PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat B6 2.0 FSI emme manifoldu arızası mıdır ?



korn_17
05 11 2014, 22:48
Selamlar arkadaşlar,

2005 B6 kasa 2.0 FSI comfortline aracım mevcut. 20 güne yakın zamandır özellikle araç ısındıktan sonra, kırmızı ışıklarda ya da boşta beklerken trafik sebebi ile motor bloğundan şık şık şık şık şeklinde tabiri caizse ama tiz değil tok bir ses almaktayım. Sabah cold startta bu sesi almıyorum, araçla bir 10 dk şehir içi kullanım sonucunda bu ses çıkmaya başlıyor. Esasen viteste iken ya duymuyorum ya da ses yapmıyor ya da azaltıyor, ancak dediğim gibi rölanti de inanılmaz bir ses alıyorum. Bugün özel servise götürdüm, cihaza bağlayıp baktılar statik motor elektroniğinde arıza veriyor, ustamla test sürüşüne çıktık abi muhtemelen enjektörden ya da emme manifoldundan dedi, araç kalmalı filan dedi. Bende bir sizlerle paylaşmadan vermek istemedim. Ayrıca bu sesin haricinde 1. viteste kalkışlarda ya da geri viteste atıp ilk tahriki verirken tekerlere böyle hırrrr hırrrr diye bir ses de alıyorum bu sese paralel olarak. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkü ediyorum herkese iyi akşamlar.

Kafam_Rahat
05 11 2014, 23:53
Bu tür sesler genelde fsi motorda kam mili zamanlayicisindan kaynaklanabilir. Araçta romantik titreme fln varsa enduksiyon Bobin olabilir ama dediğiniz ses zincirden ve zamanlayicisindan kaynaklanabilir araç km de yüksek ise muhtemel.

korn_17
06 11 2014, 02:01
Teşekkür ederim öncelikle cevabınız için, aracım 140000 km yi daha yeni devirdi. Kam mili zamanlayıcısından olsa peki pistonlara doğru hareket veremeyeceğinden dolayı ekzost da farklı renkte duman ya da çiğ yakıt atımı olmaz mı peki yani subapların zamanları değişeceğinden araçta devirden düşme de olur haliyle. Bu tarz bir sıkıntım yok. Ancak kırmızı ışık beklemelerinde nadir de olsa titreme yapıyor.


Sent from my iPhone using Tapatalk