PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sarı renkli yay işareti çekişten düşme



baracudax
02 01 2015, 13:13
Arkadaşlar , bir kaç kişiden son günlerde sarı renkli yay işareti (aracı ilk çalıştırma öncesi bir kaç saniye yanıp söndükten sonra marş yaptığımızda görünen ikaz ışığı) ve aracın aniden çekişten düştüğü kontağı kapatıp açınca çekişin düzeldiği ve ışığın söndüğü şikayetlerini okumaktayım pc deki sorun nedeniyle konuya cevap yazamadım o yüzden yeni konu açmak durumunda kaldım.Aynı arızayı bende yaşadım uzunca bir zaman denedim aniden sol şeritte birden araç yavaşlıyor eski hızına ağır ağır çıkıyordu kontağı kapat aç yapınca 1 hafta kadar hiçbir şey olmuyor sonra aynı olay yine meydana geliyordu .EGR valfini temizlettim olmadı,hortumları, basınç sensörlerini kontrol ettim en son yetkili serviste uzunca test yapıldı sorun turbodan kaynaklanıyordu. Serviste 4-5 bin TL arası fiyat çıktı orj turboyu Aksaraydan 2 bin TL ye buldum sorun halledildi.

kahtalı_mıçı
02 01 2015, 13:47
Vw markasında değil ama başka bir marka ve modelde bu turbo arızasıyla karşılaştım.. Benim karşılaştığım olayda birden hızlanmak istenildiğinde gaz pedalına yüklenildiğinde turbo direk kendisini devre dışı bırakıyordu ve ekranda hiçbir görsel ya da sesli uyarı vermeden.. Pc'ye bağlandığında ise "turbo basıncı zayıf/az" şeklinde arıza verisi çıkıyordu.. Sizinde söylediğiniz gibi bu arızayı alınca stop edip tekrar çalıştırdığımda bu sorun gidiyor ama ilk anı hızlanmak istediğimde yine ortaya çıkıyordu..

Motora ve turboya giden tüm bağlantılar, hortumlar kontrol edildi kaçak bulunamadı.. Sonrasında anlaşıldı ki turbonun üstündeki kart arızalıymış.. Aşırı ısınmadan dolayı kendisini sürekli korumaya alıyormuş.. Elektronik bir parça olduğundan tamir yapılsa bile sağlıklı olmayacağı ve ne zaman nerede tekrarlayacağı belli olmayacak denildi.. Bu söylediğim kart turbo üzerinde olduğundan yani bağımsız ayrı satılan bir parça olmadığından komple sıfır turbo alarak sorunu çözüme ulaştırdık.. Sıfır turbo 3.500 liraya maal oldu..