PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç alip satarken parayi nasil almaliyiz?vermlyz?



doktoroktay
17 10 2016, 20:47
Sevgili forumcular,

Ara. alıp satarken sanırım hepimizin aklına gelen vede tedirgin eden husus konusunda bir başlık açmak istedim.Araç alırken yada satarken;

1)Notere gidip imza sırasında parayı sayarak almalı?Ki burada paraların sahte olma ihtimali var!!!
2)Yada alıcıya önce parayı yatır(bankada sahte olup olmadığı anlaşılır) sonra gidelim devri vereyim desen kabul edilmez muhtemelen?
3)Önce devri versen parayı bankaya yatıralım desen oda sıkıntı?Adam devri aldıktan sonra herşey olabilir.

Yani tüm seçenekler tedirgin ediyor haliyle insanı.Vede son olarak noterler imza atmaktan başka ne iş yapar.Şu durumda aracı olsalar ya.Kardeşim alıcı adam parayı noterin hesabına yatırsa noter tamam para yatmış devri yapın dese ve devir olduktan sonra parayı satıcıya aktarsa güzel olmaz mı?

BU KONUDA SİZ DEĞERLİ FORUMCULARIN GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUM....

Not:Ben aracımı alırken önce devri aldım sonra parayı elimde gezdirmeyelim dedim satıcıya.Gidelim bankada direk bankada çekip vereyim dedim.Adam iyi niyetimizi gördü ve kabul etti.Tabi bunları henüz almadan satıcıyla konuştuk.Ayrıca parayı verene kadarda anahtarı verme bana dedim.

alikagan
17 10 2016, 21:05
Merhaba

satıcı olarak;

kesinlikle parayı elden teslim almayın sahte para olasılığına karşın cepten internet şubesinden hesabınıza havale yaptırın açıklama kısmına 34 XX 3434 plakalı aracın satış bedeli yazdırın ve hesabınızda parayı gördüğünüzde aracın satışını verin bu işlem karşı tarafa güven vermek adına noterde yapılsın kesinlikle elden para almayın muhakkak banka üzerinden hesaba geçişleri sağlatın. Para hesabınıza geçmeden notere satış sırasında paramı aldım sorusuna cevap verip satış sözleşmesini imzalamayın.

alıcı olarak;

aracın borcu olup olmadığı mtv ve üzerinde trafik cezası olup olmadığını muhakkak kontrol ettirin noter öncesinde noterde cepten internet şubesi kullanın ve satış sözleşmesini notere hazırlattırın sadece imzalar kalsın. Parayı karşı tarafa havale ederken açıklama kısmına
34 XX 3434 plakalı aracın satış bedeli diye açıklama yazın

REC
17 10 2016, 21:06
Çok mu zor noterlerde para sayma makinesi bulundurmak anlamıyorum.

Önce bankaya gidin, alıcı sizin hesabınıza parayı yatırsın. Para yattıktan sonra aracın ruhsatını ve 2 anahtarını bankada alıcıya teslim edin ardından notere geçip satış yapın.

Alternatif:

Yine önce bankaya gidin, orada parayı kontrol ettirin ve sonra notere geçin.


Alternatif::

Yine bankaya gidin, durumu anlatın ve parayı rehinli olarak yatırın. Bu durumda ikinizin de aynı anda imzası olmadan parayı herhangi biriniz çekemiyor. Parayı rehinli olarak bıraktıktan sonra noterde satışı yapın ama anahtarları ve ruhsatı vermeyin. Sonra tekrar bankaya gelin, alıcı imzayı atıp rehini kaldırsın ve anahtarları teslim edin.
(Bu yöntemi şahsen denemedim böyle bir şey olduğunu duymuştum)

alikagan
17 10 2016, 21:08
Aracı satarken veya alırken pazarlık esnasında bu şartları kesinlikle prensip olarak konuşun arkadaşlar piyasa çok kötü alın terlerinizi piyasadaki sahtekarlara kaptırmayın

yasin3866
17 10 2016, 21:13
Vergi kaçırmayan hiç kimse 90binlik araba alırken nakit odemez. Parası bankada durur. Bence doğru olan noterde satış için evraklar verildiğinde hemen eft yapılmalı. Kontrol edilip para görülmeden imza atilmamali. Maalesef devletin uygulama konusunda eksiklikleri var. Sadece güvene dayalı satış yapabiliyoruz. Noterin hiçbir sorumluluğu yok imza atıp ücret almak dışında.Keşke noter satışı yaparken evraklarin içine banka dekontunu da istese .

doktoroktay
17 10 2016, 22:23
Mobil bankacılıktan parayı hesapta görseniz bile orada bile dolandIrıcılık ihtimali var.Nerde derseniz; para hesaba geçtiğinde (ki dolandırıclar özellikle bunun için bankaların kapanmaya yakın saatlerini bekliyorlar) siz evet tamam para hesapta deyip imzayı atarak deviri veriyorsunuz sonra ister o an isterseniz ertesi gün bankaya gidin para hesapta yok.Nasıl oluyor derseniz;DOLANDIRICI sizin hesaba gönderdiği parayı blokeli yolluyor yani gönderen kişi onay vermeden para sizin hesabınıza geçmiyor.Ama hesapta gözüküyor.Bu konudada imzayı atmadan önce şubenizi arayıp gönderilen para üzerinde bloke olup olmadığı kesinlikle sorulmalı.

alikagan
17 10 2016, 22:28
Hesaptan ilgili tutarı başka bir hesaba havale veya eft yapmayı deneyebilirsiniz

doktoroktay
17 10 2016, 22:30
Evet buda denenebilir...

Lagrange Pasha
17 10 2016, 23:21
Cok guzel bir konu basligi acmissin, Doktor Oktay Bey. Konunun guncel tutulmasinda fayda var.

16 yil aradan sonra ikinci kez aracimin satisini kendimiz gerceklestirdik (bayiiye takas amaciyla vermek yerine). Bu anlattiklarinizin stresini ya$adim açikçasi satici olarak. Neden? Çünkü dürüst insanlarin sadece azinlik oldugu bir ülkede yasiyoruz, ondan.

Alici da, kucuk sehirden buyuk sehire gelip onca parayi tek seferde Mobil (Cep) Bankaciligini kullanarak benim hesabima EFT yapmanin stresini yasadi. Bunu kendim de farkettim. O da dile getirdi.

Ben banka subesi icinde alicinin aracimin uzerinde pazarlik yapip anlastigimiz bedelini EFT yapmasini bekledim. EFT'nin gelmesi 10 dakika kadar surdu (sabah saat 10:00 sulari). EFT blokeli mi, degil mi, kontrol ettim. Ardindan notere gectik hep beraber (alici benim eski Passatimi oyle begendi ki, gorur gormez iki ileri bir geri surdukten sonra ekspertiz raporuna gerek yok dedi). Gunun sonunda ikimiz de gule oynaya ciktik noterden.

Depo olarak kullandigim evime gectik. 2 yedek yaz lastigi ile 4 tane az kullanilmis kis lastigini B6 Sedan kasa Passat'a yerle$tirdik bir guzel (Volvo S60 satmi$ olsaydim, 6 lastigi içine katiyen sigdiramazdik, imkani yok!). Lastikleri de helal ettim, aliciyi memleketine ugurladim dualar ile.
...
Yuce Allah hepimizi Passatlarimizi satarken durust, namuslu alicilarla, 2. el Passatlarimizi alirken de durust, namuslu saticilarla karsilastirsin, Amin. -- LP

yasin3866
17 10 2016, 23:57
Blokeli eft yi ilk kez duyuyorum. Hesapta görünen parayı nasıl geri çekebilirler onay vermeyip. Bankayı aramadan paranın blokeli olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Babako
18 10 2016, 00:28
Satarken önce parayi eft olarak isterim, para almadan ne anahtar veririm ne ruhsat. Sonrasinda noter satisini veririm. Alirkende simdiye kadar aldiklarimin hepsinde satarken yaptigimi karsi taraf yapti. Baktım karanlık bir tip sagi solu ayri oynuyor, satmamda almamda piyasada arabami yok.

alnescafe
18 10 2016, 00:42
Merhabalar. Alış verişte alım satımda her zaman nakit canlı para iyidir. Unutmayalım sadece aracımızı satmıyor. Alıcı konumu a da geçiyoruz almakta zor satmakta .Önemli olan alıcı yada satıcının güvenilir olduğunu hissetmek lazım en ufak şüphede geri adım atmasını bilmeliyiz.

Memo
18 10 2016, 08:56
Bence bu işler biraz güven işi fakat özellikle istanbulda binbir türlü insan ve kimin nasıl olduğunu bilmek biraz zor oluyor. Uzatmadan sizlere başımdan geçen bir durumu anlatacağım,
Bir yıl önce istanbuldan bir araç alacaktım gitmeden önce satıcı arkadaşla konuşuyoruz (aslında konuşmalardan hem biraz karşılıklı fikir ediniyorsunuz kişi hakkında) bana dediki elden para kesinlikle kabul etmiyorum bende yarın uçağa bineceğim parada 35 bin çok değil diye bankadan çektim aldım yanıma arkadaşta böyle söyleyince tamam dedim haliyle ertesi sabah istanbula uçuşum var ve pazar gece saat 23:00 felan ama sonra dedi ki benim aracın kredi borcunun 8 bin civarı var önce onu yatırıp satış rehnini kaldırmamız lazım dedi ben tabi önce ben gelene kadar sen halletmeye çalışsan dedim fakat oda haklı sebeplerle abi pazartesi sabah kimden bulayım 8 bin dedi, benim içime bu defa biraz şüphe düştü ama dedim tamam sorun değil önce yatıralım sonra satış işlemlerini yaparız Neyse istanbula vardım araca baktırdım bende bir kontrol ettim pazarlığı bitirdik satış işlemlerini yapalım dedik tabi bu dediğim durumlar 3-4 saat sürmüştür az çok o beni bende onun nasıl biri ve ne amaçla buluştuğumuzu anladık, önce borcu kapattık sonra noterden satışını aldım en sonda dedim hangi bankaya parayı yatıracaksan gidelim kardeş hesaplaşalım sonrada sen yoluna ben yoluma dedim. satışı aldım ve geldim.
aslında ilk defa böyle bir durum yaşadım ama sonra benim kafa dank etti adamın söylediği mantıklıydı ben sahtekar olabilirdim ama insan karşıyı kendi gibi görüyor (iyi anlamda söylüyorum kimse karşısındakinin dolandırıcı olduğunu bile bile alım satım yapmaz sonuçta). yani aslında uzun lafın kısası insanlar birazda olsa birbirine güvenmek zorunda bu işte yoksa her zaman sıkıntı var.

OsmanOzturk
18 10 2016, 09:42
Rehin kaldırma işlemi bir gün sürüyordu, son donemde bu sure saatlere inmiş sanırım, değil mi ?


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Memo
18 10 2016, 10:54
Rehin kaldırma işlemi bir gün sürüyordu, son donemde bu sure saatlere inmiş sanırım, değil mi ?


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

biz öğleden önce parayı yatırmıştık bize 16:30 a kadar kaldırılır demişleri Osman bey, ama kredi kullanılan firmayı arayıp durumun aciliyetini bildirirseniz biraz daha kısa sürdürme şansınız oluyor, 13:00 gibi kaldırmışlardı bende.

ben-bugra
18 10 2016, 11:06
Ben daha once arabami satarken adamdan parayi nakit hetirmesini istedim. Daha sonra beraber bankaya gidip nakit parayi hesabima birlikte yatirdik. Şu plakali aracin satisi icindir diye aciklama yazdik. Sonrada noterde satisi v verdim. Para almadan arac satilmaz. Sifir alirken de boyle. Hicbir bayi once sana arabayi verelimde parayi sonra da versen olur demez.

kutluay345
18 10 2016, 11:24
bende araç alırkende satarkende mobil bankacılık kullanırım.
aracı alırken evrakları notere veririz,noter alım satıma dair bir engel yok derse hemen telefonla online olarak parayı eft yaparım.
zaten işlemler bitene kadar satıcının hesabına geçmiş olur.

Ama ikinci el taşıt kredisi kullandırtmak sakat iş.Alıcı aracı üzerine aldıktan itibaren banka 2.el kredisi veriyor,aracı üstüne almadan herhangi bir işlem yapmıyor.alıcıda aracı üstüne aldıktan sonra her türlü cambazlık yapabilir.

funky34
18 10 2016, 13:46
Blokeli EFT'de bloklamanın sebebi belirtiliyor mu, yani aracı alan kişi parayı geri çekebilir mi bizim hesaptan?

korn_17
18 10 2016, 13:49
Kardeşim notere satışı hazırlatacaksın, ama parayı hesabında görmeden imzalamayacaksın. Bekle diyeceksin notere, parayı bekliyorum. Anahtar felan vermeyeceksin adama. Zaten devlete mtv, ceza vb. borcu varsa onları ödemeden satış yapamıyor araç sahibi, öncesinde o sebeple borcu harcı var mı diye sorgulamayacaksın o senin işin değil zira. Satanın işi. Arabasını satmak istiyorsa borcunu ödeyecek diyor devlet.

Başka türlü ne olabilir provizyonlu para yatırma (rehinli). Adamlar ne yapıyor, kredi çekersin misalen bankadan hesabında parayı görürsün de çekemezsin ya o mevzu işte. Adam senin hesabına parayı geçer, ama ehinli geçer, sen 1 lira bile çekemezsin. Sonra notere gidersiniz. Aracın satış evrakları düzenlenir, anahtarı notere verirsin, para hesabına geçince de noter anahtarı yeni sahibine veriri sende param geldi demen lazım ama. Ufak bir havala yapabilirsin o paradan denemek için rehini kaldırıp kaldırmadığını.

NeXuS
19 10 2016, 10:27
Son sattığım araçta bizzat uyguladım.

Arabayı kontrol ettirdi. Pazarlık vs bitmişti zaten. Notere gittik. Evrakları verdik. Adam cep şubesinden parayı gönderdi. Geldiğini gördüm ve bloke ihtimaline karşı başka bankadaki hesabıma eft yaptım. Para diğer bankaya geçtiğinde imzaları attık bitti.
Kredili araba sattım daha önce. Ondada krediyi kapatma kredisi çektim. Araç rehini kalktı (rehini bizzat şubedeki bireysel müsteri temsilcisi kaldırdı. 2 dk sürdü) aracı aynı şekilde satıp paramı aldım. çektiğim krediyi kapattım. kalanını sıfır aracın peşinatı yapıp taşıt kredisii çektim tekrar. Extra 120 tl yeni kredi için masrafım oldu. Ama kafam rahat bitirdim ☺
Yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi noterler bu işler için aracı olsa süper olur. Parayı noterliğe gönderirsin. Satış olduğunda noter satıcının hesabına geçer. Eft nin masrafı neysede satış masrafı bedeline eklesinler. En azından tam güvenli iş olur.

Samsung'tan gönderildi...

emperor
19 10 2016, 12:46
Blokeli eftyi bende ilk defa duydum.daha once bir kez satış yaptım parayı hesabıma elden yatırdık snra satış verdim en sağlam bu satıcı için..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zgbayraktar
20 10 2016, 07:04
Mobil bankacılıktan parayı hesapta görseniz bile orada bile dolandIrıcılık ihtimali var.Nerde derseniz; para hesaba geçtiğinde (ki dolandırıclar özellikle bunun için bankaların kapanmaya yakın saatlerini bekliyorlar) siz evet tamam para hesapta deyip imzayı atarak deviri veriyorsunuz sonra ister o an isterseniz ertesi gün bankaya gidin para hesapta yok.Nasıl oluyor derseniz;DOLANDIRICI sizin hesaba gönderdiği parayı blokeli yolluyor yani gönderen kişi onay vermeden para sizin hesabınıza geçmiyor.Ama hesapta gözüküyor.Bu konudada imzayı atmadan önce şubenizi arayıp gönderilen para üzerinde bloke olup olmadığı kesinlikle sorulmalı.
Bana onu zor yapar ben maaş hesabında parayı görünce en paraya yolluyorum :) yada VAKİF KATİLİMDA

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zgbayraktar
20 10 2016, 07:09
bende araç alırkende satarkende mobil bankacılık kullanırım.
aracı alırken evrakları notere veririz,noter alım satıma dair bir engel yok derse hemen telefonla online olarak parayı eft yaparım.
zaten işlemler bitene kadar satıcının hesabına geçmiş olur.

Ama ikinci el taşıt kredisi kullandırtmak sakat iş.Alıcı aracı üzerine aldıktan itibaren banka 2.el kredisi veriyor,aracı üstüne almadan herhangi bir işlem yapmıyor.alıcıda aracı üstüne aldıktan sonra her türlü cambazlık yapabilir.
Yanılıyorsunuz en rizikosuzu taşıt kredisi
Banka satışı görünce parayı sana ödüyor kalan bakiyeyide önce sonra al farketmez

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kutluay345
20 10 2016, 16:00
Yanılıyorsunuz en rizikosuzu taşıt kredisi
Banka satışı görünce parayı sana ödüyor kalan bakiyeyide önce sonra al farketmez

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zamanında bir aracımı satmak istediğimde alıcı arkadaş geldi,aracı beğendi.2008 Honda civic.Günlerden cuma,sabahtan akşama kadar 3 yere arabayı baktırdı.arabada sıfır hata olmasına rağmen arkadaş çok pimpirikli,sanki arabayla evlenecek o derece!!!
bende aracıma güvendiğim için gönül rahatlığıyla istediği yere baktırıyoruz.Ankara içinde dolanıp duruyoruz.
Akşam üstü demesin mi,ben 2.el taşıt kredi kullanıcam,e kullan dedim.bankasını arıyor banka aracın satışını gerçekleştir,ben kredi çıkartcam diyor.
sonra satışını yaptık aracın,bende ne olur ne olmaz diye boş senet aldım,sonuçta ortada para yok,seneti araç bedelini yazıp bu arkadaşa imzalattım.
akşam üstü,cuma günü banka oyalıyıp duruyor,yok "genel merkezden haber bekliyorum,yok kaskoyu benden yapcan onada tamam,yok trafik sigortasını benden yapcan onada tamam" derken gün bitti.
eleman diyo abi pazartesi paranı getircem,gevşek adamın teki,herbir yeri ayrı oynuyor,
iyi getir dedim ama araba bende kalır dedim aldım gittim.
Kredi benim hesabıma geçecekse neysede kredi çeken adamın hesabına yatacağı için pazartesi olana kadar uyuyamadım,senet imzalattıkta ne bilecen belki 40 kişinin senet yapmıştır adama,icraya versek bile son sıraya alacaklı atarlar belki.
neyse pazartesi oldu paramı tee akşam getirdi,o da uyumamış senet yüzünden :)))

zgbayraktar
20 10 2016, 16:05
Bende anlatayım carşambe günü expertiz için arabasını aldım adamın akşama kadar bende
Cuma günü satışı yaptık sistem gitti akşam 5 te satış oldu banka kapandı arabayi verdi bana gitti
Pazartesi zor ettim adamın parasını vermek için

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

OsmanOzturk
20 10 2016, 16:10
Bir önceki aracım Juke'u satarken galerici bir arkadaş -ki galericilerin içinde değerini verip alanlar da varmış vay be demiştim- önce bankaya gidelim Osman Bey ben parayı hesabınıza yatırayım, içiniz rahat etsin dedi. Rolleri değiştirmiş olduk bu sefer, "ya ne gerek var satışı yapalım bankaya gideriz" dedim ben de. Hızır idi Yunus idi... Levent'te Garanti'ye yatırdık parayı şubeden, sonra da hemen karşısındaki noterde satış işlemini gerçekleştirdik. Allah herkese böyle satış ve kişilerle alışveriş nasip etsin.

drkayzer
20 10 2016, 18:18
Şimdi bu yazılanların hepsi gene güven esasına dayanır. Ben alış yaparken eft yapsam adamın hesabına o da kalksa gitse yapmasa satışı kime dert anlatacaksın?

En kesin yöntem; Sabah alıcı ve satıcı birlikte banka şubesine giderler. Alıcı bankadan parayı çeker ve ordan da beraberce notere gidilir ve satış yapılıp para verilir. Para bankada sayılıp verileceği için kimsenin içine kurt düşmez diğer yöntemlerin hepsinde sıkıntı var malesef

GHCAN
08 11 2016, 01:55
Merhaba

satıcı olarak;

kesinlikle parayı elden teslim almayın sahte para olasılığına karşın cepten internet şubesinden hesabınıza havale yaptırın açıklama kısmına 34 XX 3434 plakalı aracın satış bedeli yazdırın ve hesabınızda parayı gördüğünüzde aracın satışını verin bu işlem karşı tarafa güven vermek adına noterde yapılsın kesinlikle elden para almayın muhakkak banka üzerinden hesaba geçişleri sağlatın. Para hesabınıza geçmeden notere satış sırasında paramı aldım sorusuna cevap verip satış sözleşmesini imzalamayın.

alıcı olarak;

aracın borcu olup olmadığı mtv ve üzerinde trafik cezası olup olmadığını muhakkak kontrol ettirin noter öncesinde noterde cepten internet şubesi kullanın ve satış sözleşmesini notere hazırlattırın sadece imzalar kalsın. Parayı karşı tarafa havale ederken açıklama kısmına
34 XX 3434 plakalı aracın satış bedeli diye açıklama yazın

Arkadaş hukuki açıdan güzel açıklamış ekleyecek birşey yok...👍

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GHCAN
08 11 2016, 01:59
Mobil bankacılıktan parayı hesapta görseniz bile orada bile dolandIrıcılık ihtimali var.Nerde derseniz; para hesaba geçtiğinde (ki dolandırıclar özellikle bunun için bankaların kapanmaya yakın saatlerini bekliyorlar) siz evet tamam para hesapta deyip imzayı atarak deviri veriyorsunuz sonra ister o an isterseniz ertesi gün bankaya gidin para hesapta yok.Nasıl oluyor derseniz;DOLANDIRICI sizin hesaba gönderdiği parayı blokeli yolluyor yani gönderen kişi onay vermeden para sizin hesabınıza geçmiyor.Ama hesapta gözüküyor.Bu konudada imzayı atmadan önce şubenizi arayıp gönderilen para üzerinde bloke olup olmadığı kesinlikle sorulmalı.

Yapılacak olan EFT yada havale kısmına falanca plakalı ve şase nolu aracin satış bedelidir şeklinde bir açıklama yazdirilirsa hukuki açıdan bir sorun çıkmaz zaten bunu istediğiniz de dolandırıcı ise bir dakika der kaçar 👍Gelen eft dede aciklama doğru ise satışı yapabilirsiniz...

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GHCAN
08 11 2016, 02:00
Mobil bankacılıktan parayı hesapta görseniz bile orada bile dolandIrıcılık ihtimali var.Nerde derseniz; para hesaba geçtiğinde (ki dolandırıclar özellikle bunun için bankaların kapanmaya yakın saatlerini bekliyorlar) siz evet tamam para hesapta deyip imzayı atarak deviri veriyorsunuz sonra ister o an isterseniz ertesi gün bankaya gidin para hesapta yok.Nasıl oluyor derseniz;DOLANDIRICI sizin hesaba gönderdiği parayı blokeli yolluyor yani gönderen kişi onay vermeden para sizin hesabınıza geçmiyor.Ama hesapta gözüküyor.Bu konudada imzayı atmadan önce şubenizi arayıp gönderilen para üzerinde bloke olup olmadığı kesinlikle sorulmalı.

Eger aciklama yapılmamış ise kesinlikle sizin dediğiniz sekilde sorgulama yapılmalı 👍

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alikemal
08 11 2016, 08:21
Nakit para almamanızı tavsiye ederim dolandırıcılık yapılma ihtimali mevcut.

Parayı banka hesabına isteyin ve para geldikten sonrada banka görevlisinden teyit aldıktan sonra devir işlemi yapılmalı diye düşünüyorum.

En azından ben aracımı satarken öyle yapmıştım.

İlla nakit para alınacaksada devir işlemi yapmadan önce bankadan veya atmden parayı hesabınıza yatırın sonra devir işlemi yapın size nacizane tavsiyem.

Siyah
08 11 2016, 09:13
Ufak bir kapora v.s dışında nakit almanızı tavsiye etmem, satın alan banka hesabına anlaşılan tutarı yatırır, hemen akabinde noterden imzalar atılır. Genelde usül böyledir.

Araç alışverişlerinde önemli bir ayrıntıyı bir çok kişi unutuyor. Araç satın alacağınız yahut satacağınız zaman araçtan ve fiyatından önce muhatabınızı tanımayı ve hakkında referans edinmeyi deneyin, şahsen bu benim alışkanlığımdır. Özellikle ikinci el araç alırken araçtan önce sahibini tanımaya çalışırım.

muratduran.tr
08 11 2016, 16:33
Ufak bir kapora v.s dışında nakit almanızı tavsiye etmem, satın alan banka hesabına anlaşılan tutarı yatırır, hemen akabinde noterden imzalar atılır. Genelde usül böyledir.

Araç alışverişlerinde önemli bir ayrıntıyı bir çok kişi unutuyor. Araç satın alacağınız yahut satacağınız zaman araçtan ve fiyatından önce muhatabınızı tanımayı ve hakkında referans edinmeyi deneyin, şahsen bu benim alışkanlığımdır. Özellikle ikinci el araç alırken araçtan önce sahibini tanımaya çalışırım.

Evet haklısınız. Zamanında bir a3 alıyordum, doktordan diye yazmış bir eleman. Gittim hastaneye aracı görmeye. Adam işim çok yoğun bugün bilmem kaçıncı ameliyatım dedi telefonda. Neyse geldi ama tipinde hiç öyle okumuş adam tipi yok. Tam apaçi tabiri caizse. Neyse kıllandım bi doktor arkadaşım kendi dönem arkadaşlarından o hastanede çalışan bir arkadaşına ulaştı, satıcıyı sordurdu. Eleman ameliyathanede teknikermiş, doktorum diye milleti yiyor. Direkt vazgeçtim çünkü kim olduğuyla ilgili yalan söyleyen adamdan araba alınmaz.

engn
08 11 2016, 17:58
Kimseyi tanıma gerek yok,hesap numaram budur,yatır parayı gel devrini yapalım.Araç satarken satıcının tipi fln önemli değil.Onca araba sattım,parayı hesaba yatıran aldı aracı.2.el araç alırken ise arkadaşıma bile güvenmem,piyasadan araç da almam.Geçen hafta Passat'ı satmaya karar verdim.Borusan'dan 2.el 3000'de BMW'de müdürden araba aldım.Piyasadan yaklaşık 3-4 bin daha pahalı olduğunu biliyorum.Ama aracın bütün geçmişi ,seceresi çıkarıldı,2sene garanti ile birlikte aracın orjinal olduğuna dair yazılı taahhüt verildi.

qwerr02
16 05 2017, 23:04
İkinci elde kredili satış işlemleri nasıl alıyor? Bir alıcı krediyle almak istediğini söyledi dikkat etmem gereken hususlar nedir?
Teşekkürler


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Zühtü karagöz
16 05 2017, 23:43
Bu servis müdüründen araba muhabbetini çok duydum. Genelde bu arabalar test aracı oluyo bilginize.

Zühtü karagöz
16 05 2017, 23:58
Aracı satarken banka hesabına para eft yapılır. Hesabında olduğunu teyit edersin bazen blokesi olabilir diyorlar. Başka hesabın varsa sende oraya eft yaparsın. Gidersin imzayı atarsın notere. Ama illa nakit verecem diyorsan adamla hesabın olan bankaya gider gişeden hesabına yatirirsin.