PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen 30 bin kişiyi işten çıkaracak



Karaşimşek
18 11 2016, 16:13
Alman otomobil üreticisi Volkswagen ve işçi sendikaları, yaşanan emisyon skandalının ardından 2021 yılına kadar 30,000 kişinin işten çıkarılması konusunda görüş birliğine vardı.

Bu karar, şirketin kârlılığını artırmak ve üretimi elektrikli ve sürücüsüz araçların geliştirilmesine kaydırma planları çerçevesinde alındı.
Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi, maliyetlerin yüksek olduğu Almanya biriminde bu maliyetleri azaltmaya çalışırken, dizel emisyonu skandalından doğan giderlerini karşılayabilmek için milyarlarca euroya ihtiyaç duyuyor.
Reuters'a bilgi veren bir kaynak, sendikalarla varılan anlaşmanın VW markası üzerinden yıllık 3.7 milyar euro (3.9 milyar dolar) tasarruf sağlayacağını ve yalnızca Almanya'da 23,000 kişinin işten çıkarılacağını söyledi.
Dünya genelinde 610,076 çalışanı bulunan VW Group konu hakkında yorum yapmadı.
Tarafların Haziran ayından bu yana üzerinde çalıştığı anlaşma, VW'nin bu yıl yüzde 2 olması beklenen faaliyet kârını artırmayı hedefliyor.
Sendika liderleri, yönetim tarafından yeni istihdam yaratılacağı ve elektrikli araçlara, başta Almanya'daki fabrikalarda yatırım yapılacağı sözü üzerine işten çıkarmaları kabul etti.
Kaynak, bir yandan geleneksel istihdamda azalmaya giderken, bir yandan da elektrikli arabalara yatırımlar üzerinden 9,000 kişilik yeni istihdam yaratılacağını söyledi.

Kaynak cnn

ownercan
18 11 2016, 16:44
almanyanın 2030 yilina kadar benzinli araçları yasaklayacak olması Türkiyede 2. el benzinli araçların ne zaman fiyatının düşmesine neden olabilir?