PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.6 TDİ Motor Avans Sesi Motordan Gelen Şakırtı



mehmetsimsek
14 06 2014, 14:57
Arkadaşlar 85bin km de olan aracımın motorundan bir süredir şakır şakır ses geliyor özellikle kalışta kavramada yada rampada zorlanırken bilirsiniz o sesi araç tam stop edecekken şakır şukur yapar işte o bende hep var hatta her viteste 5 vites giderken bile dikkatli dinlerseniz derinlerden bir şakırrrrr diye geliyor ilk gaz tepkimesi de düşük. Bu DPF zımbırtısı dolduğunda rejenarasyon yaparken eskiden olmayan ekstra bir titreme oluyor ve haliyle rölantide dalgalanma. Bu durum motor soğukken de oluyor fakat motor soğuk iken şakırdı gidiyor. Bu durum ile karşılaşan arkadaşlar var mı ?
Kafam çok karıştı sanayiden geliyorum şuan. Gelelim sanayi faslına çünkü artık bıktım doğuşa bayılmaktan. Sanayide bir kaç yere gösterdim kimi direk akla gelen benimde olduğu gibi enjetörler geldi. Hatta birisi test yaptı cihazda 3. enjektör püskürtmede sıkıntı var dedi. Bilirsiniz bunlara güvenilmez neyse sağa sola sorarken en son kendimi bosh dizel pompa center'da buldum bu enjektörleri tamir eden adamlar bunlarmış sanayide pompacı diye geçiyor. Neyse usta sesi dinledi avans vuruyor dedi burada avans ile karşılaştık. Ama herkesin aksine enjektör değil bence dedi %90 yakıtı dağıtan bir müşür var sıkıntı orada dedi. Haydaaa adam bütün tezleri çürüttü. Neyse ilk etap müşüre bakacağım dedi söktü içini temizledi hakikaten iplik iplik pislik çıktı nereden geldiyse mazottan filtreden gelir dedi araç bu zamana kadar hep rekora girdi yakıtta total exelium alındı. müşür dediğimiz olay her bir enjektöre yakını veren motorun üst kısmında dört beş şekilli boru çıkan motora paralel bir boru sağında ve solunda basınç müşürleri varmış birisi yakıtı birisi basıncı ölçen müşürler. Bizim sıkıntı yakıt ile olduğu için yakıt müşürünü söktü az önce dediğim gibi pislik çıktı temizledi taktı fakat bunu çok sıkmışlar bu çok sıkılmaz dedi el ile sıkıp bırakacaksın dedi hakkaten de baya sıkmışlardı zorlandı açarken neyse teste çıktık araba 3000 devirden sonra tak arızaya düşüyor. Hayda huyda derken servise geldik cihaza bağladı oradaki basınç müşürü kaçak yapıyormuş neyse söktü derken müşürü incelerken orada bir aşınma gördü bu aşınma yüzünden muhtemel çok sıkmışlar dedi çok sıktıkları içinde bu orayı iyice deforme etmiş bundan cacık olmaz dedi. Yenisini alacaz dedi. Yeniside bunun sadece yetkili serviste zaten dedi sonrasında da aldığında takarlar orada dedi. Beni savdı yani. Şimdi servisin hareketleri biliyorsun artislikleri alın bunu inceleyin şuna buna bakın falan filan sağlam bir geçirmece neyse sonra sakarya otokura gittim ben. Adam bunun sesin normal olduğunu söyledi tamam normal ama 90 model dizel passatta normal bu ses iddalaşırken aynı araba geçiyordu servisin içinde durdurdum abi bi gaz ver dedim zerre şakırtı yok bu bi bozuldu noldu abi dedim. Tamam dedi bunda avans sesi var bakıcaz inceliycez sonra ben sanayi macerasını anlattım. Yok ondan yapmaz bundan yapmaz falan filan hepsine bakıcaz dedi teklif çıkarcaz onaylarsan yaparız dedi. Şimdi ben ne yapacağım arkadaşlar sanayiye güvenip müşür ile yırtabileceğimiz bir yolu mu seçeyim yoksa servise bayılıp fazladan acaba enjektör mü değiştiler yoksa müşür mü yolunu mu seçeyim daha önce başına gelip çözüme kavuşmuş bir arkadaş varmı passatında 85binde böylesine bir ses çıkarması gerçekten çok üzücü.

mehmetsimsek
15 06 2014, 01:15
Yok mu arkadaşlar bu problemi yaşayan klasik dizel motor problemi gibi duruyordu oysa.

alnescafe
15 06 2014, 01:34
Selamlar.......istanbuldasın orada yaşıyorsun .orda bir çok kazalı araçlardan çıkma parçalar satan yerler var birisinden bahsettiğin Musurleri 3. 5 e al taktir dene sorun çözülürse serviste yenilerini taktir servis arızalı parçayı bulup yapana kadar 5 10 tl masraf çıkartır yada motoru yeni ile deyistirmeye kalkar boş ver servisi.......

mehmetsimsek
15 06 2014, 01:46
5-10 tl den kastın 5-10 bin lira mı hocam ? Öyleyse naptın hoca arabayı anında satarım böyle :) ben en baba enjektörlerin tamamı değişse 3-4 bin bir şey tutar diye düşünmüştüm. Zaten dışarda ki usta sizin dediğiniz yöntemi söyledi. Şimdi servise vericem bir arıza tespiti yapsınlar bakalım ne çıkacak diye düşünüyorum külfetli bişey olursa dışarıya yönlenicem. 85 binde ki arabanın moturu mu değişir.

alnescafe
15 06 2014, 02:05
Selamlar......form da yenisin hatırladığım kadarıyla 2 3 tane aracın motoru deyişen var rakamlar tahminidir şikayetim var sitesine bir bak her marka aracın motoru deyişmisse 1 sebebi kötü yakıtır.servis enjektorleri deyistirdi sorun devam etti Musurleri deyisti devam etti sanıyorsunuz enjektoru musuru sökup geri alacak.sonra sırada ne var.servis senden taktığı her Civatanın parçanın parasını KDV ve işçiliği alır sen sorunlarla ugraşırsın.kolay yoldan git.

mehmetsimsek
15 06 2014, 02:32
Öyle saçma şey mi olur hocam servis arızayı hem gideremeyecek hemde onun denemesi için gereken parçaları ben kendi cebimden vereceğim sorun çözülür ne değiştiyse veririz ama sorun çözülmedi taksın eski parçaları alsın işçilik saatini. Forumda yeni değilim aracıda iki yıldır kullanıyorum takıldığım nokta sorun kronik bilindik problem gibi ama hangi ustaya göstersem farklı bir yorum yapıp bakıyorlar suratıma. Hatta yetkili servise ilk girdiğimde araca baktı bu normal dedi. Allah aşkına dedim. Zar zor muadil bir passat ile karşılaştırdı kendi de şok oldu. Ne yazılımda arıza çıkıyor ne değerlerde.

mehmetsimsek
15 06 2014, 20:08
Arkadaşlar başka bu problemi yaşamış yok mu nasıl olmaz anlamıyorum.

Veysel
16 06 2014, 00:33
Arkadasim, öncelikle gecmis olsun.Kardesimde Audu A1 var 2010 model 1,6 tdi 105 hp.5 bin km,de araci aldi,senin dedigin gibi motor sanki avans vuruyor,öyle ses yapiyordu.Hemen aldigimiz servise gittik,önce normal dediler sonra sikistirinca motorda 3,cü enjektör bozuk cikti dediler.Ama degisimi dört tane birden olmali yani tek enjektör degismezmis.Sonra garantiden hepsini degistirdiler,bes kurus para ödemedik.Islem bitenden sonra da bize,bazi motorlarda bunun hastalik oldugunu söylediler.Keske araci en bastan servise götürüp baktirtsaydiniz,en azindan baska masraf cikmazdi.Tamirden sonra arac düzeldi, bir daha sikinti yasamadik

mehmetsimsek
16 06 2014, 05:13
Arkadasim, öncelikle gecmis olsun.Kardesimde Audu A1 var 2010 model 1,6 tdi 105 hp.5 bin km,de araci aldi,senin dedigin gibi motor sanki avans vuruyor,öyle ses yapiyordu.Hemen aldigimiz servise gittik,önce normal dediler sonra sikistirinca motorda 3,cü enjektör bozuk cikti dediler.Ama degisimi dört tane birden olmali yani tek enjektör degismezmis.Sonra garantiden hepsini degistirdiler,bes kurus para ödemedik.Islem bitenden sonra da bize,bazi motorlarda bunun hastalik oldugunu söylediler.Keske araci en bastan servise götürüp baktirtsaydiniz,en azindan baska masraf cikmazdi.Tamirden sonra arac düzeldi, bir daha sikinti yasamadik

Teşekkürler hocam bu bilgi çok iyi oldu. Kardeşinizin aracı ile aynı motora sahip aracım. Araca şuan bir işlem yaptırmadık teşhis aşamasındayız. Sizin dediğiniz gibi ise 1000-1500 lira civarı bir meblağ ile kurtaracağım sanırım. Çünkü aracı ben dışarıya vw servisinden çıkma bir ustabaşına götürdüğümde cihaza bağlayıp 3. enjektör az püskürtme yapıyor rölantide dedi sorun bundan demişti benim kafamı karıştıran bosch dizel center de ki pompacı arkadaş. Yanlız bana usta enjektörün tekini değişebiliriz demişti hatta ben bunun üzerine diğer enjektörler kullanılmış olduğu için sıkıntı olmaz mı dedim hayır hepsi birbirinden bağımsız çalışır dedi. Servis prosedüründe belki tüm enjektörleri değişme gibi bir yol izleyebilirler bilmiyorum. Şu durumda bana iki seçenek çıkıyor Bir dışarıda tek enjektörün değişmesi ve sorunun çözülmesi ikincisi de serviste dördüne birden para bayılmak. Sanırım yarın bir daha vw çıkması ustaya gideceğim.

mehmetsimsek
16 06 2014, 18:29
Sorun çözüldü 4 Enjektör birden değişti parçayı gittim vwden aldım toplam 2500tl ye maal oldu. Sakarya otokurun verdigi fiyat toplamda 4500tl. Takan usta vw servisinden çıkma bir usta.

mmcakmak
17 06 2014, 12:35
Çok geçmiş olsun, ağır bir masraf olmuş sizin için ama servisin verdiği fiyata göre kötünün iyisi diyelim. Ben de bu tarz durumlarda önce servisten fiyat alırım sonra da güvendiğim 1-2 usta var onlara danışırım, öyle karar veririm. Bence en doğrusunu yapmışsınız.