinde. Ancak araç çalışmıyorken ses duymuyorum ,calistirdigimda ise 20 sn sonra ses kesiliyor.

anlergl
05 05 2017, 12:39
bildiğim kadarıyla flaplerden geliyor, benim aracımda da fan en düşükteyken viraja girersem oluyor. fan biraz yüksek olursa sağa sola sürtmüyor.

Nikomedia41
05 05 2017, 14:23
Benzer bir ses benim havalandirmadan da geliyor.Tikirti şeklinde. Ancak araç çalışmıyorken ses duymuyorum ,calistirdigimda ise 20 sn sonra ses kesiliyor. bir kaç dakika bekledim ama ses kesilmedi daha sonradan kesiliyor ama sanırım bir 5-10 dk çalışınca da olabilir

Nikomedia41
05 05 2017, 14:24
bildiğim kadarıyla flaplerden geliyor, benim aracımda da fan en düşükteyken viraja girersem oluyor. fan biraz yüksek olursa sağa sola sürtmüyor. ama ben klimayı hiç açmadan hatta aracı çalıştırmadan geliyor bu ses, kontak ta iken başlıyor yani...

passatonr
05 05 2017, 21:49
Bende de aynı sorun var. Vagcom ile bağlayınca flap hatası alıyoruz. Flap motorları varmış. Onlar sabit durmuyor ve bir sağa bir sola ya da aşağı yukarı kapanıp açılıyomuş sorun bu. Ucuz bir parçaymış duyduğuma göre fakat işi başından aşgınmış. Ustasını bulmak lazım.

Nikomedia41
05 05 2017, 23:30
Bende de aynı sorun var. Vagcom ile bağlayınca flap hatası alıyoruz. Flap motorları varmış. Onlar sabit durmuyor ve bir sağa bir sola ya da aşağı yukarı kapanıp açılıyomuş sorun bu. Ucuz bir parçaymış duyduğuma göre fakat işi başından aşgınmış. Ustasını bulmak lazım. flap motoru ebay da 15$ ile 80 $ arası fiyatları var. siz hangi ustaya gösterdiniz elektrik mi?

passatonr
06 05 2017, 15:28
flap motoru ebay da 15$ ile 80 $ arası fiyatları var. siz hangi ustaya gösterdiniz elektrik mi?

Biz bir ustaya göstermedik. Vagcom dan gelen arıza koduna göre kendimiz teşhis koyduk ve öylece bıraktık. Dedik varsın olsun bu takırtı tukurtu :))

Nikomedia41
08 05 2017, 14:50
Biz bir ustaya göstermedik. Vagcom dan gelen arıza koduna göre kendimiz teşhis koyduk ve öylece bıraktık. Dedik varsın olsun bu takırtı tukurtu :)) peki hatayı sildiriyor mu vagcom?

passatonr
08 05 2017, 21:57
peki hatayı sildiriyor mu vagcom?

Sanırım siliyor ama çok kısa sürede tekrar veriyordu hatayı. 2 sene oldu biz bu işi yapalı. İnan unuttum yani.

aze1918
01 05 2018, 08:10
bu soruna çözüm bulan olmamış galiba ))
bende de aynı ses var. b6 2008.

Hasan6154
01 05 2018, 10:33
bu soruna çözüm bulan olmamış galiba ))
bende de aynı ses var. b6 2008.


Bu sesler klima kapaklarından birinin servo mototundan geliyor.

Kalorifer/Klima sisteminde bir kaç adet flap ( klape ) kapağı ve bu kapakları hareket ettiren servo motorlar mevcuttur.


Bu servomotorlar genelde, kapağı açık veya kapalı konumda tutabilmek için devamlı güç uygularlar.

Motor içerisindeki dişliler sert plastikten yapılmıştır. Ve zamanla bu dişliler aşınarak veya sertleşip kırılgan olmaları sonucu yada mekanik bir sıkışma - zorlanma sonucu , dişli sıyırırlar.

Dişli sıyırdığında flap kapağını açık veya kapalı tutmak için devamlı güç uygulamaya devam eden motor mili ( dişlinin sıyırmış/kırılmış olması nedeniyle ) devamlı dönmeye devam eder, dolayısıyla sıyırmış olan dişli çarkından devamlı tıkır tıkır ses gelir.

Yapılması gereken dişlisi sıyırmış olan servo motoru tespit edip değiştirmek veya sorunlu servomotorun elektrik soketini sökmek.


Araçlarda genelde kontak açıldığını anda, araç içini havalandırmak - sirkülasyon sağlamak amacı ile dış hava giriş kapağı otomatik olarak açılır.

Sanırım sorun bu kapağın servomotorundadır. ( Hava sirkülasyon kapağı - Dışarıdan kötü koku geldiğinde kapattığımız kapağın motoru)

Xmen_34
17 11 2018, 09:55
aynı Ses Benim Araçta Var havalar sıcakken bu ses 1 ila 2 dk sürüyordu şimdi kasım ayın dayız bu ses epey sürüyor artık ben beklemeden çalıştırıp yoluma bakıyorum sanırım dış ortam ile iç ortam sesini dengelemek için çalışan aksamlardan gelen bir ses

Xmen_34
07 12 2020, 00:53
Hadi Konuyu hortlatalım Bu sorun bendede var Sebebi klima Servo Motoru Dişlilerden geliyor kutunun değişmesi gerek parça 150 200 tl falan sanırım Ama Değiştirmek baya zahmetli

https://www.youtube.com/watch?v=PeJjX9e2Gmo