PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen Toyota’yı Geçerek “1 Numara” Oldu



Passatustası
27 12 2016, 11:16
Volkswagen Toyota’yı Geçerek “1 Numara” Oldu


Dünyanın en büyük otomotiv şirketi olarak bildiğimiz Toyota, ilk kez Volkswagen Grubu'na yenik düştü. İlk altı aylık satışlara göre Volkswagen, 5,04 milyon araç satışı ile birinciliği kapmayı başardı. İşte detaylar…


http://img.paratic.com/dosya/2015/08/volkswagen-1-numara-oldu.jpg

Küresel otomotiv sektörünün birincisi ve dünyanın en büyük otomotiv şirketi olarak Toyota’yı biliyoruz. Sektörde yaşanan hararetli rekabet ise devam ediyor. 2008 yılında General Motors’u 77 yıllık tahtından indirmiş ve dünyanın en büyük otomotiv şirketi olmuştu. Aynı zamanda Avrupa’nın en büyüğü Alman Volkswagen Grubu ile son 2 yıldır ezeli bir rekabet içine girmişlerdi.

(http://paratic.com/en-uzun-motor-omrune-sahip-otomobil-markalari/)En uzun motor ömrüne sahip otomobil markası (http://paratic.com/en-uzun-motor-omrune-sahip-otomobil-markalari/)Toyota’nın, Avrupa devi Volkswagen ile girdiği rekabet sonuçlandı. 2015 yılının ilk altı aylık satışları göz önüne alındığında 5,04 milyon araç satışı ile Volkswagen, 5,02 milyon araç satan Toyota’yı, ilk kez geçmeyi başardı. Böylece VW Grubu, dünyanın 1 numaralı otomotiv markası oldu.

Japon üretici Toyota, Lexus, Daihatsu ve ağır ticareti araç markası Hino ile toplamda 5,02 milyon satış gerçekleştirdi. İki dev markanın satışlarını, % 1,2 oranında gerileme yaşayarak 4,86 milyon araç satışı gerçekleştiren General Motors takip etti.

Volkswagen Grubu, 2018 yılında dünya lideri olmayı hedefliyor ve bu yıl elde ettiği başarı ile hedefine biraz daha yaklaşmış oldu. VW Grubu; Audi, Porsche, Skoda, Seat, Scania, MAN ve Bugatti markalarını bünyesinde barındırıyor. Toyota’yı geçmesindeki en büyük etken olarak; Avrupa Bölgesi’ndeki satışlarını son 5 buçuk yılın en yüksek performansını kaydetmiş olması gösteriliyor. Şirket, 22 milyon adetlik dünyanın en büyük pazarı olan Çin’de ise vites küçülttü. Buna rağmen liderlik koltuğuna oturmayı başardı.

VW Grubu’nun Çin’deki satışları, % 3,9 oranında düştü ve 1,74 milyon adet olarak gerçekleşti. Toyota ise % 42 oranında ciddi bir büyüme kaydederek 513 bin araç sattı.

Volkswagen, Avrupa Birliği‘nde ise % 6 oranında bir büyüme yakaladı. VW Passat ve Porsche’nin yeni mini SUV modeli Macan lokomotif modelleri ile öne çıktı. Toyota’nın Avrupa satışları ise % 5,7 oranında düştü.

Amerika pazarında ise Toyota’nın SUV modelleri olan Lexus NX ile RAV4 satışları % 5,6 oranında arttı. Volkswagen ise Audi, VW ve Porsche markaları ile satışlarını % 2,4 oranında artırdı.

Geçtiğimiz yıl Toyota, toplam 10,23 milyon satış gerçekleştirerek liderlik konumunu korumuştu. Satışlarını % 4 oranında artırarak 10,15 milyon araç satışı ise ilk defa 10 milyon satış adedini geçen VW ise ikinciliğe yerleşmişti. 9,92 milyon adet satışla da General Motors, üçüncülükte yer aldı. 2013 yılında ise GM yerini Volkswagen’e kaptırmıştır.

İlginizi Çekebilir:
Toyota Hakkında Bilmediğiniz 15 Gerçek
(http://paratic.com/toyota-hakkinda-bilmediginiz-gercekler/)
Türkiye‘de ise Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) verilerine göre ilk altı ayda otomobil ve hafif ticari araçların toplamında, Volkswagen’nin Toyota’yı üçe katladığı görüldü. 2015 Ocak – Haziran döneminde VW, 65 bin 222 adet; Toyota, 23 bin 307 adet satış gerçekleştirdi. Türkiye’de de ilk sırada VW Grubu yer alırken, ikinci sırada 52 bin 932 ile Ford, üçüncü sırada 48 bin 412 ile Fiat yer aldı.

Kaynak: http://paratic.com/ (http://paratic.com/volkswagen-1-numara-oldu/)

alnescafe
27 12 2016, 14:11
Merhaba lar..Toyota firması Corolla. Auris .Yaris modellerinde kasa tasarımı konsol tasarımını deyistirmedikce asla Tr de ilk 3 giremez. Bir kaç kere almaya bakmaya gittim kasa şekli konsol şekli herzaman almaktan vazgecirmistir.Son çıkan Chr Tr üretiliyor ondada dizel yok hibrit var düşünülebilir.

funky34
27 12 2016, 14:24
Toyota CHR ile Nissan Juke arasındaki görsel benzerlik dikkatinizi çekti mi?

alnescafe
27 12 2016, 16:13
merhabalar. O kadar detaylı bir inceleme yapmadım şu an alıcı deyilim. yaz aylarında bakabilirim bu segment tüm araçları sadece oto inceleme yapan videolarda bakıyorum.
1, VW tiguan olabilir 1.5 dizel dsg gelirse.
2, Seat Ateka oda 1.5 dzel dsg gelirse
3, Honda crv dizel otm .Yada honda yeni Cıvıc dizel otm geleceği söyleniyor.
4, Toyota dizel yoksa hibriti düşünürüm..
zaten başkasınıda almam bunların dışında alırsam da Dacıa olur heralde.

Toyota CHR ile Nissan Juke arasındaki görsel benzerlik dikkatinizi çekti mi?

Mercator
27 12 2016, 21:50
Toyota, enteresandır, o kadar dev bir şirket olmasına rağmen iğrenç ötesi tasarımlarla sanki harakiri yapıyor. Yani adamlar hiç mi BMW'in Audi'nin MB'nin tasarımlarını görmüyorlar, inanılacak gibi değil. VW alanların çoğu, bu araçların tasarımının mantıklı ve güzel olmasından dolayı alıyor. Örnek son passat...

Bu yaz, Bursa Toyota bayisinde araçları tek tek incelemiştim. Yani bir tasarım bu kadar mı itici bu kadar mı çirkin olur ya. Ondan sonra çıkıp kendimi passatıma zor atıp oh be demiştim. Resmen o tasarımlar sinirlerimi bozmuştu. Hele Corolla'nın iç tasarımı bu kadar mı rezalet olur ! Uzak doğu tasarımları benden uzak olsun, seven de sevsin...

ben-bugra
28 12 2016, 00:14
toyota hangi modeli olursa olsun bir türlü beğenemediğim ısınamadığım bi marka olmuştur. illaki japon arabası alınacaksa mazdanın modelleri hondadan da toyotadan da daha şık duruyor bence.

Passatustası
28 12 2016, 11:33
toyotamı ıyk :D
Passatımın canını yerim toyota neymiş :D