PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 Passat TSİ 1.4 BMT Servise mi Ustaya mı Bakım



Murattat
28 01 2017, 22:36
Hayırlı akşamlar dilerim ;

Bu pazartesi günü aracımın satışını alıyorum ALLAH'ın izniyle. Aracım manuel vites 65 bin km 'de .Expere soktuğumda baskı balatamın iyi seviyesinin altında olduğunu söyledi yani bakıma göstermem iyi olurmuş . Ek olarak aracın benzin enjeksiyonunda oksitlenme varmış.Bunun şimdi yaptırsam 100 tl yaptırmazsam ileride 1000 lira bile sorun acabileceğini söyledi. Şimdi bunları yaptırmak için acaba İstanbul ya da Kocaeli içinde sağlam ustaya mı soksam yoksa en garantisi Servise mi getireyim ? Aracın Castrol 5w Yağını internetten satın aldım .Ama hava filtresi vs aracı alırken değişilmesini tavsiye ediyorlar. İlk aracım olduğu için pek anlamam.

Sizce servise mi götüreyim sağlam gerçekten işinin piri istanbul ya da kocaelinde VW ustası mevcut mu ? Bu arada servis için Zubizu nun %16 olan kampanyasından yararlanabileceğim.

orkunyilmaz
28 01 2017, 23:18
Servisdense isinin ehli bir ustaya goturmenizi tavsiye ederim. Hem daha ucuza yapacaktir hemde daha iyi yapacaktir. Ben sahsen servisteki ustalarin isinin ehli oldugunu sanmiyorum. Istanbulda yasayan arkadaslar usta konusunda size yardimci olacaktir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Murattat
29 01 2017, 01:11
teşekkürler hocam öneride bulunabilirlerse çok sevineceğim.

Can
29 01 2017, 01:14
Ben bu enjektör gibi hassas parçalarda servise gidilmesi taraftarıyım,çünkü yapılan işin ve parçanın 2 yıl garantisi oluyor,dışarıdaki usta bir sorun olunca bunlarda böyle deyip yolluyor çünkü. Serviste hakkınızı köküne kadar savunabilirsiniz,parçanın hatalı değişiminden kaynaklı başka bir sorun olursa onu da servis halletmek zorunda kalacaktır. Ancak periyodik bakım,yağ değişimi gibi basit şeylerde servis çok pahalı oluyor,ona bir şey diyemem..

Murattat
30 01 2017, 00:40
Tavsiye edeceğiniz usta ya da servis yok mu ? istediğim bölgelerde

Olvido
30 01 2017, 02:55
Aracınız şimdiden hayırlı olsun, güle güle kulanın.

Kocaeli'de işinin ehli diye "bilinen", kurumsal gibi görünen Çağ Oto ve Yaşar Oto var. İkisi de İzmit Sanayi'de, Outlet'in tam karşısında. İkisinden de birer kere genel bakım hizmeti aldım, ikisi de birbirinin taktığı parçaya "Orijinal değil" dedi sonrasında bu parçalarla ilgili sorunlarla karşılaştım ve bir daha asla adımımı atmadım. İsimlerini duyarsanız ön bilgi olsun diye söylüyorum bunları.

Bunların dışında Kocaeli'de münferit çalışan ehil insanlar var mıdır bilmiyorum ama, ben burada yaşadığım uzunca süre içerisinde hiç bir sektörde hiç bir ehil insan tanımadım. Her şeyiyle (insanı dahil) çakma bir kent burası. Bu yüzden uzunca süredir tüm alışverişlerimi mümkün olduğunca esnafından, dükkanından değil; fazla para vermek pahasına kurumsal mağazalardan yaparım...

Bu açıdan, ilk tecrübe de olsa aracınızı mutlaka Yetkili Servis Ark Oto'ya götürün, detaylıca bakılsın, eksik görülen neyi var neyi yoksa halledilsin ve kafanız rahat olsun. Ark Oto iyidir.

Kocaeli için naçizane tavsiyem budur.