PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ikinci el Passat B6 hakkinda genel sorular



mahzen88
25 03 2016, 15:45
Oncelikle merhabalar,
Foruma yeni uye oldum ve yeni bir Passat sahibiyim. Sanirim artik surekli burada takilirim cunku ogrenmem gereken o kadar cok sey var ki.
Konuyu nereye acmam gerektigini bilemedim ama sanirim en uygun baslik burasi.
Yurtdisinda (Romanya) yasiyorum ve 2 ay once buradan ikinci el Passat B6 aldim.
Musadenizle once aracin ozelliklerini yazayim ardindan sorulara gececegim :

Model : Passat B6 / DSG
Yili : 2008 (Kasim 2007 fabrika cikisli)
Motor : Diesel 2.0 TDI
Beygir: 170 hp
Kilometre : 135.000 (aldigimda 132.000 di ama sonradan serviste ogrendim ki km uzerinde oynama yapilmis :( )

Bir de fotograf ekleyeyim :)
23986239872398823989

Simdi sorular :
1 - Aracin 135.000 km oldugunu farz edersek, ve en son ne zaman ne degistigini bilmedigimiz icin yapilmasi gereken bakim ve islemler nelerdir?
2 - Bu yapilmasi gereken bakimlarin oncelik ve aciliyeti nedir ? Yani hepsini birden yapmam gerekir mi ilk bakimda?
3 - Direksiyonu cevirirken ve frenden ayagimi yavasca kaldirirken oldukca fazla gacir gucur sesler geliyor arabadan. Sorun ne olabilir ? Arka lastiklerdeki diskler (adini bilmiyorum) paslanmis gozukuyor ondan mi yoksa balatalar ile mi alakalidir ?
4 - Bazen Park butonuna bastigimda deaktif olmuyor, biip sesiyle birlikte ekranda hata gosteriyor. Birkac kez bastiktan sonra ancak kaldiriyor park frenini. Sebep - cozum ?
5 - Cd player torpido bolmesinde yer aliyor harici olarak (radionun ustunde degil yani) ve hic calismiyor ne cd donme sesi geliyor icinden ne de isik yaniyor. Sanirim elektrik gelmiyor ama bilemiyorum. Ne yapmam gerekiyor ?
6 - Gordugunuz gibi fabrikasyon Navigasyon var (modelini bilmiyorum sanirim bu RNS MFD MFD2 RNS2 )
Buna uygun bir navigasyon dvd si bulamadim. Sadece Avrupa icin var (Romanya ve Turkiye dahil degil) Bu navigasyonu komple degistirmem mumkun mu? Su dokunmatik olanlardan ya da en azindan park ederken ekranda araci ve etrafini gosteren turden olan modellerden birini takip kullanabilir miyim ?
7 - On camda asiri cizikler var. Bunlari gidermek mumkun mu ve nasil ?
Simdilik aklima gelenler bunlar.Sizinde uzman tavsiyeleriniz varsa lutfen belirtiniz.
Biraz uizun ve karmasik oldu farkindayim ama bu benim ilk arabam ve biraz cahilim tabiri caizse. O yuzden detayli ve anlasilabilir bir bicimde yazarsaniz sevinirim :)

Saygilarimla.

kahtalı_mıçı
25 03 2016, 16:01
1-motor yağ bakımı ve tüm filtre değişimleri yapılması gerek, en son ne zaman yapıldığı bilinmediği için ne kadar kısa zamanda yaptırırsanız okadar iyi.
3-disk ve balata kontrolü yaptırın, gerekiyorsa değiştirin. Fren hidroliğini de mutlaka değiştirin.
4-tuş değişimi yapın, sorun çözülecektir.
5-aracın üstündeki radyo bana pek fabrikasyon orijinalmiş gibi gelmedi. Bu sebeple cd player çalışmıyor olabilir. Yani orijinal radyo sökülüp yerine bu radyo bağlandıysa ve diğer bağlantılar düzgün yapılmadıysa çalışmayabilir.
6-bana pek orijinal fabrikasyonmuş gibi gelmedi, orijinal olup olmadığını sökerek radyonun üstündeki yazılardan anlaşılabilir.
Park ederken aracın etrafını gösteren sistem için ops sisteme geçiş yapmanız gerek.
7-cam değişimi en temiz çözüm.


Sent from my iPhone 6S Plus using Tapatalk

tuğrul
25 03 2016, 16:16
P (park) düğmesini değiştiriseniz el freni çözülür. Başıma gelmişti 50 tl ve tavsiyem el frenini düğmeyi kullanarak değil,emniyet kemerini kullanarak (çıkardığınızda otomatik çekiyor)kemeri takıp hareket etmek için gaza bastığınızda otomatik bırakıyor