PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B8 Aracımla 1 yılda yaşadığım sorun ve tecrübeler



reallist55
18 01 2017, 12:03
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.
Tam 1 sene oldu ve cumartesi günü 14.000km de aracımı yıllık bakıma soktum.Bu süreçte başımdan geçen olayları kısa bir şekilde sizlere paylaşmayı uygun gördüm. Zaman zaman burada da konu açtım sağolsun bi çok arkadaş bana yardımcı oldu.

Evet tam 1 yıl önce bugün aracımı teslim aldım.Acarlar bayinden 2015 model tungester gri B8 Trendline 1,4 TSİ DSG passat. Aracımı 88.500 TL ye almıştım. Araç bayiden çıkmadan 900 TLye seramik kaplama ve koltuk koruma paketi almıştım. Acarların altında sonax var onlar yapmıştı ( bu konuyada ayrıyetten gelecem) aracıma daha sonra arka 3 önlere 2 numara cam filmi yaptırdım, Üsküdar GMC filmde.

Aracı ilk aldığım zaman ilk defa passata binen biri olarak bana epey bi premium araç havası oluşturmuştu.Bundan önceki araçlarım sırasıyla R19 europa / hyundai accent / Toyota corolla / ve passat .
Aracı almaya karar verdiğimde showroomda duruyordu, şöyle bi eşimle baktık, öncesinde mondeoyu incelemiştik ve bunda karar kıldık.
Araç üzerinde falken marka lastikle geldi.
Youtube da videolarını da attığım ve burada konusunuda açtığım bi olayla sorunlar silsilesi başladı. Araç hareket halinde iken tepende helikopter uçuyormuş gibi bi ses duyuluyordu. Sırasıyla acarlar özön ve doğuş kartal servislerine götürdüm ve test esnasında bu sesi ustalar da duydu. Bana bu sesin lastiklerden geldiğini ve sadece konfora etki ettiğini lastiklerin standartlara uygun olduğunu söylediler.

Ben önce acarlara, ardından doğuşa lastiklerin değişimini istediğimi söyledim. Tabi ki kabul etmediler :)
Bende Almanya ya mail attım videoları yolladım, sağolsun bana dönüş yaptılar ve gerekli bilgileri doğuşa verdiklerini doğuşla muhattab olmam gerektiğini söylediler. Doğuş yine yokuş yaptı lastiklerin standartlara uygun olduğunu değişimin kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Ben bu cevabın ardından evin yolunu tutmuş giderken bi pastanede oturdum çay içiyordum, aracın arka bagaj kapağına gözüm takıldı. 2 tane yanlamasına bakınca belli olan kuş pisliği yanığına benzer yuvarlak leke gördüm. Doğru acarlara geri gittim ve bu lekenin ne olduğunu sordum.

Bana aracı alırken bakmadın mı dediler önce :) Sonra kendi kaporta ustalarını çağırdılar inceledi felan , dedi ki: bu leke boya esnasında olmuş.Daha sonra doğuşun Almanyadan boya uzmanı çağıracağını söyleyip beni yine geri yolladılar.
3 gün sonra tekrar aradılar ve aracı servise bırakmamı istediler, bıraktım, ikame araç istedim vermediler :kahkaha
Neyse uzman inceledi rapor tuttu felan, akşam aradılar aracı alabilirsin dediler, bende siz getirin dedim sağolsun geri getirdiler :alk

Rapor 3-4 gün sonra geldi beni çağırdılar gittim. Lekelerin araç boyanırken oluştuğunu yani fabrikasyon bir hata olduğunu söylemiş uzman. Ne yapacağız dedim, Bana isterseniz bagajı yeniden boyarız dediler :) Abi iyimisin dedim araç daha 15-20 günlük. Yada isterseniz değer kaybı için doğuş eksper çağırır 1-2 bin TL ile işi kapatmaya çalışır havaları estirdiler. Ben yeni araç istedim, bana bunun mümkün olmadığını anca istersem değer kaybı ödeyebileceklerini söylediler. Aslında leke sadece çok dikkatli bakınca ve belli bir açıdan gözüküyordu, Özellikle güneş oraya vurunca. Bende bunlara bana 4 tane yeni lastik verin bu işi sulhen çözelim dedim :):sinir Teklifi doğuşa ilettiler ve kabul etti doğuş.

Belki hata yaptım ama şu anki adli düzende gerçekten doğuşla uğraşacak ne gücüm ne de zamanım vardı. Bana istediğim marka lastiği takacaklarını söylediler, bende onlara michelin P3 lastiğini istediğimi söyledim. O vakit 480 Tl idi tanesi, İkilemeden taktılar.Helikopter sesi kesildi. Bana tabi feragat-name imzalattılar, okudum bagaj kapağındaki 2 adet leke ile ilgili doğuştan herhangi bişey talep etmeyeceğimi filan yazmışlar. Lakin yine aynı bölgede başka bi lekelenme veya bozulma olursa onun garantisini yine doğuş vermeye devam edecekmiş. Bende okudum ve tamam dedim imzaladım. O iki leke harici tüm hatalar yine garantili anlayacağınız.

Daha sonra ön ve arka park sensörlerinden yolda giderken devamlı uyarı ikazı ötüyordu. Bu hata için 3 defa servis yeni yazılım yükledi ve hatayı gideremedi. Yine son bakımda tekrar hatanın devam ettiğini söyledim, sözde yine yapmışlar lakin servisten çıkınca 6 km sonra boş yolda 60la giderken ön sensör yine öttü, İnsan korkuyor bi anda önüne biri çıktı bişey oldu sanıyor. Bilirsiniz servisten sonra sizi merkezden ararlar ve memnuniyet anketi yaparlar, Bende orda verdim veriştirdim.
Beni daha sora servisten aradılar ve aracı getirin tekrar bakalım dediler. Bende onlara kardeşim ömrüm serviste geçiyor, getiremem bana ikame araç verin anca o vakit gelirim dedim, şuan sıraya koydular beni ikame araç gelince arayacaklar. Sensörleri söküp bakacaklarmış.

Silecekler ilk aldığımdan beri iyi temizlemiyordu meğersem 6 içinde bildirirsem garantiden değişiyorlarmış haberim yoktu.
Klima soğutmuyordu iyi ,gittiler 3 aylık aracın polen filitresini değiştirdiler yine aynı istediğim gibi soğutmuyor, bu bu kadar soğutur dediler :) :mavi2:wow
Son bakımda polen filitresi ve cam suyu değişimi yaptırmadım 507 TL ücret ödedim.

Seramik kaplama yaptılar sözde lakin araç en ufak şeyde çiziliyor onun için film-foil den sahipleri geldi, bakım esnasında aracı incelediler felan, dediler ki seramik kaplama çiziklere karşı mukavemetli değildir, bu kadar olur :) İnanmadılar bana, Sadece boyayı ve parlaklığı korur muş. Dedim ki onlara ben size ne söylesem boş bana inanmayacaksınız ve kabul etmeyeceksiniz, Lakin ben çevremdekilere sizin ürünü kullanmamalarını tavsiye edeceğim. Adama video gösteriyorum bak diyorum çekicle vuruyor , diyor ki onlar boş işler :) Neymiş çekicin ucu sivri değilmiş. Yahu diyorum en ufak şeyde bak çiziliyor kaplama diyorum, Bu kadar korur eğer o seramik de olmasa çizik daha derin olacaktı diyor. Seni Allaha havale ediyorum dedim, ve bastı gitti.Kaplamayı yapan bayinin sahibi ile aram daha iyi, abi sen aracı kullan gerekiyorsa yazın ben tekrar kaplama yaparım yada cila çekerim o çizikler kaybolur dedi.

Hiç mi memnun değilim ? diye sorarsanız evet memnun olduğum yönleri var tabi. Araç geniş, yol tutuşu bana göre çok iyi, DSG şuan için sıkıntısız işlevini yerine getiriyor, Yolda giderken süratlenmeleri vs. çok iyi.

Eğer aracımı değişirsem bundan sonra ne alırım ? Mercedes C-180 alırım.
Param yetmezse de Passata binmeye devam ederim. Sonuçta kötü bi araba mı ? Tabi ki hayır.

Akbc
18 01 2017, 14:26
Anlattığınız sorunlara benzer birçok örnek hergün yaşanıyor bu ülkede... özellikle doğuş grubunun müşteri memnuniyetini ayaklar altına alması, servislerin umursamaz tavırları,küstahlıkları forumdaki herkesçe malum...Ama tek suç onlarda mı? Hayır...suç hukuku üstün kılamayan sistemde...kabul edelim ki bu ülkede hukuk,adalet kavramları çoktan zihinleri terk etti. Yaşadığınız sorunları medeni bir dünya ülkesinde yaşasaydınız ne olurdu acaba...cevabı yazmaya bile gerek yok...insan utanıyor bazen bu ülkede yaşamaktan!!!

crazyvarna
18 01 2017, 15:19
Makaleyi hiç üşenmeden okudum (başta gözüm korktu okumayacaktım ;) )

En çok güldüğüm nokta :


Bana aracı alırken bakmadın mı dediler önce :) Sonra kendi kaporta ustalarını çağırdılar inceledi felan , dedi ki: bu leke boya esnasında olmuş.Daha sonra doğuşun Almanyadan boya uzmanı çağıracağını söyleyip beni yine geri yolladılar.
3 gün sonra tekrar aradılar ve aracı servise bırakmamı istediler, bıraktım, ikame araç istedim vermediler :kahkaha
Neyse uzman inceledi rapor tuttu felan, akşam aradılar aracı alabilirsin dediler, bende siz getirin dedim sağolsun geri getirdiler :alk


;);););)


Hiç mi memnun değilim ? diye sorarsanız evet memnun olduğum yönleri var tabi. Araç geniş, yol tutuşu bana göre çok iyi, DSG şuan için sıkıntısız işlevini yerine getiriyor, Yolda giderken süratlenmeleri vs. çok iyi.

Bu özelliklerin çoğu bir çok sıfır arabada bu fiyatlara bulunabilir. Bende b6 kullancısııyım ama sıfır araba alıp bu kadar sorun yaşasam sanırım soğurdum arabadan.

italiany
18 01 2017, 15:32
genelde showroom dışında bayi yetkili satıcı yada galeri gibi yerlerden araç alanlarda mı olusuyor bu sıkıntılar ? doğus oto kartal dogus oto maslak gibi showroomdan araç alıp sorun yaşayan var mı?

reallist55
18 01 2017, 15:43
Ben aracı direk bayiden aldım. Showrom dışı derken neyi kastettin anlamadım ?
Doğuştan da alsan bayisinden de alsan sonuçta aynı araç. Ha gidipte bayi olmayan galericilerden alırsan ki orada da çok var sonuçta yine aynı aracı alıyorsun. Garantili v.s. Sadece sen 2. sahibi gözükürsün çünkü araç önce galericiye fatura edilip plaka çıkmıştır.

reallist55
18 01 2017, 15:46
Passata binmeden önce ki algı varya algı :sor1
İşte beklentini çok yukarda tutturuyor satıcılar ve piyasa.
Bi soruyorsun adamlara nasıl araç diye, abi şöyle konforlu böyle geniş ,şöyle sağlam v.s.
Ama işin aslı öyle olmuyor.

Valla benim önceki aracım corolla idi passattan daha az yol sesi alıyor içeri.
Bunuda doğuş oto kartal servisinde teyit ettirdim usta bana japonlar az alır abi sesi dedi :içki

reallist55
18 01 2017, 15:50
Geç gelen adalet,adalet değildir.
Maalesef yaptırımlar genelde ya uygulanmadığından yada çok geç ve zorlukla uygulandığından benim gibi durumu kısıtlı insanlşar, sorunları ya sineye çekmekte yada en az zararla çıkmanın derdine düşmekte.

DH de bi konu okudum sıfır A3 alıyor eleman ve eve giderken aracın şanzumanı DSG patlıyor.
Doğuş tabi işi yokuş yapıp yeni araç vermiyor, adam da dava açmaya hazırlanıyor.
Düşünün aracı aldın galeriden çıktın eve giderken şanzuman elinde kalıyor ve satıcı sorumluluk almıyor. Nerede adalet.? Eğer adam gibi hızlı işleyen bir sistem olsa bak bakalım böyle taklalar atabiliyorlar mı ?

italiany
18 01 2017, 16:11
Şunu kastediyorum doğuş oto maslak , doğuş oto kartal, doğuş oto ankara çankaya, doğuş oto ankara etimesgut, doğuş oto esenyurt, doğuş oto bursa dan alışveriş yapıp bu tip sorunlarla karşılaşan var mı onu merak ettim. araç aynı araç ama satıcılar farklı :) birisi distrubutor digeri yetkili satıcı.

AYDIN_67
18 01 2017, 16:23
Realist bir yorum olmuş.Bazı zat-ı muhterem arkadaşlar passatını sattıktan sonra aracı iyice gömmeyi şiar edinmişler.''Bekara karı boşaması kolaydır'' misali ''sat kurtul'' diyenleri de gördük.
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar.
Tam 1 sene oldu ve cumartesi günü 14.000km de aracımı yıllık bakıma soktum.Bu süreçte başımdan geçen olayları kısa bir şekilde sizlere paylaşmayı uygun gördüm. Zaman zaman burada da konu açtım sağolsun bi çok arkadaş bana yardımcı oldu.

Evet tam 1 yıl önce bugün aracımı teslim aldım.Acarlar bayinden 2015 model tungester gri B8 Trendline 1,4 TSİ DSG passat. Aracımı 88.500 TL ye almıştım. Araç bayiden çıkmadan 900 TLye seramik kaplama ve koltuk koruma paketi almıştım. Acarların altında sonax var onlar yapmıştı ( bu konuyada ayrıyetten gelecem) aracıma daha sonra arka 3 önlere 2 numara cam filmi yaptırdım, Üsküdar GMC filmde.

Aracı ilk aldığım zaman ilk defa passata binen biri olarak bana epey bi premium araç havası oluşturmuştu.Bundan önceki araçlarım sırasıyla R19 europa / hyundai accent / Toyota corolla / ve passat .
Aracı almaya karar verdiğimde showroomda duruyordu, şöyle bi eşimle baktık, öncesinde mondeoyu incelemiştik ve bunda karar kıldık.
Araç üzerinde falken marka lastikle geldi.
Youtube da videolarını da attığım ve burada konusunuda açtığım bi olayla sorunlar silsilesi başladı. Araç hareket halinde iken tepende helikopter uçuyormuş gibi bi ses duyuluyordu. Sırasıyla acarlar özön ve doğuş kartal servislerine götürdüm ve test esnasında bu sesi ustalar da duydu. Bana bu sesin lastiklerden geldiğini ve sadece konfora etki ettiğini lastiklerin standartlara uygun olduğunu söylediler.

Ben önce acarlara, ardından doğuşa lastiklerin değişimini istediğimi söyledim. Tabi ki kabul etmediler :)
Bende Almanya ya mail attım videoları yolladım, sağolsun bana dönüş yaptılar ve gerekli bilgileri doğuşa verdiklerini doğuşla muhattab olmam gerektiğini söylediler. Doğuş yine yokuş yaptı lastiklerin standartlara uygun olduğunu değişimin kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Ben bu cevabın ardından evin yolunu tutmuş giderken bi pastanede oturdum çay içiyordum, aracın arka bagaj kapağına gözüm takıldı. 2 tane yanlamasına bakınca belli olan kuş pisliği yanığına benzer yuvarlak leke gördüm. Doğru acarlara geri gittim ve bu lekenin ne olduğunu sordum.

Bana aracı alırken bakmadın mı dediler önce :) Sonra kendi kaporta ustalarını çağırdılar inceledi felan , dedi ki: bu leke boya esnasında olmuş.Daha sonra doğuşun Almanyadan boya uzmanı çağıracağını söyleyip beni yine geri yolladılar.
3 gün sonra tekrar aradılar ve aracı servise bırakmamı istediler, bıraktım, ikame araç istedim vermediler :kahkaha
Neyse uzman inceledi rapor tuttu felan, akşam aradılar aracı alabilirsin dediler, bende siz getirin dedim sağolsun geri getirdiler :alk

Rapor 3-4 gün sonra geldi beni çağırdılar gittim. Lekelerin araç boyanırken oluştuğunu yani fabrikasyon bir hata olduğunu söylemiş uzman. Ne yapacağız dedim, Bana isterseniz bagajı yeniden boyarız dediler :) Abi iyimisin dedim araç daha 15-20 günlük. Yada isterseniz değer kaybı için doğuş eksper çağırır 1-2 bin TL ile işi kapatmaya çalışır havaları estirdiler. Ben yeni araç istedim, bana bunun mümkün olmadığını anca istersem değer kaybı ödeyebileceklerini söylediler. Aslında leke sadece çok dikkatli bakınca ve belli bir açıdan gözüküyordu, Özellikle güneş oraya vurunca. Bende bunlara bana 4 tane yeni lastik verin bu işi sulhen çözelim dedim :):sinir Teklifi doğuşa ilettiler ve kabul etti doğuş.

Belki hata yaptım ama şu anki adli düzende gerçekten doğuşla uğraşacak ne gücüm ne de zamanım vardı. Bana istediğim marka lastiği takacaklarını söylediler, bende onlara michelin P3 lastiğini istediğimi söyledim. O vakit 480 Tl idi tanesi, İkilemeden taktılar.Helikopter sesi kesildi. Bana tabi feragat-name imzalattılar, okudum bagaj kapağındaki 2 adet leke ile ilgili doğuştan herhangi bişey talep etmeyeceğimi filan yazmışlar. Lakin yine aynı bölgede başka bi lekelenme veya bozulma olursa onun garantisini yine doğuş vermeye devam edecekmiş. Bende okudum ve tamam dedim imzaladım. O iki leke harici tüm hatalar yine garantili anlayacağınız.

Daha sonra ön ve arka park sensörlerinden yolda giderken devamlı uyarı ikazı ötüyordu. Bu hata için 3 defa servis yeni yazılım yükledi ve hatayı gideremedi. Yine son bakımda tekrar hatanın devam ettiğini söyledim, sözde yine yapmışlar lakin servisten çıkınca 6 km sonra boş yolda 60la giderken ön sensör yine öttü, İnsan korkuyor bi anda önüne biri çıktı bişey oldu sanıyor. Bilirsiniz servisten sonra sizi merkezden ararlar ve memnuniyet anketi yaparlar, Bende orda verdim veriştirdim.
Beni daha sora servisten aradılar ve aracı getirin tekrar bakalım dediler. Bende onlara kardeşim ömrüm serviste geçiyor, getiremem bana ikame araç verin anca o vakit gelirim dedim, şuan sıraya koydular beni ikame araç gelince arayacaklar. Sensörleri söküp bakacaklarmış.

Silecekler ilk aldığımdan beri iyi temizlemiyordu meğersem 6 içinde bildirirsem garantiden değişiyorlarmış haberim yoktu.
Klima soğutmuyordu iyi ,gittiler 3 aylık aracın polen filitresini değiştirdiler yine aynı istediğim gibi soğutmuyor, bu bu kadar soğutur dediler :) :mavi2:wow
Son bakımda polen filitresi ve cam suyu değişimi yaptırmadım 507 TL ücret ödedim.

Seramik kaplama yaptılar sözde lakin araç en ufak şeyde çiziliyor onun için film-foil den sahipleri geldi, bakım esnasında aracı incelediler felan, dediler ki seramik kaplama çiziklere karşı mukavemetli değildir, bu kadar olur :) İnanmadılar bana, Sadece boyayı ve parlaklığı korur muş. Dedim ki onlara ben size ne söylesem boş bana inanmayacaksınız ve kabul etmeyeceksiniz, Lakin ben çevremdekilere sizin ürünü kullanmamalarını tavsiye edeceğim. Adama video gösteriyorum bak diyorum çekicle vuruyor , diyor ki onlar boş işler :) Neymiş çekicin ucu sivri değilmiş. Yahu diyorum en ufak şeyde bak çiziliyor kaplama diyorum, Bu kadar korur eğer o seramik de olmasa çizik daha derin olacaktı diyor. Seni Allaha havale ediyorum dedim, ve bastı gitti.Kaplamayı yapan bayinin sahibi ile aram daha iyi, abi sen aracı kullan gerekiyorsa yazın ben tekrar kaplama yaparım yada cila çekerim o çizikler kaybolur dedi.

Hiç mi memnun değilim ? diye sorarsanız evet memnun olduğum yönleri var tabi. Araç geniş, yol tutuşu bana göre çok iyi, DSG şuan için sıkıntısız işlevini yerine getiriyor, Yolda giderken süratlenmeleri vs. çok iyi.

Eğer aracımı değişirsem bundan sonra ne alırım ? Mercedes C-180 alırım.
Param yetmezse de Passata binmeye devam ederim. Sonuçta kötü bi araba mı ? Tabi ki hayır.

reallist55
18 01 2017, 16:28
Hocam distrubutorden de alsan bayisinden de alsan sonuçta yine doğuşla muhattab oluyon.
Yani doğuş aracın kendimi satmış bayi mi satmış pek bakmıyor. Tutum aynı tutum.
Ki zaten forumları okursan kendisi sattığı araçlarda da bi dünya sorun var . Yani bu kıstas doğru bi kıstas değil

italiany
18 01 2017, 16:34
yok ben kıstas olsun diye söylemiyorum zaten ben kendimce bir araştırma içerisine girdim istatistik tutuyorum.

reallist55
18 01 2017, 16:59
Hocam bu istatistiğin sonucu ne kadar doğru yu verir tartışılır. Sonuçta doğuşun türkiyede sattığı araçların büyük bölümü bayiler kanalı ile satılıyor.Aynı gemi ile gelen araç,aynı havuzda toplanıp bayilere dağıtımı yapılıyor.

Münir Sekmen
18 01 2017, 19:28
Abi senin de yalanı şanssızlıklar bir tutmuş bir daha bırakmanın. En çokta ben büyükşehirlerdeki servislerin bu burnu havada olmasını anlamıyorum. Dünya'nın sahibi gibi davranıyorlar insana. İnşallah bundan sonra sorun yaşamadan aracına binersin. Ben servisimden de aracımdan da çok memnunum. Senin durumun çok başka bir durum ama bazı insanlar çok da gerçekçi olmuyor. Burda habire şikayet ediyorlar ondan sonra ne zaman bayiye gitsem önünden geçsem bayinin önünde araba park edecek yer içinde de oturacak yer yok ve her aracın başında mutlaka birileri var. Eğer bu marka bu kadar sorunlu ve sorumsuz bir marka nasıl oluyor da bayiler tıklım tıklım oluyor ve sürekli bayinin önüne yeni araç iniyor? Ben bu durumdan şu sonuca varıyorum gerçekten bazı şeyleri suistimal etmeye çalışan abartan insanlar var. Onlar da böyle sizin gibi servise gerçekten ihtiyacı olan insanların işini bozuyor. Umarım çok daha iyi araçlara binersiniz. Passatın ve dsg'nin tadını çıkarın.☺

Lagrange Pasha
18 01 2017, 22:31
Cok detayli, ozenerek, fanatizme prim vermeden yazmissiniz, Reallist55 Murat Bey.

Tum bu yasadiklariniza ragmen Passatiniz hakkinda begendiginiz, avantaj olarak gordugunuz olumlu noktalara da deginmissiniz ki, bu bir erdemdir. Ulkemizde pek az kimsede bulunur.

Aracinizin size baska sorunlar yasatmamasini, Acarlar Beykoz servisinin sizi daha fazla uzmemesini dilerim. Esenlikler. -- LP

Muhammetcelik
19 01 2017, 03:20
Arkadaşlar konu bulamadım buraya yazıyorum kusura bakmayın aracım 1.6fsi triptonik vites 69 bin kmde şanzuman yağı değişmelimi değişir mi bakım ne diyorsunuz

Azemylmz
19 01 2017, 18:40
Arkadaşlar konu bulamadım buraya yazıyorum kusura bakmayın aracım 1.6fsi triptonik vites 69 bin kmde şanzuman yağı değişmelimi değişir mi bakım ne diyorsunuz

Abicim siz arabayı hiç kullanmamışsınız ki gerek Yok değiştirmenize :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muhammetcelik
20 01 2017, 00:06
Abicim siz arabayı hiç kullanmamışsınız ki gerek Yok değiştirmenize :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2007 model 10 yıl oldu içindeki yağ ne olmuştur acaba ondan dedim :)

geceyry
20 01 2017, 01:04
ahh ahh benim problemler geldi aklıma

mehmet gençer
29 01 2017, 23:42
O Kişiler in görevi kötülemek başka firmaların adamları 98 den beri her çeşidini kullandım bir sıkıntı yaşamadım . Sıfır ford aldım 2001de tozlu yolda içine toz alıyor du gaza basardın gitmezdi hepsi öyleydi wosvola arabaya binmeye başladık meyveli ağaç taşlanır
Abi senin de yalanı şanssızlıklar bir tutmuş bir daha bırakmanın. En çokta ben büyükşehirlerdeki servislerin bu burnu havada olmasını anlamıyorum. Dünya'nın sahibi gibi davranıyorlar insana. İnşallah bundan sonra sorun yaşamadan aracına binersin. Ben servisimden de aracımdan da çok memnunum. Senin durumun çok başka bir durum ama bazı insanlar çok da gerçekçi olmuyor. Burda habire şikayet ediyorlar ondan sonra ne zaman bayiye gitsem önünden geçsem bayinin önünde araba park edecek yer içinde de oturacak yer yok ve her aracın başında mutlaka birileri var. Eğer bu marka bu kadar sorunlu ve sorumsuz bir marka nasıl oluyor da bayiler tıklım tıklım oluyor ve sürekli bayinin önüne yeni araç iniyor? Ben bu durumdan şu sonuca varıyorum gerçekten bazı şeyleri suistimal etmeye çalışan abartan insanlar var. Onlar da böyle sizin gibi servise gerçekten ihtiyacı olan insanların işini bozuyor. Umarım çok daha iyi araçlara binersiniz. Passatın ve dsg'nin tadını çıkarın.☺