PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Start & START SİSTEMİ FAYDA ZARAR VE ARİZALARİ



zgbayraktar
27 09 2014, 20:47
Arkadaşlar start stop sisteminin avantaj dezavantaj sebep olduğu arizalar yada olasiliklari
Marş motoruna aküye volanta vb gibi mekanik parçalara zararları varmi
Son olarak bu sisteme bagli Ariza yasamis varmi yada başka markada olsa duyduğumuz arizalar varmi
Bu konuyu tartisalim elimizdeki bilgileri paylasalim

ugur_yce
27 09 2014, 21:01
Anahtarsiz calismadan mi bahsediyorsunuz ?

ugur_yce
27 09 2014, 21:02
Yoksa sikisik trafikte durdugunda arabanin stop ettmesinden mi ?

Metin01
27 09 2014, 21:40
Yakıt tasarufu oluyor ama sahsen bende kullanmıyorum.akküye ve marşa bir problem yapmaz ona göre yapılmış.anca benim pek hoşuma gitmiyor şıkışık trafikde 100 metrede 10 kere sönüp çalışması aracın.
Ama üreticiler bunu kullanıyor çünkü yurtdışında örneğin almanyada araçlar eksoz emisionuna göre mtv ödüyorlar start&stop oluncada teknik verilerde bu rakamlar düşük oluyor

derin siyah passat b7
27 09 2014, 23:40
Uzun süreli duruşlarda çok faydalı. Ben sadece 10 saniyeden daha kısa sürede tekrar hareket etmek zorunda kaldığım çok sıkışık trafiklerde kapatıyorum.Bunun dışında sürekli açık ve yaklaşık 4 senedir bir problem yaşamadım.

firatciftci44
28 09 2014, 00:50
kesinlikle kullanıyorum.
start stobun çalışmasını anlatalım öncelikle:
sistemin çalışabilesi için
1- akü şarjının yeterli seviyede olması gerekir
2- motor sıcaklığının (yağ sıcaklığı) 60 dereceye ulaşması gerekir
3- emniyet kemeri takılı, kapıların, bagaj ve motor kapağının kapalı olması gerekir.
4- direksiyonun en fazla yarım tur dönmüş olması gerekir (fazla çevirince hidrolik basıncı nedeniyle güç harcandığı için sistem devreye giremez)
5- park sensörünün çalışmıyor olması gerekir (durup geri vitese takıp hareket edip tekrar durduğunuzda çalışmaz)
6- klimanın çalışmıyor olması gerekir.
7- klima pasifken HI konumda ve fan şiddetli çalışmaya ayarlıysa sistem çalışmaz


yukarıdaki maddelerden biri veya bir kaçı engel olduysa gerekli koşulu yerine getirip konsoldan sistemi kapatıp tekrar açmanız halinde araç "stop" konuma geçecektir.
yani kapat aç yapınca sistem devreye girer.
aküyü bitirir mi konusunu da şöyle anlatayım, 2006 jettam vardı, 6sene bindim 80bin km yol yaptım, sadece bir defa takviye yedi aküden. yani hiç akü değiştirmedim.
ola ki aküyü hor kullandınız zaten ömrü 3 4 senedir en az... aküyü düşünüyorsanız arabanız stop haldeyken teybi kapatın, coming leaving home özelliklerini kapatın daha çok aküden tasarruf edilir. hareket eden arabanın aküsü bitmez..
kesinlikle bir zararı yok. araç yarım uykuya geçiyor, sadece pistonların hareketi kesiliyor diyebiliriz. bu araç yıllardır kullanılıyor ve hiç kimseden start stop arızası, sorunu veya yaşattığı bir sorun duymadım görmedim.
sonuna kadar kullanmanızı tavsiye ederim. 60-90 saniyelik ışıklarda veya beklemelerde çok kullanışlı olduğunu düşünüyorum
marş motorları klasik marş motoru tarzında değil zaten. içerisinden akım geçiyor. akım zayıfladıkça araçta start stop devredeyken ihtiyaç duyduğunda siz bir hamle yapmadan aracı kendiliğinden çalıştırıyor zaten.
arabanın beyni bir çok koşulu araştırıp sistemin devreye girmesine karar veriyor. endişe etmeyin. dur kalk trafikte kârlı olduğunu düşnüyorum.

kaanbaba199
28 09 2014, 01:05
bende sürekli kapalı duruyor nedeni ise yaz aylarında klimayı kapatıp açdığı için koku yapıyor ve araç tamamen stop edip çalıştırdığı için sanki araç titriyomuş hissi yaratıyo araçta oturanlara gereksiz bence 35 saniye için deymez

mmcakmak
29 09 2014, 14:31
Bende aktif olarak kullanıyorum ama malum araçlarımız turbolu olduğu için stop ederken 1-2 dk rolantide çalıştırmak lazım diyoruz. Ancak bir bakıyorum uzun yolda 2-3 saat sürekli çalışmış, ışıklarda bir dur; tak motor stop! Hoppalaaa... Rolantide bir süre çalıştır turbo yağlansın olayını biz mi yanlış biliyoruz diye düşünüyor insan!

derin siyah passat b7
29 09 2014, 14:43
ışıkta durunca yağlama devam ediyor.Yeterki uzun yolculuk sonrası rölantide çalıştırmadan kontağı kapatmayın.

ayky33
11 04 2016, 00:17
ışıkta durunca yağlama devam ediyor.Yeterki uzun yolculuk sonrası rölantide çalıştırmadan kontağı kapatmayın.

Motor tamamen kapanıp, bütün sistemler durmuşken bu yağlama nasıl devam ediyor acaba?

metinn_87
11 04 2016, 15:47
Bu sistemi kökten kapatmanın yolu yok mu ben küçük bir yerde yaşıyorum durmadan gereksiz yere stop ediyor düğmeyle kapatıyorum fakat tekrar aktif oluyor

FTL
11 04 2016, 16:42
Bu sistemi kökten kapatmanın yolu yok mu ben küçük bir yerde yaşıyorum durmadan gereksiz yere stop ediyor düğmeyle kapatıyorum fakat tekrar aktif oluyor
Kullanıcı olarak bir şey yapamıyoruz ancak yazılımla müdahale edilebildiği forumda görmüştüm

SELÇUK
12 04 2016, 00:04
Ben her bindiğimde kapıyorum. Zamanla alıştık. Ama yazılımla falanda kurcalatmam.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mercator
12 04 2016, 00:51
Araca bindiğim anda direk kapatıyorum, düğme sürekli basılmaktan parlamaya başladı. Keşke komple kapatılabilse. Araç üreticilerinin, resmi emisyon rakamlarını düşük tutmak için kullandıkları bir enstrümandır. Bu Start & Stop la şöyle bir anım var. Antalya'dan geliyorum. İzmir-Afyon kavşağına gelmeden önce Akören isimli küçük bir yer var ve burada anayol üzerinde ışıklar var. Uzunca bir süredir yüksek süratlerde gelirken, ışıklara yakalandım tak diye motor durdu. Passat Kullanıcı El Kitabında da aynen şu cümle var (kelimesi kelimesine tam olmayabilir) "uzun süre yüksek devirde kullanırsanız motoru stop etmeden önce biraz rölantide çalıştırın. Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Demek motor her ani stop ettiğinde az veya çok turboya bir zararı var. Bu olaydan sonra araca her bindiğimde direk kapatıyorum.