PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisi olanlardan yardım bilgi fikir bekliyorum



durmuş özer
21 11 2016, 21:06
Merhabalar arkadaslar 2005 model fsi higline LPG'li aracım var havalar soğudu araca antifrizi koydurdum fakat sonrasında su kaçakları çıkmaya başladı hortumlari değiştirdikce kelepceleri degistirdikce hep bir yol buldu herseyi tam yapıldı derken bu sefer araç sabahları çalışmaz oldu ustaya götürdüm buji bobinleri degistirdim yine çalışmaz oldu sadece sabahlari çalışmıyor ve ısınana kadar hep bobin hatası veriyor tekrar gittigimde sanayiye iki nolu bujinin yuvası su aldigini söylediler ve silindir kapağı catlamis olabilir dediler baska bir sebebi olabilirmi sizce yada kapak degistirmeden masrafsiz bir yolu varmi duzeltmenin cunku sekiz ay önce yaptırdım silindir kapağını bayagi masraflı olmustu ayrıca araçta hararet ve ısındiktan sonra çekişte dusmede yok fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar kapağı soktüğünde her halükarda yaslanmadı gerektigini hatta çatlakta direk değişmesi gerektiğini söylediler çatlak varsa bile tamir edilmezmi şimdiden tesekkurler

xargs
22 11 2016, 11:24
Hocam sorunuz öksüz kalmış, çok bilmesemde bir fikir vermeye çalışayım.

Evvela, "olabilir" denilerek önerilen çözümü hemen uygulatmayın. Çatklak patlak varsa bunun kesin tespit edilmesi gerekir. Çözüm aranırken, sebep kesin değilse, hep en kolaydan ve ucuzdan başlanır, aşama aşama zora ve masraflı olana doğru gidilir. Trak diye silindir kapağı çatlamış hadi değiştirelim işi baştan problemli ve şüpheli.

Aracınızı gerçekten güvenebileceğiniz biryere gösterin. Bilgisayara bağlasınlar, zira bilgisayardan silindir içi basınç değerleri vs gibi değerleri okuyabiliyorlar, ayrıca bilgisayar hata kodu vermiş bile olabilir. En kötü ihtimalle yetkili servise götürün. Arıza teşhis edildikten sonra dışarıda da yaptırabilirsiniz. En önemlisi doğru teşhistir. Tedaviyi uygulatmak işin kolay kısmı.

Bizi de durumdan haberdar ederseniz kulağımıza küpe olur. Geçmiş olsun...

durmuş özer
22 11 2016, 12:05
mustafa bey çok teşşekkür ederim bilgileriniz ve fikirlerinizden dolayı ve gerçekten böyle fikirleri bilgilere çok ihtiyacım var aracı servise götüremiyorum lpg li kabul etmiyor depoyu sök diyor soruyorum sökmek 500 takmak 500 tl ve silindir basınçlarını ölçtüklerini söylediler hatta buji ve bobini söküp sadece ikinci silindire baktıklarında hafif kılcal su attığını görmüşler ama merak ettiğim bu kapağı 8 ay önce değiştirdim ve yine neden çatlıyor tabi çatladıysa

xargs
22 11 2016, 14:09
Bu durumda sanayide bilgisayara bağlatabilirsiniz. Pek çok özel serviste bilgisayar bulunuyor. Bence bu ilk adım olmalı.

Kendiniz belki bazı şeyleri kontrol edebilirsiniz. Mesela, yağ çubuğunu çekip yağ seviyesine ve rengine bakın. Yağ seviyesi yüksekse ve/veya yağın renginde değişme varsa, bu durumda yağa su karışıyor diye düşünülebilir.

Bir başka kontrol de egzoz gazının rengi. Egzoz gazının renginde bir değişiklik var mı kontrol edin. Eğer değişiklik varsa silindire su sızdığı düşünülebilir.

Yani şu da olabilir, emme manifoldu üzerinden su giriyorsa bu durumda da ateşleme problemleri ve rengi değişmiş egzoz gazı gözlemlenebilir.

2 numaralı buji ıslaksa belki oradan geçen soğutma hortumları varsa onlar da sızdırıyor olabilir, bobinleri ıslatıyor olabilir, oradan da bujinin bulunduğu yere akıyor olabilir.

Aracınızın soğutma sıvısı kaçaklarından bahsediyorsunuz. Belki bu arada araç yetersiz soğutma sıvısı sebebiyle hararet yapmış ve motor kapak contasını yakmış olabilir. Bu durumda da yukarıda bahsettiğim durumlarla karşılaşılır.

iyi bir usta yukarıda bahsettiklerimin hepsini ve daha fazlasını bilir.

durmuş özer
22 11 2016, 14:13
valla çok teşşekkür ederim muazzam bir açıklama yaptınız bunların hepsinide ustamla konuşacam ve soracam teşekkür ederim :)

Selres
22 11 2016, 14:21
bu kapağı yaptırdığınız yer gidin bence onlar kapağı kontrol etsinler sonra sıkıntılara bakmaya çalışalım. orda bir işcilik hatası olabilir. hararet yapmayan bir arabada 8 ayda kapak arızalanmaz.zaten yapan kişinin garantisinde sayılır hala.

yumuşak girişlerle ustaya bir götürün derim. bakalım ne diyecek