PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Enjektör o ring parçalanması



doritos222
26 02 2016, 21:28
Merhaba arkadaşlar,
:vw 2 ay önce 2006 model 1.6 fsi araç aldım.1 ay sonrada LPG taktırdım.Sorunum yoldayken aracın içini benzin kokusu sardı.aracı kenara çekip dışarı çıktığımda aracın fena halde benzin koktuğunu görünce,sorunun LPG den kaynaklandığını düşünüp hemen LPG ustasını aradım.:sor1 Servisine gidip gösterdim LPG ile alakasının olmadığını söyledi.Sanayide başka bir ustaya geçip gösterdik.Sorunun enjektörler deki o-ring lerin parçalanmasından dolayı benzin akıttığını öğrendik ve yerine yenilerini takıp değiştirdik.Ertesi gün uzun yola çıktığımda dağın tepesinde aynı hatayı yine verdi.arabayı kenara çekmek zorunda kaldım.Çekici çağırdım başka bir ustaya gösterdim.Sorun yine aynı yerdeydi.Yine aynı parçalar değişti yola koyulduk,bu kez 2 hafta sonra sabah işe gitmek için arabaya bindiğimde araç yürür yürümez koku geldi,inip baktım arabanın altından yine benzin akıtıyordu. Maalesef yine kenara çektik .1 ay içerisinde 3 kez aynı sorunu yaşadım.her defasında ayrı ayrı masraf etmek zorunda kaldım uğraştığım cabası.

Arkadaşlar konu ile yardımlarını bekliyorum.:sor3

Burakim
26 02 2016, 23:55
Sorun daha cok lpg sisteminin montajinda gibi. FSI a olmayan standart sistem lpg montaji yaptilarsa yasik oldu arabaya yada olmadik biyeri kesip bictilerse ortada ciddi bi sorun var demektir. Benzinin almadi yogun bir sekilde kokmasi cok hayra alamet degil.

doritos222
27 02 2016, 19:14
LPG 'yi takan usta daha önce 3-4 arabaya taktığını söyledi.2400 TL değerinde romano marka LPG takıldı. fsi için geliştirilmiş LPG kiti takıldı.Burak Bey sizde LPG kit var mı.?

idealiser
27 02 2016, 20:23
lpg devreye girdiği halde benzin aktif pompalanmaya devam ediyor olabilir, lpg de kullanınca benzinin pompalanıp pompalanmadığını kontrol etsinler. enjektörde sürekli arıza oluşması normal değil.

Mercator
28 02 2016, 01:40
Her şeyden öte, benzin çok tehlikeli bir madde, Allah korusun, işin şakası olmaz, araçta benzin kokusu, çok ciddi bir durum. Tavsiyem, sorun tamamen çözülene kadar aracınızı kullanmayın.

emperor
29 02 2016, 10:45
Bence de lpg montajı yaparken dağıtmışlar aracı.lpg nin astarının yüzünden pahalıya geldiği bir durum olmuş.fsi oldukça ekonomiktir aslında lpg için acele etmişsiniz.geçmiş olsun..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

doritos222
01 03 2016, 00:14
Araç şuan da kapımda yatıyor,orİjinal parça siparişi verdim gelmesini bekliyorum.Bu tür bir sıkıntı yaşayan olmadı mı içinizde?

Siyah
01 03 2016, 03:48
O-Ring bölgesinde muhtemelen aşırı ısınma söz konusu, Benzer kiti aynı araca uygulayan profesyonel farklı bir LPG bayinden fikir almanızda yarar var...

doritos222
01 03 2016, 10:59
:vw servisinde bir usta ile görüştüm.Yan sanayi o-ringler de bu sıkıntının devamlı olduğunu,orijinal takmak gerektiğini söyledi.Birde LPG takan ustalara danışayım.

doritos222
01 03 2016, 21:41
Arkadaşlar internette araştırırken aşağıdaki yazıyı gördüm.Sizce benim sıkıntım bu mu?

TSI FSI TFSI ve GDI motorlara normal sıralı LPG otogaz sistemi uygulanabilirmi?
Aslında bu motorlara normal LPG sıralı otogaz sistemi uygulamak mümkündür. Ancak kısa zaman sonra benzin enjektörleri motor ısısından dolayı zarar görecek ve çalışmayacaktır.
Çünkü TSI FSI TFSI ve GDI motorlarda benzin enjektörleri motor bloğu içine gömülü olduğundan, araç LPG de çalışırken benzin enjektörleri devre dışıdır. Dolayısıyla enjektörü soğutacak benzin akışı olmadığından, enjektör ısınacak ve bozulacaktır.
Bu problemi çözmek için, TSI FSI TFSI ve GDI sıralı sistem LPG montaj kitleri araç motor kodlarına göre üretilerek LPG ECU’su (elektronik kontrol ünitesi) programlanmaktadır. Bu program sayesinde belli zaman aralıklarıyla motor LPG de çalışırken benzin püskürtülmektedir. Bundan dolayı yapılacak yakıt tasarruf miktarı şehiriçi kullanımlarda az, uzun yol kullanımlarında ise daha çok olacaktır. LPG sıralı otogaz sistemi ile dönüşüm yapılan TSI FSI TFSI ve GDI araçlarda güç ve performans kaybı olmamaktadır.