PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Start stop bazen çalişiyor bazen mort ?



MUSTAFA.SA
07 02 2017, 17:23
Kafasina göre çalişiyor resmen ayni havada ayni yolda bir işikta devreye giriyor 10 dk sonra girmiyor ?*?

Murattat
07 02 2017, 17:32
Hocam bu konuları defalarca aydınlatmaya çalıştık. ( Aynı konu başlığında zamanında bende açmıştım :utan )

Start Stop'un çalışması için bazı sebepler gerekiyor.Motor çalışma sıcaklığı aracın ne kadar süredir aktif kullanıldığı ve ışıklarda ne kadar sıklıkla durduğunuz gibi.Bu aşamalar tam olarak kesinleştiğinde çalışmaya başlıyor.Yani merak etmeyin aracınızda sorun yok sadece hanım efendinin keyfi istemiyor.Canı isterse çalışır isterse çalışmaz. Omu bizi kullanıyor biz mi onu ?

MUSTAFA.SA
07 02 2017, 23:20
Ben onu duydum ama ard arda bir ışıkta stop diğerinde yok onu anlamadım

crazyvarna
08 02 2017, 01:13
10.000km kulandığım makam aracında ECO modu vardı yani start stop ( Mercedes e250 )

Kısa tabir ile Işıklara yanaşırken eğer frene aniden basıp o fren ile durursam devreye giriyordu.
Eğer yavaş bir fren metoduyla durursam ki , benim görevim sırasında bu en önemli hususdu araç stop etmiyor freni kaldırmam ile ilerlyordu.. Zaten genelde kapatırdım unuttuğum sıralarda ise sıkıntı olurdu sonuçta Er'siniz.


Ben tamamen bu sistemi aracımda olsa bile kullanmazdım açıkcası.

Yani sanırım alışılması gereken bir durum var ortada

Aynı bizim b6 passatların auto-hold tuşunun işlevi gibi. Mesela ben çok alıştım ama babam her bindiğinde aracı bişey tutuyor diyerek geliyor bana.

Stanced386
08 02 2017, 03:34
Kafasina göre çalişiyor resmen ayni havada ayni yolda bir işikta devreye giriyor 10 dk sonra girmiyor ?*?

3 yıldır çözemedim neye göre çalıştığını...Tamamen psikolojik bir durum...klima açıksa çalışmaz motor çok sıcak yada çok soğuksa çalışmaz turbo yağlama yapıyorsa çalışmaz tüm şartlar yerine geliyorsa yine çalışmaz :) önceki ışıklarda kalkışta kesiciyi devreye girene kadar dip gaz yaptıysan çalışmaz...motorun o anki psikolojisine göre çalışıyor anlayacağın...

Aynı zamanda ESP nin çalışma mantığını da anlamıyorum viraja hızlı giriyorsun araba arkadan kayıyor tam uçtum gidiyorum derken bir anda devreye giriyor. Adam oraya ESP OFF tuşu koymuş ESP yi kapatıyorsun karlı havada yokuş yukarı tırmanırken patinaja düşüyor ve yine ESP çalışıp tekerleğe fren yaptırıyor...Madem bu sistemi kapatamıyorsun niye OFF butonu koydun...Bazen bunu tasarlayan mühendisin....diyorum.

Nefer
08 02 2017, 10:16
arkadaşlar merhaba
uzun süren duraklamalarda start stop devreye giriyor.Ancak fazla uzun olduğunda devreden çıkıp stop ediyor ve motor ışığı yakıp manuel aracı çalıştırabiliyorum.Bu konu hakkında fikri olan var mıdır?

ersind
08 02 2017, 11:50
Kafasina göre çalişiyor resmen ayni havada ayni yolda bir işikta devreye giriyor 10 dk sonra girmiyor ?*?

Start stop sistemi passatlarda gayet iyi diyebilirim
bir önceki aracım mondeo da durum daha kotüydü. bu istemin devrede olup olmaması ile ilgili birçok değişken vardır. akü anlık durumu, motor sıcaklığı, turbo durumu, klima aktifse kabin içi ısı. özellikle son yazdığım en büyük etkendir. Muhtemelen bazı etkenleride bilmiyoruz.
ilk defa vw grubu araç kullanıyorum. 6 aydır start stop sistemi çalışmasından gayet memnunum.