PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaz Yememe Devir 2000 den aşağı hareket etmeme



alicanborklu
02 01 2016, 20:21
Öncelikle Selamın Aleyküm değerli üye arkadaşlar.

Aranıza yeni katıldım. öncelikle böyle bir forum olduğu için gururlandım ve mutlu oldum. Benim bir sorunum var,

Aracımın radyatör kayışı koptu ve trigeer kayısına sarıldı. Bende radyatör kayısını, triger kayısında sorun olmamasına ragmen triger setini, degiştirdim. Bunun yanı sıra yağ filtresi , hava filtresi, mazot filtresini de degiştirdim. yag bakımını yaptırdım. ki daha günü gelmemişti.

Aracımı Sanayiden çıktıkdan sonra gaz yememeye başladı ve tekrar gittim sanayiye ve Hava akış basınç problemi olduğu arızasını vermiş. Hava akış sensörünü degiştirdik. ama degişen birşey yok en son usta artık yapacağımız birşey yok biraz böyle bin belki kayışlar değiştigi için kendini daha sonra toplar dedi. başından atma etti galiba. Şuanda bu problemle karşılaşan sebebini bilen birisi var sa ona göre hareket edeceğim şuanda harcadığım masraf 2000 den fazla oldu. Tamam araba hiç çalışmıyordu ama Şuandada gaz yemiyor. Ve iş gereği sürekli uzun yola gidiyorum. Servis e de gitmek istemiyorum çünkü arabaya şunu değişecek deyip direk parçaları değiştirip maliyet arttırıyor. Deneme yanılma yolu ile sorun mu çözülür şaşkınım gerçekten. Araç 2010 Model Passat 2.0 TDİ Comfortline yardımcı olabilirseniz sevinirim ..

Passat55
03 01 2016, 00:37
Bence en azından özel servise giderek arıza tespiti yaptır ve ona göre davranman daha iyi olur. Gaz yememenin birçok sebebi olabilir, gereksiz yere yanlış parça değiştirme....

extensa
03 01 2016, 17:23
obd den baglayip kayisin sentesi dogrumu diye bi baktirmak lazim
bazen yeni kayis takinca gergi rulmanini gererken 1veya 2 dis kayabiliyor
sente kaydigi icin atesleme erken veya gec oluyor
o yüzden cekmiyor

alicanborklu
03 01 2016, 20:25
cevaplar için teşekkür ederim. ama bugün uzun yola gitmek zorunda kaldım ve ilk olarak yan yatmıs sarı yay işareti yanıp sönmeye başladı durdum istop edip tekrar çalıştırdım. İkaz lambası söndü ve arabay kuvvetlendi gaz yememe kesildi yola devam ettim 5 km sonra bu sefer tekrar yandı ve alt tarafta agrıza lambası yandı. Sarı renkte motorcheck lambası yandı. Ve yola mecburen devam ettim. Şuan arabayı kapının önüne koydum gaz yememe hala devam edıyor. Yarın sabah Servise gideceğim Araştırmalarıma göre Bogaz kelebeği dolmuş olabilir ya da partikülasyon filtresi dolmuş olabilir hatasını yaşayanlar olmuş internnetten aldıgım bilgiler dogrultusunda. Yarın ınsallah kesin hataya ulasacagım ve bu agrızadan kurtulmak istiyorum. Bıktım artık araba 80 model doç kamyon gibi oldu yerinden kalkmıyor. 2000-2500 devirden sonra sorun yok ama gidiyor. Birde bugün dikkatimi çeken şu oldu araba rölantide 1.1 1.2 lt yakıt gösteriyor normalde olan 0.6 lt olarak gözükmesi gerekiyordu. Ve araba park ettikten sonra hemen fan açıyor hararet yapacak bir şey yokken hemen fan açıyor bence saçma ben arabayı aldığımdan beri ilk defa fan açtığını gördüm. Ara sırada arabada yanık lastik gibi koku oluyor. bunların sebepleri genellikle partikülasyon filtresini hedef gösteriyor. İnşallah yarın sonuç alınca size bilgi vereceğim.. İlginize teşekkür ederim.

alicanborklu
30 01 2016, 18:31
Merhaba arkadaşlar

İş yoğunluğu dolayisi ile biraz sayfadan uzak kaldım. Konuyla alakali sorun hakkın da bilgi vermek istedim. Araç için trigger seti takilmasi doğru olmuş ancak arabanin egzantirik dişli si dış Atlamış bundan dolayı araba gaz yememë oluşmuş ama bu sorunu yeni egzantirik mili ile düzeltildi ama araç Sinop vurmaya başladı siboplarda değiştirdik araç düzeldi ama masraf 5500 tl tuttu. VW den başka bir yere sakin ama sakın araba yaptırmayın trigger sentesi bile mılim kayma olmaması için özel aparatları var. İlgilenen herkez e teşekkür ederim iyi akşamlar

muhtesem
05 03 2016, 15:26
turbo için 2 tane basınc pompası var.muhtemelen bunlardan biri arızalıdır.hangisi oldugunu servis bulamıyor sırasıyla değiştiriyor.birinin değişimi cok kolauy ,digeri için motoru sokuyorlar neredeyse.aranti dısındaysa rakamlar ciddi.