PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B8 passatıma bir haller oluyor



ozgurer
21 09 2016, 23:23
Arkadaşlar merhaba aşağıdaki şikayetler ile 30 bin bakıma gireceğim bakalım neler çıkacak;(
Aracım 2015 comfortline 125 bu manuel ve 29.333 kmde


Aracımı 2015 mayısta aldım. İlk bakımda belirttiğim bazı problemlerin zaman alacağı gerekçesiyle ertelenmişti. Bazı problemler ise çözüldü denmişti ancak çözülmedi.
Aşağıda mevcut bakımın dışında incelenmesi ve yapılmasını istediğim hususlar var. Tüm bunların incelenmesi zaman alacak ise aracımın serviste kalmasını ve ikame araç verilmesini talep ediyorum.
1. Test sürüşünü yaptığım comfortline donanım araçta geri vitese takıldığında aynalar otomatik aşağıya iniyordu. Bu özellik aracım aynı donanımda olmasına rağmen yok.
2. Gösterge ekranı çıtır çıtır ses yapıyor sol tarafına bastırınca bir süreliğine geçiyor ama yine tekrarlıyor. Montajının kontrol edilmesi gerekiyor.
3. Sol ön cam kapatıldığında kapanma işlemi tamamlanınca camın sol arka tarafından çatırtılar geliyor.
4. Aracım bazen çalıştırma tuşuna basınca çalışmıyor. Tekrar denemeler işe yaramıyor dakikalarca. Manuel çalıştırın uyarısı çıkıyor. Bu durum eşimi doğuma götüreceğim anda başıma da geldi, çok sinirlenmiştim.
5. Bazen araç çalışınca orta konsol ekranı hiç başlatılamıyor, ya da başlıyor ama herhangi bir menü çalışmıyor. Bu hata ilk bakımda giderildi diye söylenmişti ancak aynı durum ile defalarca karşılaştım. Bazı denemelerimde aracı kapatıp tekrar çalıştırmam da işe yaramadı. Bu şekilde uzun yolda kullanmak zorunda kaldım.
6. Bu hata yeni çıktı, airbag uyarısı veriyor, direksiyon sağa sola çevrilince çatır çutur sesler geliyor ve direksiyon kumandaları ve korna hiçbirşey çalışmıyor. Bu hata kalıcı oldu geçmedi.
7. Arabamı ilk teslim aldığım hafta içerisinde sağ ön koltuk altında bir adet siyah vida buldum. İlk bakımda söyledim ama ilgilenmediler, sağ koltuğumdan bu vida bir yerden düşmüş olmalı. En azından bu bildirimin kayıt altına alınmasını talep ediyorum.

ben-bugra
22 09 2016, 00:12
Dördüncü şikayetinizde manuel çalıştırmayı deneyin uyarısı aldığınızı yazmışsınız. Manuel çalıştırma nasıl oluyor ? benim manuel çalıştırma diye bi olaydan hiç haberim yok

50NEV25ER
22 09 2016, 08:41
6. Madde büyük ihtimal direksiyon anahtarı halkası arızası. Direksiyon anahtarı halkası değişmesi lazım. Halka içerisinde bir şerit var ince direksiyona elektrik veriyor. O koptuğu için olabilir.

ibrahimcn
22 09 2016, 09:18
Dördüncü şikayetinizde manuel çalıştırmayı deneyin uyarısı aldığınızı yazmışsınız. Manuel çalıştırma nasıl oluyor ? benim manuel çalıştırma diye bi olaydan hiç haberim yok

Buğra manuel çalıştırma araç hareket halinde start stop devredeyken araç stop eder ve çalıştıramazsa start butonu ile çalıştırma olayı yani kısaca bilmediğin birşey değil

REC
22 09 2016, 12:52
Madde 3: Cam fitillerinin temiz olup olmadığını kontrol edin.

Madde 4: Debriyaj konum sensörü arızası olmalı.

Madde 7: Sıfır aracın içerisinden bazen vida, ampul vb. fazladan çıkabiliyor. Üretim esnasında düşüyor ve hattın yavaşlamaması için düşen vida vb. göz önünde değilse alınmıyor. Ya da gözden kaçıyor. Birçok sıfır aracımda bu durumu yaşadım ve yaşayanlara şahit oldum.

ilkerim
22 09 2016, 13:53
Madde 1:bayii çıkış comfortline donanımda geri viteste ayna aşağıya inmez,gizli özelikler açılırsa aktif olur.

50NEV25ER
22 09 2016, 18:29
Valla passatcılar herkes bir sorun yaşayınca nasıl cevaplar çıkıyor 😊

DRAGER
22 09 2016, 18:33
Madde 1:bayii çıkış comfortline donanımda geri viteste ayna aşağıya inmez,gizli özelikler açılırsa aktif olur.
hocam bu gizli özellik nasıl açılıyor çok ihtiyacım oluyor bu özelliğe 2016 comfortline 1.4 tsi manuel aracım var

DRAGER
22 09 2016, 18:36
beklentimi yüksek yoksa araçlar gerçekten sorunlu mu bilemedim 4000 km de aracımdan trim sesleri gelmeye başladı sert süspansiyon darbe etkisi mı yapıyor da bu kadar kısa zamanda nasıl oluyor anlamadım

ozgurer
22 09 2016, 21:34
Cevaplar İçin teşekkürler manuel çalıştırmayı ben de bulamadım
bazı araçlarda anahtarın komple girebileceği bir slot var anahtarı cepten çıkarıp o slota sokup çalıştırma veya normalde anahtar deliği olan yerde yani direksiyonun hemen sağ altında anahtar işareti olan araçlarda anahtarı buraya yaklaştırıp çalıştırma şeklinde okumuştum.
araçta montaj işçiliği zayıf
zaten ilk aldığımda tavan döşemelerinin kapı contalarına birleştiği kısımlar hep açıktı ben tek tek elle soktum

vw ile görüştüm yarın servise bırakacağım hem de 30 bin bakımı yaptırayım

not: araçtan bu sıkıntıları olsa da memnunum daha önce Opel kullanıyordum bakalım rezalet Opel servislerine kıyasla vw arıza durumlarında nasıl?

ozgurer
22 09 2016, 21:38
Aynaların yere doğru yönlenmesi gizli özellik diye ben de tahmin etmiştim ama niye bu özellik test aracında açık bu konuda ABD de olsan dava açar arabayı geri bile verebilirsin

ilkerim
22 09 2016, 21:56
forumu araştırırsanız bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz,benim araç hıghline olduğundan vardı zaten o özellik.
hocam bu gizli özellik nasıl açılıyor çok ihtiyacım oluyor bu özelliğe 2016 comfortline 1.4 tsi manuel aracım var