PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce ne yapmalı... Sinir stres içindeyim



geceyry
04 11 2016, 10:27
Sevgili abilerim ve kardeşlerim bir önceki konudan beni hatırlayanınız olacaktır illaki konunun ismi " müthiş passat Kalitesi ". Orada aracımda ki trim seslerini kameraya çekip paylaşmıştım. Sonunda allem edip güllem edip konuyu kapattılar.

Herneyse konuyu merak edenler bulabilirler.
Lütfen Ama lütfen sonuna kadar okuyun. Ve empati kurun.
Konumuza gelecek olursak. Biliyorsunuz ki kapımdan gelen ses icin kapı döşemesi 3 defa söküldü ve çözüm bulunmayınca sıfırı ile değiştirilmesi icin garantiye sunuldu. Kabul edilip değiştirildi.

Ama sorun devam ediyordu. Saatlerce uğraştılar olmadı. Daha sonra usta müdürün yanına gitti ve 5 dakika sonra yapıldı diyerekten beni çağırdılar. Bende sorun nerede dediğimde ustanın vallahi bende bilmiyorum tarzı konuşması beni deli etmişti. Galiba müdürü ona basınızda savın tarzı konuştu. Daha sonra benimle ilgilenen hasar danışmanı beyefendi siz böyle binin ayni sorun devam ederse. Kapıdaki dekor parçalarıda sipariş ederiz dediler.

Ve ben servisten çıktıktan 10 dakika sonra tekrar aradım. Sorun devam ediyor dedim. Adamlar seni arayacağız deyip kapattılar. 1 hafta geçti aradım. Garantici eğitime gitti dediler. Bir hafta geçti iş kartın kapalı yenisini açıp seni arayacağız dediler. Daha sonra aradan 5 gün geçti. Ben aradım tekrar. Kafayı yemek üzereyim ama. Aradım benimle ilgilenen kişiye bagla dedim. İşten çıkmış. Başkasına bağladı. Al basına bela. Bu sefer tüm derdimi ona anlattım.

O arkadaş ta müdürümle konuşup size donecem diyip numaramı aldı. 2 gün geçti aramadı. Sonra dün tekrar aradım. Hemen konuşup dönüyorum dedi. Bu saat oldu hala aramadı.

Benimle dalga mi geciyor bunlar. Burada bazı abilerim bana nazik olun, çözüm odaklı olun diyordu. Bu durumda nasıl nazik olabilirim....

Soruyorum size ne yapmalıyım sizce. 100 binlik arabayı laçka ettiler. Sırf garantisi icin almıştım bunun. Aldığım günden beri sorunlar gitmedi.....


Ayrıca aracimdaki tek problem bu değil. Arka koltuk en sağ daki kafalıktan tıkırtı geliyor. Kol dayama zirilti yapıyor. Göstergelerden gelen tıkırtı.
Birde kapı altındaki beyaz çitalarda boya atması var. Şimdi diyeceksiniz ki tanzikli Sudan dolayı olmustur diye. Ama öyle değil. Aracı aldıktan sonraki gün hatta foruma konu bile açtım. O parçaların bir kaç yerinde boya atması vardı. Hemen servise götürmüş ve rutuş atmışlardı. Ama hep boya yerinden tekrar akıyor boyası. Aracı tanzikle hiç yıkamadım. Sıfır araçta o boyasız yerler kabul edilemezdi ama ben sesimi çıkarmamıştım.

Bana bir yol bulun size sığınıyorum. Yoksa bir kaç kişinin canini yakacağım



VİDEO EKLENDİ

Sorunlar..

https://www.youtube.com/watch?v=uKqP5n6zxLM

muh.iyuksel
04 11 2016, 10:37
Hocam daha fazla konunun üstüne gitmeyin çünkü gördüğüm kadarı ile servis ile çözüm bulacağınız ortak bir zemininiz kalmamış. Ya bu durumda servis+doğus hepsini beraber mahkemeye verin yada aracı satın kurtulun. Sağlık dışında hiçbir şeye bu kadar odaklanılmasını, takılmasını doğru bulmuyorum çünkü çok fazla çözümü var.

italiany
04 11 2016, 11:36
Bahsedilen tüm problemlerin aynı anda sizi bulması gerçekten kötü olmuş. Ayrıca bostancı sanayide bulunan normal bir ustaya bile gitseniz bu şekilde davranmazlar, bunu da geçtim garantici eğitime gitti ne demek? orası ali dayının tekkesi mi? koskoca kurumsal firmada bu şekilde yapılan geri dönüşler çok ama çok can yakar. bırakın müdürü, bölge müdürünü genel müdürlükte bile yankı uyandırır. Aklınızda olsun birkez daha servise gidip muhattap olmak durumunda kalırsanız elinizde kamera ile gidip herşeyi kayıt altına alın. bence yapılması gereken daha fazla servisle ustayla uğraşmamak ve soğuk kanlı davranmak olacaktır. Hataları bilirkişi vasıtası ile tespit ettirip tutanağını tutun. daha sonra direk almanya volkswagen e türkçe bir mail ile bildirin bilirkişi raporlarını varsa kamera kayıtlarını mail ekine iliştirin. Mutlaka geri dönüş alırsınız. aracınız kaç km de yada kaç senelik bilmiyorum ancak gerçekten hatalı bir durum söz konusu ise aracınızı yenisi ile bile değiştirebilirler. Burdanda çözüm alamazsanız ayıplı mal satıldıgı gerekçesi ile mahkemeye basvurmanız gerekiyor.

kutluay345
04 11 2016, 11:56
önce sakin olun,bir araçtan ses geliyor diye çıldırmanıza gerek yok.
benim size tavsiyem araç kiralama yoluna gidin.mercedes kiralayın,bmw kiralayın,audi kiralayın,ama en az 1 hafta kiralayın göreceksiniz hepsinde bir yerinden ses gelecektir,çünkü siz ses gelecek mi psikolojisine girmişsiniz.
arabanın tekeri yere değdiği sürece bu sesler bir yerlerden gelecek,yapacak bişey yok,havadaki uçak bile giderken tıngır tıngır her yeri oynuyor,ya bu ses meselesini kabullenin,ya da sizi sinir hastası ediyorsa araç kullanmayın.
bence satın aracınızı bu kadar uğraşmaya değmez,kafanız rahat olsun.
geçmiş olsun

tezcan
04 11 2016, 11:57
Her seferinde servise götürün, garantisini uzatabildiğiniz kadar uzatın. her seferinde en az kendi aracınızın sınıfında ikame araç isteyin. servisin kapısından çıkmayın. tüm bu servis belgeleri biriktiğinde almanya ya yazın. akabinde dava açın. ama servisi hep meşgul edin. yapabiliyorsanız tüm bunları yapın, sinirlenmeyin, sinir etmeye çalışın. bıktırın, bıktırın, bıktırın...ancak sinirinizi bu şekilde atarsınız.

snapd
04 11 2016, 12:24
Yanlis gonderi.

alnescafe
04 11 2016, 12:40
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Sizin gibi servisle uğraşan servisin kapisinnda yatan ama sonra pes eden biri olarak tavsiyem aracı satın. Yenisini alın .16 ayda 48 kez servise girdim B7 dizel aracimla 3 problem çözüldü 1 tanesinin sorunu 16 serviste de çözüm bulunamadı 20 gün sonra sattım aracı kendimce kurtuldum şimdi ise passat alıcam ama hep aklıma süt yoğurt eşleşmesi geliyor. B8 i 4+3+3 ay olmak uzere siparisle bekledim gelen araç sahiplerinin sorun sesleniş leri ile alamadım almadım ki çok yerinde bir karar vermisim.Şimdide makyajı bekliyorum.Yine sorunlar çözüm bulmazsa Poloyla devam etmeye kararlıyim yada SUV a gecerim.Size önerim ya satın kurtulun yada 3 maymun misali görmeyin duymayan şikayet etmeyin Doğuş Oto allem eder Küllem eder sizi uyutur değişim ve tamirat yapmaz sorun cozmez.

doktoroktay
04 11 2016, 13:09
Hiç uğraşmayin ya satin yada mahkemeye başvurun.şanziman problemşnden dolayi 2 yil önce bursa yada kocaelinde bir kişi sifir trasnportu için volkswageni mahkemeye verdi kazandi.araci iade aldilar. Ve o kişi gümrük bakanliği tarafindan yilin tüketicisi seçildi.bilgilerinize.

REC
04 11 2016, 13:09
Hatırladığım kadarıyla ötv indirimi ile sldığı için arkadaş aracını bir süre satamıyor.

Öte yandan aracı satmak çözüm değildir. Aracı alan kişi aynı sorunlardan dolayı burada gelip konu açarsa ona ne diyeceksiniz?

Kimsenin inancını ölçecek değilim ama kusurundan bahsetmeden, kusurlu aracı sattığımda şahsen yüzümün güleceğine inanmıyorum...

Görkem2634
04 11 2016, 13:27
Vw almanyaya biliyosanız kendiniz yoksa birinin yardımıyla almanca mail atın herşeyi bildirin bu saatten sonra doğuş oto konuyu kapatmaya çalışır lakin vw genel fabrikası doğuşu adam edebilir herşey bakımda yağ filtre değişiminden ibaret değil sattığın aracın arkasında durmayan aciz bi firma keşke vw doğuşla anlaşmasını bitirse..

eren1977
04 11 2016, 13:49
Bahsettiğiniz tıkırtı gıcırtı gibi seslerin çözümü aslında çok kolay. Ankara'da olsaydınız gerekli yalıtımı yaparak seslerden kurtulmanıza yardımcı olurdum.

OsmanOzturk
04 11 2016, 13:53
Vw almanyaya biliyosanız kendiniz yoksa birinin yardımıyla almanca mail atın herşeyi bildirin bu saatten sonra doğuş oto konuyu kapatmaya çalışır lakin vw genel fabrikası doğuşu adam edebilir herşey bakımda yağ filtre değişiminden ibaret değil sattığın aracın arkasında durmayan aciz bi firma keşke vw doğuşla anlaşmasını bitirse..

Almanca şart değil, İngilizce de atılsa olur.

italiany
04 11 2016, 14:52
Almanca şart değil, İngilizce de atılsa olur.

Hiç kasmayın Türkçe yazın hocam. Ne almanca nede ingilizceye gerek yok. Türkçe yazın türkçe dönüş yapıyorlar.

bsarmaz
04 11 2016, 14:58
Eğer illa ki satılması düşünülüyorsa alacak kişiye muhakkak surette söylenmeli, söylenmeli ki içiniz rahat etsin sonradan kimseyle kötü olunmasın. Hem şu altını çizerek belirtmek isterim ki herkes bu sıkıntı yaşayan arkadaşımız gibi yada benim gibi titiz değildir ve belki de bahsedilen sesler alacak kişi tarafından hiç umursanmayacaktır. Ben de konu sahibi arkadaş kadar ses'e takıntılıyım, bir yerden bir ses geldiği zaman kesinlikle üzerine gidip sorunu ortadan kaldırmak için elimden gelen ne varsa yapıyorum, yapmaya çalışıyorum. Mesela mart ayında sattığım b8'in açılır tavanından sürekli ses geliyordu ve servis müdahalesine rağmen geçmemişti, satın alan arkadaş aracı teslim almaya geldiğinde özellikle sesin duyulabileceği ortamda aracı sürdüm ve sesi duymasını sağladım, bana dönüp '' aman hocam bahsettiğin ses bu muydu, benim için hiç önemli değil'' dedi. O zaman düşündüm de acaba ben de mi bir cinslik var :):) Demek ki herkes her şeyi (yapı itibariyle) kendine dert etmiyor, ne güzel keşke biz de öyle olabilsek (olmalıyız) :)

muh.iyuksel
04 11 2016, 14:59
Bahsettiğiniz tıkırtı gıcırtı gibi seslerin çözümü aslında çok kolay. Ankara'da olsaydınız gerekli yalıtımı yaparak seslerden kurtulmanıza yardımcı olurdum.

Valla hocam konu dışı ancak kapı döşmesinden gelen sesin çözümü nedir? bunu çok merak ediyorum

burak bıçkıcı
04 11 2016, 15:03
Ses gelmeyen araba yokki önemli olan bunu ne kadar dert ettiğiniz. Yüzlerce parça birleşiyor ve elbet ses oluyor. Benimde klimadan 3ncu kademeden sonra ses geliyodu bir kere de start stop arızası vermişti önemsemedim. Anahtar kodlaması için araç servise gittiğinde söyledim 2 problemi de çözmüşler sağolsunlar. Bizimle ilgilenen servis danışmanı ile biraz sohbet ettik abi türkiyede bi sürü passat satılmış bukadar satılan bi arabada bazı sorunların çıkması normal ama inan bu satılan araçların 1000 de 10 u dedi. Bende teşekkür ettim çıktım. Bu arada debraj sensörü start stop arızası verdirmiş kablo soketi ve parça değişiyomuş ve sattığı aracın arkasında durup bunları yapıyor. Sizin yaşadığınız basit bir tıkırtıya takılmayın bi bez sıkıştırın yada sünger vs. Araç bakıma gittiğinde söyleyin ilgilensinler. Bu kadar kendinize dert etmeyin sağlık en gerekli şey. Ben çok 100 bin verdim 6 aylık araç kapıda çalışmadı (başka marka) şükür kapıda çalışmadı başka araca bindik gittik. Ya başka araç olmasaydı, ya çocukla soğukta kısta dışarda biyerde kalsaydık. Şükür böyle olmadı. Allah rast getirsin de kimse yolda izde kalmasın. Bunlar küçük dertler en kötü bi döşemeceyi falan gidin 50 100 bişey verip kafanızdan bu soruları atın. Selamlar dertsiz günler dilerim.

yasin3866
04 11 2016, 15:04
Kapı icin stres yapmaniza gerek yok. Serviste illaki b8passat vardır. Sizin kapiyi söker o aracın kapısını takarlar. Ses kesiliyorsa kapı kusurludur. Bu işlem de ses kesilirse sizin kapiyi komple değiştirme önerecekler. Kapının komple garanti kapsamında değişmesini onaylayabilirmisiniz. Değeri yaklaşık 10bin dusecektir cunku

HBB
04 11 2016, 15:43
Hocam daha fazla konunun üstüne gitmeyin çünkü gördüğüm kadarı ile servis ile çözüm bulacağınız ortak bir zemininiz kalmamış. Ya bu durumda servis+doğus hepsini beraber mahkemeye verin yada aracı satın kurtulun. Sağlık dışında hiçbir şeye bu kadar odaklanılmasını, takılmasını doğru bulmuyorum çünkü çok fazla çözümü var.
En güzel cevabı arkadaş vermiş.
İnanın eninde sonunda sorunlar bitecektir. Kullandığımız araçlar kul yapımıdır. Elbette hatalar olacaktır sorunlar olacaktır.
Bir önceki konuda örneğini kendimden verdiğimi hatırlıyorum. Ustasına denk gelmek çok önemli. İlk gittiğimdeki usta ufak bi ses için normal dedi. Daha sonra gittiğimde farklı bir usta aynı ses için hayır dedi normal değil sıkıntı var ben hallederim onu dedi. On dakikada sorunu çözdü.
En basitinden en zoruna kadar konunun üstüne gitmenizi tavsiye ederim. Ama sinirlenmeden kendinizi üzemeden aheste aheste.
Unutmayın insanın yedek parçası yok.
Kolay gelsin..

eren1977
04 11 2016, 16:53
Kapıdan nasıl bir ses geldiğini bilmiyorum ama bunun giderilmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Döşemeden mi geliyor yoksa kapı içindeki mekanizmadan mı geliyor sökünce belli olur. Ve duruma göre gerekli işlem yapılır. Esasen servisin kolayca çözebilmesi gerekir.

quaresma06
04 11 2016, 17:39
Benide göğüs tıkırtısı illallah ettirdi babamın 2004 cmaxi full sert plastik zerre kadar ses yok...açıkcası aracın borcunun bitmesini bekliyorum bıktım ama takıntı yapmadım..Eren bey ben Ankaradayım bir fikir verebilir misiniz acaba göğüs plastik seslwei için

falconberkut
04 11 2016, 17:43
2016 model aracımda bendede bir çok sorun var 10 yıldan fazla passat her 3 modelide kullandım stres ve çevremdekilerin dahi dalgasına maruz kaldık passatı her model yenilemede volkwagen firması arabanın malzeme kalitesinden resmen çalıyor 6 ay önce aldıgım aracı degiştirmekden başka çaresi yok doguş oto kartal resmen kalitesiz servis elemanlarıyla dolu 2017 bahar aylarında kısmet ise E kasa yada 5 kasa belki başka bir araçla degişime gidip volkwagenin yanından dahi geçmemeyi düşünüyorum artık araç her ay servisde neredeyse

Münir Sekmen
04 11 2016, 19:09
Ne göstergesi ne kol dayaması oralardan nasıl ses geliyor ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Bu seslerin hepsi birden gelse neyin nerden geldiğini nasıl anlayacaksınız? Elinizde video kayıtları olduğunu söylüyorsunuz servis kayıtları olduğunu söylüyorsunuz. Tekrar servise gidin bu sefer orayı da gizli bir şekilde canlı kayıt altına alın ve önceki arkadaşların da söylediği gibi Doğuş Oto'ya tüketici hakem heyetine ve hatta vw ag Almanya'ya başvurun. Gerçekten bu kadar ayıplı bir ürün varsa ortada araç direk değiştirilir. Fiatta bile dobloda birinci vitese zor giriyor diye araç yenisiyle değiştirildi. Eğer bu ürün gerçekten sıkıntılıysa yasal yollarınız açık kanıtları toplayıp yasal yola başvurun.

geceyry
04 11 2016, 19:34
Ses gelmeyen araba yokki önemli olan bunu ne kadar dert ettiğiniz. Yüzlerce parça birleşiyor ve elbet ses oluyor. Benimde klimadan 3ncu kademeden sonra ses geliyodu bir kere de start stop arızası vermişti önemsemedim. Anahtar kodlaması için araç servise gittiğinde söyledim 2 problemi de çözmüşler sağolsunlar. Bizimle ilgilenen servis danışmanı ile biraz sohbet ettik abi türkiyede bi sürü passat satılmış bukadar satılan bi arabada bazı sorunların çıkması normal ama inan bu satılan araçların 1000 de 10 u dedi. Bende teşekkür ettim çıktım. Bu arada debraj sensörü start stop arızası verdirmiş kablo soketi ve parça değişiyomuş ve sattığı aracın arkasında durup bunları yapıyor. Sizin yaşadığınız basit bir tıkırtıya takılmayın bi bez sıkıştırın yada sünger vs. Araç bakıma gittiğinde söyleyin ilgilensinler. Bu kadar kendinize dert etmeyin sağlık en gerekli şey. Ben çok 100 bin verdim 6 aylık araç kapıda çalışmadı (başka marka) şükür kapıda çalışmadı başka araca bindik gittik. Ya başka araç olmasaydı, ya çocukla soğukta kısta dışarda biyerde kalsaydık. Şükür böyle olmadı. Allah rast getirsin de kimse yolda izde kalmasın. Bunlar küçük dertler en kötü bi döşemeceyi falan gidin 50 100 bişey verip kafanızdan bu soruları atın. Selamlar dertsiz günler dilerim.

Ben aracı aldığım ilk 4. Ayda o dediğiniz start stop arızası ile karşılaştım. Benim sinir olduğum o tıkır tıkırlar değil.

derslerbol
04 11 2016, 19:52
Gecmiş olsun sinir stresj olunca bir durum yok,Ötv İndirimli aldıgınız içinde 5 yıl sürece Satamıcagınız içinde Hiç kendinizi üzmeyin Başka servislere gidin Her servis Farklı iletişmi ustası garanticisi Hepsinin farklı, Örnek vereyim kapıların altında olan plastik cıtalar boya atmıstı 2 tanesi götürdügüm O gün değiştirmişti A firması Ama 3 ay sonra Değişmeyen kapı altı cıtalarda Boya attı B firmasına götürdüm Su testine soktular Sonra değişim için talepte bulundular, Daha çağırcaklarda Servise Gidicegim düşünün Ne Demek istedigimi Farklı serviste Cozum arayın zamanınız imkanınız varsa Elbet Sonuc alıcaksınız Bunlara Rahmen Hiç bir sorun cozulmuyorsa Arkadaşların dedigi gibi Fabrikaya Mesaj atın Ve Mahkemeye Verin Bilir kişi yardımı ile Sonuc alıcaksınız Tekrar geçmiş olsun

muh.iyuksel
04 11 2016, 19:53
Valla ben S kasaya bindim satın alım bedeli 1 trilyon 47 bin lira idi. Tonton bir abimizin idi araç.60 yaşında. Sağ kapısından trim sesi geliyordu. Abi dedim trim sesi var bunda. Bana döndü trim sesi falan bilmem ben. Tutup ta arabayı mı dinleyeceğim. Saatte 160-180 giderken hafif müzik eşliğinde hanım bağırmadan konuşsun onu anlayayım o zaman o araba iyidir dedi hem çok güldüm hemde adamın yaşamdan zevk almasına imrendim. Ama gerçekten belli başlı yerlerden trim sesi geliyordu. Kapıdan zırıltı bazen gögüs kısmında çıtırtılar geliyordu. Bende takardım bu sesleri o günden sonra kafada çözdüm bu sesleri. Gerçi S de bile geliyorsa çözmesen ne olur ki.

geceyry
04 11 2016, 20:23
Ben bu vw diyalog u arayıp Osmaniye şubesini şikayet etmeyi düşünüyorum. Daha sonra aracımı başka servise götüreyim.

Şikayetim de özellikle garantici arkadaşın sen bunu dışarıda yaptır demesini de belirteceğim

Stanced386
04 11 2016, 20:30
Allah sabır versin demekten başka bişey gelmiyor aklıma....Katil eder bunlar insanı.

BMW
04 11 2016, 20:55
Geçen haberlere 35 yıllık bir ayakkabıcı çıktı... Küçük bir dükkanı mevcut.35 yıldır bu meslekle ilgileniyor.Baba mesleğini icra etmekte.Garip olan şu ki ; Hayatında hiç ayakkabı giyememiş , otomobil sürmek nasıl bir duygu bilmemiş , koşmak , yürümek nasıl bir duygu bilmemiş , bilmiyor , ölene kadar da maalesef bilemeyecek.Çünkü çok küçük yaşta yanlış bir iğne sonucunda iki ayağını kaybetmiş.Ömrü boyunca giyemeyeceği ayakkabıları kendi elleriyle yapıp başkalarına giydiriyor ve bundan mutluluk duyuyor.Arkadaşlarının ve yakın çevresinin kendi yaptığı ayakkabıları giydiğini gördükçe kendi giymiş kadar mutlu oluyor.Ve yakın çevresinden büyük bir takdir & destek görüyor.Sözlerini nasıl bitiriyor biliyor musunuz? ; ''Allah'a çok şükürler olsun ki çok mutluyum.Bugüne kadar hayata asla karamsar bakmadım , karamsar olmadım , karamsar yaklaşmadım...'' Yani mutlu olmak istedikten sonra neden çok.Adam bu haliyle hayattan zevk alıyorsa bence herkes bakıp ibret almalı , şükretmeli , imrenmelidir.Yukarı da arkadaşın söz ettiği gibi tıpkı 1 milyonluk mercedesi olan o amca gibi , burada sözü geçen engelli ayakkabıcı kardeşimiz gibi.Bazı şeyleri çok dert ediyoruz... Tavsiyem önce dert etmekten kurtulun , daha sonra da yargının yolunu tutun derim.Kolay gelsin , umarım bir gün çözüldüğüne dair iyi haberlerinizi alırız.

eren1977
04 11 2016, 21:05
Göğüsteki çitadan gelen sesi kasdediyorsanız sökülüp yalıtım yapınca sesler kesiliyor. Daha önce bu konuda yapılmış olan uygulamalara ait paylaşımlar mevcut.
http://www.passatturkiye.com/uygulama-video-ve-resimleri/3799-fnk-evrim-gecirdi-180-foto.html

geceyry
04 11 2016, 21:14
Geçen haberlere 35 yıllık bir ayakkabıcı çıktı... Küçük bir dükkanı mevcut.35 yıldır bu meslekle ilgileniyor.Baba mesleğini icra etmekte.Garip olan şu ki ; Hayatında hiç ayakkabı giyememiş , otomobil sürmek nasıl bir duygu bilmemiş , koşmak , yürümek nasıl bir duygu bilmemiş , bilmiyor , ölene kadar da maalesef bilemeyecek.Çünkü çok küçük yaşta yanlış bir iğne sonucunda iki ayağını kaybetmiş.Ömrü boyunca giyemeyeceği ayakkabıları kendi elleriyle yapıp başkalarına giydiriyor ve bundan mutluluk duyuyor.Arkadaşlarının ve yakın çevresinin kendi yaptığı ayakkabıları giydiğini gördükçe kendi giymiş kadar mutlu oluyor.Ve yakın çevresinden büyük bir takdir & destek görüyor.Sözlerini nasıl bitiriyor biliyor musunuz? ; ''Allah'a çok şükürler olsun ki çok mutluyum.Bugüne kadar hayata asla karamsar bakmadım , karamsar olmadım , karamsar yaklaşmadım...'' Yani mutlu olmak istedikten sonra neden çok.Adam bu haliyle hayattan zevk alıyorsa bence herkes bakıp ibret almalı , şükretmeli , imrenmelidir.Yukarı da arkadaşın söz ettiği gibi tıpkı 1 milyonluk mercedesi olan o amca gibi , burada sözü geçen engelli ayakkabıcı kardeşimiz gibi.Bazı şeyleri çok dert ediyoruz... Tavsiyem önce dert etmekten kurtulun , daha sonra da yargının yolunu tutun derim.Kolay gelsin , umarım bir gün çözüldüğüne dair iyi haberlerinizi alırız.

Konuya birde şöyle bak. Ben bu aracı kullandığım zamanların yüzde 95 inde yürüme engelli kız kardeşimi taşıyor, onu gezdiriyorum...

serkan7706
04 11 2016, 21:22
kardeşim seni en iyi ben anlarım 3 aylık aracım 30 kez oldu birde bir bayi olsa iyi 4 ildeki tüm bayilere gittim benim cam tavan ve kapı dan gelen sesler vardı ankarada doguş bundan birşey yok dedi iyi tamam dedim o zman benim kulakta var diye çıktım sonra osmaniye bayisine götürdüm orda tama ses var bunda biz yaparız dediler tatam dedim bıraktım neyse 1 hafta sonra tamam oldu dediler baktım ses gitmiş neyi degişti diye sordum fitil abi dediler neyse 2 gün sonra ses yine başladı ordan aldım adanaya gittim tamam ses var dediler onlarda iç mekanızmasını degiştirmişler 1 hafta sonra yine ses gelmeye başladı neyse ordan aldım urfaya götürdüm oradada ses var dediler araba 10 gün orda kaldı istanbuldan ekip gelecek dediler neyse gelmiş oda komple tavanı degiştirmiş neyse dedim bu sefer 10 ses gitti yine ses başladı o sinirle atladım ankaraya doguşa getirdim tekrar teste çıktı evet ses var dediler bu sefer dedim bunu tavan komple değişti yok abi iyi takamamışlar fitilleri yırtmışlar dedi bende sinirlendim bırak arabayı elini bile sürme dedim aldım ve davayı açtım 10 gün oldu nöterden ihbarname çektim cevap gelmedi gelirse burdada paylaşım yapacam herkese selamlar.

BMW
04 11 2016, 21:50
Konuya birde şöyle bak. Ben bu aracı kullandığım zamanların yüzde 95 inde yürüme engelli kız kardeşimi taşıyor, onu gezdiriyorum...

Size bir lafım yok diğer konunuza da zamanında yazmıştım orada destek ve hak verdiğimi görürsünüz zaten.Orada da söz etmiştiniz ve okumuştum biliyorum durumlarınızı.Benimde yakın çevremde ve de ailemde de engelliler var.Gayet iyi bilirim... Hele ki engellilerin hiç düşünülmediği , üstüne birde engellilerin önüne ayrı bir engel koyulduğu bir ülkede bilmemek , anlamamak mümkün olmasa gerek.Bu kadar sorun yaşamanız elbetteki normal bir şey değil.Hele ki engelli bir bireyi taşımak için alınan araçtan bu kadar rahatsızlık verici şeylerin yaşanması hiç normal değil.Herkes her şeyin bilincinde ben genede bir kez daha hatırlatmak için gördüğüm bir şeyi paylaşmak istedim.Söz meclisten dışarı çünkü halen bilincinde olmayanlar var... Ne fanatiğim ne de anti vwciyim.İkisi de değilim.Yeri geldimi eleştiririm , yeri geldi mi memnuniyetimi söylerim.Gerçek neyse onu yazmaya özen gösteririm.Size burada şükretmiyorsunuz hep şikayet hep şikayet diye bir atıfta da bulunmadım , bulunmuyorum estağfurullah kimin haddine? Aksine hak veriyor ve destekliyorum.Yanlış anlaşılma olmasın.İlk mesajda arkadaşın dediği gibi gerekli delillerle birlikte mahkemeye verin , uğraşmayın.Hiç bir şey sağlıktan daha değerli değildir.Sinir ve stres insanı bitirir.Öfke iyidir ancak bazen sizi kontrol etmesine izin verirsiniz.Eğer öfkeniz sizi değil siz öfkenizi kontrol ederseniz bu işi daha kolay çözebilirsiniz diye düşünüyorum.Bu yüzden sakin ve soğukkanlı hareket etmelisiniz.Umarım er geç bir çözüme kavuşur durumlar.Saygılarımla.

HdrSuer
04 11 2016, 23:08
Sende benim gibi şanssizlardansin hocam, bende sıfır aracımda pas lekeleri mevcuttu, ön camda temizleme vs yapıldı. Geriye kalan kısımları yapılsın diye götürdüm VE malesef camda çizikler oluştu velhasil kelam Ön cam orjinali ile değişti, 20 günlük araçta malesef bu sorunu yaşadım. Size de geçmiş olsun adami üzen Zaten bu aksilik durumlar, sıfır arac alıp o kadar para veriyoruz ama bir bakıyorsun birşeyler çıkıyor... Hakkımızda hayırlısı diyeyim. Kime güveneceğimizi şaşırdık...

geceyry
05 11 2016, 00:48
kardeşim seni en iyi ben anlarım 3 aylık aracım 30 kez oldu birde bir bayi olsa iyi 4 ildeki tüm bayilere gittim benim cam tavan ve kapı dan gelen sesler vardı ankarada doguş bundan birşey yok dedi iyi tamam dedim o zman benim kulakta var diye çıktım sonra osmaniye bayisine götürdüm orda tama ses var bunda biz yaparız dediler tatam dedim bıraktım neyse 1 hafta sonra tamam oldu dediler baktım ses gitmiş neyi degişti diye sordum fitil abi dediler neyse 2 gün sonra ses yine başladı ordan aldım adanaya gittim tamam ses var dediler onlarda iç mekanızmasını degiştirmişler 1 hafta sonra yine ses gelmeye başladı neyse ordan aldım urfaya götürdüm oradada ses var dediler araba 10 gün orda kaldı istanbuldan ekip gelecek dediler neyse gelmiş oda komple tavanı degiştirmiş neyse dedim bu sefer 10 ses gitti yine ses başladı o sinirle atladım ankaraya doguşa getirdim tekrar teste çıktı evet ses var dediler bu sefer dedim bunu tavan komple değişti yok abi iyi takamamışlar fitilleri yırtmışlar dedi bende sinirlendim bırak arabayı elini bile sürme dedim aldım ve davayı açtım 10 gün oldu nöterden ihbarname çektim cevap gelmedi gelirse burdada paylaşım yapacam herkese selamlar.


Arabanın anasını ağlatıyor bunlar. Hele Osmaniye servisine hiç birsey demiyorum. Ben surekli oraya götürürüm ama yârin şikayet edeceğim hepsini. Daha sonra birde Hatay a göstermeyi düşünüyorum. Mahkeme sonuçlarını benimle özel olarak paylaşır Misin. Bu konu hakkında yakından bilgilenmek istiyorum.

geceyry
05 11 2016, 00:50
Size bir lafım yok diğer konunuza da zamanında yazmıştım orada destek ve hak verdiğimi görürsünüz zaten.Orada da söz etmiştiniz ve okumuştum biliyorum durumlarınızı.Benimde yakın çevremde ve de ailemde de engelliler var.Gayet iyi bilirim... Hele ki engellilerin hiç düşünülmediği , üstüne birde engellilerin önüne ayrı bir engel koyulduğu bir ülkede bilmemek , anlamamak mümkün olmasa gerek.Bu kadar sorun yaşamanız elbetteki normal bir şey değil.Hele ki engelli bir bireyi taşımak için alınan araçtan bu kadar rahatsızlık verici şeylerin yaşanması hiç normal değil.Herkes her şeyin bilincinde ben genede bir kez daha hatırlatmak için gördüğüm bir şeyi paylaşmak istedim.Söz meclisten dışarı çünkü halen bilincinde olmayanlar var... Ne fanatiğim ne de anti vwciyim.İkisi de değilim.Yeri geldimi eleştiririm , yeri geldi mi memnuniyetimi söylerim.Gerçek neyse onu yazmaya özen gösteririm.Size burada şükretmiyorsunuz hep şikayet hep şikayet diye bir atıfta da bulunmadım , bulunmuyorum estağfurullah kimin haddine? Aksine hak veriyor ve destekliyorum.Yanlış anlaşılma olmasın.İlk mesajda arkadaşın dediği gibi gerekli delillerle birlikte mahkemeye verin , uğraşmayın.Hiç bir şey sağlıktan daha değerli değildir.Sinir ve stres insanı bitirir.Öfke iyidir ancak bazen sizi kontrol etmesine izin verirsiniz.Eğer öfkeniz sizi değil siz öfkenizi kontrol ederseniz bu işi daha kolay çözebilirsiniz diye düşünüyorum.Bu yüzden sakin ve soğukkanlı hareket etmelisiniz.Umarım er geç bir çözüme kavuşur durumlar.Saygılarımla.

Yok hocam sana birsey demedim. Sadece sinirlenmemek elde değil yani.
Hani 2 haftadır surekli arıyorum bana hemen döneceğim diyen servis çalışanlarına acayip deli oluyorum elde değil yanı.

geceyry
05 11 2016, 00:52
Sende benim gibi şanssizlardansin hocam, bende sıfır aracımda pas lekeleri mevcuttu, ön camda temizleme vs yapıldı. Geriye kalan kısımları yapılsın diye götürdüm VE malesef camda çizikler oluştu velhasil kelam Ön cam orjinali ile değişti, 20 günlük araçta malesef bu sorunu yaşadım. Size de geçmiş olsun adami üzen Zaten bu aksilik durumlar, sıfır arac alıp o kadar para veriyoruz ama bir bakıyorsun birşeyler çıkıyor... Hakkımızda hayırlısı diyeyim. Kime güveneceğimizi şaşırdık...

Aynen hocam. Bu tür olaylar insani çıldırtıyor.

geceyry
05 11 2016, 00:53
Ek olarak şunu belirteceğim.

Sırf garantisi iyidir diye. Ürünlerin arkasında duruyor diye bu markayı tercih etmiş birisine, servisteki garantici arkadaşın. Sen bunu dışarıda yaptır demesi ne derece doğru. Bana bunu yorumlarmısiniz

Mmr ceylan
05 11 2016, 00:58
Aman baba passat yeni aldık ne bu sorunlar jetta dakapı sesleri gliyor diye değiştirdik aman midemiz bulamasın?

geceyry
05 11 2016, 01:02
Siz benim araca bakarsanız hemen geri satarsınız aracı.

Ama siz zevkle binin. Şayet unutmayın bu sorunları benimle birlikte bir çok kişi yaşıyor. Ve şunu aklından hiç çıkarma sizde bu sorunlar olmayacak diye birsey olamaz. Bazı arkadaşlar fanatiktik yapıp muhteşem araç diyor. Aman diyim çok birsey beklemeyin bu araçlardan. Her an herşey olabilir

Olvido
05 11 2016, 01:16
geceyry kardeşim; yaşadığın sıkıntıları daha önceden okuyup videonu izlemiştim. Şu an diğer arkadaşların yazdıklarını okuyacak durumda değilim; fakat profilime girip Passat'la ilgili yıllardır tüm kasalarda ve özellikle B8 BELASINDA yaşadığım sorunlarla ilgili yazdıklarımı okursan, kendini yalnız hissetmemiş olursun.

Buradan yalnızca sana selam vermek istedim. Benim burada iyi anlaştığım yetkili servisim (İzmit / Ark Oto) olmasa, arabamı muhtemelen benzin döküp yakardım. O yüzden bu forumda ilk defa baba parasıyla Passat'a binen FanBoylarla tartışmalara hiç girme. Ben 7 senedir 5 kasa Passat'a bindim; her yeni jenerasyonunda kaliteyi bu denli aşağıya çekebilen bir üretici görmedim.

Sinirlenmekte, isyan etmekte son derece haklısın. Sana diyebileceğim tek şey; benim gibi her türlü sıkıntıda yardımcı olan bir Yetkili Servisin ve bir Passat'ı 1 sene kullanıp sonra kârla satma amacın yoksa, o arabadan derhal kurtul...

Mmr ceylan
05 11 2016, 01:20
Arkadaşım seni anlıyorum takıntılar olabilir ama fazla takılma aç müziğin sesini devam et siz kendinizi seslere odaklamissiniz birazda ondan oluyor galiba reaksiyon ol

xargs
05 11 2016, 01:45
xxx

Ne yapsın efendim, hayatı kendine zindan mı etsin ? Defalarca servise müracaat etmiş, ilerleme kaydedilememiş. Hem bazı insanlar yaradılış olarak münakaşalı konulardan fazlasıyla etkilenirler. Uğraşmaktansa vazgeçerler. Bazıları bunu hakkını savunmamak sayar ama belki de bu o insanın edebindendir. Hem bu tür süreçler kimi yıpratmaz ki...

BMW
05 11 2016, 01:47
Yok hocam sana birsey demedim. Sadece sinirlenmemek elde değil yani.
Hani 2 haftadır surekli arıyorum bana hemen döneceğim diyen servis çalışanlarına acayip deli oluyorum elde değil yanı.

Sanırım ben yanlış anladım kusura bakmayın , özür dilerim. :) Haklısınız.Allah sabır versin.

xxxx

Sizin hakaret etmeye ne hakkınız var? Avukatı mısınız? Bir şey diyecek olsa kendisi der.İki ayağınızı keselim sağlıkla alakası var mı yok mu öğrenelim denemek ister misiniz? Biz yaşadıkları normal ya da şikayet edemez demiyoruz.Kafasına takmasın , öfkeyle kalkıp daha da zararla oturmasın , sinir strese girmeden sakince çözümü için uğraşsın diyoruz.Stresten kanser oldun yatakta sürünüyorsun ne yapacaksın arabayı? Bir anlamı kalacak mı? Adamın kardeşi de engelli sor bakalım nasıl bir duyguymuş? Ne yapalım o zaman herkes eline bir silah alsın çözemediği her sorunda şiddet uygulasın ya da kendini öldürsün kurtulsun öyle saçmalık mı olur? Tartışma çıkartmaya ne meraklısınız.

Olvido
05 11 2016, 01:51
Sanırım ben yanlış anladım kusura bakmayın , özür dilerim. :) Haklısınız.Allah sabır versin.



Sizin hakaret etmeye ne hakkınız var? Avukatı mısınız? Bir şey diyecek olsa kendisi der.İki ayağınızı keselim sağlıkla alakası var mı yok mu öğrenelim denemek ister misiniz? Biz yaşadıkları normal ya da şikayet edemez demiyoruz.Kafasına takmasın , öfkeyle kalkıp daha da zararla oturmasın , sinir strese girmeden sakince çözümü için uğraşsın diyoruz.Stresten kanser oldun yatakta sürünüyorsun ne yapacaksın arabayı? Bir anlamı kalacak mı? Adamın kardeşi de engelli sor bakalım nasıl bir duyguymuş? Ne yapalım o zaman herkes eline bir silah alsın çözemediği her sorunda şiddet uygulasın ya da kendini öldürsün kurtulsun öyle saçmalık mı olur? Tartışma çıkartmaya ne meraklısınız.

Tartışma çıkarmaya meraklı değilim. Dolayısıyla, iyi geceler.

geceyry
05 11 2016, 01:59
Tartışma çıkarmaya meraklı değilim. Dolayısıyla, iyi geceler.

Yorumun ve iyi dileklerin icin teşekkür ederim. Fakat hakaret içerikli yazışmaya gerek yok. Sonuçta kimse kimsenin kötülüğüne birsey yazmaz burada. Biraz passat fanatiklerimiz var onlarda olsun. Eger onlar da olmasa kiminle tartışıp doğru sonuçlara varacaktık. Ne kadar pahalı olursa olsun. Ne marka olursa olsun. Bunlar icin birbirimize hakaret etmeye gerek Yok.

Ha illa hakaret edeceksen İlgisiz servis çalışanlarına edebilirsin. Gunahi benim boynuma

geceyry
05 11 2016, 02:04
Tartışma çıkarmaya meraklı değilim. Dolayısıyla, iyi geceler.

Bu arada bende senin konunu takip ediyordum. Sende benim gibi sorunlardan bıkmış kullanıcısın. Ne olacak bu halimiz

mustafaserhan
05 11 2016, 02:14
Ben en başta yazdığınız yazıyı okudum.
Sonrasında yapılan yorumların hiçbirini okumadım.
Sadece konunun açılışındaki ifadelerinize karşılık olarak; bence fazla sorun etmişsiniz diyebilirim.
İllaki herkes aracından tıkırtı ses gelmesin ister ama trim sesi hemen hemen kaçınılmazdır.
Boya atması meselesi gerçekten sorundur ve bence büyük bir sorun. Bunun için hakkınızı her platformda arayın ama trim sesi ile ilgili çabalarınız çok özür dileyerek; saygısızlık olarak algılamayın ama "boşuna"
Ses , tıkırtı "çok bariz ve rahatsız edici" olmadıkça D segmenti vw fiyat kalite seviyesinde passat için normal karşılanması gereken bir durum diye düşünüyorum.
Araç mercedes olsa onun da en azından E kasası olsa "niye ses geliyor" diye takılır insan. Ama sırf bizim için çok pahalı diye, ülkemiz şartlarında insanların çok büyük fedakarlıkla birikimlerini yatırıp alabiliyor diye aslında sadece sıradan orta sınıf bir araçtan fazla kusursuzluk beklentisine giriliyor, lüksün zirvesiymiş gibi algılanıyor diye düşünüyorum.
Asıl rezalet passat fiyat seviyesindeki bir araçtan trim sesi gelmesi değil, asgari ücretin 1300 lira olduğu bir ülkede sıradan bir passatın fiyatının 100 bin lira üzerinde bir fiyattan başlıyor olması.

OnAir
05 11 2016, 08:43
sat kurtul.

serkan7706
05 11 2016, 11:07
tamam ösonuçları özelden atarım.

serkan7706
05 11 2016, 11:10
satıp kurtulmak sorun değil sonuçta bunuda alan bi passatçı olacak ve oda benim gibi uğraşmaya başlayacak rahat rahat uyurken uykuları kaçacak arkamdan kimseyi sövdürmek istemem..
sat kurtul.

serkan7706
05 11 2016, 11:11
Arabanın anasını ağlatıyor bunlar. Hele Osmaniye servisine hiç birsey demiyorum. Ben surekli oraya götürürüm ama yârin şikayet edeceğim hepsini. Daha sonra birde Hatay a göstermeyi düşünüyorum. Mahkeme sonuçlarını benimle özel olarak paylaşır Misin. Bu konu hakkında yakından bilgilenmek istiyorum. özelden sonuçları yollayacam sana

OnAir
06 11 2016, 09:30
satıp kurtulmak sorun değil sonuçta bunuda alan bi passatçı olacak ve oda benim gibi uğraşmaya başlayacak rahat rahat uyurken uykuları kaçacak arkamdan kimseyi sövdürmek istemem..

malesef o iş öyle değil, çevremdeki araç sahipleri araçlarına deh deyince gidecek çüş deyince duracak gözüyle bakıyor :)

Alper134
06 11 2016, 09:58
satıp kurtulmak sorun değil sonuçta bunuda alan bi passatçı olacak ve oda benim gibi uğraşmaya başlayacak rahat rahat uyurken uykuları kaçacak arkamdan kimseyi sövdürmek istemem..

Size neden sövsün ki onu anlamadım ? Önceki konuda da dedim satın kurtulun diye. Alacak kişi eğer bu sesleri dert edebilecek biriyse söveceği yer önce Volkswagen mühendisleri sonrada doğuş oto olacaktır. Sonuçta bu arabayı tasarlayan mühendis siz değilsiniz. Siz sadece tüketicisiniz..

Ayrıca gördüğünüz üzere sizden sonra başka arkadaşlarda farklı ses problemlerinden bahsetmiş.. Heleki şimdi kış geliyor ben B8 Passatımdan KIŞ AYLARINDA soğumuştum. Havalar soğudukça arabanın her tarafından gelen gacır gucur sesler beni delirtmeye başlamıştı.. Farzedelim kapıdaki sese çözüm buldunuz bir şekilde.. Yarın bir gün başka yerlerinden de ses gelecek bu arabanın 2x2=4 , B8 passat mühendislik sorunlarıyla dolu bir araba.. Havalar biraz daha soğusun bakın forum ana sayfasında yeni açılan başlıkların çoğu ön takımdan gelen seslerle ve çeşitli trim sesleriyle ilgili olacak..

Açık ve net söylüyorum B8 e binmeye devam ettiğiniz sürece,doğuş un servisleriyle muhattap olmaya devam ettiğiniz sürece sinirleriniz yıpranacak,maddi ve manevi olarak bu sorunlar sizi gereksiz yere yıpratacak. Ben B8 in sorunlarına toplamda 5 ay katlanabildim. Sıfır km aldığım B8 imi 14 bin km de sattım. Satarken bugüne kadar satmaktan en mutlu olduğum arabaydı öyle söyleyeyim.. 98 model külüstür bir arabamda vardı onda böyle sıkıntılar yaşamamıştım.. Yolda kenara çekip aracı kapatıp açmak zorunda kalmamıştım en basitinden.. Neyse daha sonra 30 bin km de 2 yaşında 520i aldım ister inanın ister inanmayın ama inandığım herşey üstüne yemin ederim ki araba 2. el olmasına rağmen sunroof dahil EN UFAK trim sesi yoktu. Zımba gibi bi arabaydı..

Temiz olsun,sağlam olsun,garantili olsun diye güvenip sıfır km araba alıyorsunuz ama araba maliyet kaygısıyla üretilmiş,sorun yumağı,dıştan görüntüsü süper bakan bir daha bakıyor ama arabaya binmeye başladığınız zaman trişkadan bi araba olduğunu anlıyorsunuz..

Selamlar..

serkan7706
06 11 2016, 12:18
alper kardeşim çok güzel yazmışın ama benim için rahat etmez yoksa dedigin gibi ama bmw de passattan kalır yanı yani 5 kasaları bilmiyorum ama 3 kasada kapı sesi var onlardanda şikayetim var comda da çok baya
Size neden sövsün ki onu anlamadım ? Önceki konuda da dedim satın kurtulun diye. Alacak kişi eğer bu sesleri dert edebilecek biriyse söveceği yer önce Volkswagen mühendisleri sonrada doğuş oto olacaktır. Sonuçta bu arabayı tasarlayan mühendis siz değilsiniz. Siz sadece tüketicisiniz..

Ayrıca gördüğünüz üzere sizden sonra başka arkadaşlarda farklı ses problemlerinden bahsetmiş.. Heleki şimdi kış geliyor ben B8 Passatımdan KIŞ AYLARINDA soğumuştum. Havalar soğudukça arabanın her tarafından gelen gacır gucur sesler beni delirtmeye başlamıştı.. Farzedelim kapıdaki sese çözüm buldunuz bir şekilde.. Yarın bir gün başka yerlerinden de ses gelecek bu arabanın 2x2=4 , B8 passat mühendislik sorunlarıyla dolu bir araba.. Havalar biraz daha soğusun bakın forum ana sayfasında yeni açılan başlıkların çoğu ön takımdan gelen seslerle ve çeşitli trim sesleriyle ilgili olacak..

Açık ve net söylüyorum B8 e binmeye devam ettiğiniz sürece,doğuş un servisleriyle muhattap olmaya devam ettiğiniz sürece sinirleriniz yıpranacak,maddi ve manevi olarak bu sorunlar sizi gereksiz yere yıpratacak. Ben B8 in sorunlarına toplamda 5 ay katlanabildim. Sıfır km aldığım B8 imi 14 bin km de sattım. Satarken bugüne kadar satmaktan en mutlu olduğum arabaydı öyle söyleyeyim.. 98 model külüstür bir arabamda vardı onda böyle sıkıntılar yaşamamıştım.. Yolda kenara çekip aracı kapatıp açmak zorunda kalmamıştım en basitinden.. Neyse daha sonra 30 bin km de 2 yaşında 520i aldım ister inanın ister inanmayın ama inandığım herşey üstüne yemin ederim ki araba 2. el olmasına rağmen sunroof dahil EN UFAK trim sesi yoktu. Zımba gibi bi arabaydı..

Temiz olsun,sağlam olsun,garantili olsun diye güvenip sıfır km araba alıyorsunuz ama araba maliyet kaygısıyla üretilmiş,sorun yumağı,dıştan görüntüsü süper bakan bir daha bakıyor ama arabaya binmeye başladığınız zaman trişkadan bi araba olduğunu anlıyorsunuz..

Selamlar..

geceyry
06 11 2016, 14:34
Benim size anlatamadığım şey benim arabamin kapısından trim sesi gelmiyor. Benim kapıdan SES geliyor. Kapanırken farklı bir ses. Müzik açtığımızda bas vurduğunda kapının içinden tok bir zirildama sesi geliyor. Çok rahatsız edici. Sizinle video çekip paylaşacağım

xargs
06 11 2016, 14:47
Benim size anlatamadığım şey benim arabamin kapısından trim sesi gelmiyor. Benim kapıdan SES geliyor. Kapanırken farklı bir ses. Müzik açtığımızda bas vurduğunda kapının içinden tok bir zirildama sesi geliyor. Çok rahatsız edici. Sizinle video çekip paylaşacağım

Maksat sorunu gidermekse, servis tartışmasını artık bir tarafa bırakıp başka yollar arardım.
Mesela kendim veya bir usta ile birlikte, kapıyı parça parça söker, her aşamada test edip sesin kaynağını bulmaya çalışırdım. Alt tarafı kapı döşemesi şu bu.
Bence sorunu gidermek odak noktası olmalı. Yoksa servis mevzusu sonsuza kadar tartışılabilir bir konudur.

geceyry
06 11 2016, 16:11
Sorunlar..


https://www.youtube.com/watch?v=uKqP5n6zxLM

Alper134
06 11 2016, 18:39
alper kardeşim çok güzel yazmışın ama benim için rahat etmez yoksa dedigin gibi ama bmw de passattan kalır yanı yani 5 kasaları bilmiyorum ama 3 kasada kapı sesi var onlardanda şikayetim var comda da çok baya

5 serilerinde gerçekten hiç trim sesi yok. F30 3 serilerinde ise kronik olarak sadece ARKA kapıların fitilleriyle ilgili bir sorun var. Onu da borusan garanti kapsamında düzeltiyor. Bunun için standart bir çözüm bulmuşlar ve gelen araçlarda sorunu zaten bildikleri için direk fitilleri değiştiriyorlar. Başka da kesinlikle en ufak bir ses,tıkırtı,tukurtu vb. mevcut değil. Heleki ön takımlar maaşallah tık yok.. B8 passat kış gelip havalar soğudunda ön takım gacır gucur ötmeye başlıyordu sanki paslanmış salıncak gibi..

58yenihanlı
06 11 2016, 19:13
Tahir zırıldama bizim B7 lerde benzin pompasının borularından geliyordu,(TSI araçlarda)
Benim kol dayama bakımdan sonra zırıldamaya başlamıştı,kendi kendine geçti.Harbi sinir bozucu bir sestir,kalkışlarda zangırdar.
Sol ön kapımdan bass larda aynı senin kapının zangırtısı geliyordu,geçti yine kendiliğinden.Ön trimin sesini kendim hallettim diğer başlığında da söyledim.
Yalnız videonda her şeyi dikkatlice izlerken "Ses var,ses yok ses var,ananı av...." derken koptum be dostum. :)

SELÇUK
07 11 2016, 01:51
Tahir zırıldama bizim B7 lerde benzin pompasının borularından geliyordu,(TSI araçlarda)
Benim kol dayama bakımdan sonra zırıldamaya başlamıştı,kendi kendine geçti.Harbi sinir bozucu bir sestir,kalkışlarda zangırdar.
Sol ön kapımdan bass larda aynı senin kapının zangırtısı geliyordu,geçti yine kendiliğinden.Ön trimin sesini kendim hallettim diğer başlığında da söyledim.
Yalnız videonda her şeyi dikkatlice izlerken "Ses var,ses yok ses var,ananı av...." derken koptum be dostum. :)

Toprakla uğraşıp bu kadar sinir sahibi olmak...Her gün İstanbul trafiğinde işe gidip gelse ne olacak aq demek istiyorum bende ama demiyorum. Tez vakit çözüm bulunur insallah...


Sent from my iPhone using Tapatalk

58yenihanlı
07 11 2016, 02:07
Toprakla uğraşıp bu kadar sinir sahibi olmak...Her gün İstanbul trafiğinde işe gidip gelse ne olacak aq demek istiyorum bende ama demiyorum. Tez vakit çözüm bulunur insallah...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Katılıyorum Selçuk abim...:+1

MMK
07 11 2016, 11:28
Arkadaşlar merhaba,

b8 2015 10.000 km aracım tsi dsg seyir halindeyken auto hold hata uyarısı verdi kenara çektim kapattım tekrar çalıştırdım hata yoktu auto hold çalıştı problem olmadı

başına benzer durum gelen varmıdır ? servise bırakmadım aracımı ne yapmalıyım bu sabah araca tekrar bindim bir sorun olmadı.

passatonr
07 11 2016, 12:29
Toprakla uğraşıp bu kadar sinir sahibi olmak...Her gün İstanbul trafiğinde işe gidip gelse ne olacak aq demek istiyorum bende ama demiyorum. Tez vakit çözüm bulunur insallah...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Keşke soyleseydin be abi... İcinde kalmasaydi:)))

REC
07 11 2016, 13:30
Keşke soyleseydin be abi... İcinde kalmasaydi:)))


Forum ortamında hoş olmazdı, iyi ki söylememiş.

passatonr
07 11 2016, 18:27
Forum ortamında hoş olmazdı, iyi ki söylememiş.

Bende ondan korktum ya:)))

:+1:+1

geceyry
14 11 2016, 10:51
Kısa bir aradan sonra merhaba, neden olduğunu bilmemekle birlikte yediğim ban sürecinin bitmesinden sonra hemen gelişmeleri yazıyorum...

Servisle olan sorunlarımdan sonra tam bu işten vaz geçecektim ki kafamda bir şey belirdi. Sen vaz geçersen ben vaz geçersem o vaz geçerse kim üzerine düşecek bu olayın diye. Bende önce şikayet var a sonra Vw diyalog merkezine bildiride bulundum. Oradaki arkadasa basımdan gecen tüm olayi anlattım. Gayet güzel davrandı. Hatta garantici arkadaşın sen bunu dışarıda yaptır demesini vs. Yanı herşeyi anlattım. Daha sonra çok üzgün olduğunu belirtti. Gerçekten çok içten davrandı Vw diyalog. Telefonu kapattıktan sonra bir hafta boyunca ulaşamadığım servis müdürü Diyalog görüşmesinden en fazla 10 dakika sonra beni aradı. Ve hemen servise gelmemi söyledi özürlerini ileterek. Bende bunun üzerine geçtiğimiz salı servise götürdüm aracı. Kapıdaki sese baktı. Hemen içeriye aldılar. Arkadaşlar tam 36 dakika da sorunumu çözdüler. Düşünebiliyor musunuz aylardır çözülmeyen problem ve kapının 5 defa sokulup döşemesinin değişmesine neden olan ses tam 36 dakika da müdürün başında durmasıyla çözüldü. Bu bana çok şey düşündürdü tabi ki.

Herneyse, video yu izleyen arkadaşlar görecektir muhtemelen kol dayama biraz zırıltı gibi ses çıkarıyordu. Ben bundan çok rahatsız oluyordum. Onuda gösterdim. Hemen siparişini istediler. 15 güne kadar kol dayama da değişecek. Böylece sorunlarımın büyük bölümü hallolmuş oldu. Şimdilik aracımın seramik kaplamasını ve manuel aracımda ki birinci vitese atarken bazen geçmeme sorunu kaldı. Onlarida kolayca halledeceğiz.

Bu benim icin iyi bir başarı oldu bence. Fakat buradaki bazı arkadaşları dinleseydim. Bu sesler ile birlikte binmeye devam edip. O seslere kulagimi alıştıracaktım. Ama bu ısın pesine düşerek problemlerimi çözdürdüm.

Ayrıca size önerim, servisten sonuç alamayanlar kesinlikle diyalog servisini arasın adamlar bu konuda çok hassas sanırım 😊

bsarmaz
14 11 2016, 14:01
Gözünüz aydın, çok sevindim.

OsmanOzturk
14 11 2016, 21:59
Hocam Almanya'ya kadar yazın diyenler de oldu. Tüm yolları kullanmamıştınız zaten, çözülmesi sevindirici olmus. Yeniden araç almış gibi olmustur şimdi, güle güle kullanın

mustafaserhan
14 11 2016, 22:55
Ne güzel.
Sinirsiz stressiz kullanın inş.
Ancak merak ettiğim bir husus var; siz ilk konuyu açarken attığınız mesajda gösterge, kafalık, kol dayama v.s. bir sürü tıkırtı gelen yer diye saymıştınız ama sanırım şimdilik serviste sadece kapıdan gelen sese müdahale edilmiş.
Asıl önemli hususta ki o husus bence boya atması, bişey yapmamışlar.
Halloluyosa ne güzel ama şahsen çok bariz!!! olmadıkça ben onlara yine de çok takılıp sinir stres yapmazdım ama boya atsa büyük olay çıkarırdım.
Şimdi benzer bir aramayı benimde yapmam lazım.
"Bu normal" deyip gönderdikleri ama bence çok anormal olan bikaç şey var. Bakalım diyalog ne yapacak

engn
15 11 2016, 08:12
Passatta tıkırtıların seslere olan müdahaleler geçici çözümler...Bu seslerden kaçış yok,ilerleyen km'lerde fazlasıyla geri geleceklerdir...O yüzden alışmak zorundasınızdır demek istemiştir arkadaşlar.

platinumHD
15 11 2016, 09:10
Kısa bir aradan sonra merhaba, neden olduğunu bilmemekle birlikte yediğim ban sürecinin bitmesinden sonra hemen gelişmeleri yazıyorum...

Servisle olan sorunlarımdan sonra tam bu işten vaz geçecektim ki kafamda bir şey belirdi. Sen vaz geçersen ben vaz geçersem o vaz geçerse kim üzerine düşecek bu olayın diye. Bende önce şikayet var a sonra Vw diyalog merkezine bildiride bulundum. Oradaki arkadasa basımdan gecen tüm olayi anlattım. Gayet güzel davrandı. Hatta garantici arkadaşın sen bunu dışarıda yaptır demesini vs. Yanı herşeyi anlattım. Daha sonra çok üzgün olduğunu belirtti. Gerçekten çok içten davrandı Vw diyalog. Telefonu kapattıktan sonra bir hafta boyunca ulaşamadığım servis müdürü Diyalog görüşmesinden en fazla 10 dakika sonra beni aradı. Ve hemen servise gelmemi söyledi özürlerini ileterek. Bende bunun üzerine geçtiğimiz salı servise götürdüm aracı. Kapıdaki sese baktı. Hemen içeriye aldılar. Arkadaşlar tam 36 dakika da sorunumu çözdüler. Düşünebiliyor musunuz aylardır çözülmeyen problem ve kapının 5 defa sokulup döşemesinin değişmesine neden olan ses tam 36 dakika da müdürün başında durmasıyla çözüldü. Bu bana çok şey düşündürdü tabi ki.

Herneyse, video yu izleyen arkadaşlar görecektir muhtemelen kol dayama biraz zırıltı gibi ses çıkarıyordu. Ben bundan çok rahatsız oluyordum. Onuda gösterdim. Hemen siparişini istediler. 15 güne kadar kol dayama da değişecek. Böylece sorunlarımın büyük bölümü hallolmuş oldu. Şimdilik aracımın seramik kaplamasını ve manuel aracımda ki birinci vitese atarken bazen geçmeme sorunu kaldı. Onlarida kolayca halledeceğiz.

Bu benim icin iyi bir başarı oldu bence. Fakat buradaki bazı arkadaşları dinleseydim. Bu sesler ile birlikte binmeye devam edip. O seslere kulagimi alıştıracaktım. Ama bu ısın pesine düşerek problemlerimi çözdürdüm.

Ayrıca size önerim, servisten sonuç alamayanlar kesinlikle diyalog servisini arasın adamlar bu konuda çok hassas sanırım 

Sevgili kardeşim,
Videolarını tekrar izlersen neden "ban" yediğini anlarsın.:)
Üzülerek anladım ki şeker hastasısın.Yakın akrabam da genç yaşta bu hastalıktan muzdarip.Hastalığın etkisiyle ani öfke patlamaları yaşayıp çevresindekileri kırıyor.
Bir büyüğün olarak sana tavsiyem ; arabalar gelir geçer,daha ne arabalar alır satarsın,herşey yoluna girer,sen kendi sağlığına dikkat et.Allah şifa versin.

geceyry
22 11 2016, 20:35
Ne güzel.
Sinirsiz stressiz kullanın inş.
Ancak merak ettiğim bir husus var; siz ilk konuyu açarken attığınız mesajda gösterge, kafalık, kol dayama v.s. bir sürü tıkırtı gelen yer diye saymıştınız ama sanırım şimdilik serviste sadece kapıdan gelen sese müdahale edilmiş.
Asıl önemli hususta ki o husus bence boya atması, bişey yapmamışlar.
Halloluyosa ne güzel ama şahsen çok bariz!!! olmadıkça ben onlara yine de çok takılıp sinir stres yapmazdım ama boya atsa büyük olay çıkarırdım.
Şimdi benzer bir aramayı benimde yapmam lazım.
"Bu normal" deyip gönderdikleri ama bence çok anormal olan bikaç şey var. Bakalım diyalog ne yapacak

Boya atmasını çözmek icin sokup parçayı boyayalım dediler kabul etmedim. Diğer seyler halloldu gibi. Birtek direksiyon daki müzik değiştirme tuşunun zirildamasi kaldı. Onuda artık Osmaniye servisine değilde başka bir servise götüreceğim.
Unutmadan kol dayamam da değişti. Zirildama yapıyordu. Fakat soktukleri yerlerden bazen gıcırda ma sesleri geliyor. Biraz zaman geçsin tekrar giderim

geceyry
22 11 2016, 20:36
Sevgili kardeşim,
Videolarını tekrar izlersen neden "ban" yediğini anlarsın.:)
Üzülerek anladım ki şeker hastasısın.Yakın akrabam da genç yaşta bu hastalıktan muzdarip.Hastalığın etkisiyle ani öfke patlamaları yaşayıp çevresindekileri kırıyor.
Bir büyüğün olarak sana tavsiyem ; arabalar gelir geçer,daha ne arabalar alır satarsın,herşey yoluna girer,sen kendi sağlığına dikkat et.Allah şifa versin.
İyi dilekleriniz icin teşekkür ederim

geceyry
22 11 2016, 20:37
Passatta tıkırtıların seslere olan müdahaleler geçici çözümler...Bu seslerden kaçış yok,ilerleyen km'lerde fazlasıyla geri geleceklerdir...O yüzden alışmak zorundasınızdır demek istemiştir arkadaşlar.

Size bu konuda çok büyük derecede katılıyorum

engn
22 11 2016, 20:56
Arkadaşım,kafalıkları değiştirmişsin ya,madem Şahin'in kapısı daha iyi,kapıyı da Şahin'le değiştir olsun bitsin.Şaka bir yana,hakkınızı aramanızı takdir ediyorum.Keşke herkes bu tür sorunlar için bayiye yüklense,o Zaman birşeyler değişebilir...

HdrSuer
22 11 2016, 21:05
Sizin adınıza sevindim, bu araç işi de biraz şans işi ama ben kendi adıma söylüyeyim iyi niyetimizden yanıyoruz, bende Araç alırken karşılaştığım durumu paylaşmıştım , ne yazık ki şuanda henüz 1000 km olan aracımda arka camda Bayi de çalışan personel yüzünden kilcal çizik mevcut VE sol aynada temizleme şırasında oluşan çizikler... Hak aramak en doğrusu , milyarları bağlıyoruz araçlara... Bence hakkınızı aramakla iyi yapmışsınız... Ben ön cam için gitmiştim üstelememiştim..

Siyah
22 11 2016, 22:52
Sevgili abilerim ve kardeşlerim bir önceki konudan beni hatırlayanınız olacaktır illaki konunun ismi " müthiş passat Kalitesi ". Orada aracımda ki trim seslerini kameraya çekip paylaşmıştım. Sonunda allem edip güllem edip konuyu kapattılar.

Herneyse konuyu merak edenler bulabilirler.
Lütfen Ama lütfen sonuna kadar okuyun. Ve empati kurun.
Konumuza gelecek olursak. Biliyorsunuz ki kapımdan gelen ses icin kapı döşemesi 3 defa söküldü ve çözüm bulunmayınca sıfırı ile değiştirilmesi icin garantiye sunuldu. Kabul edilip değiştirildi.

Ama sorun devam ediyordu. Saatlerce uğraştılar olmadı. Daha sonra usta müdürün yanına gitti ve 5 dakika sonra yapıldı diyerekten beni çağırdılar. Bende sorun nerede dediğimde ustanın vallahi bende bilmiyorum tarzı konuşması beni deli etmişti. Galiba müdürü ona basınızda savın tarzı konuştu. Daha sonra benimle ilgilenen hasar danışmanı beyefendi siz böyle binin ayni sorun devam ederse. Kapıdaki dekor parçalarıda sipariş ederiz dediler.

Ve ben servisten çıktıktan 10 dakika sonra tekrar aradım. Sorun devam ediyor dedim. Adamlar seni arayacağız deyip kapattılar. 1 hafta geçti aradım. Garantici eğitime gitti dediler. Bir hafta geçti iş kartın kapalı yenisini açıp seni arayacağız dediler. Daha sonra aradan 5 gün geçti. Ben aradım tekrar. Kafayı yemek üzereyim ama. Aradım benimle ilgilenen kişiye bagla dedim. İşten çıkmış. Başkasına bağladı. Al basına bela. Bu sefer tüm derdimi ona anlattım.

O arkadaş ta müdürümle konuşup size donecem diyip numaramı aldı. 2 gün geçti aramadı. Sonra dün tekrar aradım. Hemen konuşup dönüyorum dedi. Bu saat oldu hala aramadı.

Benimle dalga mi geciyor bunlar. Burada bazı abilerim bana nazik olun, çözüm odaklı olun diyordu. Bu durumda nasıl nazik olabilirim....

Soruyorum size ne yapmalıyım sizce. 100 binlik arabayı laçka ettiler. Sırf garantisi icin almıştım bunun. Aldığım günden beri sorunlar gitmedi.....


Ayrıca aracimdaki tek problem bu değil. Arka koltuk en sağ daki kafalıktan tıkırtı geliyor. Kol dayama zirilti yapıyor. Göstergelerden gelen tıkırtı.
Birde kapı altındaki beyaz çitalarda boya atması var. Şimdi diyeceksiniz ki tanzikli Sudan dolayı olmustur diye. Ama öyle değil. Aracı aldıktan sonraki gün hatta foruma konu bile açtım. O parçaların bir kaç yerinde boya atması vardı. Hemen servise götürmüş ve rutuş atmışlardı. Ama hep boya yerinden tekrar akıyor boyası. Aracı tanzikle hiç yıkamadım. Sıfır araçta o boyasız yerler kabul edilemezdi ama ben sesimi çıkarmamıştım.

Bana bir yol bulun size sığınıyorum. Yoksa bir kaç kişinin canini yakacağım



VİDEO EKLENDİ

Sorunlar..

https://www.youtube.com/watch?v=uKqP5n6zxLM

Video kaydınız ile birlikte yaşadığınız problemi şu başlıkta paylaşırsanız hepimiz için daha faydalı olabilir, zira yalnız değilsiniz bu başlıkta paylaşılan problemlerde ses yalıtımı kaynaklı ve sizinkilerle çok benzer;

http://www.passatturkiye.com/soru-ve-sorunlar/16425-b8-passat-en-zayif-nokta-ses-yalitimi.html#post429436