PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba sola çekiyor, sorun ne olabilir?



esanci
23 12 2016, 12:25
Arkadaşlar selamlar,

Ankara'da sabahki yoğun kar yağışı sebebi ile girdiğim bir göbekte aracı kaydırarak çok hızlı olmamakla birlikte sağ ön lastiğimi taşa çarptım.

Çarpmadan sonra lastik basınç uyarı lambası yandı ve ESP devre dışı kaldı.

Lastiği bir kaç kez kontrol ettim, havası ile ilgili bir sorun göremedim.

Fakat araba bariz şekilde sola çekiyor ve frene bastığım zaman sağ ön taraftan "pat pat pat" şeklinde bir ses geliyor.

Benzer bir olay yaşayanınız oldu mu ya da ne yapmak gerekir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

italiany
23 12 2016, 12:34
Yol yardımı arayıp bilgi alabilirsiniz hocam. Sorunu anlatırsanız nedeni hakkında yardımcı oluyorlar. yaklasık 6 ay once yeni alınan bmw 418i gran coupe araçta aynı şeyi yaşadık. arkadasım sabah otoparktan cıkarken lastiği vurdugunu sonrada arabanın sağa/ sola çektiğinden bahsetmişti. Rot ile ilgili olabilir balans bozulmuştur yorumlarını yaptık. patpatpat sesi ile birlikte akşam servise gittiğimizde akslardan birinin kırıldığını bu şekilde yolculuk yaparak kaza yapmamış olmamızın mucize oldugunu ilettiler. nitekim servise gittiğimizde aracı içeri alamadık çünkü direksiyon tekerleği çevirmiyordu. Muhtemelen biz yolculuk yaparken hasarlı aks ile yolculuk yaptık servise gittiğimizde kırıldı. bence bu durumu yabana atmadan biran önce servise gösterin yada bir ustaya kontrol ettirin.

mrvolkan
23 12 2016, 15:05
Muhtemelen akslarla ilgili bir problem var.en yakın zamanda servise gidin bencd

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tezcan
23 12 2016, 15:14
Önce rot balansa sokun, düzelmezse aks a baktırın. Ama öncelik rot, hatta balans tan önce rot...

BigBoy
23 12 2016, 15:35
rot başı yamulmuştur veya rotlarda ayar bozulmuştur. En en en kötü ihtimal salıncak yamulmustur ki bu zor bi ihtimal. Aracı ustaya gösterip lifte kaldırdığında herşey ortaya çıkacaktır

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

esanci
26 12 2016, 11:31
Arkadaşlar sizinde bahsettiğiniz gibi aks ile ilgili problem çıktı. Aks ve altındaki tabla eğilmiş.

Bilgi olarak parça fiyatlarını yazmak istedim.

Tabla ve tabla fişeklerini yan sanayi ürün aldım --------> 235 lira

Orjinal sağ aks maalesef ki çok pahalı ve sanayide uğradığım bi kaç yerde hazır bulamadım. Orjinalinin fiyatı için 2000 tl dediler ama çıkma olarak 400 liraya aldım.

Jantın bir parçası kırılmıştı, çıkma parça satanlarda 10 kollu jant az bulunuyor, elinde olanda tam takım olarak satmak istediğinden vermiyor.

Bu sebeple kırık yeri kaynakçıda doldurtup, taşlattım ve boyattım. Eskisi gibi oldu ama 250 lirada ona vermek durumunda kaldım.

Kendi ustama 200 lira ve rot balans içinde 100 lira verdim.

Arabada şu anda hafif sağa çekme var, bunun içinde şaseciye gidip o tablayı biraz daha öne aldırmam gerekiyormuş bu işlem içinde 75 lira dediler.

Yani düşük hızla yaptığım bir kaza bana 1300 lira olarak geri döndü.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

italiany
26 12 2016, 11:38
Çok geçmiş olsun hocam. Servise danıştınız mı ne fiyat verdiler merak ettim. Bu arada hafif sağa çekme konusu ciddi bir durum mutlaka düzeltilmeli aksi durumda hayatınızı riske atmış oluyorsunuz. Bu gibi durumlarda 3000-5000 ne kadarsa verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hadi kendi canımı geçtim ama evladımın hayatına 5000 TL değer biçemem :(

yilser
26 12 2016, 12:30
Çok geçmiş olsun hocam. Servise danıştınız mı ne fiyat verdiler merak ettim. Bu arada hafif sağa çekme konusu ciddi bir durum mutlaka düzeltilmeli aksi durumda hayatınızı riske atmış oluyorsunuz. Bu gibi durumlarda 3000-5000 ne kadarsa verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hadi kendi canımı geçtim ama evladımın hayatına 5000 TL değer biçemem :(
Kesinlikle size katiliyorum . Aracıma tamirat bakim yada ekstra birşey yapacak isem ( kış lastiği yaz lastiği vs ) varsa imkanım paraya acımam. Orjinal ve en iyisi neyse parasına bakmadan yaptiririm. Sonuçta yüksek süratle kullanılan 4 teker üzerinde giden bir araç bu. Allah göstermesin en ufak bisey de hayatı kaza yaşanır ve ben Ne kendimi ne ailemi tehlikeye atmam

funky34
26 12 2016, 13:05
Çok güzel bir konuya değinilmiş. Aracımıza yetersiz, standarda uymayan bakım ile kendimizi tehlikeye atmaya hakkımız olmadığı gibi, olayla hiç alakası olmayan trafikteki 3. şahısları da tehlikeye atmaya hakkımız olmamalı. Bu açıdan aracımın garanti süresi dolmuş olsa bile :vw yetkili servislerinden şaşmam.