PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vites Körüğü Deri Sesi



geceyry
04 02 2017, 19:07
Arkadaşlar herkese merhaba.
Yakın bir zamanda servisin kendi insiyafiti ile değiştirdiği 2016 model aracımın vites körüğünü sizinle paylaşmıştım.
Yeni takılan körüğün ben garantiden değişitiğini düşünürken kendilerinin taktığını sonradan öğrendim ve kayıtlara geçirmedikleri için hemen dosya açtırarak dialog tarafından çalışma başlattım.
Bu körüğün birinci ve ikinci viteslere geçişi sırasında derisinden gıcırtılar gelmesi beni çok sinir ediyordu. Bazı arkadaşlar slikon sprey uygula diyor ama böyle geçici çözümlerle uğraşmak istemiyorum.
Watsapp grubumuzda ki passat kullanan arkadaşlara durumu belirttim kimsede böyle bir sorun görmedik.
Memleketim çok soğuk bir yer değil. Hatay da yaşıyorum. Soğuktan yapması imkansız gibi. Hem sıcak havada hemde soğuk havada denedim...
Kısa zaman önce de kol dayamam değiştiği için orta konsol komple sökülmüştü. Bunuda düzgün yapamadılar sürekli esniyor ve ses yapıyor. Bu iki ses birleşince insanın sövesi geliyor açıkcası. Herneyse,
Size video ile elimden geldiği kadar göstereceğim. Video da ses az çıkmış fakat gerçekte daha fazla ve rahatsız edici sekilde gıcırtı yapıyor..

Ayrıca Vw servislerinin yaptığı bazı haraketler ve uygulamaları yüzünden parçanın sahte parça olması bile aklıma gelmiyor değil..
Bazı arkadaşlar deri birbirine sürtünce zaten ses çıkarır diyorlar. Fakat neden başka araçlarda olmuyor veya neden eski körüğümde olmadı diye kafamdan soru işaretleri geçiyor.

Buyrun video...


https://www.youtube.com/watch?v=WN0y2-JjuyQ

eren1977
04 02 2017, 19:22
Videoyu birkaç kez izledim. Anladığım kadarıyla derinin sürtme sesi değil. Körüğün iç kısmında ses yalıtım süngeri olur. Vites kolu bu süngere sürtüyorsa benzer ses gelir. Sünger yerine tam oturtulmamış olabilir.

geceyry
04 02 2017, 21:53
Videoyu birkaç kez izledim. Anladığım kadarıyla derinin sürtme sesi değil. Körüğün iç kısmında ses yalıtım süngeri olur. Vites kolu bu süngere sürtüyorsa benzer ses gelir. Sünger yerine tam oturtulmamış olabilir.

Dediğiniz süngeri bende yırtık bir şekilde içerisine atmışlar gibi iki parça şeklinde özensizce duruyordu. İki parçaya bölünmüş birisi çıkmış diğeri icindeydi. Acaba ondan mi geliyor ses gerçekten. Usta bana ondan birsey olmaz diyip geçiştirmişti.

eren1977
04 02 2017, 22:07
Bilakis o sünger ses yapan bir parça. Eski Jetta aracımdan biliyorum. Süngeri tam oturtmamış olabilirler. Önce çıkarıp deneyin, ses kesiliyorsa zaten ondandır.

geceyry
04 02 2017, 22:29
Bilakis o sünger ses yapan bir parça. Eski Jetta aracımdan biliyorum. Süngeri tam oturtmamış olabilirler. Önce çıkarıp deneyin, ses kesiliyorsa zaten ondandır. Körüğü ben sökemem. orası biraz tehlikeli bir parça hemen tırnakları kırıyor. Servis kırdığından biliyorum :) ama bu parça işi sonuçlansın kontrol ettireceğim. Kayıtlarda neden olmadığınıda söylerler artık