PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B6 dan B7 ye geçiş, beklenti ve tedirginlikler



mragetheottoman
26 12 2015, 22:36
Selamlar, bir önceki mesajım uzun oldu sanırım bir kaç arkadaş dışında fikir alamadım ben de kısaltmaya karar verdim.

Geçmişte hep D segmenti ve benzinli araç kullanmış birisi olarak bir önceki aracım B6 1.4 TSi DSG idi. Lakin gerek yeni kasa olması gerekse Highline olması sebepleri ile B7 kasaya geçmem için yeterli şartlar oluştu ve aracımı da karlı bir şekilde satarak bu işlemi gerçekleştirdim.

İlk 10 günlük izlenimlerim neticesinde bazı sorulara yanıt almaya çalışıyorum. Gerek çevremde gerekse internette yaptığım araştırmalar neticesinde tatmin edici cevaplar bulamadım.

Yakıt tüketiminde 1lt/100 km lik artış: sebepleri şunlar diye düşünüyorum fikirleriniz?

B6 kasada bulunan 205 55 16 lastiklerden (pirelli snowcontrol 2012 üretim) B7 de 235 45 17 ye geçiş (Pirelli suttozero 2010 üretim)

Kışlık olarak 205 50 17 kullansa idim tüketime olumlu yönde etkir mi? Temas yüzeyinde azalma, sürtünme, dönüş çapı vs.

B6 da 45 bin km de iken kavrama problemi sonrasında garanti kapsamında yeni nesil kavrama ile değişim olmuştu. B7 de eski nesil olduğunu düşündüğüm kavrama bu tüketim farkında etkili midir? (gerçi b6 da kavrama öncesinde tüketim daha da azdı)

havalar soğudu diye yanıt vermişti birkaç kişi lakin önceki aracımda da aynı şartlarda sürüş yapıyordum dolayısıyla hava faktörünün bu durum için geçerli olduğunu düşünmüyorum.

***

B7 ile hoşuma gitmeyen detaylardan birisi arka koltuklar ve kolçağın acil durum anahtarı ile kilitleme mekanizmasının olmaması. Bir de kapılar kilitli iken benzin deposunu açmaya çalıştı arkadaşım. Bir kaç dakika sonra kapıları açınca depo kapağı kendiliğinden açılıyor. Bu durum da hoşuma gitmedi.

Arguss
26 12 2015, 22:39
Ben de bu geçişi yapmış biri olarak şunu net söyleyeyim "İkiside aynı araçlar" hayırlı olsun :)

konan4206
26 12 2015, 22:59
Benim b7 de sevdiğim tek şey iç kapı kolları var. Koltukları iyi değil. B6 nın hem comfort hemde highline koltukları daha kalite. Onun haricinde Gösterge ve direksiyonu saymazsak çok bir farklılık yok.

mragetheottoman
26 12 2015, 23:59
Aynı düşünceye ben de sahiptim yaklaşık bir ay öncesinde kadar. Maalesef highline donanımda B7 deneme fırsatım olunca, iki aracı yan yana getirip kapısından bagajına kapatıp açınca, borca girmek zorunda kaldım yine...Eşimle de konuşmalarımızda ikisi de aynı araç sadece kasa farklı motoru bile aynı der dururdum. Öyle olmadığını tecrübe edince de borca girmek kaçınılmaz oldu, kredi kartı limitim doldu..:)..Tek merakım acaba iki araç da comfortline ise B6 ile B7 arasında bu kadar fark olur muydu...