PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : passat b8 direksiyon sertleşmesi



berkingen
15 10 2015, 00:21
Herkese merhabalar 2015 model passat b8 comfortline sahibiyim.

Arabamı 15.000 bakımına götürmeden önce dikkatimi çeken bir durum oldu.Direksiyonda düşük hızlarda aşırı sertleşme oluyordu (Yüksek hızda fark etmek mümkün değil zaten )

Bakım sırasında bu şikayetimi belirttim akşam almaya gittiğimde sorunun düzeldiğini söylediler. Teknik açıklama yapıldı fakat hatırlamıyorum.

1 hafta kadar sorunsuz kullandım sonrasında tekrar direksiyonun sertleştiğini hissettim acaba bana mı öyle geliyor diye 2 farklı arkadaşıma kullandırttım onlar da bana hak verdiler.

Geçen hafta Doğuş oto Etimesgut'a götürdüm cihaza tekrar bağladılar ve direksiyonda arıza olduğunu tespit ettiler.Direksiyon kutusu değişebilir dediler.

Şimdi sormak istediklerim şunlar daha 1 yılını doldurmamış 20.000 km deki bi arabada böyle bir sorun olması normal mi

Sorunu düzelttik dedikten sonra 1 hafta sonra aynı problemin tekrarlanması servisin işgüzarlığı mı

Yeni bir aracın direksiyon kutusu garantiden değişse dahi ne kadar normal daha 1 yılını tamamlamadı bile

BMW
15 10 2015, 00:26
Bunlar klasik şeyler hocam.Her ürün de başınıza gelir.Bu B8'ler yeni çıktı ve bu tarz hataların olması normal.Bu hataları makyajlı kasalarda ve ya B9'da düzeltecekler.Samsungtan örnek vereyim akıllı telefonu.S4'de daha tam geliştirilmeden piyasa sürüldü ve ondan gelen hata raporları doğrultusunda bir sonraki S5 ve S6 modellerinde o hatalar düzeltilmişti.Hatta samsungun en çok şikayet alan akıllı telefon modeli de S4 olmuştu.Bu da öyle.Daha yeni tasarlandı ve tam geliştirilmeden piyasaya sürüldü.İlerki modellerde gelen hata raporları doğrultusunda bunları da düzelteceklerdir.Servisin işi de olabilir bilemiyorum onlardan her şey beklenir.Değişmesi gerekiyorsa değiştirin garantiden.Ama öyle idare ederim derseniz sizin bileceğiz iş.Geçmiş olsun.