PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B8 "keyless arızası" sorunu



ozdemiray
14 06 2015, 19:47
Bugün bir yakınımı tren istasyonuna bırakıyordum. Arabayı stop ettim, dışarı çıkıp bagajdan valizleri aldım, vedalaşırken de arabadan biraz uzaklaştım ama kapıları kilitlemedim. Geri dönüp arabaya bindiğimde kapıyı kapatır kapatmasz "keyless arızalı" diye bir uyarı çıktı. Buna rağmen araba çalıştı. Arabayı stop edip dışarı çıktım. Kapıları kilitledim. Kilitlendi. Tekrar açıp içeri girdim, kapıyı kapattığımda yine aynı hatayı verdi. Araba trafiğe engel bir konumda olduğu için devam ettim, biraz ileride müsait bir yerde durdum. "CAR" butonundan araba durumuna baktığımda 2 arıza gösteriyordu, "keyless arızalı" ve "start stop hatası". Arabayı tekrar stop etmeyi gözüm kesmediğinden VW acil yardım'ı aradım.

Yaptığım işlemin aynısını (stop et, çık, kilitle, kontrol et, kilidi aç, bin, çalıştır) yaptırdılar ve sorun değişmedi. Yine de bunun bir güvenlik sıkıntısı ya da benim ulaşımımı engelleyecek bir sıkıntı oluşturmayacağını ama en kısa zamanda servise gidip arabayı bilgisayara bağlatmamı söylediler.

Eve gelince yaptığım deneylerde, arabanın kapısını kapattığımda daha önce anahtarın üzerinde yanan kırmızı ışığın yanmadığını gördüm. Eve gidip yedek anahtarı aldım, onunla denedim bir şey değişmedi. Anahtarları dışarıda bırakıp arabayı çalıştırmayı denediğimde ise anahtar bulunamadı uyarısı verdi ve kontağı açmaya bile izin vermedi.

Hatanın ingilizcesi "keyless access system faulty". Arattığımda sadece skoda'nın online manual'inde sonuç çıkıyor. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba?

Bir de arabayı aldığım bayi/servis 40 km'den fazla uzaklıkta, oysa iş yerime 5 km mesafede başka bir yetkili servis var. Yetkili servisimi değiştirsem sorun olur mu acaba?

respect_89
14 06 2015, 21:39
elektronik bir arıza olduğu ortada serviste çözerler. size en yakın olana gidebilirsiniz satın aldığınız yere gitmeniz şart değil.

ozdemiray
15 06 2015, 09:15
Hata metni "keyless arızalı" imiş. Yönetici başlığı değiştirebilirse başka arayanlar olursa onlara yardımcı olur.

ozdemiray
15 06 2015, 21:21
Bugün aracı servise götürdüm. Kısa bir kontrolden sonra arıza tespiti için randevu verelim, işlem uzun sürecek dediler. En erken haftaya Salı'ya randevu verebildiler. Sabahtan arabayı bırakacağım, akşama kadar sorunu gidermeye çalışacaklarmış.

Bu arada arızanın almanca karşılığı "keyless defekt" imiş. Arattığımda almanca forumlarda bu durumla karşılaşıldığını ve sorunun sensörlerden kaynaklandığını gördüm. İnşallah sıkıntı çok fazla değildir.

ozdemiray
25 06 2015, 03:46
Koltuğun altında bulunan sensörün fişi çıkmış. Serviste düzelttiler.

özdil
25 06 2015, 11:54
geçmiş olsun :)

berbertoni
21 08 2015, 15:31
Merhaba bende de aynı sorun oluştu.. Şu an tatildeyim servise götüremiyorum.. Koltuğun altındaki sensörün fişi çıkmış dediğiniz yer tam olarak neresidir? Belki bende de aynısı olmuştur bi kontrol etsem?

drkayzer
21 08 2015, 15:39
Bir fiş için 10 gün bekletiyorlar adamı başta düzgün baksalar bişeye gerek kalmıycak